ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΡΒΑΝΑ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΛΕΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

Η δήλωση της προέδρου του Αρείου Πάγου

“Οι αναφορές στις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας, με απαξιωτικές και μάλιστα υπό μορφήν δόγματος κρίσεις γι’ αυτήν, με σαφείς υπαινιγμούς για την ανεξαρτησία της, επιχειρούν αυτό ακριβώς που καταγγέλλουν: Να εργαλειοποιήσουν δηλαδή τη Δικαιοσύνη, είτε για να κάμψουν το ηθικό των δικαστικών λειτουργών και την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη, είτε για να προκαταλάβουν την κρίση των δικαστών, η οποία είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητη. Όσοι επιθυμούν πραγματικά να προστατέψουν τη Δικαιοσύνη, δεν έχουν παρά να την αφήσουν, οριστικά, έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες.
Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου”

***

Κάντε αντιπαραβολή, βάλτε το ένα δίπλα στο άλλο κείμενο  και αν βρείτε διαφορά στην ουσία, εγώ θα αυτοχειριαστώ ως ιστορικός. ΄Εστω ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ!

Για δείτε κι αυτό που βγάζει μάτι. “Όσοι επιθυμούν πραγματικά να προστατέψουν τη Δικαιοσύνη, δεν έχουν παρά να την αφήσουν, οριστικά, έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες”. ΄Ετσι το  διατυπώνουν  εδώ και ημέρες στα γραφεία της Ν.Δ. Και οι βουλευτές της στα παράθυρα  συνεχώς απαγγέλουν κατά γράμμα  το ίδιο ποίημα.

Πώς και δεν έβγαλε η κυρία Πρόεδρος (η  προταθείσα και επιλεχθείσα να μην ξεχνάμε   γι΄ αυτή τη θέση  από την κυβέρνηση) καταγγελία για τις “πολιτικές αντιπαραθέσεις και τις σκοπιμότητες” λίγους μήνες πριν στην ίδια υπόθεση με εμπλεκόμενα πρόσωπα, όπως Αγγελής, Ράικου, Ζαχαρής, Τουλουπάκη, Παπαγγελόπουλος και λοιποί  πρωταγωνιστές  με φοβερές τότε πολιτικές αντιπαραθέσεις κι από τα δύο μέρη;

“Το ένα καλό παιδί και το άλλο”…  ας πάει στο διάολο,  δε γίνετε, κυρία πρόεδρε. Ολίγη αυτοσυγκράτηση του κομματικού σας μένους, θα  ωφελούσε το κύρος σας.

______________________________________________________

                                                     ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Άγριος καβγάς Γεωργιάδη-Πολάκη στη Βουλή: Τι είπε για την «υπεροχή του καπιταλισμού επί του κομμουνισμού»

Γεωργιάδης: «Θα σας πω πως αποφάσισα να γίνω καπιταλιστής! Οι γονείς μου είχαν την τύχη να έχουν ιδιαίτερη σχέση με τη Ρουμανία γιατί είχαν φροντιστήριο. Το 1985 κάποιοι φίλοι τους από το κομμουνιστικό κόμμα της Ρουμανίας ήρθαν να μείνουν σπίτι μας! Πήγαμε με τη μητέρα μου να ψωνίσουμε από τον Βασιλόπουλο στη Ν. Ερυθραία! Υπήρχε, μπαίνοντας μια πυραμίδα με προϊόντα! Εμείς προχωρήσαμε αλλά η κυρία από τη Ρουμανία είχε μείνει και τα κοίταζε! Έκανα ζημιά στον εαυτό μου. Αν όταν είχα μπει στο πανεπιστήμιο είχα μπει στη ΚΝΕ, θα είχα περάσει πολιτική ζωή πρίμα! Δεν θα με λέγανε ακροδεξιό! Έκανα το λάθος πήγα απευθείας στη ΔΑΠ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «δεν αντέχει σε σύγκριση ο κομμουνισμός και καπιταλισμός! Έχουμε ιστορική ευθύνη να νικήσουμε οριστικά την ιδεολογική ηγεμονία Αριστεράς! Ποτέ δεν είχε η Ελλάδα ευκαιρία να απαλλαγεί από αυτή! Την έδωσε η διακυβέρνηση Τσίπρα! Δεν πρέπει να την χάσουμε! Αυτή η ιδεολογική επικράτηση πάνω σε αυτή πρέπει να χτίσουμε για να μην έχει παροδικά αλλά μόνιμα χαρακτηριστικά! Γι’ αυτό εμείς σεβόμαστε το τεκμήριο αθωότητας όλων των ανθρώπων και του κ. Βαξεβάνη! Θα τολμούσα να γράψω στο facebook ύβρεις επειδή καλεί κάποιον ο εισαγγελέας;», είπε, μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης”.

***

Το δράμα της Ιστορίας ,όπως και κάθε επιστήμης, είναι τούτο.  “Χωριζομένης αρετής”, γίνεται πανουργία Γεωργιάδη. Κρίμα για το χώρο μας, που ένας τέτοιος τύπος , έφτασε να έχει και διδακτορικό! ΄Ενα πτυχίο του τμήματος, αν διέθετε, ας πάει στα κομμάτια.  Αλλά διδακτορικό ένας  ΄Αδωνις Γεωργιάδης; Διδακτορικό  στην απάτη, τη διαφθορά στο ψέμα, εν τάξει. Του πάνε γάντι. Αλλά στην Ιστορία;

Τώρα  τα παλαβά ,ανιστόρητα και ψευδή που λέει παραπάνω, δεν αντέχουν σε σοβαρή κουβέντα. Και  τί κουβέντα να κάνεις με ένα φασίστα; Αλλοίμονο!  Αν δεν ήταν τούτος αντικομμουνιστής ποιος θα ήταν; Τα τακίμια  του ο Πλεύρης και ο Βορίδης μόνο;

Λοιπόν,  άκου,  συνοπτικά, άθλιε υβριστή και  παραχαράκτη της Ιστορίας  Γεωργιάδη.

