ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Εκτακτη επικαιρότητα

 α. Οι εκκλησίες  κλειστές μέχρι και τις 28 Απριλίου
Πηγή: iefimerida.gr

***

“Φωτιά  στα κόκκινα”!

Αυτό είναι  ” ΕΚΤΑΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ” και με τέτοια…χοτ     παρουσία στην πορνοφυλλάδα. ( Ο Χρ. Ράπτης διάλεξε την …καυτή   αυτή   “κουρτίνα”, οσάκις  παρουσιάζει  σημαίνουσες ειδήσεις,  μια και   η  “φιλοσοφία στο μπουντουάρ” είναι η κατ΄εξοχήν ενασχόληση  της φυλλάδας του ).

Πάντως …πήραμε μια στενοχώρια, τώρα που θα είναι κλειστά τα θρησκευτικά καταστήματα..!

β. Ιερώνυμος σε Μητσοτάκη: Εμπιστεύομαι την κυβέρνηση -Η Εκκλησία θα ακολουθήσει τις υποδείξεις των Αρχών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Εμείς, όμως,όσοι έχουμε απομείνει με κουκούτσι  μυαλό σε αυτή τη χώρα των χαχόλων  και των οπαδών ,δε σας εμπιστευόμαστε γενικώς και ουδόλως …Εντιμότατε  ,Κύριε πρωθυπουργέ  και …Μακαριώτατε  αρχιεπίσκοπε.

____________________________________________

1. ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα λογοδοτήσει για τα «δωράκια» στους ιδιώτες φίλους της

Απίστευτη Αντιπολίτευση.  Είχα την εντύπωση    πως μόνο το ΚΚΕ  νομίζει  ότι   Αριστερά σημαίνει “στομάχι,  “Αγορά”. Γι αυτό, άλλωστε,  ουδέποτε το συστημικό ΚΚΕ υπήρξε κομμουνιστικό.

Αριστερά ,κύριοι, δε σημαίνει καλός μισθός, γερή σύνταξη,  μεγάλα μεροκάματα . Μέσα φυσικά κι αυτά.  “Και τούτο ποιείν, κακείνο μη αφιέναι”.   Πρωτίστως,  όμως,  σημαίνει  ΑΝΘΡΩΠΟΣ σε όλη του την ενότητα.  Η  Αριστερά έχει σφαιρική  ανθρωποκεντρική αντίληψη. Δεν βλέπει σε μια και μοναδική κατεύθυνση.    Τότε μόνο έχει δικαίωμα  να κατηγορεί και να καταγγέλλει τη Δεξιά.

Βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και μιλάει για τα λεφτά, τα “δωράκια” στους φίλους του Κούλη. Μα, ούτε  πρώτο στην ατζέντα είναι αυτό το ζήτημα , ούτε και περίεργο. Κάτι μας είπαν.  Η Δεξιά έχει θητεύσει χρόνια  στην απάτη, τη λαμογιά τη διαπλοκή,τις πελατειακές σχέσεις. Είναι στο γονιδιακός της σύστημα η απάτη.

Η  οικονομία τινάχτηκε (πάλι)  στον αέρα, όπως πολύ σύντομα θα διαπιστώσει στο πετσί του   ο οπαδός όλων των κομμάτων  που ομνύει στις κάλπες.  Αλλά, τα “δωράκια” δεν είναι υπεύθυνα για την  οικονομική κατάρρευση. Η  ολιγωρία της κυβέρνησης να πάρει νωρίς σωστά και αποτελεσματικά μέτρα γα την ανακοπή της διασποράς του ιού, είναι η κύρια και η μοναδική αιτία.  ΄Ολα τα άλλα, ήταν το αποτέλεσμα ,αυτής της  εγκληματικής  τακτικής για την οποία, τόσο  η κυβέρνηση,όσο και    η αντιπολίτευση, έχουν δικαστεί και καταδικαστεί στο δικαστήριο της Ιστορίας.

Κυρίαρχο θέμα  και απότοκο της αφροσύνης, κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης, είναι η καταπάτηση των βασικών ,ατομικών δικαιωμάτων, Αλέξη Τσίπρα.  Ούτε τα “μαξιλάρια” που  άφησες και θα τα …ξεπουπουλιάσει  ο Κούλης,  ούτε τα δωράκια των “κουμπάρων”. Η φυλάκιση του κόσμου ανοιξιάτικα και πασχαλιάτικα  είναι και δικό σας έγκλημα. Και τόσο σοβαρό, που σίγουρα  η στάση σας ως τώρα , δείχνει αδυναμία  να αντιληφθείτε τη σημασία του.

