Κασσελάκης: “Θα τους τρελάνουμε με προτάσεις νόμων”. Παρατήρηση και εμπειρία: Θα τους κάνετε τα… μούτρα, κρέας!

Κασσελάκης: Θα τους τρελάνουμε με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις

Νέο βίντεο Κασσελάκη: Θα τους τρελάνουμε με προτάσεις νόμων

 

“Ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει λέγοντας ότι «σε αυτό το σύστημα εμείς βάζουμε φωτιά. Και χτίζουμε κάτι τελείως καινούργιο. Πώς θα γίνει αυτό;  Ενεργοποιούμε τα τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όπως προβλέπει το καταστατικό μας. Τα μέλη θα παράγουν πολιτική με ψηφιακά μέσα. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό;  Σημαίνει ότι φτιάχνουμε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα όχι λίγο πριν από τις εκλογές αλλά από σήμερα».

«Θα τους τρελάνουμε με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις. Διότι αυτό είναι τελείως νέο μοντέλο παραγωγής πολιτικής. Και χρειάζεται μόνο ένα: εσένα» τονίζει στο βίντεο”

****

΄Οχι, Στέφανε Κασσελάκη. Με φρου- φρου κι αρώματα, φύκια για μεταξωτές κορδέλες ,  τους…    ψηφιακούς πομφόλυγες  και τρολαρίσματα που ονειρεύεσαι , δεν τους τρελαίνεις. Σας  έχουν… χ#σμένους, γιατί η δύναμή τους  ακουμπά στις πλάτες χαχόλων,βαθιάς  λοβοτομής,αλλά και   μπουκωμένους με  δημόσιο ,πελατειακό χρήμα.   Και σφάζουν,  αν τους το στερήσεις.  Ο Δεξιός δεν έχει ιδεολογία.  Μόνο… στομάχι.     Ούτε, από την άλλη ,  κάνεις ή παράγεις με τον τρόπο που λες,   πολιτική ουσίας. Περισσόερο μοιάζει με θέατρο ενυπωσιαμού.

Τους αγώνες τους κερδίζεις στους δρόμους, τα πεζοδρόμια, τις πλατείες.   ΄Οχι μπροστά από έναν υπολογιστή. Ούτε με παχιά λόγια   μιας “επανάστασης” του γλυκού νερού  από την  αγανακτισμένη πολυθρόνα. Και ασφαλώς,   ούτε με κομματικές προκλογικές  φιέστες μια φορά στα τέσσερα χρόνια , παραπλανητικών     επιδείξεων  ισχύος.     Ιστορική αναγκαιότητα και διαβεβαίωση τα παραπάνω.

    Ξέρεις πόσα εκατομμύρια έχει η Ελλάδα  από “αγράμματους-αναλφάβητους”, άσχετους , αδιάφορους ή μη έχοντες πρόσβαση  στο διαδίκτυο  ;  Πού θα τους βρεις όλους  αυτούς, που είναι και οι περισσότεροι; Πώς θα τους κινητοποιήσεις, όταν μάλιστα οι  βιομηχανίες παραπληροφόρησης και δημοσκοπήσεων  του Κυριάκου Μητσοτάκη τους  ελέγχουν ασφυκτικά,  όχι μόνο  με την προπαγάνδα  και την παραπλάνηση, αλλά με.. χειροπιαστά αποτελέσματα νοθείας, όπως εκείνα των πρόσφατων εκλογών , που θύμιζαν   αυτές  τις βίας και   νοθείας του 1961;

Ξέρεις πώς έριξαν οι Ρουμάνοι   την προηγούμενη  κυβέρνηση κι ας ήταν  απείρως πιο έντιμη και δημοκρατική από τη σημερινή ελληνική του Κυριάκου Μητσοτάκη;  Στους δρόμους!  Και μόνο εκεί!

Για σχεδόν δύο ολόκληρα χρόνια ,  όλα  τα   Σαββατοκύριακα  και τις αργίες,  χιλιάδες κόσμου με καύσωνα ,παγωνιά, μπόρες και καταιγίδες κατέκλυζαν ασταμάτητα την Piata Victoriei  απέναντι από τo  κυβερνητικό μέγαρο και  πραγματοποιούσαν δυναμικές και πολύβουες  πορείες  με θάλασσα από  πλακάτ ,με ουρανομήκη  συνθήματα,  να τρέμει ο τόπος,   να ξεσηκώνεται το Βουκουρέστι από τη μια ως την άλλη άκρη. Μιλάμε για ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ,  ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟΥΣΙΑΣ  ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥΣ.  ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΥΤΗ!  ΟΥΤΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ  Ή ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ  ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ.

