ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ: “ΕΝΑΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ: ΘΑ ΣΕ … ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ”!

Ο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Η ιστορία του Σωτήρη Τσιόδρα από το Αγιο Ορος: «Πριν 30 χρόνια, ένας μοναχός μού είχε πει…»

Σωτήρης Τσιόδρας

«Όταν πριν 30 χρόνια πήγα σαν φοιτητής στο Άγιο Όρος, ένας μοναχός μου είπε πως η αρετή του ανθρώπου δεν είναι πλυμένα ρούχα που τα κρεμάμε στο μπαλκόνι. Η πίστη είναι εσωτερικό βίωμα, στάση ζωής. Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Εκκλησία και τους πιστούς, που αδελφωμένοι ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών για την προστασία της υγείας όλων μας» είπε χαρακτηριστικά.

****

Κατάντημα της χώρας και της επιστήμης .  Και μάλιστα στον  21 ο αιώνα!

΄Ενας “Ψάλτης”  με σύγχυση φρενών και τρικυμία εν τω κρανίω   για το τί σημαίνει επιστήμη και τί θρησκεία,  θεωρεί  “εφετμές” τις παλαβομάρες των  Παϊσιων . Κατά τα άλλα, έχει αναλάβει εργολαβικά,κατ΄εντολή του αφεντικού του Κούλη,  να μας ενημερώνει …επιστημονικά για την πανδημία του κορόνα και τί οφείλουμε να κάνουμε!

Να θυμόσαστε. Αύριο θα τον δείτε στο ψηφοδέλτιο της Ακροδεξιάς. Ο Κούλης θα ανταμείψει την προσφορά του  στην απάτη και τη σωτηρία του ίδιου, ως πρωθυπουργού για τα εγκλήματα που διέπραξε.  Είναι ,όπως είπαμε,  ο αυτοφωράκιας, ο σφο(υ)γγοκωλάριός  του. Και  οι πιστοί  της τύφλας και του  φονταμενταλσμού, που είναι τίγκα η Δεξιά,   θα του  αγοράσουν  το εισιτήριο για τη Βουλή.

΄Ακου , όμως, επιλήσμονα της ιδιότητάς σου,   τι λέει ο Πλάτωνας  για την επιστήμη:

“πᾶσά τε ἐπιστήμη χωριζομένη δικαιοσύνης καὶ τῆς ἄλλης ἀρετῆς πανουργία, οὐ σοφία φαίνεται”.

Αυτό είναι ΑΡΕΤΗ  και όχι εκείνη που λες πως  σου δίδαξε ο καλόγερος στο ΄Ορος.  Αλλά  εσύ έφτυσες την επιστήμη. Προτίμησες να γίνεις αχυράνθρωπος, για να ξελασπώσεις τον γιο του Κων. Μητσοτάκη.   Και πανούργος και άσοφος.

Σωτήρης Τσιόδρας.  Το αίσχος της στρατευμένης  επιστήμης. “Σημεία” των άθλιων και υποκριτικών καιρών που περνάμε!

Υ.Γ

Εμείς που δεν πιστεύουμε τις ..Μεγάλες ,αλλά στις “Μικρές” εβδομάδες και που δε θεωρούμε τα λόγια  του Χριστού (αν τα είπε ο ίδιος)  “εφετμές”, αλλά κάποια απ΄αυτά μεστά γνώσης και αγχίνοιας, (λαϊκές ατάκες)., μέρες που είναι,   αφιερώνουμε στον πιστεύοντα εις Χριστόν  και θρησκευόμενο λοιμοξιολόγο, το παρακάτω απόσπασμα από το ευαγγέλιο (Ματθαίος κεφ 23):

Τότε ὁ Ἰησοῦς ἐλάλησε τοῖς ὄχλοις καὶ τοῖς μαθηταῖς αὐτοῦ

Ματθ. 23,2        λέγων· ἐπὶ τῆς Μωσέως καθέδρας ἐκάθισαν οἱ γραμματεῖς καὶ οἱ Φαρισαῖοι.