΄Οταν την ίδια χρονιά, το 1985,  που λες πως συνάντησες στα Βόρεια προάστεια  τους Ρουμάνους και τρίβανε τα μάτια τους στις βιτρίνες της Κηφισιάς και της Ν. Ερυθραίας,  ο Τσαουσέσκου  δεν έπαιρνε δανεικά , να φορτώνει τις γενιές των Ρουμάνων μελλοντικά με χρέη ασήκωτα  και ξετσίπωτα, που δεν τα ζήτησαν  οι ίδιοι,  όπως την ίδια εποχή ο Ανδρέας Παπανδρέου έδινε εκείνη την περίφημη δημαγωγική εντολή  “Τσοβόλα δώσ΄τα όλα”.

Αυτά πληρώνει, συνετέ ΄Ελληνα,  ο γιος σου σήμερα. Και σίγουρα ακόμα χειρότερα   τα εγγόνια σου μετά από λίγα χρόνια. Τότε που, όπως λέγαμε  χτες, θα σφάζονται τα δικά σου με του Γεωργιάδη,  εξαιτίας αυτής της τραγωδίας του χρέους ,αλλά   και των σκανδάλων τύπου Novartis που  πρωτοστάτησαν  διεφθαρμένοι πολιτικοί σαν τον εν λόγω ακροδεξιό υπουργό, για να κληροδοτήσει τα κλεμμένα στους απογόνους.

Την ίδια εποχή ,λίγα χρόνια μετά, οι Ρουμάνοι, χωρίς τέτοια αδυσώπητα  χρέη που  φρόντισε να μην τους φορτώσει  ο κομμουνιστής Τσαουσέσκου  (και, όπως λέει  ο ΄Αδωνις ,αυτό είδε  και μας έγινε φασίστας),     άνετοι και ακάθεκτοι  θα πορεύονται  στο δικό τους    Μέλλον. Και πολύ σύντομα ,να το θυμάσαι, θα φεύγουν στρατιές   οι δικοί μας από εδώ, για  να ζητάνε δουλειές  στη…φτωχή Ρουμανία.

Φρικτός αυτός ο τύπος.΄Οχι απλώς  άθλιος. Η προσωποποίηση της  αποσύνθεσης  σε μόρια έσχατης εξαθλίωσης.

 

2.Πέτσινο το βραβείο στον Κώστα Μπακογιάννη ως έναν από τους καλύτερους δημάρχους στην Ευρώπη

Ποιοι είναι πίσω από τη ΜΚΟ

Η πλατφόρμα «Mayors of Europe» που ανέδειξε το δήμαρχο Αθηναίων, ανάμεσα σε άλλους, είναι μια σχετικά νεοσύστατη ΜΚΟ που έχει έδρα στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Δεν είναι δηλαδή κάποιος διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός για τον οποίο δικαιολογείται ο ντόρος που προκλήθηκε. Σύμφωνα με τον λογαριασμό της οργάνωσης στο LinkedIn απασχολεί μόλις δύο ανθρώπους. Ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2019 και διευθύνεται από τον Βάνια Σέρτιτς, ο οποίος είναι ένας κροάτης επιχειρηματίας και διαφημιστής, στο παρελθόν ιδιοκτήτης εταιρειών που έφτιαχναν κινούμενες διαφημιστικές πινακίδες καθώς και εταιρείας που προσέφερε εκπτωτικά κουπόνια σε υπηρεσίες εστίασης, φιλοξενίας κπλ. Επίσης, η οργάνωση «Mayors of Europe» απασχολεί άλλον έναν άνθρωπο, την Μαρίνα Μίκουλιτς, η οποία πλασάρεται και αυτή ως ειδική στο μάρκετινγκ και φαίνεται να είναι η αρχισυντάκτρια της ιστοσελίδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην σελίδα αναζήτησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την φορολογική ταυτότητα της οργάνωσης (VIES), αναφέρεται ότι ο αριθμός ΦΠΑ που αναγράφεται στον λογαριασμό της οργάνωσης στο LinkedIn είναι «μη έγκυρος», που σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει διασυνοριακές συναλλαγές εντός της ΕΕ. Πράγμα τουλάχιστον περίεργο για έναν τόσο διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό

**

Πώς  λέμε για άλλους “οικογενειακή παράδοση στη σοκολατοποιία”,  ας πούμε;  Η φαμίλια  Μητσοτάκη από  παππού σε εγγόνια έχει παράδοση στην απάτη ,τη διαπλοκή , τη διαφθορά. Είναι, επομένως, αυτονόητο πως η αγκαθερή αγκινάρα κάτω από την καστανιά θα πέσει. Τί θα γινόταν  ο Κωστάκης τους, αν όχι εξπέρ  στην απάτη και την πλαστογραφία, ακόμα και  φέικ βραβείων αναγνώρισης της δημαρχιακής του αξιοσύνης;

 

3. Πώς ο Γιώργος Τράγκας απέκτησε 12 ακίνητα στα ακριβότερα σημεία του πλανήτη

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο Γιώργος Τράγκας δεν άφησε διαθήκη για την περιουσία του, η οποία περιλαμβάνει 12 ακίνητα σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε πόλεις όπως το Μονακό, το Μαϊάμι, η Νέα Υόρκη και το Λας Βέγκας.

Οικογενειακή «μάχη» για 12 ακίνητα του Γιώργου Τράγκα σε Ευρώπη και Αμερική

 

TRAGAS_REMAKE2

Ο δημοσιογράφος άφησε πίσω του μια μεγάλη, «αδιευκρίνιστη» ως προς τη διανομή, κληρονομιά – Σπίτια σε Γαλλία, Μονακό, Νέα Υόρκη (5th Avenue), Λας Βέγκας, αλλά και Ελλάδα – Η περιουσία του πηγαίνει στη σύζυγό του Μαρία Καρρά και τους δύο γιους του, Γιάννη και Φρέντυ

Ανοιχτά μέτωπα και εκκρεμότητες που προκαλούν αναταραχή και έριδες φαίνεται ότι άφησε ο Γιώργος Τράγκας, που πριν από έναν μήνα, στις 14 Δεκεμβρίου, έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό, αν και ως αγέρωχος αντεμβολιαστής δήλωνε μέχρι την τελευταία στιγμή πριν νοσήσει βαριά ότι δεν φοβάται την πανδημία. «Χορεύω ταγκό με τον COVID-19 που γελάει σαρδόνια με τα πρόστιμα του Μητσοτάκη», έγραφε ανυποψίαστος λίγο πριν από τη μοιραία μόλυνση από τον ιό.

