ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

1.  ΤΟ ΒΑΖΟΥΝΕ  ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ;  Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ  ΣΩΘΗΤΩ, ΛΟΙΠΟΝ;
ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΡΕΦΡΕΝ …”ΠΑΜΕ  ΡΗΞΗ”.
____________________________________________________________________
1.Βόμβα: Η κυβέρνηση σταματάει την αποπληρωμή χρέους αν δεν εκταμιευτούν οι δόσεις
Βόμβα: Η κυβέρνηση σταματάει την αποπληρωμή χρέους αν δεν εκταμιευτούν οι δόσεις

Την ώρα που γίνεται γνωστό ότι η κυβέρνηση ολοκλήρωσε τη λίστα των μεταρρυθμίσεων και τη στέλνει στο Brussels Group, το Μέγαρο Μαξίμου σε non paper που εξέδωσε κάνει έναν σύντομο απολογισμό του δίμηνου κυβερνητικού έργου και παράλληλα στέλνει μήνυμα-βόμβα στους δανειστές.

Στο non paper συνοψίζονται σε 11 σημεία όλα όσα έχει κάνει η κυβέρνηση από τότε που ανέλαβε έως σήμερα, στα νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί, σε αυτά που είναι έτοιμα και θα πάνε στη Βουλή άμεσα, στη διαπραγμάτευση και στη λίστα μεταρρυθμίσεων. Ωστόσο, σε αυτό περιέχεται και μια προειδοποίηση, καθώς στο σημείο 9 γ αναφέρεται χαρακτηριστικά: «(Η κυβέρνηση) Έκανε απολύτως σαφές σε όλα τα επίπεδα της ευρωζώνης και το ΔΝΤ ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους από ίδιους πόρους, εάν οι δανειστές δεν προχωρήσουν άμεσα στην εκταμίευση των δόσεων, τις οποίες καθυστερούν από το 2014. Η χώρα έχει να εισπράξει δόση από Κομισιόν ή ΔΝΤ από τον Αύγουστο του 2014, παρόλα αυτά εκπληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις της»

Αποφάσισαν το…στρίβειν δια του μη αποπληρούσθαι  το χρέος; Αν διαπράξουν και αυτό το έγκλημα, τότε είναι ηλίου φαεινότερον πως κατάλαβαν επιτέλους ότι  έπεσαν σε τοίχο γρανιτένιο με  την πορεία που έχουν πάρει εδώ και  2 μήνες και αποφάσισαν να  κάνουν πίσω  με… ελαφρά πηδηματάκια.

Για να δούμε λοιπόν,πόσο παλικάρια της φακής είναι.Θα τολμήσουν να χτυπήσουν χωρίς σιδερένια γροθιά το μαχαίρι;  Θα κάνουν χαρακίρι!

_______________________________________________________________________

2. Προειδοποιητικές βολές από Λαφαζάνη: Μονόδρομος η σύγκρουση με τη γερμανική Ευρώπη
Προειδοποιητικές βολές από Λαφαζάνη: Μονόδρομος η σύγκρουση με τη γερμανική Ευρώπη

Το δρόμο της ευθείας ρήξης δείχνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο οποίος ρίχνει προειδοποιητικές βολές στο Μαξίμου εν

΄Εχουμε την εντύπωση πως τα πανάθλια ανδρείκελα της κυβέρνησης το έχουν πάρει απόφαση να πετάξουν τη χώρα στα τάρταρα. Ξεκίνησαν ήδη να ρίχνουνε προειδοποιητικές βολές, για να αναγγείλουν  την έναρξη του πολέμου με τη λογική, το αυτονόητο, την αλληλεγγύη, τη φιλία-συμμαχία, τις άλλες όμορες αρετές.   Κι αυτό σημαίνει, φυσικά, πως ανοίγουν τον “ασκό του Αιόλου” και μαζί    μέτωπα με  όλες τις συνετές  χώρες του κόσμου (πλην Ρωσίας, Β. Κορέας  και  Βενεζουέλας).

  Τις  εναρκτήριες βολές ξεκίνησε   στην Κρήτη προχτές ο Βαρουφάκης, που εμμέσως πλην σαφώς, μίλησε για  ρήξη. Ακολούθησε  ο  μεγαλοεπενδυτής  Τσακαλώτος (“έτοιμοι για ρήξη αν χρειστεί”)  και σήμερα  πήρε τη σκυτάλη ο γνωστός …θεατράνθρωπος Λαφαζάνης  στο χιλιοπαιγμένο έργο “εσύ θα κάνεις πως με δέρνεις,εγώ θα κάνω πως πονώ”και μάλιστα με τον… τηλεσιγραφικό τίτλο   “σπάστε τα  με την Ευρώπη τώρα”.

