Η ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑ TO ΝΙΚΗΤΗ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ : ΨΗΦΟΙ ΝΔ   1.500.000 -1.800.000.  ΣΥΡΙΖΑ: 2.100.000 -2.300.000

1. Δημοσκόπηση Opinion Poll: Διψήφια διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ στο 13,9% -Ξεκάθαρο προβάδισμα Μητσοτάκη

Τσίπρας και Μητσοτάκης σε συνάντηση στο Μαξίμου

Τα ποσοστά των κομμάτων (Opinion Poll )
ΝΔ: 35%
ΣΥΡΙΖΑ: 21,1%
ΚΙΝΑΛ: 6,2%
ΚΚΕ: 5,5%
ΕΛ.ΛΥ: 3,5%
ΜέΡΑ25: 3,2%

Νίκος Μαραντζίδης στο iefimerida.gr: Έχει κλείσει ο κύκλος του έρωτα για τον Μητσοτάκη -Βλέπω πρόωρες εκλογές, ο Τσίπρας θα τις χάσει<

Νίκος Μαραντζίδης

Μια συνέντευξη του  καθηγητή Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Νίκου Μαραντζίδη.

 

 

 

*****

Αν  δε  θα έβαζες  “το Λύκο να φυλάει τα πρόβατα” ,θα  άφηνες   τους  “Παναγόπουλους” και το Μαραντζίδη  να  εξευτελίσουν τη λογική σου ,  να σε παραμυθιάζουν συνεχώς και αδιαλείπτως   με τα πέτσινα  αποτελέσματα που παρουσιάζουν  παραπάνω για τα κόμματα, εξαγορασμένα και κατασκευασμένα , σύμφωνα με τις εντολές των αφεντικών που τους πληρώνουν;  Μιλάμε για απάτη καραμπινάτη.   Το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων χρόνων έχει να κάνει και  με αυτή   την αντισυνταγματική εκτροπή  του Κυριάκου Μητσοτάκη  και των πατρόνων του  για εξαγορά   του ελληνικού  Γκεμπελικού  Τύπου σχεδόν στο σύνολό του   και των    εταιριών “δημοσκοπήσεων”   (κατ΄ όνομα),  για να  κατασκευάζουν  αποτελέσματα  τέτοια,  που ούτε οι Δεξιοί χαχόλοι  δεν τα  χάφτουν πια .

Κι ακόμα χειρότερα.  Εξαγόρασαν  επί πλέον    ανθρώπους ακόμα και  σε ακαδημαϊκά ιδρύματα, όπως το Πάντειο και το “αμαρτωλό”  (από παλιά)  πανεπιστήμιο Μακεδονίας, για να στηρίξουν  με ψεύτικα και εντελώς αλλοιωμένα στοιχεία τις εντολές των αφεντικών τους.    .Μέχρι και για… έρωτα (!) της  ελληνικής κοινωνίας  με το γιο του πλέον  μισητού πολιτικού της χώρας Κων. Μητσοτάκη  μας  μίλησε  ο ανεκδιήγητος Μαραντζίδης.   Τέτοιο ξεβράκωμα!

 

Παραδείγματα  είναι ΟΛΕΣ οι τάχα μου δημοσκοπήσεις που λένε πως  έγιναν (δεν έγιναν ποτέ)  τα τελευταία, τουλάχιστον, χρόνια και δίνουν όχι μόνο πρωτιά και μάλιστα συντριπτική στη Ν.Δ , αλλά και βγάζουν  τον Κυριάκο Μητσοτάκη  τον προσφιλέστερο πρωθυπουργό των Ελλήνων!  Με λίγα λόγια, ακριβώς ,το αντίθετο από αυτό που σήμερα είναι η κομματική πραγματικότητα στη Χώρα. Η Ν.Δ   έχει χάσει πάνω από 400.000 ψήφους, ο δε ΣΥΡΙΖΑ, αν αυτή τη στιγμή   διεξάγονταν  εκλογές ,θα ήταν η αυριανή κυβέρνηση στην  Ελλάδα.