Το αιφνίδιο συναπάντημα με τον θάνατο δεν του επέτρεψε αφενός να ρυθμίσει βασικά θέματα για τη λειτουργία του κόμματος Ελεύθεροι Ανθρωποι που ίδρυσε προ μηνών, με αποτέλεσμα να διαπληκτίζονται οι πολιτικοί του επίγονοι. Αφετέρου δεν πρόλαβε να αφήσει διαθήκη για την τεράστια, ως φαίνεται, περιουσία του, γεγονός που έχει οδηγήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε διαμάχες ανάμεσα στην τελευταία σύζυγό του Μαρία Καρρά και τα παιδιά του από προηγούμενους γάμους του.

Οι διαπληκτισμοί για το κόμμα είναι λίγο ως πολύ γνωστοί, με τον συνεργάτη του Πάρι Κουρτζίδη να έχει αναλάβει, κατά τα φαινόμενα, μεταβατικός πρόεδρος, αφού αντάλλαξε πυρά με άλλα στελέχη, που είχαν αναφορές στην οικογένεια του ιδρυτή. Οι διαφορές όμως για την κληρονομιά δεν ήρθαν με την ίδια ένταση στην επιφάνεια ως τώρα. Αλλωστε πρόκειται για ένα εξαιρετικά λεπτό ζήτημα, τις πτυχές του οποίου ίσως να μη γνωρίζουν εντελώς ούτε καν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές.

Και αυτό διότι η περιουσία που άφησε πίσω του ο Γιώργος Τράγκας δεν είναι απλά πολύ μεγάλη, αλλά και διάσπαρτη σε πολλές χώρες και σημεία του κόσμου μέσω πολυσύνθετων εταιρικών σχημάτων. Επιπλέον, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές ερευνούν ενδελεχώς και με μεγάλη προσοχή καταγγελία για τα οικονομικά του δημοσιογράφου και πολιτικού, έχοντας στη διάθεσή τους σημαντικά στοιχεία.

TRAGAS_SΥZΥGOS

O Γιώργος Τράγκας με την τρίτη σύζυγό του Μαρία Καρρά, με την οποία πορεύτηκαν μαζί επί 22 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια έμεναν τον περισσότερο καιρό στο Μονακό, ενώ το 2019 ανανέωσαν τους όρκους τους στο Λας Βέγκας με παπά έναν μίμο του Ελβις Πρίσλεϊ και παρανυφάκι τον… αγαπημένο τους σκύλο, που φέρει το όνομα Αστερίξ!

Αλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που υπήρξε θέμα με τη Δικαιοσύνη για τα περιουσιακά του. Ουδείς ξεχνά ότι στα τέλη του 2012 το όνομά του βρέθηκε στην περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ». Ο ίδιος αρχικά ισχυρίστηκε ότι δεν είχε κάποια σχέση και μίλησε για «σκοπιμότητες πολιτικής και ηθικής σπίλωσής του» επειδή ήταν απέναντι στα μνημόνια και τους Γερμανούς. Στη συνέχεια, εν μέσω κλαυθμών, παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν, αφελώς σκεπτόμενος, όπως έλεγε, είχε βγάλει χρήματα στην Ελβετία, σημειώνοντας πάντως πως είχε κλείσει τον επίμαχο λογαριασμό χρόνια πριν. Απόρροια αυτού ήταν η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του τον Μάιο του 2014 σε βαθμό κακουργήματος για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες». Η έρευνα είχε καταδείξει τότε ότι ποσά ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ δεν είχαν δηλωθεί νόμιμα.

Τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Τράγκας ήταν «ημιμόνιμος» κάτοικος Μονακό όχι μόνο γιατί αγάπησε  ξαφνικά το πριγκιπάτο του Αλβέρτου, αλλά για να έχει μεγαλύτερη οικονομική, επιχειρηματική  και φορολογική ευελιξία, όπως έλεγαν άνθρωποι που τον γνώριζαν και είχαν εικόνα των κινήσεών του

 

Τελικά διώχθηκε σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ σχεδόν αβρόχοις ποσίν κατάφερε να ξεπεράσει και τον θόρυβο από δημοσιεύματα που τον ενέπλεκαν το 2016 στην υπόθεση με τα Εγγραφα του Παναμά ως κάτοχο offshore εταιρειών – ουδέποτε επιβεβαιώθηκε κάτι τέτοιο, καίτοι όλες αυτές οι ιστορίες τού κόστισαν στο ίματζ του αντιμνημονιακού λαϊκού ήρωα και του προστάτη των συμφερόντων των απλών ανθρώπων που πλάσαρε επί δεκαετίες.

Τώρα όμως φαίνεται ότι τα πράγματα μπορεί να έχουν νέο ενδιαφέρον και μπερδεύουν την κατάσταση.

TRAGAS_YIOI

Οι δύο γιοι του Γιώργου Τράγκα, Γιάννης και Φρέντυ, συντετριμμένοι στην κηδεία του

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Τράγκας ήταν «ημιμόνιμος» κάτοικος Μονακό όχι γιατί αγάπησε ξαφνικά το πριγκιπάτο του Αλβέρτου, τον βράχο του περίφημου καζίνου και τη μοναδική «φυσική» πίστα της Φόρμουλα 1, αλλά για να έχει μεγαλύτερη οικονομική, επιχειρηματική και φορολογική ευελιξία, σύμφωνα με ανθρώπους που τον γνώριζαν και είχαν εικόνα των κινήσεών του σε γενικές γραμμές. Ηταν γνωστό εδώ και πολλά χρόνια ότι διατηρούσε πολυτελή βίλα στη Νίκαια, γοητευμένος από τις ομορφιές της νότιας Γαλλίας. Μάλιστα πολλές από τις ραδιοφωνικές του εκπομπές τα τελευταία χρόνια τις ετοίμαζε και τις συντόνιζε από την Côte d’Azur, την Κυανή Ακτή ή αλλιώς Γαλλική Ριβιέρα. Τις περιόδους που ο ίδιος βρισκόταν στην Ελλάδα ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, την παρείχε προς ενοικίαση, αφού τέτοια πολυτελή σπίτια σε τόσο μαγικά μέρη είναι περιζήτητα και φυσικά πανάκριβα. Οι φωτογραφίες από τη βίλα κόβουν την ανάσα, γεννούν υποψίες ότι ο παράδεισος ίσως έχει «παράρτημα» στη Γη και εξηγούν γιατί ο Νίκος Καζαντζάκης είχε μαγευτεί από την ομορφιά εκείνης της λωρίδας στεριάς και θάλασσας ώστε να αγοράσει το 1954 σπίτι στη γειτονική Αντίμπ.

