Η ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ “ΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΕΞΙ” ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ “ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ”

Σήμερα η δίκη για τη συντριβή της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines -Το Boeing 777 κατερρίφθη ενώ πετούσε

“Ολλανδοί δικαστές αρχίζουν σήμερα την εξέταση αποδείξεων σε βάρος των Ρώσων και των Ουκρανών υπόπτων που κατηγορούνται ότι κατέρριψαν την πτήση MH17 της Malaysia Airlines ενώ πετούσε το 2014 πάνω από την Ουκρανία.

Η δίκη άρχισε τον Μάρτιο 2020, όμως μέχρι τώρα χρειάσθηκε να γίνουν πολυάριθμες νομικές συζητήσεις, οι οποίες αφορούσαν κυρίως στο κατά πόσο μπορούν να γίνουν δεκτές αποδείξεις σχετικά με τη συντριβή του αεροπλάνου που στοίχισε τη ζωή στους 298 επιβαίνοντες. Οι Ρώσοι Σεργκέι Ντουμπίνσκι, Ιγκόρ Γκίρκιν και Όλεγκ Πουλάτοφ, καθώς και ο Ουκρανός Λεονίντ Χαρτσένκο, τέσσερις υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, διώκονται από την ολλανδική εισαγγελία για φόνο και για εσκεμμένη συμμετοχή στην τραγωδία”.

***

Παιχνίδι εντυπωσιασμού και επικοινωνιακού σόου.  Στην ουσία δε θέλουν να  τιμωρήσουν τους πραγματικούς ενόχους.  Δικάζουν  τον “τελευταίο  τροχό της αμάξης”. 2-3 μεθύστακες ,ανεγκέφαλους Ρώσους, που έριξαν το επιβατικό  αεροπλάνο με 298 επιβάτες και ανάμεσά τους παιδιά και ειδικούς επιστήμονες -ερευνητές για το Aids . Δεν πρόκειται  να δικάσουν  τον πραγματικό εγκληματία πολέμου, το  δικτάτορα Πούτιν που εξόντωσε στην Αν.  Ουκρανία  15.000 ανθρώπους. Και τους επιβάτες του Boeing 777, φυσικά.

Αυτά τα δικαστήρια , αλλά και οι λοιποί  παγκόσμιοι οργανισμοί …ειρήνης και απόδοσης δικαιοσύνης , είναι “για τα μάτια του κόσμου”. Για να  τηρούν τα προσχήματα. Καμιά ουσία, κανένα ενδιαφέρον για την τιμωρία των πραγματικών  ενόχων.

Ουδείς μεγαλόσχημος  στα χρόνια μας εγκληματίας πολέμου κάθισε στο σκαμνί. Από τον   Τζορτζ Μπους μέχρι τον Πούτιν . Και μιλάμε για ειδεχθή   εγκλήματα, θανάτους, αναπηρίες , δυστυχία,  προσφυγιά εκατομμυρίων ανθρώπων.

Δικάζουν και τιμωρούν  αχυρανθρώπους και “αυτοφωράκηδες”.   ΄Οπως στη δική μας εδώ  “δίκη των  έξι”. Βασιλιάς  και  Βενιζέλος,  δεν τιμωρήθηκαν  ποτέ για το μέγα  έγκλημα της απόβασης στη Μικρά Ασία και την καταστροφή  που επακολούθησε. Την πλήρωσαν οι  “έξι”. Δευτεροκλασάτοι ένοχοι.

Θα συμβεί το ίδιο και τώρα. Ο Πούτιν θα πίνει βότκα στη πολυτελές παλάτι του στις ακτές της Μαύρης θάλασσας στην υγειά  των “ηθοποιών” που σήμερα  ανέβηκαν στη σκηνή  στην Ολλανδία, για να παίξουν το έργο  “΄Εγκλημα χωρίς τιμωρία”.

Αίσχος!