΄Ενας ολόκληρος  λαός  είναι φυλακισμένος, με σμπαράλια  ηθικό και νεύρα. Και σε λίγο, θα βγει από τα “κελιά”,που τον κλείσατε χωρίς λόγο,  με ψυχολογικά προβλήματα  άπειρα, μικρά και μεγάλα.

Κι εσείς εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ  τσιμουδιά. Αδιάφοροι, σε  άλλο κόσμο, από άλλο πλανήτη. Μα τί άνθρωποι είστε,τέλος πάντων;  Τέτοιο  πολιτικό φιάσκο δεν έχει ξαναγίνει.

Πάλι καλά που ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε επιτέλους να πει το αυτονόητο πως η Αλβανία με το Ράμα προετοιμάστηκε απείρως καλύτερα από τον αμετροεπή  Κούλη που δεν άφησε δεξιό απόπατο να μη συγχαρεί την Ελλάδα των 100 νεκρών. Αλλά όχι το Μαυροβούνιο χωρίς ούτε έναν. Τέτοια παράνοια.

Που  είναι ο δικό σας αγώνας ,Συριζαίοι ,  για αυτό το μεγάλο συνταγματικό  έγκλημα που διέπραξε η κυβέρνηση, να κλείσει  στις “τρύπες”  τον κόσμο;  Πότε μιλήσατε γι΄αυτό;

Ο ιός είχε φτάσει στην πόρτα μας κι   εσείς,  ως μονομάχοι ,περί άλλα τυρβάζατε.  Και  βλέπατε ως μοναδικό και κυρίαρχο πρόβλημα το σκάνδαλο Νovaris.  Απίστευτο.

Και τί θα κάνει ο κόσμος σας ,αν συνεχίσετε αυτή την τακτική; Θα παραμείνει και θα στηρίζει ένα ανήθικο κόμμα; Η    στάσης  σας  απέναντι στο μείζον   ζήτημα της καταπάτησης βασικών  άρθρων  του Συντάγματος δεν είναι ήσσονος σημασίας ζήτημα. Είναι  κορυφαίο και μοναδικό. Πιο πάνω κι από την οικονομία.

Συνέλθετε, αν θέλετε να μείνετε όρθιοι. Μην “παίζετε εν ου παικτοίς”. Τα βασικά ατομικά δικαιώματα  είναι αδιαπραγμάτευτα. Δεν παίζουν με τέτοια ζητήματα. Είναι έγκλημα καθοσίωσης.

2. ΄Υμνοι από τον Ισραηλινό ιστορικό Χαράρι: Για ηγέτη του κόσμου κατά του κορωνοϊού θα διάλεγα την Ελλάδα και όχι τις ΗΠΑ

O Γιουβάλ Νώε Χαράρι/

Το εγκώμιο στην Ελλάδα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την πανδημία του κορωνοϊού, πλέκει ο Ισραηλινός φιλόσοφος Γιουβάλ Νώε Χαράρι.
Πηγή: iefimerida.gr –

***

Η ακροδεξιά και ο φασισμός δεν έχουν ιστορικούς.΄Εχουν παπαγαλάκια. ΄Ενα απ΄αυτά,όπως έχουμε ξαναγράφει, είναι ο Χαράρι.

Γνωστός, εκτός από τις  μεγαλοστομίες  που κατά καιρούς τσαμπουνάει,  και γα την ..ακέραιη ,τη μη μεροληπτική στάση του,  απέναντι στον  β΄ κατηγορίας λαό, όπως είναι οι  Παλαιστίνιοι δίπλα του. Τέτοιος ιστορικός!

Υ.Γ.΄Οχι και φιλόσοφος ο  συστημικός  καθηγητής, “φανταράκος” του Ισραήλ.΄Ελεος  πια με το βιασμό  των λέξεων !

3.Νέες προκλήσεις Ακάρ: «Η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί, παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης»

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Sozcu υποστήριξε πως «δεν απειλούμε την Ελλάδα. Αλλά δεν είμαστε αδύναμοι στην άμυνα μας. Η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί με τις συνθήκες» επιμένοντας πως η Ελλάδα παραβίασε την Συνθήκη της Λωζάνης.

