“TΖΑΚΙ” – ΚΟΜΜΑ -“ΜΠΟΥΤΙ” . ΤΑ ΜΟΝΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αν σε όλο τον κόσμο  ισχύει εν πολλοίς  ο κανόνας πως η ενημέρωση βρίσκεται ,ως παραπληροφόρηση, στα χέρια των   χειρότερων,   στην Ελλάδα αυτός είναι ο μοναδικός κανόνας. Η διάβρωση είναι πρωτοφανής και πέρα από γενικευμένη.  Τη συναντάει κανείς  σε όλη την έκταση  του συναφιού,  που λυμαίνεται  το συγκεκριμένο χώρο.

΄Ετσι, δεν είναι περίεργο που στη χώρα μας  η παραπληροφόρηση έχει πάρει εδώ και πολύ  καιρό  τη  μορφή  απόλυτου συσκοτισμού της είδησης, ολοκληρωτικής  χάλκευσης και αλλοίωσής  της    σε σημείο που  γίνεται πια  αγνώριστη και παραμορφωμένη.΄Οπως ακριβώς συνέβη και με την παραπληροφόρηση, την ολοσχερή  παραποίηση της  μιας και μοναδικής αλήθειας στην  υπόθεσης  Μπεκατώρου.

Τις τελευταίας ημέρες ζούμε στον αστερισμό της  “κλειδαρότρυπας”, που άνοιξε για κάθε είδους μπανιστηριτζίδικου  ματιού  η συγκεκριμένη Ολυμπιονίκης ,  η οποία       για τους λόγους που έχουμε αναλύσει σε άλλα  κείμενά μας,  θυμήθηκε μετά από 20 τόσα χρόνια  πως: Σε  ένα  …υπηρεσιακό τα ταξίδι στην Αυστραλία, η ίδια με κάποιον  από τους μεγαλοπαράγοντες της Ιστιοπλοϊας (αμφοτέρων,  τους πληρώναμε εμείς τα έξοδα πάση φύσεως του ταξιδιού και ως φαίνεται  ακόμα και τα “πηδήματά”    τους), είχαν ένα βράδυ  σεξουαλική συνεύρεση   στο πολυτελές δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Ειρήσθω εν παρόδω,  πως  φυσικά   το επέλεξαν… πεντάστερο ,  επειδή ακριβώς τα  κερνούσαν  από εδώ οι έμπλεοι εθνικού οίστρου και υπερηφάνειας πατριώτες  για τις επιδόσεις  της πρωταθλήτριας και όχι μόνο τις “αθλητικές”. Αλλά μαζί μ’  αυτούς πληρώναμε κι εμείς που δεν είμαστε “πατριώτες”.

΄Ομως, το σκάνδαλο, αυτό   είναι τέτοιο,  όχι  για τους λόγους που θέλησε η ίδια η “παθούσα” (“θου, Κύριε”) να το παρουσιάσει .  Ούτε, βέβαια, όσοι είχαν τους δικούς τους “πονηρούς” λόγους να  τείνουν “ευήκοα ώτα”  στις καταγγελίες   της. Μεταξύ αυτών και η ίδια η πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Το σκάνδαλο  (κι αυτό)   έχει άμεση σχέση με τις γνωστές παθογένειες   της χώρας  Και μάλιστα με τις  χειρότερες απ΄ όλες. Εκείνες που επί σειρά ετών έχουν  διαβρώσει “μέχρι μυελού οστέων”   τους   ιστούς όλων των θεσμών   και έχουν  καταστεί  πλέον… εθνικό μας σπορ.

Το καθορίσαμε επιγραμματικά στον τίτλο μας. ΤΖΑΚΙ, ΚΟΜΜΑ, ΜΠΟΥΤΙ. ΄Ολα τα δεινά  της χώρας ξεκινούν από εδώ. Ο Νεποτισμός,  (οικογενειοκρατία-τζάκι)   ταλαιπωρεί επί χρόνια τον τόπο. Μπορεί να μην έχουμε κληρονομική βασιλεία, ως πολίτευμα, έχουμε όμως κοινοβουλευτική. Μην τα ξαναλέμε.

Ελέω νεποτισμού  ένας μέτριος σε ικανότητες γόνος και το χειρότερο εντελώς διεφθαρμένος,  λόγω ονόματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός μιας ταλαίπωρης απ΄όλες τις πλευρές  χώρας. Πιο παλιά, ο ανιψιός Καραμανλής και ο επίσης υιός  Παπανδρέου συνέχισαν την παράδοση, η εξουσία να μεταβιβάζεται κληρονομικώ δικαίω στους γόνους.