_______________________________________

                                  ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Ποιος ονειρεύεται επιθεωρητές για τους εκπαιδευτικούς που «με την καλοπέραση ξέχασαν ότι είναι λειτουργοί»;

Τα προβλήματα συμπεριφοράς των μαθητών που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στην τάξη.
****
Κάποιος    ευαγγελικός ιεροκήρυκας είχα ακούσει παλιότερα στο Λονδίνο   να λέει το εξής ωραίο στο ακροατήριο του: “Ο αμαρτωλός δεν πάει στο θεό για τον ίδιο λόγο που ο κλέφτης δεν πάει στον αστυνόμο”.  Καλό, μου φάνηκε και το κράτησα.
Ο ανεπαρκής, ο προβληματικός, ο αδιάβαστος και ημιμαθής   εκπαιδευτικός δε θέλει αξιολόγηση, επειδή ακριβώς ξέρει πως θα “ξεβρακωθεί”. Θα τον πάρουν είδηση, αν είναι τενεκές και θα τον κράζουνε ειδικοί και μη.
 Και όντως!  Είναι κι αυτό  ένα ελληνικό φαινόμενο, μοναδικό παγκοσμίως. Να μισθοδοτείται από το  δημόσιο κορβανά ο δάσκαλος , να ασκεί  ένα από τα πιο ευαίσθητα επαγγέλματα , λειτούργημα ,όπως το λένε οι ίδιοι και να μην έχει  ο ίδιος  την τσίπα, την αξιοπρέπεια να ζητήσει να κρίνουν το έργο του,  αν έχει την επάρκεια παιδαγωγική κα γνωσιολογική, να μπαίνει  σε τάξη.  Τόσο ξεδιάντροπος ο ΄Ελληνας  εκπαιδευτικός. ΄Ομοιο φαινόμενο αναισχυντίας,  δε συναντάς  παγκοσμίως.
Η δική μας άποψη είναι πως το σχολείο, κυρίως το ελληνικό , περισσότερη είναι η ζημιά που κάνει, παρά τα όποια οφέλη  που προσφέρει στη  “μόρφωση” του ατόμου.  Με το χρόνο στις νέες κοινωνίες,  θα καταργηθεί. Εκτός των άλλων, είναι και   ο αγωγός μεταφοράς  κάθε (άρρωστης)  συστημικής   ιδεοληψίας και εμμονής.
Κυρίως, σε χώρες σαν την Ελλάδα  δεν είναι τίποτα περισσότερο από  “πάρκινγκ” . Αφήνουν οι γονείς  τα παιδιά τους για να  μην τα έχουν στα πόδια τους σε ώρες  “αιχμής”.

Γράφαμε εδώ για το συγκεκριμένο θέμα στις   13-11-2012

Παγκόσμιο φαινόμενο πρέπει να είναι αυτό της μη αξιολόγησης των εκπαιδευτικών στη χώρα μας επί σειρά ετών.  Δάσκαλοι και καθηγητές που θα έπρεπε το έργο τους και η προσωπικότητά τους να αξιολογούνται  σε μόνιμη βάση και αυστηρά, δεν αξιολογήθηκαν τα τελευταία 30 και περισσότερα χρόνια ποτέ! Γιατί; Συνδικαλιστικός τσαμπουκάς ,ανδρεϊκής προέλευσης. Πρόσχημα; “Ποιος θα αξιολογήσει ποιον”!! Λες και δεν υπήρχαν 100 σοβαροί και καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα, να έχουν τα προσόντα να κάνουν μια αντικειμενική αξιολόγηση ενός  άξιου ή ενός σκερβελέ δάσκαλου.
Θυμάμαι ως διευθυντής σε Λύκεια της Αθήνας, είχα καθηγητές εντελώς ανεπαρκείς, που όχι σε τάξη δεν έπρεπε να μπαίνουν, αλλά ούτε γραμματόσημα να τους έβαζες να κολλάνε.  Κανείς δεν μπορούσε να τους κουνήσει. Και να πέφτει  το “μηνιάτικο βρέχει χιονίσει”. Να τα βλέπεις αυτά ,να καίγεται η καρδιά σου και να μην μπορείς να κάνεις ΤΙΠΟΤΑ.
Αφασία. “Ελλάς της φαιδράς  πορτοκαλέας”!

2.΄Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά Μπαλάσκα: Η ανεύθυνη χυδαιότητα έχει όριο

άδεια αίθουσα δικαστηρίου

“Έντονα αντέδρασε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), με σημερινή ανακοίνωσή της, στα λεγόμενα του συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρου Μπαλάσκα, ο οποίος επέρριψε ευθύνες για την έξαρση της εγκληματικότητας στη Δικαιοσύνη, εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΔΕ έχει ως εξής:

«Οι απαράδεκτες καταγγελίες εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών, όσο δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, αποτελούν επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημόσιου λόγου ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των Media.

Η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους”.

***

Μα τί λέτε τώρα;  Υπάρχουν παραδικαστικά κυκλώματα και διεφθαρμένοι δικαστές, που στήνουν δίκες με δικηγόρους και  δικαστικούς υπαλλήλους; ΄Η μαφιόζοι  και  “προστάτες” αστυνομικοί; Βλασφημία όποιος το ισχυρίζεται  (όπως εμείς εδώ).

