ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

1.ΣΑΜΑΡΑΣ,ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ,ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ. ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΧΑΙΡΟΝΤΕΣ.

 

2. ΠΑΛΙ ΕΒΑΛΕ ΤΗ “ΣΤΟΛΗ” ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

3. ΝΕΑ  “ΣΚΥΛΕΥΣΗ” ΤΟΥ ΠΤΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ

 

4. ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗ ΣΡΕΜΠΡΕΝΙΤΣΑ  ΩΣ “ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

____________________________________________________________

 
1. Η Ν.Δ. θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

Αυτό δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, σε δημοσιογράφους πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Κ.Ο. του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού. «Είναι ευθύνη της κυβέρνησης το πώς θα το υλοποιήσει, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους εταίρους» επισήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ο. θα πραγματοποιηθεί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των τεσσάρων κοινοβουλευτικών μελών στο άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, των συντονιστών των Ομάδων Διαρκούς Επιτροπής (Ο.Δ.Ε.) και των υπευθύνων των τομέων κοινοβουλευτικού έργου.

Δεν είναι έντιμη η στάση που κρατούν ως αντιπολίτευση ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο “νεόκοπος” Σταύρος Θεοδωράκης. Το ξαναγράψαμε.  Περιμένουν να πέσει η  παρανοϊκή κυβέρνηση σαν “ώριμο φρούτο”, χωρίς οι ίδιοι  να… κουνήσουν το δαχτυλάκι τους.  Ούτε  κόσμο να κατέβάσουν στους δρόμους , ούτε διαδηλώσεις, πορείες, σαματάς.  Τσιμουδιά, η απόλυτη νιρβάνα. Σα να μην τρέχει τίποτα. Ξέρουν πως ζυγώνει το κακό “Τέλος”  και περιμένουν τους ανόητους εθνικιστές  χαιρέκακα στη “γωνία”.

Η Ευρώπη  πέρασε τα πρόθυρα της νευρικής κρίσης.΄Ηδη είναι στην τσίτα.  Ο Τσίπρας δεν προλαβαίνει να εισπράττει σφαλιάρες. ΄Εχουμε όλη την υφήλιο εναντίον μας (πλην των δικτατόρων της Ρωσίας, της  Β. Κορέας και της Βενεζουέλας) και οι  ευρωπαϊστές κοιμούνται (ή προσποιούνται) “τον ύπνο του δικαίου”.

΄Οφειλαν εδώ και τουλάχιστον δυο εβδομάδες, όταν το πράγμα έδειχνε πια πού πήγαινε και πως οι  “Κατσαπλιάδες”,που (λένε) κυβερνούν, τα είχαν κάνει όλα λίμπα, να ξεσηκώσουν τον κόσμο να τον κατεβάσουν στις πλατείες, να μην αφήσουν την κυβέρνηση των ανδρείκελων σε “χλωρό κλαρί”. Αλλά, αντί γι΄αυτό, πετούν στη Βουλή κάτι στρακαστρούκες της πλάκας ,τραβάνε ανακοινώσεις “χάδι” και σήμερα μαθαίνουμε πως ο Σαμαράς θα υπερψηφίσει  το λεγόμενο ανθρωπιστικό νομοσχέδιο,για να μη φανούν φυσικά οι  δεξιοί πως υστερούν σε ευαισθησία (διάβαζε λαϊκισμό) από την κυβέρνηση.

Στο μεταξύ οι… ψεκασμένοι εθνικιστές  επιμένουν κόντρα στο βέτο που εισέπραξαν από την τρόικα να  ψηφίσουν το λαϊκίστικο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις των οφειλών στην εφορία. Και πάλι “δεν κουνήθηκε φύλλο” από την αντιπολίτευση. Να βγουν και να ενημερώσουν τον κόσμο, πως το μέτρο είναι καθαρά εισπρακτικό και σφόδρα επιζήμιο για την οικονομία. Γιατί, ποιον ενδιαφέρει και ποιον εξυπηρετεί το ολοκληρωτικό σχεδόν κούρεμα των οφειλών κάποιων στην εφορία; ΄Οχι φυσικά τον άνεργο, το μικρσυνταξιούχο, το μισθοσυντήρητο, το μικρομεσαίο . Αυτοί ούτε ταράστιες οφειλές έχουν στην εφορία (μάλλον δεν έχουν καθόλου,αφού τουλάχιστον από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχος  κρατάνε προκαραβολικά τις οφειλές), ούτε΄πολύχρονα  χρέη και πρόστιμα .΄Η, κι αν χρωστάνε, κάτι κατοστάρικα είναι.

