ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1. ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΪΚΟΥ.
1.Ντόρα κατά Κοτζιά: Ντρέπομαι για λογαριασμό του…
Ντόρα κατά Κοτζιά: Ντρέπομαι για λογαριασμό του... Υ

Βολές εναντίον του Νίκου Κοτζιά εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής της ΝΔ τον κατηγορεί για την πρακτική του να απαντά μέσω κύκλων ΥΠΕΞ, την ώρα που διαμορφώνεται μια νέα εικόνα στις σχέσεις της χώρας με την Τουρκία και την Αλβανία, μετά την ανάγνωση του Κορανίου μέσα στην Αγιά Σοφιά, αλλά και τη ρητορική των Τιράνων περί τσάμηδων.

Η κυρία Μπακογιάννη, μιλώντας στον Real FM 97,8, τόνισε ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ ανησυχητική. «Είναι βέβαιο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία αλλαγή πολιτικής και της τουρκικής κυβέρνησης. Τα μηνύματα που έχω είναι ότι αυτό το οποίο γίνεται είναι μία σταδιακή προετοιμασία της διεθνούς κοινής γνώμης για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί», τόνισε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη.

Και πρόσθεσε: «Και το δεύτερο, η ιστορία της Αλβανίας, είναι μία χώρα με την οποία -τουλάχιστον επί των ημερών μου- είχαμε εξαιρετικές σχέσεις. Μία χώρα η οποία έχει στείλει εδώ και φιλοξενούμε πάνω από 800 χιλιάδες Αλβανούς μετανάστες, μία χώρα που έχει όφελος από το να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα διότι έχει μία ευρωπαϊκή προοπτική, έρχεται και κορυφώνει μία ρητορική και μία συμπεριφορά η οποία είναι άκρως ενοχλητική και ανησυχητική για τη χώρα».

«Και εδώ θέλω να πω δύο πράγματα: στην εξωτερική πολιτική ο τρόπος με τον οποίο αντιδρά μία χώρα είναι βασικός. Και λυπάμαι πάρα πολύ που το λέω αλλά εγώ ντρέπομαι για λογαριασμό του υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος παραμονή της επίσκεψής του στα Τίρανα βγάζει μία ανακοίνωση κύκλων του υπουργείου Εξωτερικών. Πρώτη φορά στη ζωή μου ακούω ότι υπάρχουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών. Είναι αδιανόητα πράγματα αυτά και δη στην εξωτερική πολιτική», είπε η κυρία Μπακογιάννη.

«Βρισκόμαστε μπροστά στην πρωτοφανή διαδικασία το υπουργείο Εξωτερικών να μην έχει εκπρόσωπο, διότι παραιτήθηκε, και να έχει κύκλους. Οι κύκλοι αυτοί, παραμονή της επισκέψεως βγάζουν μία σωστή ανακοίνωση. Την είδα κι εγώ, με ενόχλησε ότι ήταν κύκλοι, αλλά το περιεχόμενο ήταν σωστό. Και πάει ο κ. Κοτζιάς επίσκεψη στην Αλβανία και παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας κάνει την εξής εκπληκτική δήλωση: “ευχαριστώ πάρα πολύ τον συνάδελφό μου διότι διευκρίνισε με τον τρόπο του ότι εγώ δεν έχω κάνει τέτοιες δηλώσεις”. Ακόμα και με την καλή τους ερμηνεία, είναι μία άποψη που υπογράφεται κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών. Εγώ πρέπει να σας πω ότι εξοργίστηκα. Λέω δεν είναι δυνατόν, διότι το μήνυμα όπως και στη ζωή και στις διαπροσωπικές σχέσεις και στην εξωτερική πολιτική είναι ένα μήνυμα “ή είσαι αδύναμος ή είσαι σταθερός”. Εγώ δεν λέω ότι η Ελλάδα είναι καμία υπερδύναμη, αλλά είναι σταθερή. Θα όφειλε να είναι σταθερή», κατέληξε η βουλευτής της ΝΔ.

Εμείς εδώ δεν τα έχουμε καλά με τον Κοτζιά. Τους λόγους τους ξέρουν, όσοι μπαίνουν στο σάιτ .Και όσοι είναι ευκαιριακοί επισκέπτες, μπορούν να τους βρουν  στην αναζήτηση  του google. Για τη Ντόρα Μπακογιάννη έχουμε επίσης γράψει πολλές φορές και μάλιστα  ΚΑΙ καλά λόγια, όταν έλεγε η έκανε κάτι σωστά. Δεν έχουμε καμιά προκατάληψη με πρόσωπα και ονόματα. Κι αυτό μπορεί κανείς να το διαπιστώσει, διαβάζοντας τα κείμενά μας.