Και τούτο δε συμβαίνει στην πολιτική μόνο.  Όπου υπάρχει “ψαχνό” (μίζα ή κονδύλια)  στο Δημόσιο, εκεί θα επιπέσουν για μάσα  εκτός των πατεράδων και  οι  ερχόμενες  γενιές μέχρι δισέγγονων και βάλε.   Ελληνική πατέντα  στην πολιτική και  σύμπασα τη Δημόσια  Διοίκηση.

 

 

Ακολουθεί η  “πλάτη” του κόμματος,  για να σκαρφαλώσει ο οπαδός.   Η θέση είναι κρατημένη όχι μόνο για τα  στελέχη αλλά και για τους απλούς ψηφοφόρους.  Αλλιώς ,γιατί να δώσει ο τελευταίος  την ψήφο του , χωρίς αντάλλαγμα; ΄Ετσι ψηφίζει ο ΄Ελληνας,  Ανέκαθεν , όχι μόνο σήμερα.

Η Δεξιά της ΕΡΕ είχε δια ροπάλου απαγορεύσει την είσοδο στο Δημόσιο και την  “σίτιση”  στον κρατικό κορβανά σε μη ημετέρους (“πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων”).  Το ίδιο και ως Ν.Δ στη Μεταπολίτευση.

Το ΠΑΣΟΚ ανήγαγε το φαινόμενο σε…επιστήμη.   Το ΄”πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων”,  το χορηγούσαν εδώ οι κλαδικές. ΄Ηταν εισιτήριο  ακριβό, ασφαλές και σε πήγαινε όπου κι αν  ήθελες. Ο “πρασινοφρουρός” ήταν εξουσία.

Πώς λέτε τινάχτηκε η οικονομία το αέρα; Ξεκίνησε επί Ανδρέα Παπανδρέου ο κατήφορος  και ολοκλήρωσε  την καταστροφή ο “ανιψιός”, που για να ταϊσει την “γαλάζια ακρίδα”  διπλασίασε  το χρέος, εκτόξευσε το έλλειμα στο (σχεδόν) 15,5% και χρεοκόπησε τη χώρα.

 

 

Κι αν μεν οι δυο πυλώνες ανέλιξης και βολέματος παραπάνω είναι κυρίως φαινόμενο ελληνικό και γενικώς  υποανάπτυκτων  πολιτικά χωρών, το “μπούτι” έχει γενικότερη πέραση.   Στην Ελλάδα,    όμως, τα… σπάει

Κι εδώ  δε  χρειάζεται να βάλεις μεταφορικά την πλάτη ,αλλά κυριολεκτικά το μπούτι!  Είτε το  βγάζεις σε επίδειξη ,  αν είναι καλό και  τροφαντό, είτε το προσφέρεις στο πιάτο σε όποιον έχει το….κύρος και την ισχύ να σε  βολέψει.  Με το πανίσχυρο  “κανόνι” ανάμεσα στα σκέλια (ο λαός το λέει “τριχιά   που  σέρνει και καράβι”) *  αλώθηκαν κάστρα  θέσεων,  κλάπηκαν ισχυρά πόστα,  προσοδοφόρες δουλειές κα επιχειρήσεις.  Κτίστηκαν πάνω του παλάτια,  βιός κα ονόματα.  Κι αυτό, βέβαια,  το γνωρίζει η Ελλάδα ολόκληρη . Δεν περιμένανε  εμάς για  να το μάθουν.

Στα χρόνια που κουβαλάω τα “είδα όλα” στο συγκεκριμένο ζήτημα. Φοιτήτριες να παίρνουν όχι  μόνο  βαθμούς, ολόκληρο το πτυχίο, υποτροφίες , μεταπτυχιακά  και  ντοκτορά  “βαρβάτα”  με μπούτι έξω ή εντελώς γυμνό και οριζόντιο  στο κρεβάτι.  Αξιοσέβαστους πανεπιστημιακούς  να πουλάνε βαθμούς για να απολαύσουν  δροσερό και  τρυφερό  αιδοίο.  Κανονική αγοραπωλησία, πορνεία με συναίνεση αμφοτέρων.