Ποιοι μένουν και  τους έρχεται “λαχείο”  το κούρεμα των οφειλών στο δημόσιο; Οι μεγαλοοφειλέτες, φυσικά, οι κλέφτες  του ΦΠΑ, όλοι εκείνοι που επί συναπτά έτη αδιαφορούσαν να καταβάλουν τις φορολογικές τους οφειλές και κανείς δεν τους “τραβούσε το αυτί”. Πάλι αυτοί βγαίνουν κερδισμένοι. Και  επιβραβεύονται μάλιστα για τις κομπίνες και τις λαμογιές τους. Πάλι τα υποζύγια επωμίζονται το μέγα βάρος ης κρίσης  και οι απατεώνες, οι διαπλεκόμενοι, οι φοροφυγάδες  με το νέο εισπρακτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης των απατεώνων,  “τρίβουν τα χέρια” τους.

Οι “τζάμπα μάγκες” της  χειρότερης εδώ και πολλές δεκαετίες ελληνικής κυβέρνησης,    αφού “τίναξαν την μπάνκα στον αέρα”,  αφού έστρεψαν εναντίον της χώρας ακόμα  και τους παραδοσιακούς της φίλους , τώρα “παλεύουν με νύχια και με δόντια”  να μαζέψουν λεφτά , ακόμα και με τον πιο ανήθικο τρόπο, όπως αυτόν της ατιμωρησίας  των  φοροφυγάδων και της απαλλαγής από  των οφειλών τους προς το δημόσιο. Τιμωρούν όλους εμάς τους μη κλέβοντες, δηλαδή!

Για όλα αυτά η αντιπολίτευηση “αγρόν ηγόρασε”. “Ποιείται την νήσσαν”. Βλέπει, γνωρίζει από τώρα το αποτέλεσμα, συμπληρώνει φακέλους εγκλημάτων και όλα αυτά για να τα φέρει στο τέλος και να ζητήσει την κεφαλή των ανοήτων Τσιπριστών επί πίνακι.  Η χώρα όμως; Που καίγεται αυτή την ώρα από τη μια άκρη ως την άλλη; Που έχει χρεοκοπήσει και σε λίγο οι πανάθλιοι δημαγωγοί θα αναγκαστούν να κηρύξουν στάση πληρωμών; Δεν τη νοιάζει γι΄αυτά την αντιπολίτευση. “Γαία πυρί μιχθήτω”, λοιπόν, για το μικροκομματικό τους συμφέρον.΄Ετσι;

Μια ζωή τα ίδια στη χώρα της διαφθοράς,της διαπλοκής, της απάτης, της γραφικότητας. Το κομματικό συμφέρον προέχει του εθνικού.  Κοντά 2 αιώνες, από συστάσεως ελληνικού κράτους,  παίζεται το ίδιο “έργο”. Μόνο που οι γενιές των Ελλήνων, τότε και τώρα, δεν το βλέπουν στο “πανί”,  αργάζεται στο πετσί τους.

Είναι έγκλημα εσχάτης προδοσίας  η σκόπιμη αδιαφορά ή  απόκρυψη από  την αντιπολίτευση  του έσχατου κινδύουν που αντιμετωπίζει  η χώρα. ΄Ιδιο με εκείνο που διαπράττει αυτή την ώρα η κυβέρνηση  των αντιευρωπαϊστών-εθνικιστών.  Δεν έχουν μόνο αυτοί την ευθύνη. Μεγάλο μερίδιο αναλογεί και στους άλλους. Ο Σαμαράς ,ο Βενιζέλος, ο Θεοδωράκης, θα απολογηθούν όταν έρθει η ώρα,  γι΄αυτή τη σκόπιμη ολιγωρία, την τεχνητή, “ηχηρή” σιωπή τους, για τη στάση αναμονής  που κράτουν την ώρα που το καράβι βυθίζεται. Επιχαίρουν,  που οι άλλοι τα κάνε μαντάρα,  που πετάξανε το σκάφος στα βράχια.