Από το Μονακό έως το Παρίσι

Ο Γιώργος Τράγκας φαίνεται ότι είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα ακίνητα και φρόντιζε να επενδύει στην ασφάλεια που αυτά παρέχουν τα μεγάλα ποσά που απέκτησε από τις πετυχημένες επαγγελματικές του δραστηριότητες επί 30 και πλέον χρόνια.
Οι σχετικές πληροφορίες έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ, σύμφωνα με καταγγελία που βρίσκεται στα χέρια των οικονομικών αρχών, η περιουσία του περιλαμβάνει συνολικά περισσότερα από 12 ακίνητα σε Ελλάδα, Γαλλία και Ηνωμένες Πολιτείες. Στο Μονακό το όνομά του φέρεται να συνδέεται με τρία ή τέσσερα ακίνητα.

Πρόκειται καταρχάς για ένα διαμέρισμα στη rue de la Turbie, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως έδρα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του αποβιώσαντος και της συζύγου του Μαρίας Καρρά. Ενα δεύτερο ακίνητο, ένα διαμέρισμα σε κεντρικό δρόμο του πριγκιπάτου, φέρεται να δηλωνόταν ως μόνιμος τόπος διαμονής.

ΝΙΚΑΙΑ: Η αστραφτερή βίλα στην Côte d’Azur

TRAGAS_COTE_D_AZUR1
TRAGAS_COTE_D_AZUR2
TRAGAS_COTE_D_AZUR3
TRAGAS_COTE_D_AZUR4
TRAGAS_COTE_D_AZUR5

Ο έρωτας του Γιώργου Τράγκα με την Κυανή Ακτή στεγάστηκε στην πανέμορφη βίλα με την αστραφτερή πισίνα και την πανοραμική θέα στη Νίκαια. Εκεί όπου η λαχτάρα για ηρεμία συναντούσε τη μαγεία του γαλλικού Νότου και του επέτρεπε να είναι κοντά στην επιχειρηματική βάση που διατηρούσε στο διπλανό Μονακό.

Το τρίτο ακίνητο που περιλαμβάνεται στην έρευνα βρίσκεται πάνω από το Parc Princesse Antoinette και αναφέρεται ως έδρα μιας εταιρείας δημοσίων σχέσεων και επικοινωνιών που διατηρούσε ο Γιώργος Τράγκας, ενώ ένα τέταρτο ακίνητο στην οδό Du Larvotto ελέγχεται εάν ανήκε στον δημοσιογράφο και επιχειρηματία.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που προέρχονται από πηγές οι οποίες έχουν εικόνα από δραστηριότητες εκμετάλλευσης πολυτελών ακινήτων στα πιο ακριβά μέρη του κόσμου, ο δραστήριος εκδότης είχε επενδύσει και σε ένα εντυπωσιακό, επιβλητικό οίκημα σε ένα από τα πιο φημισμένα σημεία του Παρισιού, στην οδό Victor Hugo, κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου. Πρόκειται για πραγματικό αρχιτεκτονικό καλλιτέχνημα, ένα μνημείο της αριστοκρατικής φύσης του ανθρώπου, ένα αρχοντικό αποτύπωμα της Ιστορίας που έχει κληροδοτήσει η ίδια η Γαλλία στην ανθρωπότητα. Και αυτό το ακίνητο ο Γιώργος Τράγκας το αξιοποιούσε, παραχωρώντας το προ ενοικίαση σε όποιον διέθετε το γούστο και την ξεχωριστή οικονομική δυνατότητα για να το απολαύσει.

Το αμερικάνικο όνειρο

Ο Γιώργος Τράγκας είχε αποκτήσει με τα χρόνια μια ιδιαίτερη σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οχι με άλλα μέρη της αμερικανικής ηπείρου. Με τις ΗΠΑ ειδικά και μάλιστα τόσο με την Ανατολική Ακτή όσο και με τη… Νεβάδα. Το 2019, μάλιστα, επέλεξε να κάνει στο Λας Βέγκας έναν συμβολικό, τρίτο γάμο (!) με την ίδια γυναίκα, τη Μαρία Καρά, την τρίτη και τελευταία σύζυγό του, με την οποία πορεύτηκαν μαζί επί 22 χρόνια. Ουσιαστικά ήταν μια φαντασμαγορική τελετή, αντάξια της λαμπερής «πόλης της αμαρτίας και των καζίνων», για την ανανέωση των όρκων τους, με παπά έναν μίμο του Ελβις Πρίσλεϊ και «παρανυφάκι» τον… σκύλο τους, που φέρει το όνομα Αστερίξ! Η έρευνα των οικονομικών αρχών προσανατολίζεται στην εξακρίβωση της πληροφορίας ότι του ανήκε ένα διαμέρισμα στο Λας Βέγκας μέσω μιας εταιρείας που σύστησε στη Νεβάδα.

ΗΠΑ: To «American dream» σε τρία ακίνητα

TRAGAS_USA

Το αμερικάνικο όνειρο σε τρία ακίνητα, που φέρεται να είχε ο Γιώργος Τράγκας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Πρόκειται για διαμερίσματα σε συγκροτήματα κατοικιών. Το ένα στην οδό N Bayshore Dr στο Μαϊάμι, πάνω στον Biscayne Bay, ακριβώς απέναντι από το περίφημο Miami Beach και δίπλα στο Margaret Pace Park με το πάρκο σκύλων και το τένις κλαμπ. Ολος ο παράδεισος σε μια γωνιά, έστω και με υγρασία. Το δεύτερο στην 5η Λεωφόρο στο Midtown της Νέας Υόρκης, ένας από τους πιο ακριβούς και ίσως ο πιο φημισμένος δρόμος του κόσμου. Και το τρίτο στο Veer Towers, τους δίδυμους πύργους που στολίζουν τη Las Vegas Boulevard South, στο πιο πολυτελές σημείο της πόλης και στέκουν ακομπλεξάριστα ανάμεσα στο «Bellagio Hotel» και το «MGM Grand» – οι κοινοί θνητοί τα θυμούνται μόνο από την ταινία «Ocean’s Eleven».