«Είμαστε υπέρ του διεθνούς δικαίου, των σχέσεων καλής γειτονίας και της επίλυσης προβλημάτων με τον διάλογο στις σχέσεις με την Ελλάδα. Θέλουμε να βελτιώσουμε τη γειτονία μας. Ωστόσο, η προσέγγιση της Ελλάδας στο ζήτημα καθιστά δύσκολη την επίλυση προβλημάτων σε κοινό έδαφος» πρόσθεσε ο υπουργός της Τουρκίας.

«Ενώ ο γείτονάς μας μιλάει για διεθνές δίκαιο και μας κατηγορεί για παρενοχλήσεις χωρίς αυτό να συμβαίνει στην πραγματικότητα, διαπράττει έγκλημα παραβιάζοντας ακόμη και τη Συνθήκη της Λωζάνης. Για παράδειγμα, αν και έχει γίνει αποδεκτό ότι στις συνθήκες της Λωζάνης το 1923 και των Παρισίων το 1947 αναφέρεται ρητά το αποστρατικοποιημένο καθεστώς των νησιών, από το 1936 και μετά τα νησιά εξοπλίζονται βήμα προς βήμα» επισημαίνει ο Ακάρ.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στις παραβιάσεις του ενάεριου χώρου αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Από την άλλη πλευρά, αν και τα χωρικά ύδατά τους είναι 6 μίλια, ισχυρίζονται ότι οι εναέριοι χώροι είναι 10 μίλια. Αυτοί οι ισχυρισμοί αντιτίθενται στις σχέσεις καλής γειτονίας, ιδίως στις διεθνείς συμφωνίες. . Δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο στην ιστορία, ούτε και σήμερα. Δεν είναι λογικό αυτό. Δεν θα ανεχθούμε οποιαδήποτε παραβίαση των δικαιωμάτων μας».

***

Η ανεξάρτητη Ιστορία τούτη τη φορά είναι με το μέρος του Ακάρ.  Ως μη εθνικιστής  και στρατευμένος  ιστορικός,  μετά λόγου γνώσεως, συνυπογράφω τις παραπάνω  δηλώσεις του  για τα Δωδεκάνησα ,τα χωρικά ύδατα και τον  εναέριο χώρο. Τα έχουμε  επανειλημμένα αναλύσει.

΄Αλλη μια φορά:

ΕΛΛΑΔΑ -ΤΟΥΡΚΙΑ. “ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΣΑΡΟΣ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ”

Με ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, απαντά στις τοποθετήσεις των Ελλήνων υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας. Αναφέρει ότι αρκετές συνθήκες, ανάμεσά τους της Λωζάνης και των Παρισίων, δεσμεύουν νομικά την Ελλάδα και προβλέπουν ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα. Ο Τούρκος αξιωματούχος κάνει αναφορά και στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