Ματθ. 23,3        πάντα οὖν ὅσα ἐὰν εἴπωσιν ὑμῖν τηρεῖν, τηρεῖτε καὶ ποιεῖτε, κατὰ δὲ τὰ ἔργα αὐτῶν μὴ ποιεῖτε· λέγουσι γάρ, καὶ οὐ ποιοῦσι.

Ματθ. 23,4        δεσμεύουσι γὰρ φορτία βαρέα καὶ δυσβάστακτα καὶ ἐπιτιθέασιν ἐπὶ τοὺς ὤμους τῶν ἀνθρώπων, τῷ δὲ δακτύλῳ αὐτῶν οὐ θέλουσι κινῆσαι αὐτά.

Ματθ. 23,5        πάντα δὲ τὰ ἔργα αὐτῶν ποιοῦσι πρὸς τὸ θεαθῆναι τοῖς ἀνθρώποις. πλατύνουσι γὰρ τὰ φυλακτήρια αὐτῶν καὶ μεγαλύνουσι τὰ κράσπεδα τῶν ἱματίων αὐτῶν,

Ματθ. 23,6        φιλοῦσι δὲ τὴν πρωτοκλισίαν ἐν τοῖς δείπνοις καὶ τὰς πρωτοκαθεδρίας ἐν ταῖς συναγωγαῖς

Ματθ. 23,7        καὶ τοὺς ἀσπασμοὺς ἐν ταῖς ἀγοραῖς καὶ καλεῖσθαι ὑπὸ τῶν ἀνθρώπων ῥαββὶ ῥαββί.

Ματθ. 23,10       μηδὲ κληθῆτε καθηγηταί· εἷς γὰρ ὑμῶν ἐστιν ὁ καθηγητής, ὁ Χριστός.

Ματθ. 23,11       ὁ δὲ μείζων ὑμῶν ἔσται ὑμῶν διάκονος.

Ματθ. 23,12       ὅστις δὲ ὑψώσει ἑαυτὸν ταπεινωθήσεται, καὶ ὅστις ταπεινώσει ἑαυτὸν ὑψωθήσεται.

Ματθ. 23,13       Οὐαὶ δὲ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι κατεσθίετε τὰς οἰκίας τῶν χηρῶν καὶ προφάσει μακρὰ προσευχόμενοι· διὰ τοῦτο λήψεσθε περισσότερον κρῖμα.

____________________

1. α. Κορωνοϊός: Στους 108 οι νεκροί -Πέθαναν δυο άνδρες τα ξημερώματα

κορωνοϊός νοσοκομείο ιατρός προστατευτική στολή μάσκα

β. ΝΕΟ ΕΓΚΩΜΙΑΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ
Bloomberg: Οι ταπεινοί Ελληνες δείχνουν στον κόσμο πώς να χειριστεί την επιδημία του κορωνοϊού

Νέο εγκωμιαστικό άρθρο για την Ελλάδα δημοσιεύει το πρακτορείο Bloomberg, στο οποίο αναφέρει πώς η χώρα μας που είχε χαρακτηριστεί ως το «προβληματικό παιδί» της Ευρώπης κατά τη διάρκεια της δεκαετούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, αποτελεί πλέον παράδειγμα για όλο τον κόσμο λόγω της γρήγορης ανταπόκρισής της στην επιδημία του κορωνοϊού.

Πηγή: iefimerida.gr –

γ. Χαμός στα σούπερ μάρκετ -Εκατοντάδες καταναλωτές στην ουρά για τα ψώνια του πασχαλινού τραπεζιού

Χαμός έξω από τα σούπερ μάρκετ την Μεγάλη Παρασκευή

Κόσμος σε εκκλησίες, σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές

Πηγή: iefimerida.gr

δ. Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πλήθος κόσμου στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

απαγόρευση κυκλοφορίας παραλία Θεσσαλονίκη

Πηγή: iefimerida.gr –

 

Στο ίδιο πορνοέντυπο και μάλιστα  δίπλα δίπλα και οι 4 παραπάνω  …ειδήσεις. Η αλήθεια και το ψέμα χέρι- χέρι. Τέτοια παράκρουση και αντίφαση. Τέτοιο θράσος και ξεβράκωμα!