Αλλο στοιχείο που περιλαμβάνεται στην έρευνα είναι η κατοχή δύο ακόμα ακινήτων στις ΗΠΑ. Ενα βρίσκεται στο Μαϊάμι, σε συγκρότημα κατοικιών, και ένα άλλο στην περίφημη 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, στο Midtown του Μανχάταν – εκεί όπου γίνονται οι παρελάσεις για την 25η Μαρτίου και νιώθει περήφανος κάθε Ελληνας της Αμερικής.

Κηφισιά, Μύκονος, Ακρόπολη

Εκτός από τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Γιώργος Τράγκας είχε πάντα το ενδιαφέρον του και στην Ελλάδα, φυσικά, αλλά και στην Κύπρο, την οποία πάντως δεν επέλεξε για την απόκτηση ακινήτου, αλλά για να έχει την έδρα της εταιρείας που κατείχε εκδοτικά και ιντερνετικά κομμάτια των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του. Στη χώρα μας ο Γιώργος Τράγκας είχε στην κατοχή του τη γνωστή βίλα στην Εκάλη, όπου διέμενε με την κατά 29 χρόνια μικρότερη από αυτόν σύζυγό του.

Είχε αγοράσει τη βίλα του βιομήχανου Χρυσαφίδη, η οικογένεια του οποίου είχε βρει φρικτό θάνατο στον ίδιο χώρο από τον Ταϊλανδό μπάτλερ της, το μακρινό 1991. Δεν περιορίστηκε όμως μόνο σε αυτό το ακίνητο. Σύμφωνα με την καταγγελία που έφτασε στις ελεγκτικές αρχές, ερευνάται μία εταιρεία με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, μέσω της οποίας αποκτήθηκαν ακίνητα στη Μύκονο ή και την Κέρκυρα.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Ακίνητο-κόσμημα με θέα στον Ιερό Βράχο

TRAGAS_ACROPOLIS_1
TRAGAS_ACROPOLIS_2
TRAGAS_ACROPOLIS_3
TRAGAS_ACROPOLIS_4

Και μόνο η θέα της Ακρόπολης από το μπαλκόνι του σπιτιού που είχε ο Γιώργος Τράγκας στην οδό Ροβέρτου Γκάλι, στον περιφερειακό του Φιλοπάππου, προκαλεί δέος. Ακίνητο-κόσμημα στη συλλογή του εκδότη, προσθέτει κύρος και προσφέρει στον ενδιαφερόμενο -καθώς το ακίνητο δινόταν και για βραχυχρόνια ενοικίαση- τη μοναδική εμπειρία να θαυμάζει τον Ιερό Βράχο και τον Παρθενώνα με την άνεση που προσφέρει η σπιτική θαλπωρή.

Επίσης, άλλες πηγές αναφέρουν ότι διέθετε και εκμεταλλευόταν και ένα εντυπωσιακό ακίνητο στην οδό Ροβέρτου Γκάλι, ψηλά στο Κουκάκι, με απίστευτη και καθηλωτική θέα στην Ακρόπολη, με μπαλκόνια που κόβουν την ανάσα και μία εκλεπτυσμένη πολυτέλεια να ανταποκρίνεται στις υψηλές αρχιτεκτονικές και αισθητικές απαιτήσεις της περιοχής, όπου πλέον δεσπόζει το Μουσείο της Ακρόπολης και είναι απλησίαστη για τους κοινούς θνητούς.

Μεγάλα deal και αμοιβές

Οι περισσότεροι εκ των παροικούντων την Ιερουσαλήμ μπορούσαν να φανταστούν ότι ο Γιώργος Τράγκας είχε αποκτήσει τεράστια περιουσία, για το μέγεθος της οποίας όμως ουδείς ήταν σε θέση να μιλήσει με σιγουριά. Ο αποβιώσας πολυπράγμων επιχειρηματίας δεν έκανε επίδειξη πλούτου, ούτε όμως έκρυβε ότι απολάμβανε μια άνετη ζωή.

Κυκλοφορούσε με Cayenne, σύχναζε σε πολυτελή μέρη, ταξίδευε και είχε τη βάση του δίπλα στο Σεν Τροπέ και τις Κάννες, αλλά την ίδια ώρα παρέμενε στις επαγγελματικές επάλξεις και διατηρούσε χαμηλό προφίλ ως προς την πραγματική του οικονομική επιφάνεια. Αλλωστε ουδείς είχε την παραμικρή αμφιβολία ότι επρόκειτο για έναν από τους πλέον ακριβοπληρωμένους δημοσιογράφους της χώρας. Και, όπως αποδείχθηκε σε κρίσιμες στροφές, υπήρξε επίσης και επιχειρηματίας που κατάφερε να κάνει αποδοτικά deal.

Ξεκίνησε με δυσθεώρητα, ακόμα και για την εποχή εκείνη, ραδιοφωνικά συμβόλαια τη δεκαετία του ’90. Ισως ήταν ο καλύτερα αμειβόμενος ραδιοφωνικός παραγωγός επί σειρά ετών. Εχοντας αποκτήσει τεράστια φήμη, ειδικά από την περίοδο του Χέρφιλντ, όταν και κάλυψε με επεισοδιακό τρόπο τη νοσηλεία του Ανδρέα Παπανδρέου και τη σχέση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ με τη Δήμητρα Λιάνη, πλασαρίστηκε ως περσόνα πρώτης γραμμής. Βέρος δεξιός, με πατριωτικό λόγο, στα όρια του εθνικιστικού παραληρήματος και πρώιμο, ακατέργαστο λαϊκισμό, ανταγωνιστικό του «αυριανισμού», πέτυχε το εξής παράδοξο: ενώ έκανε όνομα πολεμώντας τον Ανδρέα Παπανδρέου, καθιερώθηκε και «απογειώθηκε» στρεφόμενος κατά της κυβέρνησης του Κώστα Μητσοτάκη από τα μικρόφωνα του ΣΚΑΪ!