Να δούμε ποια είναι η πραγματική εικόνα των ποσοστών και μάλιστα  καθόλου θολή για τα τα δύο   κόμματα, που διεκδικούν την εξουσία ,  σύμφωνα μα τις εκτιμήσεις και τις δημοσκοπήσεις  του  Homo-Naturalis.gr,που έχουν διεξαχθεί ως τώρα:

 

Το ποσοστό Αποχής ,Λευκά, ΄Ακυρα,  αναλογικά με τις εκλογικές  αναμετρήσεις από το 2010 μέχρι τις τελευταίες  ,  θα κυμανθεί  στο 35- 40%  (περίπου στα 3.500.000- 4. 000.000   πολίτες).   Κι  από τα  6.000.000  και κάτω   που θα πάνε να ψηφίσουν , με ρεαλιστικούς υπολογισμούς, οι ψήφοι στα δύο μεγάλα κόμματα  θα κατανεμηθούν έτσι:

ΝΔ:          Από 1.500.000έως 1.800.000
ΣΥΡΙΖΑ: Από 2.100.000 έως 2.300.000

Στις εκλογές του 2019  τα δύο μεγάλα κόμματα πήραν (χωρίς  τα “ψιλά”):

Ν.Δ . 2.250.000

ΣΥΡΙΖΑ.   1.780.000

Διαφορά περίπου  470. 000 ψήφοι

Πρακτικές σκέψεις και συμπεράσματα:

Ακόμα και  έξω από τα “μετρημένα κουκιά”  που δώσανε οι  αδιάβλητες και μη εξαγορασμένες δημοσκοπήσεις μας ως τώρα,   η διαφορά αυτή τω 470.000 ψήφων  και με τα πλέον δυσοίωνα  σενάρια για το ΣΥΡΙΖΑ , καλύπτεται  πια  ΜΟΝΟ από τις ψήφους  α. όσων έχουν “κόκκινα δάνεια” και με το νέο πτωχευτικό  κώδικα και   το ξεπούλημά  τους  που έκανε η κυβέρνηση στα αρπακτικά  Funds , ουδείς απ΄αυτούς τους δανειολήπτες   θα καταφέρει να κρατήσει το  προσημειωμένο  σπίτι ου του .  Κι αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι χιλιάδες  παθόντες  πως ακόμα και αν έχει  δηλωθεί το προσημειωμένο  ως πρώτη κατοικία, δε την  γλυτώσουν.     β. Από τις επίσης χιλιάδες πυρόπληκτους σε όλη την Ελλάδα,   και όσοι απ΄αυτούς  ψήφισαν Δεξιά ,που  πνίγονται από οργή και  αγανάκτηση,  γιατί τους άφησε  η κυβέρνηση να καούν. ΟΛΟΙ τους είναι   σήμερα  με τη…ιστορική  φράση στο στόμα “Μαλάκα, Μητσοτάκη, γαμιέσαι”!

Δε χρειάζονται σε αυτές τις ψήφους να  προσθέσουμε τους  επίσης χιλιάδες Αγανακτισμένους:

1.Από τον  εγκληματικό τρόπο  διαχείρισης της πανδημίας που μόνο σε νεκρούς θα στοιχίσει κοντά στους 20.000   Δεν υπολογίζουμε τις υπόλοιπες συνέπειες.

2.Από την ακρίβεια που θα χτυπήσει σε λίγο  εντελώς “κόκκινο.” Πάντα ήταν τα προϊόντα ακριβά, αλλά σε λίγο θα μιλάμε για  ανεξέλεγκτες καταστάσεις  που θα χτυπήσει ,πέρα από τις λαϊκές  τάξεις, κυρίως την 3η , αυτή, ακριβώς, που έκανε το  Μητσοτάκη πρωθυπουργό και σήμερα    κατάλαβαν , πως  στην κυριολεξία “έβγαλαν  μόνοι τους τα μάτια” τους.

 

Απλές ερωτήσεις  τώρα  για λογικούς και πρακτικούς  ανθρώπους με στοιχειώδη γνώση του τρόπου που ψηφίζουν οι ΄Ελληνες:

