Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – πρόεδρος του VMRO, Χρίστιαν Μίτσκοσκι Και… τα μυλά στα… μπλέντερ!

1. Βόρεια Μακεδονία: Προκλητική δήλωση του προέδρου του VMRO  Χρίστιαν Μίτσκοσκι, προέβη σε μια πολύ προκλητική δήλωση, στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί την Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, η οποία αποκάλεσε τη χώρα «Μακεδονία». -«Θα αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω, αν δεν σας αρέσει, στη Χάγη» –

iefimerida.gr

Ελλάδα:  Πρωθυπουργός  Κυριάκος  Μητσοτάκης.  “Δεν επικυρώνω τα μνημόνια”

iefimerida.gr”

***

Δεκαετία ’60.   «Ολυμπιακός- Δόξα  Δράμας, σημειώσατε …2».  « Πανελευσινιακός -΄ΑΕΚ σημειώσατε 1»

Δεν ξέρω αν το λένε ακόμα στις αθλητικές εκπομπές   και τις ειδήσεις.   Ούτε καν,  αν υπάρχει ΠΡΟΠΟ, ξέρω πια. Παλιά, όλη Ελλάδα έπαιζε μανιωδώς να πιάσει  το 13αρι. Και την Κυριακή  που  τελείωναν   τα ματς  στα  ραδιόφωνα και την ΥΕΝΕΔ  οι εκφωνητές    με  επίσημος ύφος και  χροιά φωνής  σοβαρή και…ασήκωτη, σαν να διάβαζαν ανακοινωθέντα πολέμων,   ανακοίνωναν τη νικήτρια στήλη με το ..13αρι της  επιτυχίας.  1Χ2!    Η έκπληξη συνήθως ,που έδινε και τα πολλά λεφτά, ήταν το 2. Να κερδίσει, δηλαδή, εκτός γηπέδου η φιλοξενούμενη  ομάδα. Αλλά και το 1 πολλές φορές μετρούσε για έκπληξη, όταν η  μικρή ομάδα στο γήπεδό της ή σε ουδέτερο , κέρδιζε μια  μεγάλη.

Τα θυμήθηκα όλα αυτά συνειρμικά, διαβάζοντας την (ξεσαλωμένη) δήλωση του εθνικοφασίστα Χρίστιαν Μίτσκοσκι.  Ανακάλεσα  και τη χτεσινή δήλωση του Μακεδονομάχου Κυριάκου Μητσοτάκη και  αυτόματα στη νικήτρια στήλη της φαντασίας  ,  σημείωσα   …2.  Νικητής,  μεν, αλλά χωρίς έκπληξη, ο… Χρίστιαν!

Κι αυτό για έναν κυρίως λόγο. Αρχηγός εθνικιστικού κόμματος είναι ο …Σκοπιανός ( τον λέω κι αυτόν έτσι, για να…σκάσει από το κακό του ), άρα  ό,τι δημαγωγικό  και…σκοπιανό    θέλει λέει.  Το ίδιο και ο δικός μας εδώ Κυριάκος Μητσοτάκης. Αρχηγός του καραπατριωτικού κόμματος της  Δεξιάς    και  μάλιστα «Μακεδονομάχος» , είναι.  Δικαίως δίνει τα ρέστα του  κάθε φορά που αναφέρεται και ελόγου του στη Βόρεια Μακεδονία.  Πώς  θα μαύλιζαν αλλιώς, τα δύο αυτά παλικάρια,  όλα τα καμένα μυαλά των θερμοκέφαλων  εντεύθεν  και ενθάδε;

Ναι, μόνο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν είναι μόνο αρχηγός της Ν.Δ, αλλά και πρωθυπουργός της  Ελλάδα.  Κι αυτός είναι θεσμός, ακόμα κι αν τον οικειοποιείται   (δια της υπεξαίρεσης με εκλογές «Βίας και Νοθεία)  ένας  γόνος της γνωστής φαμίλιας. Και τους θεσμούς, οφείλουμε να τους σεβόμαστε, ακόμα και όταν τα πρόσωπα που τους  «ενσαρκώνουν»  δεν είναι άξια αυτής της  τιμής.

Τέτοια  σοβαρότητα εκτίμηση και  σεβασμό στο αξίωμά του  δεν επέδειξε ο πρωθυπουργός της χώρας με εκείνη την ανεύθυνη και μαυρογυαλούρικη δήλωση  «δεν επικυρώνω  αυτά τα μνημόνια»!    Να, γιατί ο  πρόεδρος του “πατριωτικού κόμματος” της γείτονος, αν και το  ίδιο ανεύθυνος σαν τον δικό μας  και «με τα μυαλά στα κάγκελα»,  όμως , στον πρόσφατο αυτό  εθνικιστικό  κλοτσοσκούφι   κερδίζει   το διπλό της έκπληξης!

Μια   Βόρεια  Μακεδονία, λοιπόν,   που δεν είναι , μας λέει ο Κυριάκος ,  τέτοια ,  μια και ΜΟΝΟ η δικιά μας έχει  την τιμή να δηλώνει κληρονόμος του ενδοξου  ονόματος  της αρχαίας Μακεδονίας.  Εκείνης του Φιλίππου της Βεργίνας  και     του γιού του  Μεγαλέξαντρου….αγνώστου ταφής και     τύχης της  μούμιας του νέκυος.  Γι αυτό και δεν επικυρώνει την ονομασία.    Σε πείσμα  τώρα  και της  δικής του φλογισμένης κεφαλής,  ο  Χρίστιαν από πάνω,   για να τη βγει στον Κυριάκο,  θέλει ΜΟΝΟ τα Σκόπια ως κανονική και μάλιστα  Ιστορική  Μακεδονία!

Μιλάμε ,επομένως για εντελώς…κουλουβάχατα .  Και μάλιστα και για…εντελώς  ξενέρα,  έτσι όπως τους βλέπεις και  ακούς αυτούς τους «Καπαδόκες»    να κάνουν  σαν παιδάκια στην παραλία που κλέβει το ένα τ΄ αλλουνού ,το κουβαδάκι.

 

 

 

Κύριοι, της τύφλας και του λαϊκισμού ,επιτέλους! Είναι τόσο μπαγιάτικο και σάπιο πια  αυτό εθνικιστικό   ζήτημα με τiς «Μακεδονίες» σας, που η δυσοσμία του, καταντάει πια εμετική. Φτάνει πια, Αρκετά αρμέξατε κι εκεί κι εδώ την ψόφια αγελάδα του εθνικισμού.

 Σεβαστείτε τη συμφωνία των Πρεσπών. Μη βάζετε και τις νέες γενιές στις δυο φτωχές χώρες νέες θηλιές, σαν αυτές που έβαλαν οι παλιότεροι στους δικούς μας λαιμούς.  Και μάλιστα, μεσούντος σε λίγο του 21ου αιώνα!  Αυτό ,τουλάχιστον ,δε σας λέει τίποτα;