ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. ΥΒΡΙΣ! Ο  ΦΟΝΙΑΣ ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ  ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ… “ΡΟΥΦΑΕΙ ΤΟ ΑΥΓΟ”  ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ  ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ   ΣΤΟΝ  ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ!
2. ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΟΦΟΡΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΟΤΟΠΩΝ, ΠΑΝΕ ΤΑ… ΕΥΖΩΝΑΚΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΗ…ΜΠΟΛΙΝ.
3.   ΣΙΓΟΥΡΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟ… ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ   ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ
1. ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 68 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ
Δίκη ΧΑ: Ο Ρουπακιάς έμεινε σπίτι του, δεν πήγε στο δικαστήριο -Εξαλλος ο πατέρας του Παύλου Φύσσα
Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

 

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από δικηγόρους -όχι όμως και από κατηγορούμενους- άρχισε η δίκη της Χρυσής Αυγής, με μόνο 1 από τους 68 κατηγορούμενους να κάθεται στο εδώλιο.

Οταν η πρόεδρος του δικαστηρίου ξεκίνησε την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων και έφτασε στον Γιώργο Ρουπακιά, ακούστηκε ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης, να φωνάζει: «Αυτός τρώει τα αυγά που του έφτιαξε η γυναικούλα του, γι’ αυτό δεν έχει έρθει».

«Δεν κατάλαβα» είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη και απευθυνόμενη στον Παναγιώτη Φύσσα ειπε: «Να μην ακουστείτε άλλη φορά, παρακαλώ».

Ο Γιώργος Ρουπακιάς και σήμερα επέλεξε να παραμείνει στο σπίτι του, όπου βρίσκεται σε περιορισμό μετά την αποφυλάκισή του λόγω λήξης του ανώτατου ορίου της προσωρινής του κράτησης.

Ο χρόνος πάντως κυλάει αντίστροφα για τη μεταφοράς της δίκης στο Εφετείο της Αθήνας. Ήδη δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση που ανάβει το πράσινο φως ώστε από 21/6/2016 η δίκη να μεταφερθεί στο Εφετείο.
Και επισήμως, η πρόεδρος του δικαστηρίου που δικάζει τους κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε τη μεταφορά της δίκης στην αίθουσα τελετών του Εφετείου , από τις 27 Ιουνίου .
Η πρόεδρος ανέφερε πως υπήρξε θετική ανταπόκριση σε  σχετικό αίτημα για μεταφορά της δίκης στο Εφετείο με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας.
Η πλευρά της υπεράσπισης  του Νίκου Μιχαλολιάκου , αναφέρθηκε στη συνάντηση  που είχε η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα , με τον πρόεδρο του Βουλής κάνοντας λόγο για άμεση παρέμβαση. “Σεβόμενοι το αίτημα και την αγωνία του δικαστηρίου για επιτάχυνση της διαδικασίας ,πρέπει να πω ότι γίναμε κοινωνοί κάποιων περίεργων επαφών . Θεωρούμε ότι είναι άμεση παρέμβαση . Εγώ θα εκφράσω μια ευχή . Να διασφαλιστεί η ηρεμία της άσκησης των δικών μας καθηκόντων” είπε ο κ. Μιχαλόλιας απευθυνόμενος στο δικαστήριο .

ακούστηκε ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης, να φωνάζει: «Αυτός τρώει τα αυγά που του έφτιαξε η γυναικούλα του, γι’ αυτό δεν έχει έρθει».

«Δεν κατάλαβα» είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη και απευθυνόμενη στον Παναγιώτη Φύσσα ειπε: «Να μην ακουστείτε άλλη φορά, παρακαλώ».

΄Οχι. Σίγουρα δεν κατάλαβε η πρόεδρος του δικαστηρίου τί είπε ο χαροκαμένος πατέρας Παναγιώτης Φύσσας.  Πού να καταλάβεις με τα παιδιά σου μια χαρά, με ένα παχυλό μισθό, με την οίηση πως είσαι εξουσία και μάλιστα με δικαίωμα “παπικού αλάθητου”,   με τον…εσταυρωμένο πάνω από κεφάλι σου, με οπλισμένους μισθοφόρους, που με μια εντολή σου  σε μπαγλαρώνουν στη στιγμή.

Ούτε μπορεί ούτε πρόκειται  η πρόεδρος του δικαστηρίου να καταλάβει τίποτα απ΄αυτά που είπε ο πατέρας του Παύλου Φύσσα. Πέρα απ΄αυτό, χρειάζεται  και “πέτσα” και αξιοπρέπεια να μην  το παίζεις “έδρα” και εξουσία  και να μιλάς  τόσο απαξιωτικά σε ένα τέτοιο γονιό.

 Η ιστορία είναι εδώ και (κατα) κρίνει τέτοιες συμπεριφορές . Ειδικά την αλαζονεία, την  ασέβεια και την υπεροψία απ΄όπου κι αν προέρχονται. Ιδιαίτερα από εκείνους που ως φορείς θεσμών και ιδιοτήτων, είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν ήθος και ηθική. Από εκείνους για τους οποίους  θα ζητήσουν λόγο οι γενιές που έρχονται, γιατί τους αφήσαμε να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο. Να διαπράττουν ΄Υβριν.

Ζήτησε συγγνώμη, κυρία μου,  από τους γονιούς του παλικαριού που κατέσφαξε ο Ναζί δολοφόνος. Και βρες τρόπο να φέρεις πίσω στο “σκαμνί” τον κατηγορούμενο ειδεχθή δολοφόνο.