Δεν έχει άδικο εν προκειμένω ο Τούρκος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. Αυτό που λέει είναι αλήθεια. Ρητός και κατηγορηματικός όρος  της συνθήκης της Λωζάνης είναι  η αποστρατικοποίηση . ΄Ομως, σε όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, παραβιάζεται κατάφωρα  η συνθήκη από την Ελλάδα, αφού  στρατός υπάρχει σε όλα αυτά τα νησιά  και μάλιστα ….μπόλικος.
Και δεν είναι μόνο αυτή η παραβίαση της συνθήκης. Κορυφαία επίσης είναι η αθέτηση από τη μεριά της Ελλάδας της ίδιας συνθήκης,  όσον αφορά το ζήτημα της εκλογής του  Αρχιμουφτή. Γράφαμε γι αυτό το ζήτημα (14/12/2017):
“…Τελευταία πήραμε, μετά απ΄όσα γράψαμε για το ταξίδι του Ερντογάν στην Ελλάδα, οργισμένα μέηλ. Σ΄αυτά, εκτός από το …πατόκορφο στόλισμα, το παίζουν και ίστορες οι άθλιοι… Ισχυρίζονται  πως είναι αναληθές αυτό που γράψαμε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης κανονίζει τα της  εκλογής Μουφτή.
Λοιπόν,να τελειώνουμε με δαύτους:
Σύμφωνα με το άρθρο 42
«η Ελλάδα δεσμεύεται να σεβαστεί τα έθιμα που απορρέουν από συγκεκριμένες θρησκευτικές πρακτικές».
Και ο Βενιζέλος δέχτηκε ασυζητητί τον όρο αυτό.  Η εκλογή Μουφτή, σύμφωνα με την παράδοση και τα μουσουλμανικά έθιμα, γίνεται από το λαό και δε διορίζεται από την κυβέρνηση.  Και έτσι γινόταν για χρόνια από τις πρώτες ελληνικές κυβερνήσεις.  Η Ελλάδα δεσμεύτηκε να τα τηρεί αυτά τα έθιμα, όσο ισχύει η συγκεκριμένη συνθήκη. Αλλά δεν το κάνει. Διορίζει τους Μουφτήδες. Πού είναι επομένως το αναληθές;”
Αν θέλουμε να τηρήσουμε ιστορικά ίσες αποστάσεις, “να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω  Καίσαρι”, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως στις διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες  η Ελλάδα έχει κι αυτή  …καλό μερτικό. Κι αυτό σημαίνει πως σε  πολλές περιπτώσεις   η χώρα μας βρίσκεται εν αδίκω. Να θυμίσουμε επί τροχάδην τέτοιες πρακτικές και δραστηριότητές μας σε βάρος της γείτονος.
  1. Τα 6 ναυτικά μίλια για την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο,που όμως στον αέρα γίνονται…10!  Αυθαίρετη δικιά μας επέκταση, που δεν προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο. Μόνοι μας πήραμε εδώ και πολλές δεκαετίες  την  άδεια από τη …σημαία και επεκτείναμε τα 6 μίλια της θάλασσας σε 10 του αέρα.΄Οταν, λοιπόν, εδώ  τα Μέσα  παραπληροφόρησης και αποβλάκωσης  σας λένε πως “και σήμερα έγιναν νέες παραβιάσεις από τουρκικά αεροπλάνα”…”κρατάτε και μικρό καλάθι”.  Αν  τα μαχητικά τους μπήκαν στα 10 μίλια, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ-ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ. Εμείς και μόνο στον κόσμο ολόκληρο την αποκαλούμε έτσι (όπως τη “Ματσεντόνια” ,μόνο εμείς σε όλη την υφήλιο δεν την ξέραμε και τη βαπτίζαμε Σκόπια. ΄Η, την Ιστανμπούλ…Κωνσταντινούπολη. Ακόμα, λες και είμαστε στις 29 Μάη 1453!).
  2.   Εισβολή στην Κύπρο. Η Ελλάδα, ως εγγυήτρια δύναμη με την (μια  ακόμα)  εγκληματική  συμφωνία του …Εθνάρχη Κων. Καραμανλή, δέχτηκε ως εγγυήτρια δύναμη, μαζί με  την Αγγλία  και την Τουρκία! (Συμφωνίες Ζηρίχης-Λονδίνου).΄Οταν  επί χουντικής διακυβέρνησης της χώρας, στις 15 Ιουλίου 1974, ο δικτάτορας Ιωαννίδης προχώρησε σε πραξικόπημα στην Κύπρο και  σε απόπειρα δολοφονίας του Μακάριου, ο τότε πρόεδρος της Κύπρου διασώθηκε την τελευταία  στιγμή. Κατάφερε να φτάσει στην Πάφο κι από εκεί, ζήτησε την επέμβαση της Τουρκίας ως εγγυήτριας δύναμης! Την ίδια εποχή, ο ίδιος παρανοϊκός δικτάτορας, όπως έχουμε ξαναγράψει εδώ και με στοιχεία που δεν επιδέχονται καμιά αμφισβήτηση,σχεδίαζε  στην Κύπρο  εθνοκάθαρση, με  ολοκληρωτική σφαγή των Τουρκοκυπρίων. ΄Ετσι άνοιξε ο δρόμος για την τουρκική  εισβολή στο νησί.  Ο Ετσεβίτ, μετά την πρόσκληση Μακαρίου και για να σώσει τους ομοεθνείς  του από το μαχαίρι του απάνθρωπου  δικτάτορα ,ανταποκρίθηκε  στο κάλεσμα  του νόμιμου προέδρου  και κατέλαβε σχεδόν τη μισή Κύπρο!
  3. Παλιότερη αθέτηση από τη μεριά της Ελλάδας διακρατικής  συμφωνίας για τις γεωτρήσεις στο Αιγαίο. Η χώρα μας παρά τη  συμφωνία , προχώρησε  σε γεωτρήσεις στη Θάσο.
  4. ΄Ιμια . Το βράδυ της κρίσης στα  ΄Ιμια, θα είχε από την αρχή τελειώσει το ζήτημα με την άμεση παρέμβαση του ΝΑΤΟ (διάβαζε των Αμερικανών), αν  ξέρανε στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και το “Πεντάγωνο” με ποια συμφωνία δόθηκαν τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα και πού στα κομμάτια βρίσκεται το αντίγραφο!  Η Ιταλία παράδωσε τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα στις 10 Φεβρουαρίου  του 1947, όταν υπογραφόταν στο Παρίσι η συνθήκη ειρήνης μεταξύ των Συμμάχων Δυνάμεων και της Ιταλίας. Σύμφωνα με την ιστορική συμφωνία «η Ιταλία εκχωρεί εις την Ελλάδα εν πλήρει κυριαρχία τας νήσους της Δωδεκανήσου τας κατωτέρω απαριθμωμένας ήτοι: Αστυπάλαιαν, Ρόδον, Χάλκην, Κάρπαθον, Κάσον, Τήλον, Νίσυρον, Κάλυμνον, Λέρον, Πάτμον, Λίψον, Σύμην, Κω, και Καστελόριζον ως και τας παρακειμένας νησίδας».  ΄Ομως, στο αρχείο του υπουργείου Εξωτερικών , στις στρατιωτικές υπηρεσίες και στο ΥΠΕΘΑ ,όπου συνεδρίαζε το ΚΥΣΕΑ,  δεν υπήρχε αντίγραφο της συμφωνίας. Το ΝΑΤΟ τη ζητούσε  και δεν είχαμε να τους τη δώσουμε! Τους την  παραχώρησε ,τελικά,  η Ιταλία! Ο απόλυτος εξευτελισμός. (Σημείωση. Συγκυρία απίστευτη. Μια    όμοια συμφωνία οριστικής χάραξης θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Δωδεκανήσου και Μικράς Ασίας,  χάθηκε (την έκρυψαν Ιταλοί και Τούρκοι) το 1946  κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων στο Παρίσι για την υπογραφή της συνθήκης παραχώρησης των Δωδεκανήσων).

