MATI. ΟΤΑN Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΝΟΥΣ ΗΤΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΤΙΣΜΕΝΟ!

1.α. Η Αννίτα Π., οι αναπάντητες ερωτήσεις και η σκύλευση

Φωτογραφία: Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Σάλος στα social media από τις πληροφορίες ότι η Αννίτα Π., η οποία εμφανίζεται ως συγγραφέας οργισμένης επιστολής στον πρωθυπουργό, που δημοσιεύθηκε στο site «Τhe President», είναι η σύζυγος του δημοσιογράφου, συμβούλου επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μπάμπη Παπαπαναγιώτου.

Από το πρωί η συγκεκριμένη επιστολή μέσω της οποίας η συγγραφέας εμφανίζεται σε φορτισμένο ύφος να καθιστά τον Αλέξη Τσίπρα ως υπεύθυνο της καταστροφής, είχε δημιουργήσει θόρυβο, αφού εμφανίζεται μια φίλη της οικογένειας Φύτρου, να χτυπά οργισμένη τον  Αλέξη Τσίπρα αλλά να μη υπογράφει.

β. Οι Anonymous Greece «έριξαν» την ιστοσελίδα της κυβέρνησης για τα θύματα της πυρκαγιάς
Οι Anonymous Greece «έριξαν» την ιστοσελίδα της κυβέρνησης για τα θύματα της πυρκαγιάς
γ. Μηνύσεις και αγωγές
Στο μεταξύ εξοργισμένοι συγγενείς, που έχασαν τόσο άδικα τους ανθρώπους τους στην δολοφονική πυρκαγιά, από σήμερα αναμένεται να κινήσουν τις νομικές διαδικασίες για τον εντοπισμό και την απόδοση ευθυνών στους υπευθύνους αυτής της τραγωδίας, που σίγουρα δεν είναι ο «κακός μας ο καιρός», ο οποίος όμως μεγέθυνε το εύρος της.

Γράφαμε παλιότερα σε κείμενό μας με τίτλο

ΕΝ ΑΡΧΗ (ΟΥΚ) ΕΠΟΙΗΣΕΝ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΗΝ (11/2/2017)
Ο φυσικός Νους του ανθρώπου έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές. Είναι προγραμματισμένος να λειτουργεί έτσι και όχι αλλιώς. Και η βασική αρετή του είναι η φυσική ΛΟΓΙΚΗ. Η Φύση, ως μοναδική πηγή «ηθικής», έχει ικανώσει το ΝΟΥ να συλλογάται φυσικά και να αντιλαμβάνεται εύκολα και καθαρά το φυσικό-ηθικό και το αφύσικο-ανήθικο. Σε κανένα, για παράδειγμα, ανθρώπινο, μη σκοτισμένο Νου, δεν υπάρχει ηθικός κανόνας, προσταγή «σκότωνε για πλάκα» ή το επίσης φρικτό και αφύσικο «το μεγάλο ψάρι να τρώει το μικρό».
Κι αν ,μεν, αυτός είναι ο ενστικτώδης προγραμματισμός της Φύσης για τα ζώα, ισχύει μόνο στο δικό τους βασίλειο. Δεν υπάρχει ίδιος προγραμματισμός για την ανθρώπινη αντίληψη, αφού, ο κατά τον Αριστοτέλη ,τον Αναξαγόρα και άλλους αρχαίους φιλοσόφους, πρύτανης ΝΟΥΣ ,δια της λογικής με την εξ-άσκηση της λειτουργίας του αυτονόητου, εξαιρετικό δώρο της μάνας Φύσης στον άνθρωπο, απαγορεύει τέτοιου είδους ζωώδεις συμπεριφορές στον άνθρωπο.
Και μπορεί ο άνθρωπος να είναι και τούτος ζώο, όμως η αισθητή διαφοροποίηση από τα υπόλοιπα, είναι αυτή ακριβώς. Θέτει ακόμα και τις λειτουργίες του άγριου ενστίκτου υπό την κυρίαρχη εξουσία του ΝΟΥ. Τα ζώα δεν έχουν τέτοια ικανότητα. Και προπαντός τη δυνατότητα της επιλογής ,η οποία όχι μόνο διακρίνει τη χρησιμότητα μιας πράξης, αλλά και επιβραβεύει ή επικρίνει το αποτέλεσμά της.