Και πέρα απ΄αυτά, προσπαθήστε να καταλάβετε το αυτονόητο. Πως το συγκεκριμένο δικαστήριο δεν είναι χώρος απονομής δικαιοσύνης μιας χώρας με νομικό πολιτισμό.  Μόνο στις “μπανανίες” συμβαίνουν αυτά. Να δικάζεται ειδεχθές έγκλημα και ο δολοφόνος να κάνει…διακοπές!

 

2. Νέα πρόκληση από τους Τούρκους: Σήκωσαν πανό για το ραμαζάνι σε Ορθόδοξη εκκλησία
(φωτογραφία: Daily Sabah)

 

Σε νέα πρόκληση προχώρησαν οι Τούρκοι, μετά την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγιά Σοφιά, καθώς σε Ορθόδοκη εκκλησία στο Χατάι, ανάρτησαν πανό για το Ραμαζάνι.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Sabah στην Ορθόδοξη εκκλησία της Αλεξανδρέττας (Iskendurun) στο Χατάι ανάρτησαν τεράστιο πανό που γράφει: «Γιορτάζουμε τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού σε όλο τον ισλαμικό κόσμο».

Η εκκλησία βρίσκεται σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης και υπάγεται στο Ελληνορθόδοξο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Αλεξανδρέττας, συνεχίζει το δημοσίευμα. Στο ίδιο δημοσίευμα τονίζεται  μόνο μια μικρή μειονότητα είναι σήμερα Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην Τουρκία και συμπληρώνει ότι οι επαρχίες της Κωνσταντινούπολης και Hatay είναι τα κύρια κέντρα του Χριστιανισμού στην Τουρκία.

“Σε νέα πρόκληση προχώρησαν οι Τούρκοι, μετά την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγιά Σοφιά, καθώς σε Ορθόδοκη εκκλησία στο Χατάι, ανάρτησαν πανό για το Ραμαζάνι”.

ΟιΤούρκοι διαβάζουμε  και όχι Τούρκοι (κάποιοι)! Σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα-ντελίρο  αντιτουρκισμού έχει επιδοθεί η ημιφασιστική-πορνογραφική φυλλάδα iefimerida τελευταία  μετά την ηλίθια απόφαση της επίσημης Τουρκίας να διαβαστεί στην Αγια Σοφιά  απόσπασμα του κορανίου. Μια ακόμα περίτρανη απόδειξη πόσο ακροδεξιά στέκεται η νέα “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ” και   τι   σκουπίδι  επιλέγει να  ταϊσει τους πελάτες της ,αφού η   πλειονότητά τους είναι ακροδεξιοί και χρυσαυγίτες,

Σήμερα, ξεσπάθωσε πάλι με κάποιους θερμοκέφαλους Τούρκους που ανάρτησαν αυτό το πανί στην Ορθόδοξη εκκλησία. Λες κι εδώ  οι χρυσαυγίτες δεν πετάνε σε τζαμιά και μουσουλμανικά νεκροταφεία γουρνοκέφαλα.

Και φυσικά  οι απέναντι φυλλάδες, ακροδεξιές επίσης  σαν την εν λόγω,  μιλάνε κι αυτές  για τους “Ελληνες”, λες  και εκπροσωπούν το λαό της χώρας πέντε δέκα λοβοτομημένοι Χρυσυαγίτες που  προχωρούν σε  τέτοιες προκλήσεις.

Τί θα κάνουμε με αυτούς τους επιχειρηματίες που βρωμίζουν την είδηση,την πληροφορία; Που κατασκευάζουν τη δική τους βρώμικη εκδοχή των γεγονότων; Και όλα αυτά για τον παρά φυσικά. Και μόνο γι΄αυτόν.

3. Κούγιας: Ο νεκρός της Αττικής οδού είναι ο εκδότης Μαυρίκος, τον αναζητούσα ώρες, είναι πελάτης μου

Ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στα parapolitika.gr, ανέφερε ότι ο άνδρας που κάηκε ζωντανός στην Αττική Οδό είναι ο γνωστός εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια ο οποίος όπως ανέφερε τον αναζητούσε εδώ και πολλές ώρες τόσο ο ίδιος γιατί είχαν ραντεβού και οι συνεργάτες του, αλλά και η οικογένειά του χωρίς αποτέλεσμα.

Ο ίδιος όπως λέει προσπάθησε να μεταβεί στο σημείο, χωρίς να τα καταφέρνει γιατί όλοι οι δρόμοι στη γύρω περιοχή είναι αποκλεισμένοι.

Ο Αλέξης Κούγιας ήταν συνήγορος του Παναγιώτη Μαυρίκου και του Τάκη Μουσσά για τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος που τους απαγγέλθηκαν και συνελήφθησαν, μαζί με τον δημοσιογράφο Χρήστο Φράγκο, για υπόθεση εκβιασμού σε βάρος επιχειρήσεων του δημοσίου.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία και για δωροδοκία. Επιπλέον δίωξη για την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί όπλων ασκήθηκε σε βάρος του εκδότη Μαυρίκου.

Αν ο νεκρός είναι πράγματι ο εκδότης της εφημερίδας “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, τότε 1 τοις χιλίοις  να είναι ατύχημα.  Και ας  μην κοιτάξουν να το κουκουλώσουν οι αρμόδιοι. ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΙΟΣ  ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ. Το ξέρουμε εμείς, το ξέρουν κι εκείνοι.

Για να δείτε τί θα ξεκινήσουν να γράφουν, όσοι θέλουν να συγκαλύψουν το έγκλημα. Μέχρι και γνωματεύσεις “εμπειρογνωμόνων” θα επικαλεστούν, όπου θα υποστηρίζεται πως ο άτυχος εκδότης  κάηκε στο αυτοκίνητο…παίζοντας με σπίρτα.  Ικανούς τους έχουμε.