Αλλά σε κάφρους απευθύνεται  ο Χρ. Ράπτης, σε σκουπιδοφάγουμς  με …iq  ραδικιού. ‘Οπότε, κανένα πρόβλημα για τη  χωματερή, όποια τερατολογία κι αν παρουσιάσει.  Δεν πρόκειται να χάσει την πελατεία των σκουπιδοκαταναλωτών της. Κι αν γράψει πως “πετάει ο γάιδαρος¨, είναι σίγουρο πως τούτοι θα βγουν έξω  στα μπαλκόνια,  να κοιτάζουν ψηλά.

2. α. Ο Αλαβάνος ζητά περιφορά του Επιταφίου! – «Είναι μια βαθιά παράδοση του λαού μας»

1548427_large

β. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
Μανώλης Γλέζος: Οταν ζήτησε από τον Ιερώνυμο να ταφεί με θρησκευτική κηδεία
Μανώλης Γλέζος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

 

Ο διάλογος όπως τον μετέφερε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας είναι χαρακτηριστικός: «Όταν πεθάνω, θα αναλάβετε εσείς, υπεύθυνα, και θα κάνετε εκκλησιαστική κηδεία. Δεν θα αφήσετε άλλους ανθρώπους να αναμιχθούν σε αυτό το θέμα», φέρεται να είπε στον Αρχιεπίσκοπο ο γνωστός αγωνιστής της Αριστεράς, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με τον κ. Ιερώνυμο, του είπε πως αγαπά και σέβεται τη θρησκεία των Πατέρων.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνταν τότε το orthodoxia.info, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ένιωσε σοκ από το αίτημα του Μανώλη Γλέζου. Μάλιστα, σε τέτοιο βαθμό που ο ίδιος χαρακτήρισε τη συνάντηση «αποκαλυπτική».

***

Αν δεν αυτοαποκαλούμαι και δε νιώθω Αριστερός είναι  γιατί ακούω τέτοια “κουφά” από τους Αριστερούς  και λέω τί δουλειά έχω εγώ με αυτούς;  Πώς το έλεγε ο Χριστός;

“ἐκτινάξατε τον κονιορτόν τῶν ποδῶν ὑμῶν”. (μεταφ.= καμιά επικοινωνία μαζί τους) .

Κι αν ,ως αριστερός, συμπεριφέρεσαι χειρότερα κι από Δεξιός σε όσα λες και κάνεις,τότε,πάλι κατά το Χριστό ”

«Εάν δε το άλας μωρανθή εν τίνι αλισθήσεται; εἰς οὐδεν ἰσχύει ἔτι εἰ μὴ βληθῆναι ἔξω καὶ καταπατεῖσθαι ὑπό τῶν ἀνθρώπων. (=αν το αλάτι χαλάσει,αν αποβάλει την αλμυρή του ιδιότητα,τί να τον κάνεις πια; το πετάς στο δρόμο και το τσαλαπατάει ο κόσμος)!

Λένε οι αριστεροί τέτοιες κουβέντες σαν αυτή που ξεστόμισε ο Μανώλης Γλέζος; Περίμενα να πει στον Ιερώνυμο: “Κοίτα, παπά, για να σου το πω στη  ευαγγελική σου γλώσσα”:  «Kαι επί πάσι τούτοις μεταξύ ημών και υμών, χάσμα μέγα εστήρικται.  Γι’ αυτό,   όταν  έρθει η ώρα μου να φύγω, κάτω τα χέρια σας οι παπάδες  από το άψυχο κουφάρι μου”.  Αυτό περίμενα το μάθημα να δώσει ένας Μανώλης Γλέζος στη νέα γενιά.

Ο άλλος πάλι; Ο προ πολλού ταξιδεμένος  για άλλες  άνυδρες και μη αριστερές  ερήμους   Αλαβάνος; Ανιστόρητος ,εκτός των άλλων (και ,με την ευκαιρία, πάμπλουτος λέει η φορολογική του δήλωση!). Ποια παράδοση έχει ο λαός μας στον επιτάφιο….σύντροφε;  Αυτή που του επέβαλαν “δια πυρός και σιδήρου”  οι “Νίκων ο Μετανοείτε” και οι άλλοι αφιονισμένοι καλόγεροι του Βυζαντίου; Εκείνοι που με τους Γότθους, ως άγρια θηρία,  επέπεσαν επί  των ιερών  των Ελλήνων σεβασμάτων  και δεν άφησαν λίθον επί λίθου;  (“Ες έδαφος φέρειν”).

