NΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

 1. ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΣΥ.  ΕΓΩ…ΡΩΜΙΟΣ!
Αντεπίθεση Τούρκων για το κοράνι στην Αγιά Σοφιά με προκλήσεις
Αντεπίθεση Τούρκων για το κοράνι στην Αγιά Σοφιά με προκλήσεις

Κλιμακώνει φραστικά το τουρικό υπουργείο Εξωτερικών την αντιπαράθεση με την Αθήνα για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη, κάνοντας λόγο για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη!

Σε ανακοίνωση-απάντηση προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτη» την ανακοίνωση που εξέδωσε η ελληνική διπλωματία, ενώ αναφέρεται προκλητικά σε «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς απάντησε λέγοντας ότι «είναι απαράδεκτου χαρακτήρα η ανακοίνωση που έκανε το E/ΥΠΕΞ, σχετικά με το πρόγραμμα που θα μεταδώσει από την Αγιά Σοφιά, κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, το κανάλι TRTDiyanet TV».

Μάλιστα, το τουρκικό ΥΠΕΞ εγκαλεί την Αθήνα επειδή δεν έχει ανεγείρει ακόμη μουσουλμανικό τέμενος. «Καλούμε σε σωφροσύνη, στο ύφος και τις δηλώσεις της, την Ελλάδα, η οποία εδώ και χρόνια δεν επιτρέπει την κατασκευή τεμένους στην πρωτεύουσά της, παρεμβαίνει συνεχώς στις θρησκευτικές ελευθερίες της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και μπερδεύει την εναντίωση προς το Ισλάμ με τον εκσυγχρονισμό» υπογραμμίζει.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται επίσης ότι «μεταξύ των αξιών των σύγχρονων, δημοκρατικών και κοσμικών κοινωνιών, υπάρχει και ο σεβασμός απέναντι σε άλλες θρησκείες και λατρείες».

Τα σαϊνια της κυβέρνησης, οι άλλοι… τετραπέρατοι πολιτικάντηδες στη χώρα (δες για παράδειγμα την Ντόρα,της γνωστής φαμίλιας),  οι φυλλάδες ,το ιερατείο και τα  θρησκευάμενα-θρησκόληπτα  “φυτά”,  όφειλαν να γνωρίζουν πως “στου κρεμασμένου το σπίτι δε μιλάνε για σκοινί”. Δεν έχουν άδικο οι άλλοι απέναντι που “σήκωσαν το γάντι” και έγιναν…Τούρκοι!

Αλήθεια, γιατί τόσα χρόνια δεν  έγινε  ένα τζαμί στη Αθήνα; Υπάρχει πολιτισμένη χώρα στον κόσμο ή έστω με στοιχειώδη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα που θα απαγόρευε  σε ένα χριστιανικό δόγμα ή σε άλλο θρήσκευμα  να  έχει μια εκκλησία, μια συναγωγή, μια αίθουσα συγκέντρωσης;

 Θα ξεσηκωθούν, λένε, οι λογής “Ταλιμπάν” της χώρας (παπάδες,  φονταμενταλιστές ορθοδοξάρες,  χρυσαυγίτες, ακροδεξιοί) και θα τα κάνουν λίμπα.  Σοβαρά, ε; Κι αυτός είναι λόγος να βρίσκεται η Ελλάδα μαζί με τη Β.Κορέα ή  άλλες θεοκρατικές χώρες, ψηλά   στη λίστα για την  καταπάτηση θρησκευτικών ελευθεριών; Τί χώρα, τί πολιτισμός!

 ΄Οσο για τη μειονότητα των  Τούρκων στη Θράκη, που αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ και πάλι έχουν δίκιο. Οι Τούρκοι της Θράκης  ζουν υπό άθλιες συνθήκες. Το διαπιστώσαμε με τα ίδια μας τα μάτια στην Κομοτηνή, που μέναμε παλιότερα.

΄Εχουμε καταθέσει  αυτή την εμπειρία μας σε ένα κείμενο που ανέβηκε εδώ στις 19 Μάη 2013. Το ξαναβάζουμε:

 

«Απειλή για τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Ελλάδα η Χρυσή Αυγή»