Σαν τους δυο εχθρούς στο μύθο του Αισώπου:

Στο ίδιο πλοίο δυο εχθροί έτυχε ν’ ανεβούνε
στην πρύμνη ο μεν, στην πλώρη ο δε, στέκουν, να μη βρεθούνε.
Μα ξάφνου μεσοπέλαγα κακοκαιρία ξεσπάει
που μια βουλιάζει το σκαρί, μια πάνω το πετάει.
Κι αυτός στην πρύμνη που ήτανε πληροφορία παίρνει
πως αν το πλοίο βυθιστεί, η πλώρη πρώτα γέρνει.
Διόλου δεν τον λύπησε ο πιθανός χαμός του
αφού θα δει, πριν, τη ζωή να χάνει ο εχθρός του.

 Η χώρα ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Ανήκει στο μέλλον. Ούτε στο  τραγικό  παρελθόν ούτε στο δραματικό παρόν. Στο μέλλον.   Οι γενιές των Ελλήνων που έρχονται θα μας καταλογίσουν το απόλυτο έγκλημα, αν συνεχίσουμε να κουβαλάμε τις γονιδιακές, παθογένειες της φυλής, Με πρώτη την ” ελληνική κατάρα”,  το σύνδρομο του μικροκομματισμού.

Ας αλλάξουμε ΤΩΡΑ πορεία. Για τα παιδιά μας.

______________________________________________________________

2. ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ.Εγινε της… Χρυσής Αυγής στη Βουλή με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Εγινε της... Χρυσής Αυγής στη Βουλή με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

 

Εκανε πίσω τελικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο θέμα της ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, μετά τα πυρά βουλευτών της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης.

Η απόφασή της να ταχθεί υπέρ της πρότασης της ΧΑ για ονομαστική ψηφοφορία προκάλεσε έκρηξη ακόμα και στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Τι προηγήθηκε στη Βουλή

Η απόφαση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας πυροδότησε εκρηκτικό κλίμα στο Κοινοβούλιο.

Ολα ξεκίνησαν όταν η κ. Κωνσταντοπούλου διάβασε τις επιστολές βουλευτών της ΧΑ που ζητούσαν ονομαστική ψηφοφορία, ωστόσο δεν συμπλήρωναν τον απαιτούμενο αριθμό και το αίτημά τους δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό. Η πρόεδρος της Βουλής, όμως, αιφνιδίασε τους πάντες λέγοντας πως ο κανονισμός δίνει το δικαίωμα στην πρόεδρο να κρίνει και να αποφασίζει η ίδια για το αν θα πρέπει να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία – και στη συγκεκριμένη περίπτωση έκρινε πως έπρεπε.

Θύελλα, όρθιοι οι βουλευτές
Αμέσως ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να ωρύεται και να φωνάζει «ντροπή!», ενώ μαζί του τάχθηκε και ο έτερος «γαλάζιος» κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιάννης Βρούτσης. Την ίδια ώρα, και στο ΚΚΕ οι βουλευτές ήταν έξαλλοι, με τη Λιάνα Κανέλλη να κάνει λόγο για απίστευτες καταστάσεις.

Αμέσως οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΚΕ αποχώρησαν από την αίθουσα.

Αποχώρησε και ο Μιχελογιαννάκης

Ακόμη και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης αποχώρησε από την Ολομέλεια μόλις η κ. Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε την ονομαστική ψηφοφορία. Διαφώνησε με τη διαδικασία και εμφανίστηκε αποφασισμένος «να το τραβήξει στα άκρα».

Εγινε κυβερνητική σύσκεψη

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεκλήθη κυβερνητική σύσκεψη μετά τον σάλο που προκλήθηκε στην Ολομέλεια εξαιτίας της πρότασης της Χρυσής Αυγής να γίνει ονομαστική ψηφοφορία και της μονομερούς απόφασης της προέδρου.

Αμέσως μετά, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε από την έδρα ότι η ονομαστική ψηφοφορία ακυρώνεται. Κάλεσε, μάλιστα, τους βουλευτές των κομμάτων να επιστρέψουν στην αίθουσα ώστε να συνεχιστεί η συζήτηση για το νομοσχέδιο.