Εν προκειμένω, διαβάζοντας τα παραπάνω, διαπιστώνουμε πως η Ντόρα ψεύδεται. Και μάλιστα ασύστολα και δημαγωγικά. Πάει να κερδίσει  τις ψήφους των εθνικιστών.  Είναι κι αυτό μια παράμετρος στο σχέδιο της Νεο-ΕΡΕ (Ν.Δ) για την επανάκαμψη στο κομματικό “μαντρί” των Ελληνάρων από ΑΝ.ΕΛ, αλλά και των πιο συγκρατημένων από τους Ναζί του Μιχαλολιάκου.

 Παραπάνω η Ντόρα παριστάνει  την… ανίδεη. Και καλά πως τώρα ξεσπάθωσαν οι Τούρκοι και οι Τσάμηδες ,εξαιτίας της ανικανότητας του Κοτζιά! Λες και δεν υπήρχαν αυτά τα προβλήματα και επί των ημερών που κυβερνούσε η… “επάρατος” (και ήταν και η Ντόρα υπουργός),ούτε ξέρει πως ό,τι παίζεται σήμερα με Τσάμηδες και Αγια Σοφιές είναι επανάληψη του ίδιου  έργου και μάλιστα εντελώς στερεότυπη.  Πάντα  οι Τούρκοι προχωρούσαν σε τέτοιες ανοησίες, όπως τώρα με την ανάγνωση του κορανίου στο μνημείο και ανέκαθεν  οι Τσάμηδες φωνάζανε πως μέχρι… ΄Αρτα κι ακόμα παρακάτω  η ελληνική αυτή γη είναι δικιά τους. Δεν τα λένε τώρα μόνο επί Κοτζιά. “Χρόνια κρατάει αυτή η κολώνια”.

Οι εκάστοτε αναζωπυρώσεις  αυτών των ζητημάτων έχουν να κάνουν με χίλιους λόγους .Εσωτερικά προβλήματα των χωρών, που αναρριπίζουν τα θέματα, κακοί κυβερνητικοί χειρισμοί, μοχλοί πίεσης σε συγκεκριμένες επιδιώξεις των χωρών για εσωτερική κατανάλωση, “φυτιλιές” από ξένα συμφέροντα, αστάθμητοι παράγοντες   και άλλα…” ων ουκ έστιν αριθμός”.

Το σίγουρο σήμερα  είναι πως όσα ζητήματα και αν υπάρχουν ανάμεσα σε Ελλάδα, Τουρκία και Αλβανία ΟΛΑ μα ΟΛΑ, περνούν μέσα από το φίλτρο της Ευρώπης κι εκείνη θα έχει τον τελευταίο λόγο. Ειδικά στη φάση σήμερα που  βρίσκεται σε εξέλιξη το “Ανατολικό ζήτημα” και ο δικτάτορας της Ρωσίας “δίνει ρέστα” για  εξελιχθεί από δικτάτορας και μαφιόζος σε… “Τσάρο”, σιγά που Αμερικανοί και  Ευρωπαίοι θα αφήσουν το κορυφαίας σημασίας αυτό ζήτημα να το επηρεάσουν με τις ανοησίες τους   οι Τούρκοι, οι ΄Ελληνες και οι…Αλβανοί.  Αστεία πράγματα.

΄Ολα, λοιπόν, όσα γίνοται αυτή την ώρα επί Κοτζιά,  γίνονταν πάντα. Είναι “μια από τα ίδια” και δεν πρόκειται  να οδηγήσουν σε αλλαγή  κανενός  στάτους.  ΄Ομως,  οφείλει κάποτε η χώρα μας να καθίσει μαζί με την Τουρκία σε ένα διεθνές ή ευρωπαϊκό δικαστήριο να επιλύσουν,  τις διαφορές τους με βάση τα ισχύοντα στο διεθνές δίκαιο. Δεν μπορούμε να λέμε  εμείς πως οι απέναντι κάνουν αεροπορικές παραβιάσεις, όταν οι Τούρκοι από τη μεριά τους ισχυρίζονται πως για τους ίδιους και τη δική τους γραμμή δεν πρόκειται για παραβίαση εναερίου χώρου. ΄Ολα αυτά (υφαλοκριπίδες, μαύρες ζώνες και τέτοια) πρέπει να μπουν πακέτο σε διεθνή οργανισμό και να λυθούν, για να μην ταλαιπωρούν τις γενιές που έρχονται, όπως εμάς και τους παππούδες μας. Το έκαναν πολές χώρες και λίγα χρόνια πριν οι Ρουμάνοι και οι Ουκρανοί, που είχαν αντίστοιχες διαφορές.

Τα άλλα που λέι η Ντόρα και πόσο …οργισμένη και ταπεινωμένη νιώθει,  να μας επιτραπεί να πούμε πως είναι  του…ποπού. Καθαρά δημαγωγικές ,Μητσοτακικές κορώνες,  για να καβατζώσει ,όπως είπαμε, εθνικιστικές, ακροδεξιές  και ναζιστικές ψήφους. Δε γελάει,όμως,  η Ντόρα, παρά μόνο τους ανίδεους και τους φανατικούς.