Η ελεύθερη έκφραση της θρησκευτικής πίστης στην Ελλάδα απειλείται από τη δράση της Χρυσής Αυγής, τονίζει η Ετήσια Έκθεση για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες για το 2012 του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στο αντίστοιχο τμήμα για τη χώρα μας…
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εκτιμά, όπως τονίζεται, ότι το 98% του πληθυσμού αυτοπροσδιορίζεται ως Έλληνες Ορθόδοξοι. Αναφορά γίνεται και στη Συνθήκη της Λωζάνης, με βάση την οποία δημιουργήθηκε μια αναγνωρισμένη «μουσουλμανική μειονότητα», που υπολογίζεται σε 140.000 έως 150.000 (περίπου 1,3 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού) που κατοικούν στη Θράκη…”
Oι Μουσουλμάνοι της Θράκης δεν καταπιέζονται μόνο θρησκευτικά, αλλά όλα τα ατομικά τους δικαιώματα είναι υπό αμφισβήτηση και κινδυνεύουν να καταπατηθούν ακόμα και από τον “τελευταίο” δημόσιο υπάλληλο . ΄Εζησα στην Κομοτηνή σχεδόν τρία (3) χρόνια και είδα με τα ίδια μου τα μάτια πώς αντιμετωπίζουν τους δυστυχείς Μουσουλμάνους της περιοχής οι ακροδεξιοί-εθνικιστές ,αλλά και κάποιοι υπάλληλοι στις διάφορες υπηρεσίες. Θυμάμαι και καταθέτω μια συγκεριμένη περιπτωση (την καταθέτω και ως καταγγελία):
Κομοτηνή, 2009, Nομαρχιακό μέγαρο. ΄Εχω πάει ένα μεσημεράκι στην εφορία, για να τακτοποιήσω μια φορολογική εκκρεμότητα και μόλις ανεβαίνω έναν όροφο, που στεγάζονταν τα γραφεία κάποιας υπηρεσίας ,βλέπω μια τεράστια ουρά,που έφτανε ως κάτω στις σκάλες. ΄Ανθρωποι που με την πρώτη ματιά καταλάβαινες πως ήταν ντόπιοι ξωμάχοι, αγρότες,εργάτες ,ταλαιπωρημένοι φυσιογνωμίες.
Από τις μεταξύ τους συνομιλίες κατάλαβα πως ήταν Μουσουλμάνοι. Μου έκανε εντύπωση ,γιατί μιλούσαν σιγο-ψιθυριστά, φοβισμένα,αλαφιασμένα και ανάμεσά τους στην ουρά δεν υπήρχε κανένας ΄Ελληνας. Απόρησα. -Τί στο διάολο,λέω, δημόσια υπηρεσία και κάνανε δυο σειρές, μια για τους ΄Ελληνες μια για τους Τούρκους;
Στο μεταξύ, η ουρά να μην προχωράει, εγώ είχα πάει πάνω στην εφορία,είχα τελειώσει τη δικιά μου δουλειά, θα χρειάστηκα και μιση ώρα, βάλε και άλλη μισή που καθόμουνα και παρακολουθούσα τα “συμβάντα”, μια ώρα και τους είχαν εκεί να περιμένουν σαν τα ζώα στη γραμμή, από το πρωί φαντάζομαι. Κάποια στιγμή βγαινει μια “κυρία” από ένα γραφείο και με ένα απίστευτα ποταπό και απαξιωτικό τρόπο, αγριεμένη ,με ύφος “Ζωικού Γυμνασιάρχη της δεκαετίας του ΄60, τους ανακοινώνει πως τα γραφεία ,λόγω έκτακτης ανάγκης, κλείνουν και επομένως “δε θα εξυπηρετηθεί κανένας σήμερα”.
΄Επαθα. Οι καημένοι χωριάτες, αδιαμαρτύρητα με την απόγνωση και τον πόνο χαραγμένα στην όψη, ράκη πραγματικά από την απογοήτευη (ποιος ξέρει πόση ώρα τους κρατούσαν “στημένους” και τί περίμεναν, πιθανότατα κανένα επίδομα), άρχισαν να κατεβαίνουν τις σκάλες και να αποχωρούν. Τα “παίρνω κι εγώ κρανίο” , ανεβαίνω στο πάνω σκαλοπάτι, σταματάω όσους μπορούσα και …”πού τους πονεί και πού τους σφάζει”. -Γιατί φεύγετε , μωρέ, έτσι αδιαμαρτύρητα; τους “τα έσουρα”, οργισμένος .-Γιατί δε μιλάτε,δεν διεκδικείτε το δίκιο σας; Ποιος είπε πως είσαστε πολίτες β΄κατηγορίας, επειδή είστε Μουσουλμάνοι; ΄Ελεγα-έλεγα ώρα. Είχαν σταματήσει και ακούγανε οι περισσότεροι, αλλά πάλι φοβισμένοι, κανείς δε μιλούσε, κουνούσαν μόνο τα κεφάλια και έβλεπες σαν να ήταν έτοιμοι να βάλουν τα κλάματα.
Κάποια στιγμή,την ώρα που τους μιλούσα, βγαίνει πάλι η ίδια “κυράτσα”, που τους έδιωξε πριν, με κεραυνοβολεί με ένα βλέμμα “φαρμάκι” και με διατάσσει αυστηρά να αποχωρήσω, γιατί θα καλέσει την αστυνομία.
– Κάντο,κυρά μου ,την απειλώ φουρκισμένος -και στη στιγμή ξαπλώνω έξω από το γραφείο του Νομάρχη ,καλώ κανάλια και εφημερίδες και ξεκινάω συμβολική απεργία πείνας. Δεν ντρέπεσαι; Αντί να ζητήσεις συγγνώμη από τους ανθρωπάκους, που τους κρατούσες όμηρους τόσες ώρες, βγαίνεις και από πάνω; Για πότε ,εξαφανίστηκε, χεσμένη, για πότε κρύφτηκε, ποιος ξέρει πού,για πότε κλείσανε τις πόρτες και δεν ξεμύτισε για πάνω από μισή ώρα υπάλληλος από μέσα… χεχε,το θυμάμαι ακόμα και γελάω.
΄Εμεινα ακόμα λίγο στο διάδρομο. Οι Μουσουλμάνοι με τα κεφάλια κατεβασμένα είχαν πια διαλυθεί .Πήρα κι εγώ οργισμένος και πικραμένος το δρόμο να πιω ένα καφέ στο “σκουέρ” ,στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής. Παραπάνω, φάτσα- θέα η τεράστια ατσάλινη σπάθα (πάνω από 12 μέτρα!),έργο της χούντας, με το αίμα να στάζει στην αιχμηρή κορφή της, δέσποζε στο πάνω μέρος . Κανείς δήμαρχος ή άλλος υπεύθυνος,δεν την γκρέμισε, για να σταματήσει να “παγώνει το αίμα” κάθε Μουσουλμάνου που την αντικρύζει,γιατί σκέφετεται πως η σπάθα είναι εκεί συμβολικά ,να του θυμίζει πάντα πως είναι εχθρός,Τούρκος ,ξένος.
Ξένος στον τόπο του!
΄Αει σιχτίρ, πανάθλιοι ,πατριωταράδες-Ελληνάρες, Κομοτηνής και πάσης Ελλάδος!