4. Σάλος για κλήση Λαφαζάνη σε απολογία για κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς

Κύμα συμπαράστασης στο στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Παναγιώτη Λαφαζάνη έχει προκαλέσει η κλήση του σε απολογία τη Μ. Πέμπτη για τη συμμετοχή του σε προ διετίας κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς. Πληθαίνουν οι φωνές που καταδικάζουν ως απαράδεκτες τις πρακτικές που ποινικοποιούν τους αγώνες. Πρόκειται όπως καταγγέλλουν για πολιτική δίωξη που στοχεύει στον εκφοβισμό του λαού και για το θέμα των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας, που το επόμενο διάστημα θα πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας.

Ηδη συλλέγονται υπογραφές στήριξης του Παναγιώτη Λαφαζάνη, καταγγέλοντας ότι « το εμφυλιακού τύπου “Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος”, που ανήκει στην Διεύθυνση της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής (ΓΑΔΑ), για άλλη μια φορά,( έχει χαθεί πλέον ο αριθμός…), μεθοδεύει νέα δίκη κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη».

Την Μ.Πέμπτη (16.4.2020) είχε ορίσει, κατεπειγόντως μάλιστα, το τμήμα Προστασίας του Κράτους ως ημέρα κλήσης του Π.Λαφαζάνη για να απολογηθεί, με τις κατηγορίες διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας από κοινού (άρθρα 45, 168 παρ. 1 ΠΚ, διατάραξης κοινής ειρήνης (και υποκίνηση) άρθρα 45, 189 παρ.2ΠΚ, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, από κοινού τετελεσμένης, και σε απόπειρα, (άρθρα 42, 45, 309-308 ΠΚ ).

Όλες αυτές οι κατηγορίες αναφέρονται στην συμμετοχή του Π. Λαφαζάνη σε μια δίκαιη, αγωνιστική και ειρηνική κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, που διεξαγόταν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών και οι όποιοι πλειστηριασμοί, λόγω της κινητοποίησης ανεστάλησαν, τονίζουν οι συναγωνιστές του. «Ο στόχος, αυτής της απροκάλυπτης πολιτικής δίωξης, είναι προφανής και αποσκοπεί στην τρομοκράτηση των πολιτών και των κινημάτων, που αγωνίζονται για κοινωνική δικαιοσύνη, και δημοκρατία στη χώρα μας», αναφέρει χαρακτηριστικά κείμενο συμπαράστασης στο Π. Λαφανάζη. Και οι υπογράφοντες συμπληρώνουν: «Κυβέρνηση και πολιτικό κατεστημένο, πίσω από την δήθεν δημοκρατική τους φρασεολογία, εν μέσω πανδημίας, και μπροστά στην επερχόμενη κρίση και τα νέα μνημόνια που ακολουθούν , επιχειρεί να μετατοπίσει την πολιτική κατάσταση της χώρας μας σε όλο και πιο αυταρχικές -αντιδημοκρατικές κατευθύνσεις. Τους πληροφορούμε ότι ¨σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει¨. Θα είμαστε απέναντι, με όλες μας τις δυνάμεις. Όσοι θεωρούν, ότι η Ελλάδα είναι δυνατόν να επαναφέρει αυταρχικές και αντιδημοκρατικές καταστάσεις που θυμίζουν άλλες εποχές, πλανώνται πλάνην οικτράν ».