«Συμπλέετε με τη Χρυσή Αυγή»

Καταπέλτης εναντίον της ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πήρε πρώτος τον λόγο μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

«Δυναμιτίζετε την κοινοβουλευτική διαδικασία με τη θέλησή σας να συμπλέετε με την Χρυσή Αυγή», είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Εχετε κάνει τη Βουλή προσωπικό τιμάριο, προσβάλλετε τη διαδικασία και παράδοση με τον νέο θεσμό των συνεντεύξεων, νομίζετε ότι μπορείτε να έχετε προσωπικές φιλοδοξίες εκτός του Μεγάρου Μαξίμου».

Και συνέχισε: «Πρόκειται για θεσμική γελοιοποίηση. Δεν σέβεστε απολύτως τίποτα, ούτε το Σύνταγμα, ούτε τον κανονισμό. Σας καλώ να συνετιστείτε πραγματικά, στην ηλικία σας να είστε πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων είναι μια ευκαιρία για σας να αφήσετε αποτύπωμα θετικό και όχι να λειτουργείτε ως παράγοντας εντάσεων».

«Νομίζω ότι υπονομεύετε και τον λόγο της κυβέρνησης. Εσείς έρχεστε και ρίχνετε το φως στη μιζέρια των διαδικασιών και στους σκοτεινούς διαδρόμους με τη Χρυσή Αυγή. Σας ψηφίσαμε για να αντιληφθείτε ότι είστε πρόεδρος όλης της Βουλής. Ούτε το εκτιμήσατε, ούτε το συνυπολογίσατε. Αν θέλετε να ηγηθείτε της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, αυτό δεν θα το υποστεί η Βουλή», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η απάντηση της Ζωής

«Ήσασταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που είχε γενικό γραμματέα τον κ. Μπαλτάκο», απάντησε η κ. Κωνσταντοπούλου. «Αποφασίστε αν σας ενοχλεί που η πρόεδρος της Βουλής περιφρουρεί την κοινοβουλευτική διαδικασία – και αποτελεί χρηστή εφαρμογή του κανονισμού να είναι και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην Ολομέλεια. Θα περιφρουρώ το δικαίωμά σας να ελφράζεστε ελεύθερα, αλλά αν προσδοκάτε να εξασφαλίσετε καλή μεταχείριση, κακώς το προσδοκάτε».

Η ανταπάντηση Βενιζέλου

«Ζήτησα την αποπομπή Μπαλτάκου. Δεν ζήτησα τη δική σας αποπομπή. Σεβαστείτε τον ρόλο σας», ανταπάντησε ο κ. Βενιζέλος.

Οι περισσότεροι από τους βουλευτές της ΧΑ που είχαν καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας δεν πήραν άδεια από τον εισαγγελέα φυλακών και δεν ήταν παρόντες στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται πάντως πως το ΚΚΕ είχε ανακοινώσει πως θα απείχε από ενδεχόμενη ονομαστική ψηφοφορία αν η κ. Κωνσταντοπούλου αποφάσιζε «υπέρ» της Χρυσής Αυγής, αφού έτσι θα έστρωνε το χαλί στη Χρυσή Αυγή για να καλλιεργήσει κλίμα ανοχής υπέρ της.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι  ο τύπος του  δε θα μπορούσε να είναι ποτέ αριστερή.  Εγωπαθής, υστερική, στα πρόθυρα βαριάς ψυχικής  ασθένειας, όπως έδειξε η παραληρηματική  παρουσία της στη Βουλή, δεν  έχει κοντρόλ σε όσα λέει και κάνει.

Πάνω απ΄όλα,  δεν έχει ιδεολογία. Και πώς μπορούν τέτοια άτομα να εμφορούνται από αρχές, αξίες, ευθύνη που απαιτούν οι ιδεολογίες; Βρέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ ελέω …μπαμπά Νίκου Κωνσταντόπουλου και..έμεινε. Παίζει κι αυτή το γνωστό θέατρο, όπως όλοι  οι Συριζαίοι. Ακροδεξιοί με μάσκα αριστερού.