  1. Θα υπάρξει δανειολήπτης, έστω και ένας ,που θα προτιμήσει  να του πάρουν το σπίτι και δε θα ψηφίσει κόμμα εξουσίας που υποσχέθηκε πως ως κυβέρνηση από τους πρώτους νόμους που θα καταργήσει  θα είναι ο πτωχευτικός; Πόσες χιλιάδες ψήφοι είναι τούτοι;
  2. Οι επίσης  χιλιάδες οι άνθρωποι και όχι μόνο στις μεγάλες πυρκαγιές  στην Εύβοια και τη Βόρεια Αττική, που είδαν  τις περιουσίες τους να καίγονται, γιατί  τον  Κούλη τον ενδιέφερε το επικοινωνιακό παιχνίδι  του… “εκκενώστε”  και όχι η ουσία να σωθούν και οι άνθρωποι και οι περιουσίες τους, δε θα κόψουν σύριζα το χέρι στις κάλπες παρά  να  ρίξουν ψήφο σε μια κυβέρνηση που τους άφησε να καούν;
  3. Ποιος από όλους αυτούς που περιγράψαμε ως θύματα της   επάρατης κυβέρνησης Μητσοτάκη, δε θα ψηφίσει κόμμα εξουσίας,  δηλ,  ΣΥΡΙΖΑ και όχι  κόμμα μικρό ; Ξέρει πως είναι χαμένη ψήφος αν τη δώσει στο Βαρουφάκη ή το Λαφαζάνη. Είναι σαν να τη δίνει στον Κούλη.   Ο ψηφοφόρος που τσουρουφλίστηκε από την κυβέρνηση της απάτης και της διαφοράς,  δε θέλει  τώρα  μπλα μπλα   και επερωτήσεις στη Βουλή  για μπούγιο.  Εδώ και τώρα θέλει  να σώσει το σπίτι του ή  να αποζημιωθεί ουσιαστικά για εκείνα που έχασε. Δε χρειάζονται   δυνατή αντιπολίτευση . Θέλουν κυβέρνηση. ΄Εργο σωτηρίας.  Κι αυτό δεν μπορεί να το κάνει ούτε το ΚΚΕ, ούτε το ΚΙΝΑΛ, και ασφαλώς  ούτε το    ΜέΡΑ25.

“Μετρημένα  κουκιά”, λοιπόν,   είναι τα περίπου 6 εκατομμύρια  που θα προσέλθουν σύντομα (σε 6-7 το πολύ  μήνες ) στην κάλπη.  Και σε λίγο  θα επιβεβαιωθούν αυτές οι εκτιμήσεις μας κι  από τη μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση που ήδη έχουμε ξεκινήσει. Και θα ενημερώνουμε εδώ   για την πορεία της.

2. Ανατιμήσεις: Πήραν «φωτιά» φρούτα και λαχανικά -Αύξηση-σοκ στο φυσικό αέριο

Φρούτα

Αν και θα με πείτε χαιρέκακο  (δεν είμαι), τις χάρηκα αυτές τις αυξήσεις. Μας δικαίωσαν  απόλυτα σε όσα τόσο καιρό  λέμε, όχι μόνο για τον καπιταλισμό και την οικονομία της αγοράς, αλλά  περισσότερο για την εγκληματική τακτική της  συγκεκριμένη κυβέρνηση της διαφθοράς και της απάτης. Αλλά και τις ευθύνες των Ελλήνων για το τρόπο που (δια)χειρίζονται την ψήφο τους.

Καλά να τα πάθετε!  Ειδικά οι ψηφίσαντες Κούλη,  ΜΕΣΩ   Φώφης,  Βαρουφάκη, Λαφαζάνη και Ζωίτσας.  Με τις υγείες σας!

Και  αφήστε τις δικαιολογίες του  “πωπού” πως εσείς είστε … πολιτικά  ψαγμένοι και δεν ψηφίζετε κόμματα εξουσίας.  Μάλλον ανόητους θα σας λέγαμε.   Σεις  βγάλατε  στην ουσία πρωθυπουργό  έναν ανίκανο, διεφθαρμένο,  γόνο της γνωστής φαμίλιας. ΄Εχετε την απόλυτη ευθύνη για όσα συμβαίνουν αυτή την ώρα στον τόπο.

3. Μίκης Θεοδωράκης: Αθάνατος!

Η κρητική γη υποδέχθηκε τον Μίκη Θεοδωράκη μια εβδομάδα μετά τον θάνατό του που σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στην Ελλάδα και τον κόσμο.

“Πάσα θάμα τρεις ημέρες, το μεγάλο τέσσερις”!