Στο Κίεβο ίδια και χειρότερα. Υπηρετούσα  αποσπασμένος  στην ελληνική πρεσβεία και δίδασκα στα πανεπιστήμια  Σεφτσένκο και Σλαβονικό. Από τη θέση εκείνη είχα την ευθύνη και την αρμοδιότητα της αξιολόγησης ξένων  φοιτητών  για να πάρουν  (παχυλές) υποτροφίες, 4 έως  7 χρόνων για σπουδές σε Ελλάδα και Ευρώπη.  2004 και 2005 αξιολόγησα και πρότεινα να πάρουν τις υποτροφίες    7 φοιτητές  (3  αγόρια  και 4 κορίτσια). Δεν τις πήρε   κανένας .  ΄Αλλαξαν στην πρεσβεία  τις εισηγήσεις και  έδωσαν τα λεφτά  σε Ουκρανές, … θεογκόμενες. Και  οι  μόνες ελληνικές λέξεις που ήξεραν ήταν  όσες αφορούσαν  “πήδημα” σε όλες τις… φάσεις και τις στάσεις του .    Γραμμένα αυτά ,”χαρτί και καλαμάρι” σε  έγγραφα και σε   δικόγραφα επίσης.

Σιγά, που θα ίδρωνε το αυτί  τους.΄Ολοι τα ίδια κάνουν στην Ελλάδα.  Με “τζάκι”,” κόμμα”, “μπούτι”  χτίζονται πάνω τους  καριέρες και περιουσίες.

 

 

Να επιστρέψουμε στη αφορμή που μας έδωσε η Μπεκατώρου.  Και να πούμε πως την ευχαριστούμε για την καλή την “πάσα” που μας  πέταξε με  όσα είχε το θράσος να ανακοινώσει δημόσια.     Και με το χέρι στην καρδιά λέμε, όσα λέμε. Χωρίς πια  φόβο και πάθος.  Ως ύλη ιστορίας, απαραίτητη για τη γνώση των γενεών  τούτων και όσων έρχονται.

Μετά λόγου γνώσεως,  λοιπόν, υποστηρίζουμε  πως σήμερα ο εισαγγελέας όφειλε να καλέσει και τους δυο εμπλεκομένους σε αυτή  την υπόθεση-σκάνδαλο στο Σίδνεϋ  που ζέχνει από παντού. Και τους δύο πρωταγωνιστές.  Είναι ένοχοι αμφότεροι, αλλά όχι για τους λόγους  που βολεύουν  τη Σοφία “μας”,  ως  Ολυμπιονίκη μας.

Τους στείλαμε (και κακώς για μένα και χιλιάδες ΄Ελληνες που δεν πιστεύουμε  στις παρλάτες και  τα πανηγύρια των Ολυμπιακών αγώνων  και προπαντός σε πρωταθλητισμούς και ποδοσφαιρο-μπασκετοκαριέρες), τους στείλαμε, λοιπόν,  σε “διατεταγμένη υπηρεσία”, να το πούμε έτσι, αφού τα πάσης φύσεως  έξοδα και τους παχυλούς μισθούς τους, τα καταβάλαμε εμείς ,ο δημόσιος κορβανάς. Και τούτοι τί έκαναν; ΄Οχι,  όπως τα λέει η κυρία Σοφία.

Ο “παράγοντας”, μεγάλος και τρανός ως φαίνεται στο “άθλημα”, σαν   κανονικός Ελληνάρας και πιστός  στην παράδοση και το εθνική  βεβαιότητα  πως  με τον “παρά μου γαμώ κα την κυρά μου”,  κάλεσε την “αθλήτρια” μετά το δείπνο και την πιθανή κρασοκατάνυξη ,  για να συνεχίσουν το γλέντι  με ένα ακόμα  ποτηράκι  στο δωμάτιο του Ξενοδοχείου.  Κι εκείνη ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕ  από….φόβο πήγε!  Και  τα ερωτήματα πλέον που προκύπτουν είναι τούτα!

1.Γιατί ο τύπος   την κάλεσε στο δωμάτιο , αφού ήταν προϊστάμενός της και όφειλε να δείξει σεβασμό στον  τίτλο του κα την αποστολή του;

2. Γιατί η  “αθλήτρια”, υφισταμένη , ούτως ειπείν,  ανταποκρίθηκε;  Δε γνώριζε ποιες θα ήταν η εξέλιξη και  οι προθέσεις ενός σε κέφι και …υπερδιέγερση  τελούντος σερνικού;

Και οι  δύο γνώριζαν πως διαπράττουν παρανομία.΄Οχι, βέβαια,  γιατί έκαναν σεξ.   Ελεύθεροι ήταν να το κάνουν κι εδώ κι  εκεί, αν γούσταρε ο ένας τον άλλον.  Είμαστε υπέρ του ελεύθερου και πολυγαμικού σεξ.  Και φυσικά δε θα δαιμονοποιήσουμε ποτέ  τέτοιες σχέσεις.

