Ο ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΕΑΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Moody’s: Πιθανή χρεοκοπία για τη Ρωσία -Ίσως βρίσκεται σε καθεστώς στάσης πληρωμών

Ρωσία οικονομία Moody's

 

 

Η Ρωσία ίσως είναι σε καθεστώς στάσης πληρωμών, τόνισε σε αξιολόγηση του ο οίκος Moody’s.

Συγκεκριμένα, η Ρωσία ίσως βρίσκεται σε καθεστώς στάσης πληρωμών καθώς προσπάθησε να πληρώσει ομόλογά της σε δολάρια με ρούβλια λόγω των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί από τη Δύση εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, ανέφερε ο οίκος Moody’s, στην πρώτη μεγάλη αθέτηση πληρωμών ξένων ομολόγων της Μόσχας ύστερα από τα χρόνια που ακολούθησαν την επανάσταση των μπολσεβίκων του 1917.

Η Ρωσία προχώρησε σε πληρωμές κρατικών ομολόγων σε ρούβλια αντί με δολάρια
Η Ρωσία προχώρησε σε πληρωμή που ήταν προγραμματισμένη για τις 4 Απριλίου για δύο κρατικά ομόλογα -με ωρίμανση το 2022 και το 2042- σε ρούβλια αντί σε δολάρια που προβλεπόταν να καταβάλει με βάση τους όρους των τίτλων αυτών.

Η Ρωσία «μπορεί έτσι να θεωρηθεί ότι είναι σε καθεστώς αθέτησης πληρωμών βάσει του ορισμού της Moody’s εάν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή έως τις 4 Μαΐου, που λήγει η περίοδος χάριτος», ανέφερε ο οίκος Moody’s σε ανακοίνωση.

«Οι συμβάσεις των ομολόγων δεν περιλαμβάνουν πρόβλεψη για αποπληρωμή σε κάποιο άλλο νόμισμα εκτός των δολαρίων».

***

Η αρχή του τέλους είναι εδώ. Σήμερα  οι πόλεμοι διεξάγονται  με οικονομικά όπλα.   Ο ανιστόρητος,  εκτός από  ψυχοπαθής,  δικτάτορας  της Ρωσίας, έκανε αυτό το μέγα λάθος. Γύρισε αιώνες πριν το ημερολόγιο.  Πήγε  στις  εποχές του “ρίξε  να σου ρίξω”. Και τις ημέρες των ρωμαϊκών θριάμβων των νικητών.   Κι έμεινε εγκλωβισμένος  εκεί.

Πολύ σύντομα ,ίσως και τους επόμενους  μήνες,  ο Ρώσος παρανοϊκός Τσάρος θα έχει τσακιστεί από την εξουσία. Κανείς τύραννος δε στέκεται ,αν εκτός από την ελευθερία ενός λαού, του στερεί και τα βασικά  αγαθά  επιβίωσης.

 Η προπαγάνδα έχει πάντα οριστικό τέλος, όταν “μιλάει”  η ΑΝΑΓΚΗ.  Ειδικά ,αν είναι επιτακτική.  Μαρξιστικός κανόνας.

Αλλά,  τότε αρχίζουν τα δύσκολα για τη Ρωσία.  Στην αλλαγή καθεστώτος. ΄Ενας ολόκληρος λαός θα βρίσκεται σε δεινή  θέση. Ζαλισμένος, ταπεινωμένος, οργισμένος.  Και το χειρότερο,  μέγας κίνδυνος   να ξεσπάσει εμφύλιος. Το χάσμα είναι τεράστιο. Και ιδεολογικό, πλην των άλλων.