4.Καρανίκας: Να με συμπαθάτε, αλλά δεν γιουχάρουμε πρωθυπουργό όταν τιμά κάποιον που πέθανε

Ο Νίκος Καρανίκας

“Το γράφω αυτό γιατί σέβομαι τον Μίκη και την ιστορία του”

****

Δε σε…συμπαθάμε,  γιατί  λες ανοησίες. (Και μάλλον, τα έκλ@σες από τι απειλές του Μητσοτακέικου για αγωγές ,μετά από την μπαρούφα που αμόλησες για τη θυγατέρα του Κυριάκου κι έσπευσες μετά ασθμαίνοντας  να τα μαζέψεις. Και τώρα πουλάς εκδουλεύσεις).

Λες, λοιπόν, ανοησίες για τους εξής απλούς λόγους:

1.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλη η Δεξιά ,όπως και ζωντανό,  “τίμησαν”  και πεθαμένο το Μίκη , για να περάσουν για άλλη μια φορά την πάγια θέση των  καπιταλιστών  πως “αν δεν είσαι κομμουνιστής ως τα 30,  είσαι …λαπάς   .  Αν παραμένεις και μετά τα 30,  είσαι ηλίθιος”.

2. Ο Κούλης “τίμησε” το Θεοδωράκη που υπηρέτησε τον πατέρα του ως υπουργός του  και τον εξιλέωσε από τα βαριά του αμαρτήματα.  Ο Μίκης υπήρξε χρόνια το άλλοθι της φαμίλιας.

3. Λες: “Το γράφω αυτό γιατί σέβομαι τον Μίκη και την ιστορία του”. Ο Μίκης Θεοδωράκης έχει γράψει  χρυσές και μαύρες σελίδες στην ιστορία του. Εσύ για ποιες τον σέβεσαι;  Αν για τις πρώτες  γιατί ,αν και λαλίστατος ,δε βγάζεις  τσιμουδιά και για τις κατοπινέ ς και “μαύρες”;

 

5.Συνέλαβαν την πρώην παίκτρια γνωστού ριάλιτι, Έλενα Πολυχρονοπούλου, με 7,8 κιλά κοκαΐνη

Ελενα Πολυχρονοπούλου

7,8 κιλά κοκαϊνη.   Ψιλοπράγματα! Και θα πάει φυσικά μέσα κάποια  χρονάκια .

Αν ήταν,  όμως,  εφοπλιστής και κουβάλαγε με τα καράβια του   τίποτα τόνους ηρωίνης, θα κυβερνούσε την Ελλάδα.  Και μάλιστα, χτες,   θα απέτιε   φόρο τιμής  στο  νεκρό  του Θεοδωράκη με τη φυσική  παρουσία του   στην εξόδιο  ακολουθία ,δίπλα   στον  πρωθυπουργό της χώρας !

Εκεί να δεις ,κορίτσι μου, υπόκοσμος . Εσύ “πού πας ξυπόλητη στα αγκάθια’;

6. Κι άλλος …κομμουνιστής  καλλιτέχνης   σαν το Μίκη μας. ονόματι  Κούνδουρος.

Βρήκα τη συνέντευξη αυτού του  κυρίου στο διαδίκτυο, ψάχνοντας για κάτι άλλο. ΄Εφριξα και είπα να πάθετε το ίδιο κι εσείς.

Σημείωση.  Τούτος   έγινε “Τούρκος”  γιατί τον έκλεψαν και τον απείλησαν….λαθρό! Αν το πάθαινε  από  ντόπια  πρεζόνια και τον ελληνικό υπόκοσμο ,  εν τάξει,  θα ήταν αλλιώς. Πατριωτάκια γαρ !

ΕΓΙΝΕ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ; ΜΑΚΗ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΟΥ ΤΟΝ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΣΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ; ΕΣΕΙΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑΚΗΔΕΣ ΤΟΛΜΑΤΕ; ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΞΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΙΣΟΥΝ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

«…Τέσσερα κτήνη, 4 βάρβαροι που ούρλιαζαν και βρωμούσαν με έκαναν να δω την πραγματικότητα.» “η Αθήνα είναι μια ανοχύρωτη πόλη όπου κυριαρχούν ο φόβος…” «Δεν είναι εύκολο να είσαι Ελληνας αυτή τη στιγμή. Ή πρέπει να αποσυρθείς στο σπίτι σου και απλώς να βλέπεις, σαν παρατηρητής, ή, αν θες να πάρεις μέρος στα πράγματα, θα πρέπει να γίνεις πρόσωπο υπό έλεγχο. Οχι της Αστυνομίας ή της εξουσίας αλλά του γείτονά σου, του αδελφού σου, της Ιστορίας…”