Κι ακόμα. ΄Εξω από τα υπουργεία, τα δικαστήρια, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα εξαγορασμένα κανάλια και τους ραδιοφωνικούς  σταθμούς, να περιμένουν οι διαδηλωτές   με τις ώρες τους εκάστοτε δράστες, κλέφτες, παράνομους, προκλητικούς προπαγανδιστές, λαοπλάνους  υπουργούς ,   αξιωματούχους και Γκέμπελς, να τους περικυκλώνουν στο ίδιο τους το «γήπεδο», να τους βομβαρδίζουν με συνθήματα , με πλακάτ ,  στοιχεία και ντοκουμέντα της απάτης και της  διαφθοράς  ενός εκάστου.

Να μην έχουν από πού  να φύγουν. Και αναγκαστικά ,ακόμα και τα στρατευμένα μιντιακά τους Μέσα , να  μεταδίδουν  έκτακτα  δελτία ειδήσεων με  ζωντανά ρεπορτάζ και…κωμικοτραγικές εικόνες .   ΄Ολα ,χωρίς βία, χωρίς απειλές, χωρίς πυρπολήσεις και καταστροφές, όπως οι δικοί  μας εδώ μπαχαλάκηδες , ακροδεξιοί και Χρυσαυγίτες.  Απλή,   οργανωμένη,  λαϊκή παρουσία. Αλλά, πρωτίστως, με  μεγάλη συμμετοχή , με   τεράστια αποθέματα υπομονής, επιμονής και  αγωνιστικότητας.

΄Ετσι έπεσε η προηγούμενη από τη σημερινή,  ρουμάνικη  κυβέρνηση με τους κλέφτες.  Πολλοί υπουργοί,  αξιωματούχοι, δικαστές, υπάλληλοι, μιντιάρχες πήγαν φυλακή .  Μια διεφθαρμένη κυβέρνηση, που, όμως,  ήταν …αγία, συγκρινόμενη  με  αυτή   της Ακροδεξιάς του Κυριάκου  Μητσοτάκη , του Βελόπουλου και των Σπαρτιατών ( συνεταιράκια , εν πολλοίς,  ως ομονοούντες  οπαδοί του ” πατρίς,  θρησκεία. οικογένεια»).

Κι εσύ, Στέφανε Κασσελάκη,  πας να  καταλάβεις το  γρανιτένιο τείχος με στρακαστρούκες  και ελεύθερους σκοπευτές στο διαδίκτυο;  ΄Η, κρίνεις από τις 130 χιλιάδες  που ήρθαν και ψήφισαν για την ανάδειξη προέδρου στο κόμμα; Ε, και;  Η Ελλάδα έχει 10 εκατομμύρια  ψηφοφόρους .  Αυτούς πώς και  πού θα τους βρεις;

Αλλά, και όσους βρεις, με   κραυγές και συνθήματα  δεν τους αλλάζεις μυαλό.   Δε  θα έρθουν οι πολλοί  να σε συναντήσουν. Εσείς θα πάτε  στους δρόμους να τους  ξεσηκώσετε.   Να δουν , να μάθουν  να πληροφορηθούν   πως η χώρα βρίσκεται σε δεύτερη χρεοκοπία, πως για τις καταστροφές και τους πνιγμούς  στις πρόσφατες και τις παλιές  θεομηνίες, δε φταίνε τα… θερμοκήπια και  τα ακραία, που δεν είναι τέτοια, καιρικά φαινόμενα. Ούτε τα τρένα συγκρούονται από μόνα τους. Ούτε η βενζίνη σκαρφαλώνει σύντομα στα  δυόμιση ευρώ . Ούτε φταίει ο Πούτιν για τη δεινή  φτώχεια που δέρνει εδώ και καιρό  το μισό και παραπάνω, πληθυσμό της χώρας.

Λέμε ,  συνεχώς , πως η  χρεοκοπία είναι πια εντός των τειχών.  Σύντομα η Ελλάδα βγαίνει από την περίοδο χάριτος και  θα είναι υποχρεωμένη  να καταβάλει, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΚΟΥΣ , 15 δισ το χρόνο. Πού θα τα βρει; Πώς   θα πληρώνει μισθούς και συντάξεις; Ποιος θα δανείσει και με ποια ασύλληπτα επιτόκια μια χώρα που έχει πλέον πεθάνει οικονομικά από τώρα; Ποιος θα ενημερώσει τον χοντοκέφαλο  Δεξιό  πως οι τάχα επενδύσεις και οι αναβαθμίσεις είναι φέικ νιους ,  κυβερνητική  προπαγάνδα ολκής και πως σύντομα ,ας ανήκει και ο ίδιος στο σμήνος της γαλάζιας ακρίδας,δε θα υπάρχει τίποτα πια  , για να ρημάξει; Και το σημαντικότερο,  ποιος θα του δώσει να καταλάβει, να συνειδητοποιήσει σε βάθος   πως “αύριο”  θα τον καλέσουμε να φέρει πίσω τα λεφτά που έτρωγε,  ως πελάτης του Κυριάκου;

