TΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ …ΗΡΩΪΝΗ. ΟΧΙ ΠΙΑ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ!

 

” Μέσα στο οικονομικό και κοινωνικό χάος που προκάλεσε η χρεοκοπία της Αργεντινής, ένα νέο ναρκωτικό εμφανίστηκε στη χώρα: «Το Πάκο» ή αλλιώς «ο κλέφτης του μυαλού», «ο εξολοθρευτής των φτωχών». Η εξάπλωσή του υπήρξε αστραπιαία.

«Το 2001, στο απόγειο της κρίσης. Όταν υπήρχε μεγάλη αβεβαιότητα στη χώρα. Όταν οι άνθρωποι δεν είχαν εργασία και αλλάξαμε 5 Προέδρους. Ήταν ένα πραγματικό χάος εκείνη την περίοδο. Τα άτομα που πουλούσαν ναρκωτικά μέσα στις γειτονιές επέλεξαν τότε να πουλήσουν το Πάκο, γιατί ήταν ένα ναρκωτικό φθηνότερο. Οι νέοι, ακόμα και παιδιά, άρχισαν να καταναλώνουν το πάκο», θυμάται η Βίλμα, που ζει σε μια από τις παραγκουπόλεις του Μπουένος Άιρες. Τα παιδιά της είναι και αυτά χρήστες του νεόφερτου ναρκωτικού.
Αργεντινή πάκο 1

Η Αργεντινή, χώρα εισαγωγής κοκαΐνης μέχρι το 2001, ξαφνικά μετατράπηκε σε χώρα παραγωγός. Πολλά παράνομα εργαστήρια άρχισαν να παράγουν υδροχλωρική, δηλαδή την κρυσταλλική κοκαΐνη, και από τα υπολείμματα της κατεργασίας της έφτιαξαν το πάκο. Η τιμή του είναι πολύ χαμηλή, 50 λεπτά του δολαρίου το 1 γραμμάριο, και επομένως είναι προσιτό στους φτωχούς νέους, που εξαθλιώθηκαν ακόμη περισσότερο μετά την κρίση.

«Υπήρξε μια στρατηγική για να γίνει δημοφιλές το 2001 και κυρίως το 2002, όπου επίτηδες αποσύρανε από την αγορά τα δύο ναρκωτικά που στην Αργεντινή ακόμα είναι παράνομα και μεγάλης χρήσης, τη μαριχουάνα και την κοκαΐνη -και γεμίσανε οι δρόμοι με πάκο»,
εξηγεί ο Βάλδο Φερράρι, Διευθυντής λειτουργίας της Κοινωνικής Βοήθειας κατά των εθισμών του δήμου του Μπουένος Άιρες.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι έπρεπε να εξολοθρευτεί μια ολόκληρη γενιά. Έπρεπε να εξολοθρευτεί μια γενιά εφήβων και νέων που δεν θα είχε δουλειά , δεν θα είχε θέση στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, δεν θα είχε δυνατότητες να ενταχθεί με κανέναν τρόπο με τον οποίο οι γενιές καταλαμβάνουν τον χώρο τους στη κοινωνία. Και επιπλέον, δεν έπρεπε να είναι παρούσες για να αντιμετωπίσουν και να αγωνιστούν για τα δικαιώματα τους, απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές εξουσίες»

http://www.exandasdocumentaries.com/series/argentina/exandas-paco.php”

Δηλαδή, για να καταλάβω. Η κυβέρνηση της Αργεντινής ή κάποιοι άλλοι “σκοτεινοί” κρατικοί κύκλοι  μάζεψαν τα μέλη τους μια “νύχτα” και είπαν: “Πώς θα το κάνουμε να εξολοθρέψουμε μια-δυο γενιές ανέργων, για να μη τους έχουμε στο κεφάλι μας και μας ζαλίζουν;”  Και βρήκαν την εύκολη λύση της “εθνοκάθαρσης” με το… πάκο! Μήπως η ανοησία, ο φανατισμός, η αφέλεια, η συνωμοσιολογία κάποιων  πάνε “πακέτο” με το …πάκο;

Τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, ο σεξισμός, η υποδούλωση στη “ροζ”  βιομηχανία   , ο φονταμενταλισμός, ο τζόγος, το ποδόσφαιρο, οι άλλες  εξαρτήσεις   δεν “κατασκευάζονται” στα άδυτα του κράτους και των κυβερνήσεων. Ευνοείται η  εξάπλωση, η επικράτηση και η γιγάντωσή τους στις κοινωνίες από την αδιαφορία (σκόπιμη ή όχι) του κράτους για την  καταπολέμηση και την εξαφάνισή τους, αλλά δε τις γέννησαν αυτά. Είναι προϊόν κυρίως του ΚΕΡΔΟΥΣ. ΄Ομως, ούτε αυτή η αιτία είναι και η μοναδική . Είναι κυρίαρχη, άλλά όχι αποκλειστική.

Η καταστρατήγηση των νόμων της φύσης, η έλλειψη ικανής παιδείας, ο παθογόνος οικογενειακός, κοινωνικός περίγυρος, ο εγωκεντρισμός ή άλλες ψυχολογικές διαταραχές-εμμονές, η έλλειψη στόχων ή ενδιαφέροντος για το διπλανό, άλλες “ιδιαιτερότητες”-ιδιομορφίες, οι αποκλίνουσες συμεριφορές, η κληρονομικότητα  και πολλοί ( άπειροι στην ουσία)  λόγοι προκαλούν τις διάφορες εξαρτήσεις  των ατόμων.

Μόνιμη και οριστική λύση για να αποφευχούν, ή έστω να περιοριστούν στο ελάχιστο τα φαινόμενα των  εξαρτήσεων και των “διαστροφών” των συνανθρώπων μας,  είναι ο αγώνας για την επικράτηση  των ΦΥΣΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ, για την επικυριαρχία  της αρχέγονης καθεστηκυίας τάξης πραγμάτων, που θα οδηγήσουν στη δημιουργία μιας άνοσης και απρόσβλητης   από τα  αρρωστήματα κοινωνίας ανθρώπων.

΄Οσο η Φύση καταστρατηγείται από κυβερνήσεις, ομάδες και άτομα. ΄Οσο ο πολιτισμός στηρίζεται στο κέρδος, τον καταναλωτισμό, την αντιπαλότητα, τον ανταγωγωνσιμό. ΄Οσο δεν προάγεται ο ανθρωποκεντρισμός και η αλληλεγγύη μεταξύ των κονωνιών, τα φαινόμενα των ποικίλων εξαρτήσεων,δεν πρόκειται να εκλείψουν. Η καταστολή, οι “Καιάδες”, οι “σπιναλόγκες”,  το ανάθεμα, ο εξορκισμός  τα ευχολόγια, η συνωμοσιολογία  δεν μπορούν να πολεμήσουν  αιώνες ριζωμένα στερεότυπα, συνήθειες, παρεκκλίνουσες συμπεριφορές.  Μόνο ο   Φυσικός άνθρωπος δεν προσβάλεται από τέτοιες βαριές  και μεταδοτικές ασθένειες.