 Μην “κρύβονται πίσω από δάχτυλο”. “Θεσμοί”, όπως της δικαιοσύνης, της αστυνομίας του Γκεμπελικού Τύπου θέλουν εκ βάθρων κατεδάφιση.

Στις  νέες κοινωνίες  που περιμένουμε  δεν μπορούν να συνυπάρξουν με εκείνους τους πολίτες. Θα είναι “σαν τη μύγα μεσ΄στο γάλα.” Τώρα, τους παίρνει  και τα κάνουν. “΄Ομοιος , ομοίω αεί πελάζει”.

3. Από τον «Αγνωστο Πόλεμο» στις «Αγριες Μέλισσες» -Οι ελληνικές σειρές που έγραψαν ιστορία στη μικρή οθόνη

“….Οι παλιότεροι περιγράφουν συχνά πως ερήμωναν δρόμοι, σταματούσαν τα πάντα σε μέρες και ώρες που η τηλεόραση είχε προγραμματισμένο ένα από τα επεισόδια του «Άγνωστου Πολέμου» ή του «Μεθοριακού Σταθμού». Για εμάς, αυτή η έρημη πόλη προέκυψε κάπως βίαια και ίσως για διαφορετικούς λόγους, αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν ένωσε ανθρώπους, παρέες και οικογένειες μπροστά από μια ωραία, καλοφτιαγμένη σειρά στην τηλεόραση.

Το φινάλε της σειράς του ANT1, «Άγριες Μέλισσες», ενός σίριαλ εποχής που ήρθε να τοποθετήσει ξανά στο κέντρο της οθόνης τη μυθοπλασία, μας θύμισε πόσο έντονα έχουν χαραχτεί στο συλλογικό υποσυνείδητο ανάλογες τηλεοπτικές παραγωγές.

Πηγή: iefimerida.gr –

Πέθανε ο Νίκος Φώσκολος

 

ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ Club Φίλων ...: Ας θυμηθούμε... 18 - Άγνωστος Πόλεμος (1971)

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα

Είναι ο τίτλος μίας ασπρόμαυρης τηλεοπτικής πολεμικής – κατασκοπευτικής σειράς, που προβλήθηκε στην ΥΕΝΕΔ την περίοδο 1971 – 1974.

12 Οκτωβρίου 1971– 26 Φεβρουαρίου 1974
Η σειρά προβλήθηκε σε συνολικά 226 επεισόδια, ενώ οι ιστορίες της διαδραματιζόταν την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το σενάριο ήταν του Νίκου Φώσκολου και η σκηνοθεσία του Κώστα Κουτσομύτη (σκηνοθετικό ντεμπούτο). Πρωταγωνίστησαν οι Άγγελος Αντωνόπουλος, Γ…

 

Οι Άγριες Μέλισσες είναι ελληνική δραματική σειρά που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 τη σεζόν 2019-2022, με τεράστια επιτυχία.

Ο σκηνοθέτης της μεγάλης επιτυχίας «Άγριες Μέλισσες» στο One Channel - YouTube

Θα νομίζετε οι νεότεροι  πως ο Φώσκολος, ο Αντωνόπουλος και τα λοιπά χουντικά ρεμάλια  που επί χρόνια αποχαύνωναν  την  Ελληνόμαζα   σε εποχή  Χούντας με σκουπίδια σαν τον ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ, θα είχαν κρεμάσει μια πέτρα ομοθυμαδόν και… ομαδόν στο λαιμό και θα έκαναν τη ηρωική πράξη να φουντάρουν.  Σιγά που ο Φώσκολος θα είχε τέτοια παλικαριά.

Μάλιστα, ο  αισχρός σεναριογράφος, που ήταν το δεξί χέρι της Χούντας την ώρα που άλλοι έφτυναν αίμα στα μπουντρούμια της ΕΣΑ,  στη Μεταπολίτευση βγήκε ο κρετίνος και έλεγε πως ήταν…κομμουνιστής.  Τόσο βρώμικος!

 

Τώρα, λέει   οι  “΄Αγριες Μέλισσες” πήραν τη σκυτάλη από την επιτυχία  στο σίριαλ  της Χούντας και την μετέφεραν  στην κοινοβουλευτική δικτατορία   του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Τάχα με θέμα…ηθογραφικό!  “Θου, Κύριε”!