Ο Γιώργος Τράγκας φαίνεται ότι είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα ακίνητα και φρόντιζε να επενδύει στην ασφάλεια που αυτά παρέχουν. Σύμφωνα με καταγγελία που βρίσκεται στα χέρια των οικονομικών αρχών, η περιουσία του περιλαμβάνει συνολικά περισσότερα από 12 ακίνητα σε Ελλάδα, Γαλλία και ΗΠΑ

 

Η στροφή του ήταν τόσο θεαματική όσο και η ικανότητά του να πείθει διά μιας μαγικής συνταγής, που συνδύαζε τη λυσσαλέα κριτική, τον αθυρόστομο λόγο και τη βορβορώδη ρητορική, εκφράζοντας τα πιο ταπεινά ένστικτα και την ιερή αγανάκτηση του αδικημένου και μόνιμα γκρινιάρη πολίτη. Ηταν εποχές που η ακροαματικότητα των εκπομπών του ξεπερνούσε το 50%, μια επιτυχία που του έδωσε τη δυνατότητα να κάνει «χρυσές» μεταγραφές ως περιζήτητος παραγωγός, ικανός να αλλάξει τις ισορροπίες των ραδιοφωνικών συσχετισμών.

Οποιος ραδιοφωνικός σταθμός ήθελε να εκτοξευτεί στις μετρήσεις των ακροαματικοτήτων, στόχευε πρώτα και κύρια να εντάξει τον Γιώργο Τράγκα στο πρόγραμμά του. Ετσι πέρασε από τον μεγάλο Flash του Σωκράτη Κόκκαλη, τον Planet του Μιχάλη Ανδρουλιδάκη, τον Real του Νίκου Χατζηνικολάου, τα Παραπολιτικά του Γιάννη Κουρτάκη, πετυχαίνοντας συμβόλαια ανάλογα με του Μέσι και του Ρονάλντο στο ποδόσφαιρο. Η ραδιοφωνική επιτυχία έφερε και καλά αμειβόμενες τηλεοπτικές εκπομπές («Χωρίς Αναισθητικό», «Viva», «Ελεύθερος Σκοπευτής»), αν και ουδέποτε το γυαλί ξεπέρασε το μικρόφωνο.

Ο Γιώργος Τράγκας επέδειξε όμως και ένα επιχειρηματικό δαιμόνιο που του έδωσε τεράστια οικονομική επιφάνεια και επιρροή στα δημόσια πράγματα. Με την εφημερίδα «Χώρα» πέτυχε να αξιοποιήσει τη συγκυρία της δεξιάς διακυβέρνησης Καραμανλή και να εξασφαλίζει απίθανα μεγάλα διαφημιστικά έσοδα, σε πλήρη αναντιστοιχία με την κυκλοφορία της. Σύμφωνα με τους καταλόγους της εποχής λίγο πριν από τη χρεοκοπία και την είσοδο στα μνημόνια, αποσπούσε περίπου το 6% της κρατικής διαφήμισης, έχοντας μόνο το 0,3% της κυκλοφορίας του ημερήσιου Τύπου.

Σε απόλυτα νούμερα, τα ποσά που εισέπραττε έφταναν τα πολλά εκατομμύρια ευρώ. Με έναν περίπου μαγικό τρόπο πούλησε πανάκριβα ορισμένα από τα εκδοτικά του εγχειρήματα. Πέραν της «Χώρας», για παράδειγμα, πέτυχε μεγάλο αντίτιμο για την εφημερίδα «Derby Sports», ενώ εκχώρησε το ΚΑΝΑΛΙ 10 στον επιχειρηματία Πέτρο Κυριακίδη αντί ενός αστρονομικού ποσού, όπως είχε ειπωθεί τότε, για ένα τέτοιο κανάλι – ήτοι αρκετά εκατομμύρια. Βέβαια, δεν αρκούσαν μόνο ορισμένα εξαιρετικά deal για να φτιάξει ο Γιώργος Τράγκας την τεράστια περιουσία του. Χρειάστηκαν και δυο-τρεις ακόμα συνθήκες.

Για παράδειγμα, ενώ κέρδιζε από την υπεραξία των επιχειρηματικών εγχειρημάτων του, όχι μόνο δεν «διένειμε» τα ανάλογα στους εργαζομένους, αλλά πολλές φορές τους άφηνε και απλήρωτους. Εκτός από αυτά που πούλησε, κάνοντας γερό κομπόδεμα ο ίδιος, υπήρξαν και έντυπα που δεν πήγαν καλά και στα οποία το μάρμαρο πλήρωναν σχεδόν αποκλειστικά οι εργαζόμενοι. Κάπως σαν «στα κέρδη εγώ, στις ζημιές εσείς»!

ΠΑΡΙΣΙ: Σπίτι-έργο τέχνης κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου
TRAGAS_PARIS_1
TRAGAS_PARIS_2
TRAGAS_PARIS_3
TRAGAS_PARIS_4
TRAGAS_PARIS_5

Κομψοί πολυέλαιοι, ξύλινοι τοίχοι που κρύβουν μυστικά αιώνων, ζεστά χαλιά, επιβλητικοί καναπέδες που σε καλούν σαν σειρήνες κοντά τους, πίνακες για εκλεπτυσμένους θαυμαστές της υψηλής τέχνης και αρχοντικά μάρμαρα συνθέτουν το σκηνικό στη βίλα επί της οδού Βικτόρ Ουγκό, κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι…

Οι περισσότεροι των εργαζομένων στις εφημερίδες «Απόφαση», «PressTime», «Financial Box», «Profit», «Ανεξαρτησία», που δεν είχαν την κερδοφόρα για τον Γιώργο Τράγκα έκβαση, ένιωσαν στο πετσί τους τη δυσαρμονία αυτή. Με κακές αμοιβές, βασανιστικές καθυστερήσεις και φέσια. Ενα άλλο στοιχείο που επέτρεψε στον αποβιώσαντα εκδότη να συγκεντρώσει την περιουσία του ήταν ότι «πρόσεχε» πολύ το χρήμα. Ηταν δηλαδή «σφιχτός». Ο μακαρίτης Νίκος Κακαουνάκης -και όχι μόνο εκείνος- τον φώναζε «Φράγκα», ενώ άλλοι του είχαν κολλήσει το… «Δάγκας».

Και βέβαια ήξερε ή ανακάλυπτε στην πορεία πολλούς τρόπους για να κάνει αποδοτικές επενδύσεις. Η έφεσή του σε ακίνητα που αποφέρουν σημαντικά εισοδήματα και δεν χάνουν την αξία τους, τουναντίον με τα χρόνια την αυξάνουν θεαματικά, είναι δείγμα ότι το επιχειρηματικό «το είχε». Η διαδρομή του Γιώργου Τράγκα στα δημόσια πράγματα υπήρξε ιλιγγιώδης. Με μεγάλους σταθμούς στη δημοσιογραφική του καριέρα, τεράστιες επιχειρηματικές επιτυχίες, μα και αμφιλεγόμενα εγχειρήματα, αλλά και με πολυτάραχη προσωπική ζωή.