Η εθνικιστική κυβέρνηση Τσίπρα -Καμμένου δεν είναι παρά  ένας συρφετός  παλιάτσων, μέλη  ενός  θιάσου  που έστησαν μια προχειροπαράσταση και  μασκαρεύτηκαν  να  παριστάνουν τους πολιτικούς, τους ειδήμονες, τους σπουδαίους.  ΄Οσο ήταν και είναι πολιτικός ο δημαγωγικός-λαϊκίστικος λόγος τους, όσο  γνωρίζει ,έστω και στοιχειωδώς  η… δεξιά τους τί ποιεί η αριστερά τους, όσο είναι σοβαρός ο Βαρουφάκης ,άλλο τόσο αυτό το “μπουλούκι” των ατάλαντων  θεατρίνων  θα μπορούσε να  θεωρηθεί ως μια  αξιόπιστη  κυβέρνηση που διαπραγματεύεται στην Ερώπη την παρούσα τύχη και το μέλλον της χώρας . Κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά.Ούτε οι ίδιοι τον εαυτό τους.

 Φαίνεται να επέλεξαν   σύγκρουση με την Ευρώπη. Πιθανότατα να τα σπάσουν. Αυτό σημαίνει πως οδηγούν τη χώρα στη χρεοκοπία.   Διαπράττουν έγκλημα καθοσίωσης και εσχάτης προδοσίας, αλλά βρίσκονται σε τέτοια  σύγχυση φρενών, που δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος του εγκλήματός τους.

΄Οταν ξεσπάσει το μεγάλο τσουνάμι, οι “ριψάσπιδες” της εθνικιστικής κυβέρνησης   “όπου φύγει φύγει”, φυσικά .΄Οσοι δεν καταφύγουν στη Ρωσία ή στη Βενεζουέλα,θα δικαστούν στα ειδικά δικαστήρια και  θα καταδικαστούν σε βαρύτατες ποινές. Θα   γλιτώσουν μόνο εκείνοι  θα  επικαλεστούν    “ακαταλόγιστο” (και θα είναι  αλήθεια).

Από την άλλη, η χώρα έχει την ατυχία αυτή την ώρα να υπάρχει  στα έδρανα της Βουλής αντιπολίτευση που δε διαφέρει από την κυβέρνηση σε εγκληματική συμπεριφορά.΄Απαντες σιωπούν για το έγκλημα, που βρίσκεται σε εξέλιξη,  πετάνε μόνο πυροτεχνήματα για εντυπωσιασμό  και περιμένουν πώς και πώς να  συντριβούν οι άφρονες που κυβερνούν, να διαλυθούν “εις τα εξ ων συνετέθησαν”, για να αναλάβουν πάλι αυτή να …σώσουν τη χώρα.

Είναι γελασμένοι. Δεν πρόκειται να  ξαναγυρίσουν.(Αυτό έλειπε) . Αντίθετα, θα λογοδοτήσουν και τούτοι  για τη συγκάλυψη  του  διαπραττόμενου εγκλήματος.

Μένει να δούμε τί θα γίνει από τη ρήξη και μετά, αν τελικά την έχει επιλέξει ως “λύση” στα αδιέξοδά της  η κυβέρνηση.  Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι το ίδιο ανεύθυνος και υπόδικος με εκείνους που τον εξέλεξαν, οπότε δεν προτείνουμε, ούτε είναι διατεθειμένος  να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία σήμερα.  Αν υπήρχε  σοβαρός “ανώτατος άρχοντας” θα μπορούσε (έχει από το Σύνταγμα το δικαίωμα) να κινήσει διαδιασίες σ΄αυτό τον έσχατο κίνδυνο που διατρέχει η χώρα  γα τη σύσταση “κυβέρνησης σωτηρίας” από  εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα με “έξωθεν καλή μαρτυρία” , για να προσπαθήσουν να  ρυμουλκήσουν το σκάφος από τη ξέρα. Δεν έχει τέτοια εχέγγυα ο Προκόπης Παυλόπουλος όμως.

Και το ερώτημα παραμένει αναπάντητο.Τί μέλλει γενέσθαι;