΄Ηταν, όντως, ο πιο πονηρός δρόμος  που άνοιξαν οι Κυριακού στο πορνοκάναλό τους  με  δοκιμασμένα αποτελέσματα. Με χιλιάδες νεκρούς στην πανδημία με το συνταγματικό πραξικόπημα του lockdown ,με το ξετίναγμα της οικονομίας και ηθικούς αυτουργούς τους  “ΑΝΤ1” και  την κυβέρνηση ,  οι  σκουπιδοφάγοι,   στρωμένοι  σε  αποχαύνωση στους καναπέδες βλέπαν σαν  “άγριες σφήκες  κα μέλισσες”,  όσους διαδήλωναν στις πλατείες, όσοι φωνάζαμε  για να τους ταρακουνήσουμε   και τους χαλάγαμε τη θανατερή ησυχία των ίδιων και των κοινοβουλευτικών δικτατόρων. Αυτοί ήταν  στην πραγματικότητα  που   κατέβαλαν στους…καλλιτέχνες  τα “αργύρια”, από τις Πετσολίστες , ειδικά στο κανάλι  του ακροδεξιο-βασιλικο-μακαρίτη   Μίνωα Κυριακού

Και σιγά που και τούτος  ο  (πώς το λένε;)    σκηνοθέτης κι αυτής  της σκουπιδοσειράς,   θα  έχει τα κότσια να φουντάρει.  Θέλει αρετή  και τόλμη η αξιοπρέπεια.

Αυτό έλειπε. Να τη διαθέτουν   στον ΑΝΤ1. Αφεντικά και δουλικά.

4.Τρόμος σε πλαζ της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου: Πακιστανοί βιντεοσκοπούσαν λουόμενη και επιχείρησαν να την ξεγυμνώσουν

αυτοκίνητα της αστυνομίας σε παραλία με βράχια

Πηγή: iefimerida.gr

 

Τίποτα ,έστω υποφερτό,  δεν έχει πάνω του  αυτός ο    Ράπτης ; Τσοντάκιας, ακροδεξιός, ρατσιστής,  φιλοβασιλικός…  “Απ΄όλα έχει ο μπαξές” της φυλλάδας του.

Πακιστανοί,  μας λέει,  φωτογράφιζαν λουόμενη. Λες και η εθνική  εκάστου καταγωγή και προέλευση, υποκαθιστά την ανθρώπινη ιδιότητα.  Σημασία έχει,  βέβαια, να χύσει το δηλητήριο, να βγάλει το ρατσιστικό του χτικιό.

Αν οι “φωτογράφοι” ήταν ΄Ελληνες,  δε θα έβγαζε τσιμουδιά  ο άθλιος. Κι αν το ανέβαζε, ως είδηση ποτέ, δε θα έλεγε  “΄Ελληνες βιντεοσκοπούσαν λουόμενη”.    Δε θα στεκόταν   ως  δημοσιογραφική είδηση!    Ο “Πακιστανός”, όμως,   μετράει.  Πώς λέγαμε παλιά στο στρατό για την αθλιότητά μας , ως φαντάρια;   “Τρεις άνθρωποι και δυο φαντάροι”!

Στις παραλίες όλοι, βιντεοσκοπούν  όλους.  Και είναι  ανεκτοί.  Πλην Πακιστανών. Γι΄αυτούς είναι ποινικό αδίκημα,  αλλά και είδηση για φυλλάδες και τηλεπαράθυρα.

  Και για  να  πηγαίνει ασορτί με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που είναι στη μόδα και τη τρομολαγνία,  οι Πακιστανοί  επιχείρησαν (!) να  γδύσουν την βιντεοσκοπούμενη, προφανώς για να τη βιάσουν.   Εν μέσω παραλίας και κόσμου τα έκαναν όλα αυτά!  ΄Ετσι  το σκουπίδι παίρνει γεύση και  νοστιμάδα δυσοσμίας .

Συνάφι για φτύσιμο.

5.Πώς μπορείς να καταλάβεις εάν κάποιος είναι έξυπνος κοιτάζοντάς τον στα μάτια

ματια πρασινα
Πηγή: iefimerida.gr –

Μάλιστα.  Οι , με υψηλό iq απάτης , Κογιόνηδες της γνωστής  φυλλάδας, τώρα ξέρουν και μετρούν και την εξυπνάδα!    Αλλά με   βλακόμετρο που   μετράει  πόσο ηλίθιος μπορεί να  είναι κανείς, για να κάνει κλικ στη  χωματερή τους.