“ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΤΟ ΣΤΥΛΟ” ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ.

 

ΥΒΡΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ “ΑΝΘΡΩΠΟΣ” Η ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

“Ενταση στην Ειδομένη-Ξέσπασαν οι πρόσφυγες μετά την απόφαση της Συνόδου
Ενταση στην Ειδομένη-Ξέσπασαν οι πρόσφυγες μετά την απόφαση της Συνόδου [εικόνες]

 

Ένταση, διαμαρτυρίες, μικρά παιδιά με χάρτες τις Ευρώπης αλλά και συνθήματα που γράφουν «ευχαριστούμε που κλείσατε τα σύνορα» συνθέτουν την εικόνα που επικρατεί αυτήν την ώρα στην Ειδομένη στον απόηχο της απόφασης της Συνόδου Κορυφής.

Η απόφαση που ήλπιζαν και που θα σήμαινε ανοιχτά σύνορα δεν ήρθε ποτέ και έτσι εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες που είναι συγκεντρωμένοι στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ άρχισαν να διαμαρτύρονται, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Γερμανίας.

Η ομόφωνη απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών, που προκάλεσε την μήνιν των προσφύγων-μεταναστών που είναι εγκλωβισμένοι επί ημέρες στην Ειδομήνη, προβλέπει ότι από την Κυριακή «σφραγίζει» το Αιγαίο για τους πρόσφυγες ενώ δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει με τους οικονομικούς μετανάστες.

Συνοπτικά η συμφωνία προβλέπει ότι:

  • Από τις 20 Μαρτίου όσοι Σύροι πρόσφυγες μπουν παράνομα στην Ελλάδα θα επιστρέφουν πίσω στην Τουρκία.
  • Η επανεισδοχή τους θα ξεκινήσει την 4η Απριλίου.
  • Για κάθε Σύρο πρόσφυγα που παίρνει η Τουρκία, θα στέλνει έναν στην Ευρώπη.
  • Οροφή θα είναι οι 72.000 επιστροφές στην Τουρκία

Σε σχέση με την ημερομηνία εφαρμογής του σχεδίου επανεισδοχής/επανεγκατάστασης «ένας προς έναν» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας προτείνεται να οριστεί η 20η Μαρτίου. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως από την Κυριακή οι νεοεισερχόμενοι Σύροι πρόσφυγες θα επιστρέφονται στην Τουρκία.

Επίσης, η Τουρκία έχει μία εβδομάδα στην διάθεση της για να ετοιμάσει ένα λεπτομερές σχέδιο το οποίο θα στείλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πως θα δαπανήσει τα 3 δισ.ευρώ για τους Σύρους πρόσφυγες στην χώρα.

Δηλαδή, για τα σχολεία, τα νοσοκομεία και την στέγαση που θα πρέπει να δημιουργηθούν το προσεχές διάστημα για την βελτίωση της ζωής των προσφύγων στην Τουρκία.

Ερωτηματικό παραμένει πάντως το τι θα γίνει με τους οικονομικούς μετανάστες”.

Και τούτη  η ομόφωνη απόφαση  των  ηγετών της Ε.Ε στη σύνοδο κορυφής για το προσφυγικό, αποδεικνύει για άλλη μια φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας  πως  “Homo homini lupus” (=Λύκος είναι  ο άνθρωπος για το συνάνθρωπό του).

Η  απόφαση των Ευρωπαίων είναι νίκη του εθνικισμού, του ρατσισμού και της ομαδοποίησης,  της μισανθρωπίας και της έλλειψης στοιχειώδους πολιτικής ευαισθησίας, των ηγετών και των υπηκόων τους,  για τα φυσικά, αρχέγονα, απαρασάλευτα  και αναφαίρετα δικαιώματα του   Ανθρώπου.

Αλλά, είναι και το άλλο.   “Εκεί που τους χρωστούσανε, τους πήραν και το βόδι”. Σα να μην ήταν οι Ευρωπαίοι, πρωτοστατούντων των Γάλλων (Σαρκοζί), που ρήμαξαν τη Μ. Ανατολή με την απόφασή τους να εξοντώσουν τον Καντάφι. ΄Η, σα να μην ήταν οι  Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ που “άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου” με την περίφημη “Αραβική ΄Ανοιξη” ,που στήριξαν  στη  Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική.

Καρπός  αυτής της παρανοϊκής τακτικής των Αμερικανών να “φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν”, είναι και τα σημερινά δεινά των προσφύγων . Γι΄αυτά τα θύματα, οι θύτες τους στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε ,αποφάσισαν ομόφωνα να θυματοποιηθούν για άλλη μια φορά.

Ντροπή σου,  Ευρώπη!