O N. Κούνδουρος στην συνέντευξή του δήλωσε: «…Κατά βάθος χαίρομαι για το συμβάν ( εννοεί την ληστεία πριν 7 μήνες ). Το γεγονός με έκανε να δω την πραγματικότητα. Είχα μια ανόητη ευαισθησία και γενναιοδωρία με την είσοδο ή μάλλον την εισβολή των ξένων στην Ελλάδα. Έλεγα ότι της….. ίδια γης παιδιά είμαστε, να μπει ο κόσμος στην Ελλάδα, να ευφρανθεί, να νιώσει ασφάλεια, να φάει, να πιει ελληνικό νερό. Ε, από την ώρα του περιστατικού τέρμα όλες αυτές οι εφηβικές μαλακίες. Τέσσερα κτήνη, 4 βάρβαροι που ούρλιαζαν και βρωμούσαν και φορούσαν μάσκες με έκαναν να δω την πραγματικότητα. Εκείνο το “μην τον κρατάς, πνίξ’ τον τον πούστη” που φώναζε ο μόνος που άκουσα να μιλάει τσάτρα- πάτρα ελληνικά,…τι το θέλανε;

Από εκεί κινήθηκε ένας μηχανισμός από σκέψεις μου, που πέταξε έξω από την Ελλάδα όλους τους μετανάστες. Δεν είναι σωστό όμως και ως κοινωνική συμπεριφορά η Ελλάδα να ανοίγει τις πόρτες της, σαν την πουτ… που ανοίγει τα πόδια της: 1.400.000 ξένοι μέσα στη χώρα; Το 15% της χώρας μετανάστες; Πόσοι Έλληνες μπορούν να απορροφήσουν αυτό το νούμερο; Και όμως έγινε. … Δεν ήθελαν μόνο να κλέψουν. Ήθελαν να σκοτώσουν. Έναν άλλο γείτονα τον έπνιξαν με μαξιλάρι. Εγώ μόλις γλίτωσα. …. Είδα μια εκδικητικότητα φυλετική, ταξική, κοινωνική, εθνική…Ήταν μίσος….

Μετά το επεισόδιο βρέθηκα στο αυτοκίνητο φίλου. Ήρθε ένας Πακιστανός να καθαρίσει τα τζάμια. Του λέει ο φίλος “όχι.”. Εγώ, που είχα περάσει την περιπέτεια, του λέω “δώστου κάτι του νεαρού, δεν πειράζει”. Του έδωσε ένα κέρμα. Το παίρνει ο Πακιστανός, το κοιτάζει και μας το πετά στα μούτρα. Πήδηξα έξω , τον έπιασα από τον σβέρκο και τον έσουρα με κακία, με ένα μίσος, στο αυτοκίνητο και του ‘πα “βρες το”.

Από πίσω ο κόσμος έβλεπε την εικόνα ενός λευκού που έσερνε έναν φουκαρά Πακιστανό σαν να ήταν σκύλος. Η εντύπωση πού έδωσα ήταν ότι η λευκή ράτσα ταλαιπωρούσε έναν φουκαρά πακιστανό σκύλο. Και όμως συνέβαινε το ανάποδο. Η παρεξήγηση είναι μέσα στη ζωή μας.

– Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το περιστατικό που έζησα κακιά στιγμή, αλλά έτσι θα το εξευτέλιζα. Δεν ήταν σαν το τραμ που με πάτησε στον δρόμο εξαιτίας μια αδεξιότητάς μου. Ήταν το γέννημα ενός στάτους πολύ ευρύτερου που κυριαρχεί σε όλη την Ελλάδα. Η ταπείνωση ενός έθνους σε σημείο να μην μπορεί να κυκλοφορήσει κανείς στο δρόμο χωρίς το καρδιοχτύπι μη τυχόν του τύχει το απρόσμενο κακό. Όπως μου είπε ο αστυνομικός διευθυντής που με βρήκε τότε, “η Αθήνα είναι μια ανοχύρωτη πόλη όπου κυριαρχούν ο φόβος, η ανησυχία και το απρόσμενο”….