ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ, ΞΑΝΑΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ !

 

Απάντηση ΄Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σε συνήγορους της οικογένειας Γρηγορόπουλου.

Ένωση Δικαστών για Κορκονέα: οι ένορκοι κρίνουν κατά συνείδηση

“Με αφορμή τις δηλώσεις πληρεξουσίων δικηγόρων διαδίκου μετά την έκδοση απόφασης από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, για την αναγνώριση ή μη ελαφρυντικών περιστάσεων ήδη καταδικασθέντος, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνει ότι: α) το δικαιϊκό μας σύστημα περιλαμβάνει ένα πλήρες θεσμικό πλαίσιο ενδίκων μέσων προς προστασία του πολίτη – διαδίκου και β) η κριτική των δικαστικών αποφάσεων πρέπει να ασκείται με επιστημονικά και μόνο κριτήρια.

Συνεπώς, κριτική δικαστικής απόφασης με επίκληση φανταστικών σεναρίων συνομωσίας περί «μεθόδευσης κακοστημένης δίκης» και περί «παρασκηνίου που οργίασε», με αναληθείς αναφορές, με παραποίηση δικονομικών κανόνων χάριν εντυπωσιασμού, με προσπάθεια διέγερσης των ευαίσθητων αντανακλαστικών της κοινής γνώμης και με προσωπικές βολές κατά Δικαστικών Λειτουργών πλήττει τη Δικαιοσύνη και δεν αρμόζει σε μία συνταγματική, δικαιοκρατούμενη τάξη, που σκοπό έχει την προστασία του συνόλου των πολιτών ενώ η αμφισβήτηση της δικαιοδοτικής κρίσης με επικοινωνιακά επιχειρήματα ενέχει τον κίνδυνο εκτροπής προς την οχλοκρατία.

Επίσης, επισημαίνει ότι οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν δικαίωμα στην προστασία της φήμης και της αξιοπρέπειάς τους και κριτική ευθέως προσβλητική και απειλητική αυτών δεν είναι ανεκτή σε μία ευνομούμενη πολιτεία, όπως είναι η χώρα μας, με δεδομένο δε ότι οι Δικαστές υπέχουν καθήκον αυτοσυγκράτησης που τους απαγορεύει, να απαντούν προσωπικά και δημόσια σε τυχόν βολές, που δέχονται, τα αρμόδια θεσμικά όργανα των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης οφείλουν να παρεμβαίνουν με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία αυτής (Δικαιοσύνης).

Τέλος, επισημαίνει ότι οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί λειτουργοί εφαρμόζουν το Σύνταγμα και τους νόμους και κρίνουν κατά συνείδηση, το ίδιο δε ισχύει και για τους ενόρκους, η συμμετοχή των οποίων προβλέπεται από το ίδιο το Σύνταγμα.”

 

***

Απάντηση- Μνημείο αυθάδειας, αμετροέπειας,  προσβολής νεκρού  και  κακοποίησης κάθε έννοιας  άγραφου και γραπτού δικαίου.

Και δε μου λέτε συνδικαλιστάδες μου,   τί σόι  συνείδηση είναι αυτή, να αφήνεις ένα δολοφόνο παιδιού ελεύθερο,  αφού  ένορκοι και δικαστές “δικάζουν κατά συνείδηση”, όπως λέτε  εσείς;   ΄Ωστε ορθά είναι ο Κορκονέας έξω;

 

 

Ακούστε.  Στα δικά σας δικαστήρια μπορεί να δικάζετε σύμφωνα με την υπαρκτή  ή ανύπαρκτη συνείδησή σας. Να βγάζετε όποιες αποφάσεις θέλετε  και να κρύβεστε πίσω από αμετροεπείς  φανφάρες περί Συνταγματικής νομιμότητας   και «αποφάσεων   κατά συνείδηση».

Στο αδέκαστο, όμως,  δικαστήριο της Ιστορίας, είστε ένοχοι  εγκλημάτων καθοσίωσης, οσάκις το σύστημα δικάζει  με τον τρόπο που δίκασε στη Λαμία  τον Κορκονέα.  Κι εμείς είμαστε εδώ να δικάζουμε τέτοια εγκλήματα. Ως έχοντες θεσμική ευθύνη ιστορικής κρίσης , απείρως υψηλότερη  της δικής σας συτημικής, δικαστηριακής κρίσης.

Ντροπή!