Τίποτα δεν τον πτόησε. Ούτε η αμφισβήτηση, ούτε οι συγκρούσεις με πολιτικές εξουσίες τον έκαναν να βάλει νερό στο κρασί του, ενώ βίωνε τη χρόνια μάχη με το σάκχαρο και τις ενέσεις με ινσουλίνη σαν απλή καθημερινότητα. Με μεθοδικότητα και πηγαίο τρόπο φιλοτέχνησε μια δημοσιογραφική περσόνα που απέκτησε φανατικό κοινό και φυσικά πολλούς εχθρούς.

Ουδείς είναι σε θέση να πει με σιγουριά για το μέγεθος της περιουσίας που απέκτησε. Δεν έκανε επίδειξη πλούτου, αλλά δεν έκρυβε κιόλας ότι απολάμβανε μια άνετη ζωή. Κυκλοφορούσε με Cayenne, σύχναζε σε πολυτελή μέρη, ταξίδευε και είχε τη βάση του δίπλα στο Σεν Τροπέ και τις Κάννες

Οι ραδιοφωνικές παραστάσεις του έμελλε να σημαδέψουν από τα πρώτα του χρόνια το ιδιωτικό ραδιόφωνο στη χώρα και να τον κάνουν από τα κυρίαρχα ονόματα στην μπάντα των FM. Με ακροαματικότητες στο κόκκινο, διαμόρφωνε πολλές φορές την πολιτική ατζέντα. Μόλις κατάλαβε την πέραση που είχε το προφίλ ενός «αγανακτισμένου λαϊκού ήρωα», επεκτάθηκε σε εκδοτικές δραστηριότητες και σε μία συστηματική επιχειρηματική επέκταση. Τίποτε από αυτά δεν φαινόταν ως σοβαρή πιθανότητα όταν μεγάλωνε στα σοκάκια του Μεταξουργείου, έχοντας ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές από τους γονείς του.

Γνωστός γιατρός γυναικολόγος ο πατέρας του Γιάννης, τον έστειλε στην Ιταλία με την ελπίδα να του δώσει την επαγγελματική σκυτάλη. Ζόρικος, ανυπότακτος και δαιμόνιος ο Γιώργος Τράγκας, από τα μικράτα του και παιδί της πιάτσας, απέρριψε την πατρική οδηγία και γύρισε με πτυχίο σχεδιαστή μόδας! Αυτή τη ιδιότυπη ανταρσία ίσως να οφείλεται και στο γεγονός ότι είχε αδυναμία στη μητέρα του Ευθυμία, καθώς οι γονείς του είχαν χωρίσει όταν ο ίδιος ήταν σε μικρή ηλικία. Προτίμησε έτσι κι αλλιώς τον δικό του, αυτόνομο και ανεξάρτητο δρόμο, διατηρώντας πάντως τις αρχέγονες καταβολές μιας συντηρητικής οικογένειας, με αναφορές στην πατρίδα, στη θρησκεία και τη δεξιά παράταξη – για την οικογένεια ελέγχεται ως προς τις στενές νόρμες που ίσχυαν τότε, αφού αποδείχθηκε «γυναικάς», όπως ο ίδιος παραδεχόταν, και έκανε τρεις γάμους.

TRAGAS_MYKONOS_

Ο Γιώργος Τράγκας είχε ακίνητη περιουσία και στη Μύκονο όπου συνήθιζε να περνάει μέρος των καλοκαιρινών του διακοπών με τη σύζυγό του, ενώ παλαιότερα διέθετε και θαλαμηγό

Η προσήλωσή του στην εκκλησία πάντως δεν αμφισβητήθηκε ποτέ, ίσως γιατί έκανε το παπαδοπαίδι στην ενορία του όταν ήταν μικρός. Επιστρέφοντας από την Ιταλία, δεν άργησε να βρεθεί στα κατατόπια της δημοσιογραφικής πιάτσας. Αρχικά ως αθλητικός αρθρογράφος, φανατικός φίλος του Παναθηναϊκού και οπαδός του Μίμη Δομάζου και αργότερα ως αστυνομικός συντάκτης, προτού περάσει στο πολιτικό ρεπορτάζ.

Φοβόταν

Είτε από πεποίθηση αντεμβολιαστής, λόγω θρησκευτικών και άλλων ιδεολογικών καταβολών, είτε φοβούμενος τις παρενέργειες του εμβολίου, όπως διευκρίνισαν συγγενείς και συνεργάτες του μετά τη νόσηση και τη μοιραία κατάληξη, ο Γιώργος Τράγκας αντιμετώπισε τον κορωνοϊό με μια ακατανόητη και καταστροφική αυτοπεποίθηση.

Ο γιατρός του Χρήστος Ζούπας αποκάλυψε ότι τον παρακαλούσε να εμβολιαστεί, εισπράττοντας όμως μονίμως αρνητική στάση και υπεκφυγές. Και αυτό παρότι έπασχε από τα 42 του χρόνια από διαβήτη, φτάνοντας κάποια στιγμή και στις ενέσεις ινσουλίνης. Ο δημοσιογράφος ισχυριζόταν ότι ο COVID είναι ανύπαρκτος κα επέκρινε την κυβέρνηση, αλλά και τους επιστήμονες με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Στο στόχαστρό του έμπαιναν σχεδόν καθημερινά γιατροί και άλλοι ειδικοί, όπως ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο Ηλίας Μόσιαλος και άλλοι.

Οι πεποιθήσεις του αυτές για τον κορωνοϊό, που ήρθαν να συμπληρώσουν την αντιμνημονιακή ρητορική και την πολεμική στη Μέρκελ και το Βερολίνο, σε συνδυασμό με έναν παραδοσιακό, σκληρό λόγο της συντηρητικής λαϊκής δεξιάς, τον οδήγησαν πιθανόν να ιδρύσει και το κόμμα Ελεύθεροι Ανθρωποι.