Και σε άλλο κείμενό μας  με τίτλο

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ «MALE» ΄H «FEMALE».ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ (20/10/2017)

λέγαμε:

Η Φύση εξόπλισε τον άνθρωπο  με ένα υπερόπλο  που ακούει  στο όνομα ΝΟΥΣ. Είναι εκείνος που γνωρίζει αυτοματικά και από φυσικού του ,το καλό και το κακό, το ηθικό και το ανήθικο. Όπως φυσικά  ορίζει η φύση αυτές τις έννοιες  και όχι, όπως  τις αντιλαμβάνονται  οι  μεσσίες και οι σαμάνοι. « ΄Ο τι είναι φυσικό είναι και ηθικό».  Η Φύση είναι η «Λυδία λίθος» που δοκιμάζονται  οι πράξεις των ανθρώπων. Και ο Νους, ανάλογα με τις επιλογές του, παραμένει «καθαρός» στην πορεία της ζωής  ή υποβιβάζεται σε «σκοτισμένο» από τις αφύσικες- ανήθικες επιλογές του.

Να κρατήσουμε την  κατάληξη της τελευταίας παραγράφου πως

« ο Νους, ανάλογα με τις επιλογές του, παραμένει «καθαρός» στην πορεία της ζωής  ή υποβιβάζεται σε «σκοτισμένο» από τις αφύσικες- ανήθικες επιλογές του».

Οι επιλογές τους ανθρώπου είναι  απότοκα της ελεύθερης βούλησής του. Αν, όμως,  επιλέγει ό,τι η Φύση θεωρεί και καθορίζει ως ανήθικο , εκείνος  να το εκλαμβάνει ,ως ηθικό ,παραβαίνει  με τέτοιου είδους διαχείριση της επιλογής,  τους  αρχέγονους απαράγραπτους και  διαχρονικούς νόμους. Οπότε,  η τιμωρία είναι αναπόφευκτη . Και ας μη λησμονούμε τη βασική αρχή   ότι  η Φύση  δε συγχωρεί ποτέ  τη φυσική παραβατικότητα. Τιμωρεί αμείλικτα.

Αντιτάχτηκες  παράλογα στο νόμο της βαρύτητας; Θα συντριβείς. Επέλεξες τα κηρύγματα των Μεσσιών, των Σαμάνων, των Λαοπλάνων, των  Δημαγωγών ,που διαστρέφουν το φυσικό  και στη θέση του εγκαθιδρύουν το δικό τους  αφύσικο- διεστραμμένο στάτους; Η τιμωρία και σ αυτή την περίπτωση  της “΄Υβρεως” είναι αναπόφευκτη. Ο φυσικός, καθαρός νους  κατελήφθη και καταδυναστεύεται  από τον σκοτισμένο. ΄Ο, τι ηθικά χειρότερο , εκτός από  επικίνδυνο.

Να μνημονεύσουμε ένα ιστορικό παράδειγμα. Στην αρχαία  Λακεδαίμονα, όταν η Σπαρτιάτισσα μάνα  μάθαινε πως ο γιος της ΔΕΝ σκοτώθηκε στο πεδίο της μάχης, αλλά θα επέστεφε ζωντανός  στην πόλη, έμπλεη  εθνικιστικού πάθους,  περιεφέρετο στις πλατείες, τύπτουσα τα στήθη και οιμώζουσα, γιατί δεν αξιώθηκε της τύχης να υποδεχτεί το παιδί της στο νεκροκρέβατο! («΄Η ταν ή επί τας»). Απίστευτα αφύσικη διαστροφή του Νου και της Συνείδησης. Εντελώς παράλογο η μάνα να πανηγυρίζει το θάνατο  του παιδιού της για οποιοδήποτε λόγο!

