Μέριλ Στριπ: “Αποφάσισα ότι δεν θέλω να συνυπάρχω με οποιονδήποτε προσποιείται, υποκρίνεται, είναι ανειλικρινής ή με κολακεύει….”!

 

 

Γράφει η Μέριλ Στριπ:

«Δεν έχω υπομονή για κάποια πράγματα, όχι επειδή είμαι αλαζονική, αλλά επειδή έχω φτάσει σε ένα σημείο της ζωής μου όπου δεν μπορώ να χάνω χρόνο με ότι με δυσαρεστεί, ή με πληγώνει. Δεν έχω υπομονή για τον κυνισμό, για την υπερβολική κριτική και τις απαιτήσεις οποιασδήποτε φύσης.

Δεν έχω πια τη διάθεση να αρέσω σε όσους δεν αρέσω, να αγαπάω αυτούς που δεν με αγαπάνε και να χαμογελάω σε αυτούς που δεν μου χαμογελάνε. Δεν μπορώ να χαλαλίσω ούτε λεπτό σε αυτούς που λένε ψέματα, ή θέλουν να με χειραγωγήσουν.

Αποφάσισα ότι δεν θέλω να συνυπάρχω με οποιονδήποτε προσποιείται, υποκρίνεται, είναι ανειλικρινής ή με κολακεύει. Δεν μπορώ να ανεχθώ ούτε την επιλεκτική γνώση, ούτε την ακαδημαϊκή αλαζονεία. Δεν με ενδιαφέρει ούτε το κουτσομπολιό.

Αντιπαθώ τις αντιπαραθέσεις και τις συγκρίσεις. Πιστεύω στον κόσμο των αντιθέτων και γι αυτό αποφεύγω ανθρώπους με δύσκαμπτες και άτεγκτες προσωπικότητες. Στη φιλία απεχθάνομαι την έλλειψη αφοσίωσης και την προδοσία. Δεν τα πάω καλά με όσους δεν ξέρουν να πουν μια καλή κουβέντα, ή μια λέξη ενθάρρυνσης. Βαριέμαι τις υπερβολές και δεν μπορώ να αποδεχθώ αυτούς που δεν αγαπάνε τα ζώα.

Και πάνω από όλα δεν έχω υπομονή για όποιον δεν αξίζει την υπομονή μου»

H Μέριλ Στριπ από την εποχή ακόμα του  “Ελαφοκυνηγού”, ξεχώριζε  για το υποκριτικό της ταλέντο, αλλά, πάνω απ΄όλα, για την “προσεγμένη” ζωή της. “Αθόρυβη” και χαμηλών τόνων ηθοποιός, είναι από τις λίγες   που απέφυγε (και συνεχίζει) το γνωστό (αηδιαστικό και κουραστικό  ώρες ώρες) αμερικάνικο “λάιφ στάιλ”.

Από συνεντεύξεις της που είδαμε κατά καιρούς, αλλά και από τα έργα που διαλέγει να παίξει, δείχνει  άτομο “ψαγμένο”, φιλοσοσφημένο, συγκροτημένο  και με καλό μορφωτικό μπαγκράουντ. Απόδειξη είναι και το παραπάνω κείμενο,που εύκολα το συνυπογράφει κανείς, αρκεί να διαθέτει,πέρα από την πείρα (αποκτάται με το χρόνο), αυτογνωσία,απλότητα και φυσικά για τη Μεριλ Στριπ μπόλικο θάρρος, για  να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και καθόλου χολυγουντιανά, όταν  μάλιστα, “τρώει ψωμί”  από το …Χόλυγουντ.

΄Αξια γυναίκα.