Λαϊκισμός και δημαγωγία χωρίς προηγούμενο αυτή του Αλαβάνου . Αντί να βγει και να πει,”ποιος επιτάφιος και ποια κεριά στα μπαλκόνια; Αν είναι να βγείτε οι… κατάδικοι  στα μπαλκόνια σας την ώρα της  περιφοράς του επιτάφιου ,βγείτε με κεριά αναμμένα  και μαύρες σημαίες και  κραυγάζετε οι έγκλειστοι, με όλη τη δύναμη της ψυχή σας  ως καταγγελία, με δίκαιη  οργή:  Θα σας “γαμήσουμε”, όταν γυρίσουμε και  κάμει πάλι  ξαστεριά”!

Αλήθεια,”πότε θα κάμει ξαστεριά” και στα μυαλά των  Αριστερών και  θα αντιληφθούν πως “δε χωράνε δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη”; Πως  “η μισή αλήθεια είναι χειρότερη  από το ψέμα”. Η θρησκεία δεν είναι λαϊκή παράδοση. Είναι η κατάρα και “το όπιο του λαού”.

3. α.Εκκλησιαστικό… αντάρτικο: Άνοιξε ναός στους Αμπελόκηπους – Έσπευσαν οι πιστοί

Ανοιχτός στο κοινό έμεινε ο Ιερός Ναός του Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων

Ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής, συγκεκριμένα, οι πολίτες σχημάτισαν μικρές ουρές στον προαύλιο χώρο του ναού, περιμένοντας τη σειρά τους, προκειμένου να εισέλθουν στο εσωτερικό της εκκλησίας.

β. Πέταξαν φυλλάδια με φωτογραφία του Χαρδαλιά σε εκκλησία

Συγκεκριμένα, τα φυλλάδια γράφουν: «Χαρδαλιά κράζεις; Θαυμάζεις!!» και υπογράφονται από την ομάδα Easter group 2020.

Φαίνεται πως κάποιοι διάλεξαν αυτόν τον τρόπο για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της κυβέρνησης και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά να κρατήσει κλειστές τις εκκλησίες στα πλαίσια της αποφυγής της διασποράς του κορονοϊού…

***

Η “κόλαση”  του σώφρονα, του λογικού, του φυσικώς σκεπτόμενου,  είναι τούτοι οι ανεγκέφαλοι. Πραγματική κατάρα, λέπρα των κοινωνιών.

 

4. Η Κίνα περνά στην αντεπίθεση: Ουδέποτε υπήρξε συγκάλυψη της επιδημίας

΄Εχει παράδοση στο ψέμα  το δικτατορικό καθεστώς του Πεκίνου. Πώς και τώρα δε λέει την αλήθεια,όπως και για τους νεκρούς της πλατείας Τιεν Αν Μεν το 1998;

“Ο Λύκος τρίχα αλλάζει.Μυαλό ποτέ”

 

Για να θυμούνται  οι νεότεροι και οι μη της ιστορίας  μνήμονες:

Διαδηλώσεις της Πλατείας Τιενανμέν

(ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ)

….Ο λαός, κυριότερα ο ασυμβίβαστος φοιτητικός κόσμος, ασφυκτιούσε από την έλλειψη δημοκρατικών θεσμών και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για τη διεκδίκησή τους οι αποφασισμένοι φοιτητές συγκεντρώθηκαν τον Απρίλιο του 1989 στην πλατεία Τιέν Αν Μεν.