Στα παραπάνω ρεπορτάζ ,πληροφορούμαστε πως η σύζυγος πρωτοκλασάτου στελέχους της Ν.Δ,   για εξυπηρέτηση  μικροκομματικών συμφερόντων (άγρα ψήφων), παραπλανώντας  μητέρα με δυο παιδιά και σύζυγο νεκρούς ,αν και φίλη, ασελγεί και σκυλεύει τους νεκρούς της, απαιτώντας  εδώ και τώρα …εκλογές (με Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό, προφανώς).    Στα άλλα ρεπορτάζ, ανώνυμοι  χάκερ επιτίθενται στην κυβέρνηση, ως απολύτως υπεύθυνη για τις πυρκαγιές και   οργισμένοι συγγενείς καταριούνται και  μηνύουν όχι του δράστες (από αμέλεια ή δόλο δεν έχει καμιά σημασία), που έβαλαν τις φωτιές και κάηκαν ζωντανοί  οι άνθρωποί τους, αλλά την κυβέρνηση και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα.

 Σε ένα τροχαίο, όταν ένας μεθυσμένος ή  όχι οδηγός, σκοτώσει  κάποιο  παιδί και εξαφανιστεί, θα το  θεωρούσε κανείς παράλογο και  αφύσικο να μηνύει  ο γονιός  ΜΟΝΟ το ασθενοφόρο που έφτασε αργά για να παραλάβει τον τραυματία γιο , που εξέπνευσε καθ΄οδόν ή τους τροχονόμους που δεν άνοιξαν δρόμο για τη διευκόλυνση της μεταφοράς. Και όχι μόνο να μη ζητά τη δίωξη του μεθυσμένου δράστη- φονιά, αλλά ούτε καν να τον μνημονεύει στις κατάρες του   και το ανάθεμα. ΄Ολη η  οργή του έχει αποδέκτες τους τραυματιοφορείς και τους τροχαίους. Κι εκεί εξαντλείται! Παντελής ανατροπή της λογικής, του αυτονόητου, του συνήθους, του δεδομένου.

Στις 23/7/2018 (επέτειο της πτώσης της Χούντας) στην Κινέττα, στο Νταού Πεντέλης και τη Ν. Μάκρη, ξεσπούν  ταυτόχρονα πυρκαγιές. Απ΄αυτές,  εκείνες της Κινέτας και της Ν. Μάκρης από τα ευρήματα της πυροσβεστικής ,είναι πλέον ή  βέβαιο πως τις έβαλαν  εμπρηστές με μολότωφ στα λάστιχα αυτοκινήτων. Οι πυρκαγιές αυτές δεν έχουν θύματα.

Αντίθετα. Αυτές  στο Νταού Πεντέλης, εύκολα, μας λένε,   ξεχύνονται σε απόσταση χιλιομέτρων από την εστία στο Νταού,  φτάνουν στον Βουτζά ,άλλες περνούν ασφαλτοστρωμένη και πλατιά λεωφόρο (Μαραθώνος) , κατευθύνονται στο Μάτι και το Κόκκινο  Λιμανάκι και καίνε ζωντανούς, σχεδόν 90 ανθρώπους, που δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν προς στη θάλασσα, για να σωθούν. Πρωτοφανής εξέλιξη φονικής  πυρκαγιάς στα παγκόσμια βιβλιογαρφικά δεδομένα! 

Οι άνθρωποι κάηκαν, υποστηρίζουμε εμείς, όχι επειδή τους πρόφτασαν οι με ταχύτητα αστραπής  μετακινούμενες   φωτιές από Νταού Πεντέλης, αλλά γιατί τίς έβαζαν εμπρηστές,για να φουντώσουν ακριβώς   δίπλα στα σπίτια τους.  Ούτε, φυσικά κάηκαν τόσοι άνθρωποι  γιατί…μπέρδεψαν τα μονοπάτια με τα αδιέξοδα, κάτοικοι οι ίδιοι στην περιοχή και δεν έφτασαν ποτέ στις παραλίες που κάθε ημέρα κολυμπούσαν. (σημ. Από τους τουρίστες, νεκρός είναι ένας ,αν μας έδωσαν ασφαλείς πληροφορίες από το Δήμο της Ραφήνας). 