Με ανακοίνωσή του, και ο Περισσός καταδικάζει την κλήση με την μορφή του κατεπείγοντος του Π.Λαφαζάνη για απολογία από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος για δραστηριότητες ενάντια στους πλειστηριασμούς. «Οι απαράδεκτες αυτές πρακτικές στοχεύουν στον εκφοβισμό του λαού και για το θέμα των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας, την στιγμή που αυτοί θα πάρουν την μορφή “πανδημίας” την επόμενη μέρα της καραντίνας. Τώρα να καταργηθεί το πλαίσιο που ποινικοποιεί τους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς, το οποίο θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί η ΝΔ», σημειώνει το ΚΚΕ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης , στελεχος της ΛΑΕ, πρώην βουλευτής και υπουργός στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε σε δηλώσεις του έξω από τη Γενική Ασφάλεια Αθηνών τη Μ.Πέμπτη τα εξής: «Είμαι εδώ έξω από τη Γενική Ασφάλεια Αθηνών (ΓΑΔΑ) στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όχι για να προσέλθω να απολογηθώ σύμφωνα με την κλήση που εν μέσω κρίσης και μεγαλοβδομαδιάτικα μου επεδόθη, στο αμαρτωλό Τμήμα για την προστασία του κράτους και του πολιτεύματος, για αστήρικτες και αυθαίρετες κατηγορίες που αφορούν τους αγώνες μου και τους αγώνες πολλών συναγωνιστών μου κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας.

 

****

Η ακροδεξιά ως κυβέρνηση στην πιο άγρια  επίθεση σε λαϊκά “αγαθά”  και  αυτονόητες , με αίμα κατακτημένες αρχές ,όπως   ότι ο καθένας σε αυτό τον κόσμο  δικαιούται ένα κεραμίδι  πάνω από το  κεφάλι του. Και… δυο μέτρα γης στον πηγαιμό του.

Δεν έχει αξίες μια ακροδεξιά κυβέρνηση, δε σέβεται και δεν μπορεί να έχει   ευαισθησίες ένας “Στουρνάρας”. Τέτοιοι και χειρότεροι είναι όλοι σε αυτή την παράταξη. Και η οπαδοί της ίδιοι. ΄Οπως πάντα και σήμερα  σπεύδει με τέτοιες κατάπτυστες διώξεις να στηρίξει τα αφεντικά της ,το κεφάλαιο και τους τραπεζίτες.

5. Ο Γιώργος Παπαδάκης τα «έχωσε» σε τηλεθεατή: Είσαι μυαλοφυγόδικος, από μυαλό πατάτα
Πηγή: iefimerida.gr

Γιώργος Παπαδάκης

Ενώ από μυαλό αυτό το τηλεοπτικό αστέρι του ΑΝΤ1, σκίζει. Να φαν και οι κότες.

Αλλά γιατί να τον πάρουν  με τις λεμονόκουπες, αυτόν το άθλιο υποκείμενο  της παραπληροφόρησης και της σόου μπίζνες  που το παίζει δημοσιογράφος; Ποιοι θα τον έβλεπαν, αν δεν ήταν ίδιου φυράματος και εμβέλειας μυαλού;

6. ΄Εκαναν δημοτικό τραγούδι τον Νίκο Χαρδαλιά -«Ρώτησα τον Χαρδαλιά πού να κάνω Πασχαλιά»
Πηγή: iefimerida.gr –

 Νίκος Χαρδαλιάς

Μπα,αν πήγαινε κάτι  καλύτερο και  συμβολικό  θα ήταν  τούτο:

“Ρώτησα τον Χαρδαλιά πώς , δίχως  σκόρδο, να κάνεις σκορδαλιά;”

Κι αν κάτι του πάει του “κακού μπάτσου” (ο καλός είναι ο  “Ψάλτης”) μια και του αρέσουν τα δημοτικά,είναι το παρακάτω, πατριωτικό άσμα, Αφιερωμένο  εξ ολοκλήρου: