ΠΡΩΤΟΣ ΕΝΟΧΟΣ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΚΑΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ. ΜΕΤΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΤΟΥ

΄Εκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας  ανακοίνωσε η Φον ντερ Λάιεν

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομισιόν, το έκτο αυτό πακέτο θα περιλαμβάνει κυρώσεις κατά υψηλόβαθμων Ρώσων στρατιωτικών που διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία. «Πρώτον, απαριθμούμε υψηλόβαθμους στρατιωτικούς και άλλα άτομα που διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στη Μπούκα και είναι υπεύθυνα για την απάνθρωπη πολιορκία της πόλης της Μαριούπολης. Αυτό στέλνει ένα άλλο σημαντικό μήνυμα σε όλους τους δράστες του πολέμου του Κρεμλίνου: Ξέρουμε ποιοι είστε και θα λογοδοτήσετε», είπε η Φον ντερ Λάιεν.

****

Ποιο βασίλειο θα μπορούσε να σταθεί χωρίς στρατιώτες; Ποιος στρατηγός θα μπορούσε  να προελαύνει δίχως  στράτευμα;

Η εισβολή του παρανοϊκού δικτάτορα στην Ουκρανία έδειξε για άλλη μια φορά το μέγεθος της ανηθικότητας, αλλά και του εγκληματικού τρόπου λειτουργίας και συμπεριφοράς  του παγκόσμιου Συστήματος διακυβέρνησης.   Πρωτίστως,  (απ)έδειξε την ανάγκη του  να επιβιώσει και να συνεχιστεί αλώβητο ,  ως έχει. Ακόμα κι  αν ένας ή περισσότεροι από τους εκπροσώπους του, εκτραπούν και στραφούν εναντίον των συνεξουσιαστών τους , όπως εν προκειμένω ο μακελάρης της  Τσετσενίας, της Γεωργίας, της Ουκρανίας και της Συρίας ,Ρώσος δικτάτορας.

Τί  χρειάζεται το Σύστημα  διακυβέρνησης παγκόσμια;  “Κοντυλοφόρους”, δικαστές,  χωροφύλακες, δασκάλους, ιερατείο  στο  εσωτερικό της επικράτειας  ,στρατό και όπλα για τον  εξωτερικό  κίνδυνο, όποιον ο ηγέτης τον χρίσει  εχθρό .  Και αν χρειαστεί,  βέβαια, ,εχθροί  μπορεί να χριστούν  και οι εντός των Τειχών και τα όπλα να στραφούν κατά των δικών τους    “αδερφών”.

Αυτά τα χαρακτηριστικά διαθέτει  και σε αυτούς τους πυλώνες στηρίζεται  το εξουσιαστικό σύστημα που θέλει  ιεραρχία στην άσκηση της εξουσίας και τη  διοίκηση.  Αρχηγός-ηγέτης, η ενσάρκωση της κρατικής ισχύος και  ακόλουθα  η ιεράρχηση των εκπροσώπων της. Η ύπαρξη  και διατήρηση αυτού του σχήματος  απαιτούν πρώτα πίστη και προσήλωση  των εκπροσώπων και των φορέων της σε αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης που είναι και  παγκόσμιο και ιστορικά ίδιο στους αιώνες. Βασίλειο χωρίς βασιλιά, κράτος χωρίς  κυβέρνηση, ακόμα ως τώρα δεν είδαμε.

Μια αόρατη, παγκόσμια,  ηθική τάξη, μια σιωπηρή (αργότερα και γραπτή, ως Διεθνές δίκαιο)  «συμφωνία  κυρίων» από τα βάθη των αιώνων  θέλει διαχρονικά να υφίσταται και εσαεί  να διατηρείται  αυτό  το μοντέλο άσκηση ιεραρχικής εξουσίας,. Και  στηρίζεται αποκλειστικά σε αρχηγό-ηγέτη   και στρατιωτική ισχύ. Η οικονομική ή η συμμαχική  είναι κι τούτα  βασικοί πυλώνες, αλλά καμιά εξουσία δε στέκεται χωρίς όπλα και  βία.

Μπορεί να φανταστεί κανείς (και μόνο για τους αφελείς  μπορεί  να θεωρηθεί …αφελές το ερώτημα), τον ψυχοπαθή ηγέτη του ρώσικου μαφιοζικο-ολοκληρωτικού καθεστώτος  να εισβάλει στην Ουκρανία μόνος…εποχούμενος  σε  ερπυστριοφόρο; Αστείο; ΄Οσο αστείο ,πέρα από τραγικό είναι,  να  ενημερώνουν από την Ουκρανία   τη Ρωσίδα μάνα πως το παιδί της έγινε “κιμάς” για τον Τσάρο     και εκείνη να απαντά στο τηλέφωνο “δε συζητώ πολιτικά”!

Ο ταραγμένος στα μυαλά δικτάτορας, αν υπάρχει και σπέρνει καταστροφή και όλεθρο, είναι γιατί,  αντί γι αυτόν στο τανκς  ανεβαίνει στρατιώτης. Και από πίσω η μάνα του    είναι απόλυτα σίγουρη για το  ποιος είναι ο φίλος της και ποιος  ο εχθρός της χωρίς δίλλημα και διάζευξη στην απόφασή της.  Και σίγουρα φίλος και πατερούλης της είναι ο ψυχοπαθής μακελάρης και εχθρός της τα 15χρονα  Ουκρανόπουλα  που ο γιος της  τους έκανε   πόδια και χέρια κομμάτια.

Τί βγήκε και είπε παραπάνω η Φον ντερ Λάιεν, ως άξιος εκπρόσωπος  και θεματοφύλακας αυτής της παγκόσμιας συστημικής τάξης;  Οι εκτραπέντες από τους κανόνες πολέμου θα τιμωρηθούν!  Ο πόλεμος, έστω και άδικος ή ασύμφορος,  είναι αποδεκτός.   ΄Εχει κανόνες  ,γραπτούς και άγραφους. Κι αν τηρούνται, ούτε ο ηγέτης και οι στρατηγοί του, ούτε οι στρατιώτες τους έχουν ευθύνη. Μπορούν να σκοτώνουν άνετα  και με το νόμο,  εχθρούς συστρατιώτες τους. Αντί να είναι…ένστολοι!

Η ίδια   πάντα και παγκοσμίως ισχύουσα  συμπεριφορά   ατιμωρησίας και μυστική αλληλοϋποστήριξη των εκπροσώπων του Συστήματος.  Με τελευταίες ιστορικές μαρτυρίες τους Ναζί  της Γερμανίας.  Η τιμωρία, έστω και στην   “αστεία” διαδικασία  των δικαστηρίων  ακόμα και οι διώξεις από το Ισραήλ ,αφορούσαν  μια χούφτα    πρωτεργάτες των εγκλημάτων.   ΄Οχι το Ναζί στρατιώτη!  Λες και τη φωτιά  στους φούρνους τις έβαζε, ως δια μαγείας, μακρόθεν,   από το ροζέ  κρεβάτι της  η … κυρία Χίτλερ- Μπράουντ.

Πρώτος και κύριος ένοχος είναι ο στρατιώτης-εισβολέας. Και μόνο ο στρατιώτης που τον αποκρούει βρίσκει δικαίωση .Ο  Ρώσος σήμερα οπλίτης και λοχίας, έφεδρος και μονιμάς ,που ισοπεδώνουν  τη Μαριούπολη και σακατεύουν στρατευμένους ή  άμαχους Ουκρανούς  και οι Ρωσίδες  μανάδες που ομνύουν στο όνομα του δολοφόνου των παιδιών τους, είναι η  ψυχή, το κεφάλι και το χέρι του δικτάτορα. ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΝΟΧΟΙ  ΤΙΜΩΡΙΑΣ. ΜΕΤΑ  ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ.

Είναι αυτό ,ακριβώς, που ούτε να ακούσει διανοείται  η κυρία Φον ντερ Λάιεν. Μπορεί να επικρίνει και να καταδικάζει την εισβολή του…προέδρου της Ρωσίας (!), άλλα συστημικά ,είναι στην ίδια πλευρά. Εξ ου και ο Πούτιν διατηρεί την ιδιότητα του…προέδου  για τούτη. Αμφότεροι ασκούν εξουσία,  ανήκουν σε έθνη και κράτη.    Χρειάζονται  στρατούς, χωροφύλακες, κοντυλοφόρους-Γκέμπελς, δικαστές και ιερατεία.  Οφέιλουν να σέβονται  ή έστω  να ανέχονται  ο ένας τον άλλον. Αλλιώς,  το Σύστημα καταρρέει .Και αν ισοπεδωθεί,  καμιά   Φον ντερ Λάιεν ούτε  ο αντίπαλός της  σε αυτή τη φάση ,Πούτιν  θα διασωθούν

Εμείς αυτό το σύστημα πολεμάμε. Και  μαζί ,εκείνους  που το εκπροσωπούν, το  στηρίζουν και το διαιωνίζουν. Εχθρός  μας είναι ο Ρώσος στρατιώτης, ως ανεγκέφαλος και τυφλωμένος,  περισσότερο  κι από τους   αρχηγούς, τις εγκληματικές διαταγές των οποίων εκτελεί. Αλλά  και ο Ρώσος πατέρας, που αντί να πάρει το κεφάλι του δικτάτορα,  ως τυραννοκτόνος,  σεμνύνεται πως ο γιος του …έπεσεν υπέρ Πατρίδος!  Της Μεγάλης και Ιστορικής Ρωσίας.

Τρέλα;  Κάτι χειρότερο. Κρετινισμός και λοβοτομή μυαλού και συνειδότος.

Χτίζουμε κοινωνίες αντιεξουσιαστικές, αταξικές, αντικαπιταλιστικές,  αντικαταναλωτικές,  άθρησκες και άφυλες.  Χωρίς αρχηγούς  και στρατιώτες. Χωρίς «Σπαρτιάτισσες»  μανάδες.  Γκρεμίζουμε Σύνορα,  ΄Εθνη και Κράτη.  Οι  κυρίαρχοι  πυλώνες της τύφλας,  που  φέρνει ποτάμια  αίματος  και σωρό ερειπίων.