Αφέλειες με… δόλο, επινοημένες  από τη Βιομηχανία παραπληροφόρησης   (διάβαζε  ΣΚΑΪ , ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,  ΙΝ.GR, IEFIMERIDA.GR και παρόμοιες χωματερές), προσφορά τα  καυτά ρεπορτάζ   στους σκουπιδοφάγους  πελάτες τους.  Το αντίθετο, ακριβώς ,που  συνέβη   στις πυρκαγιές της Κιννέτας την ίδια ημέρα. Και οι φυλλάδες και τα ραδιοκάναλα     προσπερνούν σκοπίπως τη συγκεκριμένη αλήθεια .  Οι κάτοικοι εδώ,  εύκολα και γρήγορα εγκατέλειψαν τον οικισμό, όπου υπήρχε κίνδυνος και δεν υπήρξε καμιά απώλεια ζωής.

 Εμπρηστές έκαψαν τους ανθρώπους στο Μάτι! Και μάλιστα ως….σπονδή των εθνικιστών  στην…ξακουστή  Μακεδονία του «Μέγα Αλέξαντρου» που τη…βίασαν ομαδικά  ο  Αλέξης Τσίπρας και ο  Ζόραν Ζάεφ  και διακόρευσαν  το όνομά της!  Μόνο οι παράλογοι και  οι τυφλωμένοι επιμένουν για πυρκαγιές με εμπρηστές, μεν, στην Κιννέτα και χωρίς θύματα και πυρκαγιές στο Μάτι με πολλά θύματα, αλλά με δράστες άγνωστους ακόμα, πλην του…ισχυρού ανέμου και του Τσίπρα!

Και εκεί που τελειώνει ο παραπάνω παραλογισμός, εδώ και 2-3 ημέρες μαθαίνουμε πως συγγενείς νεκρών στο Μάτι, μηνύουν  μέλη και στελέχη της κυβέρνησης για αμέλεια στη διαδικασία διάσωσης των θυμάτων. Αλλά ,την ίδια ώρα δεν καταθέτουν στο δικόγραφο λέξη  κατά των δραστών (με ή χωρίς δόλο), που δολοφόνησαν τους δικούς τους. Ούτε καν μπήκαν (ή θέλουν να  μάθουν  ποιοί είναι οι δράστες. Είναι εθνικιστές, φανατικοί, άλλοι εγκληματίες ( πχ, οικοπεδοφάγοι, υλοτόμοι  κ.α); Ποιοι σκότωσαν επιτέλους τους ανθρώπους τους;  Και μένει μόνο  ο Τσίπρας να φταίει για όλα (Κι εμείς εδώ, από ανάγκη στην ιστορική αλήθεια, να τον υπερασπιζόμαστε!) Σαν να  είναι τελικά ο φυσικός αυτουργός , σαν ο ίδιος  να έβαλε τις φωτιές και όχι οι όποιοι  εμπρηστές.

Μιλάμε πλέον για πραγματική παράνοια. Για εντελώς αφύσικη και διεστραμμένη κατάληξη. Ο σκοτισμένος   νους των φανατισμένων  μηνυτών, αρνείται στο θρήνο για τους νεκρούς  να καταραστεί, την ίδια ώρα, που  ρίχνει το ανάθεμα  στον Τσίπρα, τους δολοφόνους, τους εμπρηστές, τους βασικούς υπαίτιους της τραγωδίας. Και να ζητήσει, φυσικά,  την παραδειγματική τους τιμωρία.

Αντί αυτών, το εντελώς πλέον  θολωμένο  μυαλό  από τα κηρύγματα  μίσους των περιφερομένων με τις κρεμάλες ανεγκέφαλων εθνικστών, του  Αμβρόσιου, του   Μιχαλολιάκου, του Κυριάκου, της Φώφης,  ζητούν την κεφαλήν επί πίνακι  του πρωθυπουργού της χώρας.  ΄Οχι όμως και των φονιάδων ή των ηθικών αυτουργών αυτής της τραγωδίας. 

Το είπαμε, συνοπτικά  στον τίτλο: ΟΤΑN Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΝΟΥΣ ΗΤΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΤΙΣΜΕΝΟ, μπορεί να συμβεί και τούτο το πρωτάκουστο ,το αφύσικο   και διεστραμμένο.  Να αθωώνεις τον πραγματικό  φονιά και να επινοείς φανταστικά υποκατάστατά του.΄

Εν ολίγοις. Οταν ο άνθρωπος αποσυντίθεται σε μόρια έσχατης εξαθλίωσης!