ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ-ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:ΠΑΣ ΠΛΑΤΥΠΟΥΣ… ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΠΑΣ ΜΗ …ΒΑΡΒΑΡΟΣ!

 

 

Αμφίπολη: Τα πόδια των Καρυάτιδων “μαρτυρούν” την καταγωγή τους!

 

Την ώρα που η αγωνία για το τι κρύβει ο τύμβος της Αμφίποληςμεγαλώνει, μετά και τις νέες αποκαλύψεις, ένα κείμενο που ανάρτησε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook η υπεύθυνη επικοινωνίας του τάφου, Άννα Παναγιωταρέα, αναλύει γιατί οιΚαρυάτιδες είναι… Ελληνίδες.

Όπως αναφέρει η κα Παναγιωταρέα, το κείμενο που έχει αναρτήσει ανήκει στον καθηγητή Παύλο Ν. Ευθυμίου. Σε αυτό αναλύεται η ανατομία των ποδιών που έχουν οι Καρυάτιδες της Αμφίπολης (το δεύτερο δάχτυλο μεγαλύτερο από το πρώτο), το λεγόμενο Morton’s toe, που στην γλυπτική ονομάζεται “ελληνικό πόδι”.

Διαβάστε όλο το κείμενο

Οι Καρυάτιδες της Αμφίπολης αποκαλύπτουν την καταγωγή τους και κλείνουν στόματα!

Στην ιατρική ονομάζεται Morton’s toe, στην γλυπτική ονομάζεται Ελληνικό Πόδι.

Είναι η κατάσταση κατά την οποία το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού μας, αυτό δίπλα στο μεγάλο, είναι μακρύτερο από το πρώτο. Στα φυσιολογικά πόδια υπάρχουν 3 τύποι. Το Αιγυπτιακό Πόδι, στο οποίο από το μεγάλο δάχτυλο μέχρι το μικρότερο υπάρχει μια διαγώνιος ευθεία με το μεγάλο δάχτυλο μακρύτερο από όλα, το Ρωμαϊκό Πόδι ή και τετράγωνο, όπου όλα τα δάχτυλα είναι σε μία οριζόντια ευθεία και το Ελληνικό Πόδι όπως περιέγραψα πριν. Η μεγάλη (70-80%) πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού έχει το Αιγυπτιακό Πόδι, καθώς είναι το «κανονικό» οστεολογικά, αυτό το οποίο «πρέπει» να έχει ο κάθε άνθρωπος με βάση την οστεϊκή κατασκευή του είδους μας. Υπάρχει ολόκληρο κίνημα μάλιστα στις ιατρικές κοινότητες παγκοσμίως, να καταργηθεί ο όρος «Αιγυπτιακό» καθώς είναι το ορθό επιστημονικά.

Δεν υπάρχει όμως καμιά αμφισβήτηση για τον όρο «Ελληνικό», παρά μόνο η σιωπηρή αντικατάστασή του από τον όρο Morton’s toe και τον χαρακτηρισμό του ως οστεϊκή δυσμορφία.

Ποιά είναι όμως η διαφορά με τα άλλα είδη εκτός από το μέγεθος των μεταταρσίων οστών; Το Ελληνικό Πόδι είναι κληρονομικό!

Απίστευτο; Αν ήταν μόνο αυτό, πιθανόν όχι.

Στην ιατρική ονομάζεται Morton’s toe, στην γλυπτική ονομάζεται Ελληνικό Πόδι.

 

 

Να κρατήσουμε αυτό από τα παραπάνω:

“Το απίστευτο είναι ότι η «δυσμορφία» του Ελληνικού Ποδιού συνδέεται γονιδιακά με Έλληνες.
Αυτό σημαίνει ότι όποιος έχει μεγαλύτερο δεύτερο δάχτυλο στο πόδι του, έχει απαραίτητα Ελληνικά γονίδια;
ΝΑΙ!!!”

Τον δασολόγο  κύριο Παύλο  Ευθυμίου δεν τον γνωρίζω ( μέχρι τώρα, δεν είχα ακούσει κάτι γι΄αυτόν  ή δε διάβασα τίποτα δικό του). Σήμερα τον μαθαίνω μέσω google και   κυρίας Παναγιωταρέα.  Αντί ,όμως, για δασολόγος, που λέει το βιογραφικό του, μας προέκυψε αρχαιολόγος, ιστορικός, ορθοπεδικο-οστεολόγος, DNA-ολόγος και …Ελληνάρας.

Ο εν λόγω …δεινός πανεπιστήμων (ούτε ο Αριστοτέλης να ήτανε) μας διαβεβαιώνει, λοιπόν , ως… εκ της ειδικότητός του και της εμπειρίας του (ποιας απ΄όλες ,δεν έχει σημασία) να ξεχάσουμε ό,τι ξέραμε ως τώρα για την όντως πολύπλοκη -ατελέσφορη διαδικασία πιστοποίησης της καταγωγής ενός γνήσιου  ΄Ελληνος ως… ΄Ελλην (ορδές φυλών και “βαρβάρων” κατοίκησαν αυτό τον τόπο), αφού απλά και ξάστερα,  όποιος έχει …πλατυποδία, αποκτά πάραυτα και άνευ άλλων γραφειοκρατικών διαδικασιών ιθαγένειαν ελληνικήν και μάλιστα αρχαιοελληνικήν . Σαν να λέμε κατευθείαν απόγονος το Περικλή !