Η Ζωή και οι περισσότεροι εκεί στο κομματικό μόρφωμα  έχουν συμπεριφορά Ναζί.  Συνοδοπόροι είναι , άλλωστε,  των Ναζί χωρίς στολή. Σ΄αυτούς  στηρίζουν την ύπαρξή τους  ως κυβέρνηση. “΄Ομοιος ομοίω αεί πελάζει”.

Τα έργα τους μιλούν.

______________________________________________________________

 3. Μαμά, μπορούν να παντρευτούν δυο κορίτσια μεταξύ τους;

Από την Τατιάνα Λιάνη Πηγή: www.lifo.gr

Κάποιες σκέψεις με αφορμή την αυτοκτονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη και την επτάχρονη κόρη μου, που ήθελε να παντρευτεί την καλύτερή της φίλη

  Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης μπορεί να ήταν ομοφυλόφιλος. Μπορεί και να μην ήταν. Και μάλλον δεν έχει σημασία – και προφανώς δεν κάνω κάποιον συσχετισμό ή υπαινιγμό. Γεγονός παραμένει ότι κάποιοι συμφοιτητές του τον βασάνιζαν και τον ανάγκασαν να αυτοκτονήσει «επειδή δεν ήταν αρκετά άντρας». Όπως κάποια παιδιά, αρκετά χρόνια πριν, βασάνιζαν και τελικά σκότωσαν τον εντεκάχρονο Άλεξ, επειδή ήταν διαφορετικός από αυτούς. Προτιμούσε το πιάνο από το ποδόσφαιρο. Όταν κάποιος δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας για την αρρενωπότητα κινδυνεύει.   Έχω βρεθεί σε πάρτυ να ακούω μια κοπέλα με δυο γιούς να δηλώνει εμφατικά ότι προτιμάει οι γιοι της να γίνουν ναρκομανείς παρά πούστηδες. Έχω μαλώσει με φίλη μου που κρατούσε στην αγκαλιά της τον έναν από τους δυο γιους της, που είναι παιδί με ειδικές ανάγκες, και έλεγε «χτύπα ξύλο μην γίνει το παιδί μου αδελφή!». Έχω προσπαθήσει να πείσω μια συμπαθέστατη μαμά στην παιδική χαρά να μην αναφέρεται στην gay parade ως «παρέλαση με πουσταριά».   Πηγή: www.lifo.gr

Καταγγείλαμε σε άλλο  κείμενό μας  τους αισχρούς υβριστές του Βαγγέλη του Βαγγέλη  που έδωσε τέλος στη ζωή του στα 20 του χρόνια. Και όπως ανακοινώθηκε , λίγο μετά  την ανάρτηση των ύβρων από εκείνο το πανάθλιο μπλόγκ, η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος  ταυτοποίησε τους δράστες, κατέβασε τον ιστότοπο και ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να διωχθούν  και να   δημοσιευτούν οι φωτογραφίες τους.

Σήμερα, ένα άλλο βρωμερό ιντερνετικό έντυπο (το έχουμε καταγγείλει 2-3 φορές  και για ακροδεξιές κορώνες) δημοσιεύει  ένα κατάπτυστο κείμενο μιανής  κυρίας, η οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ , πετάει τη λάσπη πως ο Βαγγέλης ήταν …ομοφυλόφιλος κι αυτό έφταιγε τελικά για τα βασανιστήριά του από τα καθάρματα της σχολής και όχι ο παλιοχαρακτήρας των διεστραμμένων βασανιστών.

 Και βέβαια δε θα είχε καμιά σημασία, αν ήταν ομοφυλόφιλος ο Βαγγέλης. Ειλικρινά καμιά. Αλλά δεν ήταν, όπως εμείς εδώ από πολύ καλή πηγή μάθαμε. Και επομένως αυτή η  συκοφαντία είναι άδικη, παράλογη, ρατσιστική, σκόπιμη,πέρα από ασεβής. Η ανεκδιήγητη αυτή κυριούλα,νομίζει πως βρήκε τρόπο να  πουλήσει τις αρλούμπες που γράφει  και  να διευρύνει την αναγνωσιμότητά της με αυτό τον πέρα για πέρα ανήθικο τρόπο, οπότε βάζει λάσπη στον ανεμιστήρα και όποιον πάρει ο χάρος.