Τα πορτρέτα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, που κρέμονταν στους τοίχους των γραφείων του κόμματος, είναι ενδεικτικά και των ιδεολογικών αναφορών του. Οραματιζόταν το κόμμα του στην τρίτη θέση, πίσω από τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, σε ρόλο ρυθμιστή. Να κινείται δεξιά της Ν.Δ. και να συγκεντρώνει ψηφοφόρους απ’ όλο το πολιτικό φάσμα, ως η φωνή του λαού στη Βουλή και με σημαία την ανεξαρτησία της χώρας και την αποτίναξη του ζυγού των ξένων δυνάμεων. Ουδείς θα μάθει εάν θα πετύχαινε τους στόχους του.

Δείτε βίντεο: Οικογενειακή «μάχη» για 12 ακίνητα του Γιώργου Τράγκα σε Ευρώπη και Αμερική

Οικογενειακή «μάχη» για 12 ακίνητα του Γιώργου Τράγκα σε Ευρώπη και Αμερική
****
Ποιος έντιμος και συνετός θα ήθελε τέτοιο κατάντημα; Να του βγάζουν, ακόμα κι από το συνάφι του,  αυτές τις πομπές απάτης και διαφθοράς   μετά θάνατο;  Αλλά, και εν ζωή,  θα μου πεις, ο αστοιχείωτος και  ψευτόμαγκας Τράγκας, δε χαμπάριαζε τίποτα. Τέτοιους τύπους,  τους φτύνεις και λένε,  αχ δροσούλα!  Ξεβράκωτοι οι άθλιοι και δεν ντρέπονται.  Βάζουν φύλλο συκής  μια ακροδεξιά και πατριωτική τάχα κάλυψη, μια μουτσούνα  ανεκδιήγητου  άλλοθι ιδεοληψίας και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.
  Τα άρπαξε ο βρώμικος αυτό Γκεμπελίσκος απ΄ όλες τις μεριές  και έκανε τεράστια περιουσία.   ΄Εκλεψε  λεφτά δικά μας, που μια μέρα, όμως,  όταν η χώρα δε θα κυβερνάται πια  Καραμανλικά και   Μητσοτακέικα , οι κληρονόμοι του θα αναγκαστούν  να τα γυρίσουν πίσω.  Αλλιώς  η βίλα του  στη Νίκαια ,θα μετακομίσει στον… Κορυδαλλό.
Δε θα ήθελα ποτέ να είχαν  μια τέτοια  κατάληξη  τα παιδιά μου,  εξαιτίας του απατεώνα πατέρα τους. Αλλά,  “ανεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα”. ΄Ετσι είναι πάντα!

4. Ω, ΕΘΟΣ ΕΝΕΚΡΙΝΕ!

Δεν κάνω πλάκα. Είναι γνήσιος τίτλος (περγαμηνή) διδακτορικού από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, εν σωτηρίω έτει 2021! Μου το έστειλε φίλη η…φίλη της οποίας ΑΝΗΓΟΡΕΥΘΗ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΕΝ ΤΩ ΕΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (κ.λπ).

Τον ήξερα αυτό τον τύπο του τίτλου. ΄Ομοιο χορηγούσε και το πανεπιστήμιο της Αθήνας. Αλλά είχα χρόνια να το αντικρύσω ξανά.

Το γέλιο με… όλα τα λεφτά είναι αλλού. ΄Εστειλα το κείμενο σε φίλο ,επαγγελματία μεταφραστή  και τον παρακάλεσα  να μου το μεταφράσει στα Σουηδικά (μητρική  του γλώσσα τα ελληνικά).   ΄Επρεπε να δείτε τη μούρη του, όταν ανοίξαμε κάμερα να μιλήσουμε. Το κοίταζε και  είχε σαλέψει ο άνθρωπος, έτριβε μάτια, φρύδια, όλο το σύστημα  αναγύρω των οφθαλμών!

Λες και οι Εγγλέζοι δεν έχουν γλώσσα από την εποχή του…Ιωάννη του Ακτήμονα ,΄Η έστω  του Σαίξπηρ. Αλλά δεν κάνουν τέτοια καραγκιοζιλίκια.  Θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι στην Αλβιώνα, έτσι και το τολμούσε καμιά Οξφόρδη.

Μια ζωή είμαστε φρου φρου και αρώματα εδώ.  ΄Αγρα σοβαροφανούς κύρους από τη γλωσσική αφασία.  Γι΄αυτό δε μας παίρνει κανείς στα σοβαρά, γαμώτο!

 

5. Πούτιν στην Ουκρανία -«Θα του κοστίσει ακριβά»

Ο Μπάιντεν προβλέπει ότι ο Πούτιν θα εισβάλει στην Ουκρανία: «Θα του κοστίσει ακριβά»

“Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν προέβλεψε σήμερα ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα επιχειρήσει να εισβάλει στην Ουκρανία, προειδοποιώντας παράλληλα ότι μία ευρείας κλίμακας εισβολή θα πυροδοτούσε μία μαζική απάντηση που θα κόστιζε ακριβά στη Ρωσία και στην οικονομία της”.

****

΄Ωστε η εισβολή θα  κόστιζε  στην οικονομία του δικτάτορα ιμπεριαλιστή ,πρόεδρε Μπάιντεν;  Αυτή θα είναι πάλι  η τιμωρία του;  Θα κάνεις κι εσύ τα ίδια με το φίλο σου τον Ομπάμα που το 2014 άφησε τον Τσάρο να αιματοκυλήσει την Ουκρανία και μετά τη Συρία;

Μα,  δεν υπάρχουν σύμβουλοι δίπλα του; Δεν καταλαβαίνει ο Αμερικανός πρόεδρος  πως αν δεν “τελειώσει”  ΣΗΜΕΡΑ τον Πούτιν , ο τρελαμένος Χίτλερ θα συνεχίσει την αιματοχυσία;  Είναι ένα αιμοβόρο τέρας με παθολογική παράνοια!

Με οικονομικά μέτρα και όμοιες ποινές-χάδι, δε θα σταματήσει  ο ιμπεριαλιστής  Ρώσος  την καταστροφή. Πάρτε το είδηση στο ΝΑΤΟ.

 

6.Πεντάχρονο κοριτσάκι τα… χώνει στον Μπόρις Τζόνσον για τα κορονοπάρτι (video)

“Από τρελό κι από παιδί, μαθαίνεις την αλήθεια”. Δεν είναι χάρμα ακοής και όρασης αυτό το πανέξυπνο πλασματάκι;