Κλείστε   μια εβδομάδα  τους δρόμους του Μαξίμου με 500.000 κόσμο σε σκηνές  τέντες, απεργία πείνας,  με πλακάτ και συνθήματα  που θα λένε αυτό ακριβώς. “Γιατί, κύριε  Μητσοτάκη  κρύβεις  την πικρή αλήθεια της χρεοκοπίας   της χώρας; Γιατί μπουκώνεις με το δανεικό χρήμα τους δικούς σου και το χρεώνεις σε μας κια τα παιδιά μας;  Γιατί έφερες  τον κόσμο πάλι   στην απόγνωση και την αυτοχειρία λίγα χρόνια μετά τους “Αγανακτισμένους” στις πλατείες και τα μνημόνια;  Γιατί   οδήγησες  ξανά τη χώρα επί των  ημερών σου , σε νέα  ;

Απλά, ειρηνικά, χωρίς τσαμπουκάδες  και συγκρούσεις.   Με ομάδες περιφρούρησης που θα  απομονώνουν  επί  τόπου τους θερμοκέφαλους και τους Δεξιούς  που θα μπαίνουν   να  σπάζουν , να βάζουν  φωτιές και να αμαυρώνουν τις κινητοποιήσεις.

΄Εκαναν και οι Ρουμάνοι το ίδιο. ΄Επιαναν, όμως, πριν δράσουν τους προβοκάτορες,   τους “ξεβράκωναν” με ονόματα και διευθύνσεις  μπροστά στις κάμερες  και μάθαινε την ίδια στιγμή  ο κόσμος ποιοι ήταν οι μπαχαλάκηδες  και οι πραιτοριανοί που είχαν εισχωρήσει για να κάνουν ζημιές  στις διαδηλώσεις.

΄Εχεις τα κότσια και την ικανότητα   να διοργανώσεις ομάδες από τη μια έως την άλλη άκρη της χώρας που θα  ματαιώνουν στην πράξη,  έξω από τα κατασχεμένα σπίτια   τους πλειστηριασμούς;   Άλλες ,δυναμικές  κινητοποιήσεις στα σούπερ μάρκετ, τις τράπεζες, τις εταιρίες ηλεκτρικού  ρεύματος, όπου εν πάση περιπτώσει   πλουτίζουν οι σύγχρονοι  Μαυραγορίτες από την ανέχεια και τη δυστυχία  των πολλών;

Μπορείς να κινητοποιείς τουλάχιστον  μια φορά  κάθε  μήνα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας  χιλιάδες  κόσμου;  Μπορείς να στήσεις  ραδιόφωνα και κανάλια  «Πολυτεχνείου», να ενημερώνουν το πανελλήνιο  αδιάκοπα ,χωρίς παραπληροφόρηση και χαλκεία πού οδεύει η χώρα και ποιες άγριες ημέρες περιμένουν τους ΄Ελληνες πολύ σύντομα; Αλλά και πως υπεύθνη για τη λαίλαπα  που ενέσκηψε, δε είναι μόνο η κυβέρνηση. ΄Ιδια  (και μεγαλύτερη)  ευθύνη έχουν ο Κουτσούμπας, ο Βαρουφάκης,  η Ζωή, ο Λαφαζάνης, η Αχτσιόγλου, ο Φίλης, ο  Ευκλέιδης, νερουκοβαλητές και πεμπτοφαλαγγίτες άπαντες  του Κυριάκου Μητοστάκη;

Αν όχι  ,άσε.  Είπαν και   άλλοι τα ίδια  προηγουμένως. Και σε πιο σκληρή γλώσσα. ΄Όμως,  ο Κυριάκος ξαναπήρε την «καρέκλα» με κομπίνες, απάτες και νοθείες.

“Νέο  κρασί σε παλιό ασκί δεν μπαίνει”, Στέφανε. ΄Η αλλάζεις τακτική  και θα συμμορφωθείς με τις απαιτήσεις των καιρών , τα νέα όπλα αγώνα ,τα σχέδια , τις πρακτικές   και τις στρατηγικές    ή θα φύγεις κι εσύ ,όπως ακριβώς  ήρθες.  Και μάλιστα νύχτα!