Ο εισαγγελέας ακούσαμε  πως έδωσε εντολή να έρθουν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δραστών της εξύβρισης του Βαγγέλη και όχι απλά μόνο  να κατέβη το μπλογκ, που τις δημοσίευσε. Παράλληλα,θα προσαχθούν και σε δίκη.

Θα κάνει το ίδιο τώρα  με το κατάπτυστο αυτό έντυπο και την επίσης κατάπτυστη αυτή σουρλουλού  που ασελγεί  στο “ζεστό” ακόμα  πτώμα του παιδιού; Θα τη μαζέψει μέσα ο εισαγγελέας, όπως τους άλλους αναίσχυντους  και θα κλείσει ένα από τους πιο  βρώμικους οχετούς  της βιομηχανίας παραπληροφόρησης, που είναι αδίστακτο  μπροστά στο κέρδος;

Από την άλλη περιμένουμε και τη αντίδραση όλων εκείνων που διαμαρτυρήθηκαν, που έγραψαν κείμενα, που έκλαψαν,που κατέβηκαν σε πορείες για το χαμένο παλικάρι. Θα διαμαρτυρηθούν το ίδιο έντονα για τη “σκύλευση” του νεκρού από την κυράτσα αυτή και το “βήμα”  που της έδωσε λόγο  ;

Για να δούμε.΄Οχι δυο μέτρα και δυο σταθμά. Αλλιώς, όλοι, όλα  τα κάνουν για το θεαθήναι και από στιγμιαίες  συναισθηματικές εξάρσεις .΄Οχι για την ουσία.

___________________________________________________________________________

4. Επτά συλλήψεις για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα

Είναι οι πρώτοι συλληφθέντες από τις σερβικές αρχές .Η σερβική αστυνομία συνέλαβε σήμερα επτά άνδρες, που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στη σφαγή περισσότερων από 1.000 Βόσνιων μουσουλμάνων σε μία αποθήκη στη Σρεμπρένιτσα, σύμφωνα με δηλώσεις στο Associated Press μίας κοινής ομάδας εισαγγελέων από τη Βοσνία και τη Σερβία. Πρόκειται για τους πρώτους συλληφθέντες από τις σερβικές αρχές που εμπλέκονται άμεσα στη σφαγή.   Συνολικά, περισσότεροι από 8.000 Βόσνιοι μουσουλμάνοι δολοφονήθηκαν από στρατιώτες του σερβο-βοσνιακού στρατού υπό τις εντολές του στρατηγού, Ράντκο Μλάντις, τον Ιούλιο του 1995 – η μοναδική φρικαλεότητα στη Ευρώπη που σημειώθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έχει χαρακτηριστεί ως γενοκτονία από τα Ηνωμένα Έθνη, όπως επισημαίνει το AP.   Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι αναζητούν και άλλους υπόπτους στη Σερβία και σε γειτονικές χώρες.   Η Σερβία συνέλαβε τον Ράντοβαν Κάρατζιτς το 2008 και τον στρατιωτικό του διοικητή Ράτκο Μλάντιτς το 2011, και οι δύο δικάζονται στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου, περιλαμβανομένης της ευθύνης τους για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα.

Πέρασαν τόσα χρόνια, 20 σχεδόν, από το 1995, που έγινε εκείνη η απάνθρωπη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα. Υπεύθυνοι της σφαγής οι Σέρβοι. Ακόμα και σήμερα, η πλειοψηφία του πληθυσμού ολόκληρης της Σερβίας δεν έχει μετανιώσει.Τόσο ψυχροί και θηριώδεις.

Είναι αργά τώρα πια για την  επίσημη Σερβία  να δείξει καλή διαγωγή και να ζητήσει συγγνώμη. Στην πραγματικότητα όλα αυτά είναι ένα θέατρο. ΄Εχει  τα μάτια στραμμένα  στην Ευρώπη και παριστάνει τη “μετανοούσα Μαγδαληνή”. Γι΄αυτό έγιναν και οι  συλλήψεις τώρα.Τόσα χρόνια μετά! Δεν πείθουν κανένα. Είναι εγκληματίες και ως κράτος και ως  λαός.

Να μην ξεχνάμε και τη φιλία και την αλληλεγγύη του δικού μας λαού, επειδή  και οι Σέρβοι είναι…Ορθόδοξοι. Ομόδοξοι υπερηφανεύονται πως είναι οι λαοί μας!