Μέχρι τώρα ,βέβαια, “πλατύποδες” ( στο στρατό) λέγαμε τους Λαρισαίους που ήταν καμπίσιοι (και κάμπος=στραβο-κουτσο-περπάτημα) σε αντίθεση με τα “τυριά”,που ήταν οι βουνίσιοι,γιατί πήδαγαν από ραχούλα σε ραχούλα και “σμιλευόταν” η  πατούσα τους με…οροφή. Ξαφνικά ,όμως, αλλάζουν άρδην, όσα ξέραμε περί της…  ορθοπεδικής δαμόρφωσης της πατούσας του ΄Ελληνος και  ο δασολόγος κ. Εθυμίου μας αποκαλύπτει πως όλη η Ελλάδα ,ως έδαφος, και ειδικά η Αθήνα και η Μακεδονία (στην αρχαία τους εκδοχή και έκταση) ήταν μια… ισιάδα, ένας απέραντος κάμπος (και όχι βουνά και λαγκάδια που λέγανε ως τώρα). Εξ ου και  το κουτσο-περπάτημα των Ελλήνων  και τούτο εκ της …πλατυποδίας -δυσμορφίας του δεύτερου δακτύλου του ποδός (δίπλα στο μεγάλο)!

Ας σοβαρευτούμε.  Βεβαίως, είναι για γέλια  ο ισχυρισμός (περί προεξέχοντος δύσμορφου ποδο-δαχτύλου του ΄Ελληνος αποκλειστικά), όπως ισχυρίζεται ο δασολόγος Ευθυμίου.   Ιατρική και ιστορική  βάση μπορεί να μην έχουν αυτά που λέει, αλλά να δείτε που θα τα κρατήσουν, τουλάχιστον ως ανέκδοτο,  για να γελάμε (πάλι) μαζί μας ο ξένοι.  Κατά τα άλλα, ο…αγαθός Ευθυμίου  δεν είναι τίποτα διαφορετικό από έναν εθνικιστή , ρατσιστή Ελληνάρα.  Ιστορικός, αρχαιολόγος και ορθοπεδικός πάντως, μάλλον και λόγω ηλικίας, είναι αργά πια  να γίνει.

Θα παραμείνει λοιπόν, δασολόγος και  ως εκ της ιδιότητός του   θα “βλέπει το δέντρο και θα χάνει το δάσος”,όταν “φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν”. Επομένως, δεν έχει νόημα και σοφία να ασχοληθούμε με αυτό το φληνάφημά του (κοινώς μπαρούφα) που αμόλησε. Αλλιώς και χρόνο χάνουμε και τη νοημοσύνη του αναγνώστη υποτιμάμε. Τελειώσαμε με τον κύριο δασονόμο και πάμε στην..ετέρα  Καπαδόκισσα κυρία Παναγιωταρέα.

Κι άλλες φορές έχουμε γράψει για την αφεντιά της. Η …”περί ης”, χρόνια ροκάνιζε το πελατειακό κομματικό χρήμα (“χοντρό” μιλάμε) στην ΕΡΤ, ως… πανάξιος (διάβαζε πανάθλιος) εκπρόσωπος της εμπορικής δημοσιογραφίας, της πελατειακής ,κομματικής σχέσης της αναξιοκρατίας και του νεποτισμού. Διέπρεψε, βέβαια, και σε άλλα “μετερίζια” της…μαχόμενης εμπορικής δημοσιογραφίας (βιομηχανία παραπληροφόρησης). Εξ αφορμής και αιτίας όλων των παραπάνω ιδιοτήτων της, κατάφερε να την εκτοξεύσουν και ως την  έδρα  της δημοσιογραφίας του πολυ-αμαρτωλού  πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης!΄Αξιοι οι μισθοί της!

Αν διακρίνει  ένα βασικό χαρακτηριστικό αυτή την κυρία, λέμε “με το χέρι στην καρδιά” και μετά λόγου γνώσεως  είναι η διαπιστωμένη ημιμάθειά της. Και ως γνωστόν “η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια”. Βέβαια, την ακολουθούν  άλλα (πολλά)  “κουσούρια”, όπως  ο τυφλός   εθνικισισμός (απόδειξη το… μεγαλοφυές άρθρο Ευθυμίου που έφερε η δοκησίσοφος   δημοσιογαφος στο φως),  το ακρο-δεξιό της  παρόν και παρελθόν και φυσικά η  αναγόρευση του  προκλητικού νεποτισμού σε “επιστήμη”

Σήμερα η κυρία Παναγιωταρέα,μαζί με την άλλη κυρία  που ανασκάπτει αυτή την ώρα τη γη  της Αμφίπολης  συν-αντ-αγωνιζονται σε εθνικισμό τους Σκοπιανούς και λοιπούς ανεγκέφαλους πατριωταράδες και άπαντες ομού συμβάλουν αποτελεσματικά   στην…  κακοποίηση της  Ιστορίας.  Αμφότεροι (κυρίες και Σκοπιανοί)   παλεύουν ποιος θα καταστή περισσότερο  γελοίος. Πώς θα προκύψει η ελληνικότητα της Μακεδονίας από τη … γούβα της  πατούσας  των κατοίκων της ή  πώς η …σκοπιανή καταγωγή του Αλέξανδρου από την εξέταση του …σλαβικού DNA  του βασιλιά των Μακεδόνων ,όταν με το καλό ανακαλυφθεί ο τάφος που αναπαύεται  ο νέκυς  του κοσμο-κατακτητή βασιλιά, κουβαλημένος από την Αίγυπτο και θαμμένος στην αγαπημένη Μακεδονική  του γη  ,σίγουρα κανα…χιλιόμετρο έξω από την πρωτεύουσα των Σκοπίων!

Μένει τώρα να ευχηθούμε. “Βρεγμένη σανίδα” ποιος θα πάρει,αλήθεια και για τούτους δω τους παλαβούς κάτω και για κείνους  εκεί τους σαλταρισμένους  πάνω;