Αλλά,  λέμε όχι στο σεξ  σε  ανταλλακτική σχέση.  Με τους κανόνες της αγοράς”.  Μια διαθέτει το  προϊόν, ο άλλος έχει την αγοραστική  δύναμη και το παίρνει. Και το σημαντικότερο. Με τα δικά μου τα λεφτά που σπαταλάνε.

Η   ίδια το  λέει.  Πήγε μαζί του, όχι γιατί  είχε έλξη ερωτική , αλλά γιατί  ο άλλος ήταν  ισχυρός παράγοντας  και είχε τις άκρες  να την βοηθήσει στην καριέρα της Και τί έκανε;  Ανταποκρίθηκε.   Και τώρα που δεν τον έχει πια ανάγκη τον… “έδωσε”.

Η τακτική της  πορνείας.  Αντί για 100ευρω  σε  κάθε  συνουσία, τούτη  το εισέπραξε ως  χρυσάφι  Ολυμπιονίκη στο βάρος της.

Τα υπόλοιπα  “κουφά΄” που λέει είναι   για σκουπιδοφάγους , κοντυλοφόρους και έχοντας “διάφορο” και μάλιστα…διαπλοκής! Εμάς και τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, ειδικά γυναικών, όσες δεν είναι σαν ελόγου της ,  δε μας πείθει στο ελάχιστο.

Η κατακλείδα;  “Ουαί και αλλοίμονο” σε εκείνους που δεν “έχουν  μπάρμπα στην Κορώνη”.  Γενικώς. Ούτε ..ντάντι,  ,ούτε  κόμμα, ούτε “μπούτι”.

Αλλοίμονο στην κοπελίτσα της διπλανής πόρτας  που δε θέλει να δείξει μπούτι. Κι ας ξέρει πως έτσι θα πάει μπροστά. Κι ας βλέπει πως ο κύριος προϊστάμενος γι΄ αυτό και μόνο την κρατάει  παρακατιανή.

Κάποια  “ξανθιά  και ξέκωλη” στο γραφείο   που ξέρει και  τα κάνει “όλα”, στη σβούρα τα καταφέρνει και  της πέφτει πάντα  “ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ”!   Πώς γίνεται;

Από …κ@λοφαρδία  θα είναι.  Μην πάει ο ο νους σας  στο πονηρό!

____________________________

*Μηχανή του Χρόνου: “Το …. σέρνει καράβι”. Μια φράση που αντέχει 2500 χρόνια και είναι απόλυτα τεκμηριωμένη

Μηχανή του Χρόνου: "Το …. σέρνει καράβι". Μια φράση που αντέχει 2500 χρόνια και είναι απόλυτα τεκμηριωμένη

 

Στην αρχαία Ελλάδα, πριν τη διάνοιξη της διώρυγας της Κορίνθου, οι ναυτικοί προκειμένου να αποφύγουν τον γύρο της Πελοποννήσου, κατέφευγαν στη μέθοδο της διόλκησης. Δηλαδή της ρυμούλκησης των πλοίων στο στενό τμήμα γης του ισθμού, με τη βοήθεια κορμών δέντρων. Η διαδικασία αυτή ήταν κουραστική και χρονοβόρα. Οι ναυτικοί όμως την προτιμούσαν, καθώς ο περίπλους της Πελοποννήσου απαιτούσε περισσότερο χρόνο. Υπήρχε όμως και άλλος λόγος….

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/to-serni-karavi-mia-frasi-pou-antechi-2500-chronia-ke-ine-apolita-tekmiriomeni/

 

 

Η Κόρινθος ήταν διάσημη, πέρα από τα εργαστήρια αγγείων και κρανών, και για τα «ιερά της Αφροδίτης». Επρόκειτο για οίκους ανοχής, που εξυπηρετούσαν κάθε είδους ερωτική επαφή. Οι οίκοι αυτοί ήταν τόσο διάσημοι σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο (χάρη στις ιστορίες των ναυτικών βέβαια), όσο και το Άμστερνταμ σήμερα, με τις «βιτρίνες του έρωτα». Έτσι λοιπόν, όταν έσερναν τα καράβια στην στεριά, παράλληλα είχαν και το χρόνο να βρεθούν με τις ιερόδουλες. Το εντυπωσιακό είναι, ότι η φράση άντεξε πολλές χιλιάδες χρόνια, παρά το γεγονός ότι στην Κόρινθο, εδώ και πολλούς αιώνες, ούτε καράβια σέρνουν, ούτε υπάρχουν ιερά του έρωτα….

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/to-serni-karavi-mia-frasi-pou-antechi-2500-chronia-ke-ine-apolita-tekmiriomeni/