…Είχαν περάσει έξι εβδομάδες από την πρώτη μέρα που οι φοιτητές είχαν καταλάβει την Τιενανμέν. Το γραφειοκρατικό “κομμουνιστικό” καθεστώς είχε δείξει μια πρωτόγνωρη, για τα δεδομένα του, ανοχή. Πλέον οι φοιτητές δεν έχουν απέναντι τους έναν μεταρρυθμιστή, αλλά ένα σκληρό καθεστώς που αβάσιμα χαρακτηρίζει την εξέγερση τους ως “αντεπαναστατική αναταραχή”. Το απόγευμα της 3ης Ιουνίου, βγαίνει ανακοίνωση που ζητάει από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και τους ενημερώνει πως μια ομάδα αντεπαναστατών έχει εξεγερθεί στο κέντρο του Πεκίνου. Το βράδυ, στρατιώτες και άρματα κάνουν την εμφάνιση τους. Τα μεσάνυχτα, 4 Ιουνίου του 1989, δίνεται η διαταγή για επέμβαση. Οι φοιτητές πιασμένοι σε αλυσίδες τραγουδούν τον ύμνο της “Τρίτης Διεθνούς” μπροστά από φλεγόμενα λεωφορεία και αυτοκίνητα που έχουν στηθεί για οδοφράγματα. Ο δημοσιογράφος Ρίτσαρντ Ροθ του CBS βρίσκεται στον αέρα “Ακούτε τους πυροβολισμούς! Πρέπει να φύγουμε από εδώ! Επιτίθενται και σε μας!”. “Θα φύγω, θα φύγω!” Φώναξε σε έναν στρατιώτη. Οι ριπές διέκοψαν την σύνδεση. Η επέμβαση μόλις είχε αρχίσει. Οι σκηνές φρίκης που θα ακολουθήσουν θα στιγματίσουν για πάντα το καθεστώς της Κίνας και θα συγκλονίσουν την ανθρωπότητα.

Ο στρατός ρίχνει προς όλες τις κατευθύνσεις προκαλώντας το χάος. Κάποιοι διαδηλωτές οπλισμένοι με ό,τι βρίσκουν μπροστά τους πέτρες, ξύλα, σίδερα προσπαθούν να απαντήσουν, άλλοι τρέχουν να σωθούν και οι υπόλοιποι με αυτοσχέδια φορεία μαζεύουν τα πρώτα θύματα της τραγωδίας. Χιλιάδες θα συλληφθούν, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των νεκρών. Ο Ερυθρός Σταυρός της Κίνας κάνει λόγο για 2.400 νεκρούς, ενώ οι επίσημες αρχές αναφέρουν 241. Εκείνο το βράδυ το καθεστώς έβαζε τέλος στα όνειρα των φοιτητών για εκδημοκρατισμό και αποκαθήλωση της νομενκλατούρας. Πάρα πολλοί διαδηλωτές καταδικάστηκαν σε βαρύτατες ποινές φυλάκισης. Μεταξύ αυτών και ο Ουάνγκ Γιουν- τάο, που καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλακή. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, κάποιες λίγες δεκάδες διαδηλωτών της Τιεν Αν Μεν εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να κρατούνται στις κινέζικες φυλακές. Η σφαγή του 1989 προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών στη Δύση, όμως πολύ γρήγορα οι θιασώτες της ελεύθερης αγοράς ανακάλυψαν στο πρόσωπο της Κίνας έναν προνομιακό εμπορικό εταίρο. Σήμερα, τα κινέζικα ΜΜΕ δεν κάνουν καμία αναφορά στη σφαγή του ’89. Η Κίνα, οδεύει πλέον με ταχείς ρυθμούς στον καπιταλισμό υπό την καθοδήγηση του Κομμουνιστικού Κόμματος.

5. Κορωνοϊός: Το συγκινητικό αντίο ασθενούς στον πατέρα της, στο νοσοκομείο «Αττικόν»

κορωνοϊός νοσοκομείο

Πηγή: iefimerida.gr –

Κοράκια! Κανίβαλοι! Αδίστακτοι, αισχροί και ανήθικοι παντελώς οι κοντυλοφόροι. Δε σέβονται τίποτα.  Ακόμα και τον πόνο, το θάνατο  καπηλεύονται. Ασελγούν πάνω σε αισθήματα, σκυλεύουν νεκρούς. ΄Ολα για τον παρά.

“Ο καλύτερος από  δαύτους, έχει σκοτώσει  τη μάνα του. Ο  λίγο χειρότερος,  τη βίασε  κιόλας”‘Να μην  ξεχνάμε τί σημαίνει  Μαφία  της  Παραπληροφόρησης.