Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Συντάγματος,   η σημερινή κυβέρνηση  κατέχει παράνομα την εξουσία.΄

                                      ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ (1)

                                                        ΣΥΝΤΑΓΜΑ,   ΄Αρθρο 1

1. Tο πολίτευμα της Eλλάδας είναι Προεδρευόμενη Kοινοβουλευτική Δημοκρατία.
2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

****

Σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο,   η σημερινή κυβέρνηση  κατέχει παράνομα την εξουσία.΄ Εχει διαπράξει συνταγματικό πραξικόπημα,αφού η λαϊκή κυριαρχία,  όπως ορίζεται από το Σύνταγμα ,  μετά  το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου 2023,  δεν αποτελεί πλέον θεμέλιο  του πολιτεύματος.

Ως εκ τούτου,  η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν εξουσιοδοτείται   να ασκεί  ΝΟΜΙΜΗ εξουσία,  αφού,  σύμφωνα πάλι με το ίδιο άρθρο του Συντάγματος,  ΟΛΕΣ οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό,  ο οποίος, όμως,   στην   πλειοψηφία του, αν προστεθούν και οι μη έχοντες δικαίωμα ψήφου, υπήρξε απών από τις τελευταίες εκλογές.

 

                                  ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ (2)

Με τη μισή Ελλάδα να καταγγέλλει την άλλη μισή  πως στηρίζει μια κοινοβουλευτική δικτατορία στα πρότυπα  Πούτιν και ΄Ορμπαν,  η λειτουργία  τέτοιας Βουλής είναι καθαρό, συνταγματικό πραξικόπημα.  Και όσοι από τα  συστημικά κόμματα   συμμετέχουν  σε αυτή, είναι πραξικοπηματίες. 

Στις τελευταίες εκλογές, αποδείχτηκε πέραν πάσης αμφιβολίας πως  η λαϊκή βούληση από τα χρόνια της Μεταπολίτευσης, ως σήμερα,  βρίσκεται  πλέον σε πρωτοφανή δυσαρμονία με τα εκλογικά αποτελέσματα,  Δεν υπάρχει δημοκρατική- κοινοβουλευτική αρμονία, όταν μια  κυβέρνηση εκλέγεται  να ασκήσει εξουσία από μια μειοψηφία οπαδών της που δεν υπερβαίνει το 25% του ελληνικού λαού.  Στη γλώσσα της ιστορίας και της   πολιτικής επιστήμης μια τέτοια  κομματική εντολή οπαδών με “ποδοσφαιρικά”, μάλιστα, χαρακτηριστικά για  άσκηση εξουσίας,  είναι αντισυνταγματική, παράνομη, ανήθικη και εν τέλει πραξικοπηματική.  

 Είναι πλέον φανερό πως σε  μια  όμοια  προκλητική, κοινοβουλευτική   συμπεριφορά με έντονα τα χαρακτηριστικά την επικράτηση μιας δικτατορίας  πολιτικών, “χωρίς χακί”  όλων των κομματικών σχηματισμών που εκπροσωπούνται στη Βουλή,  ο   μισός ελληνικός  λαός αντιμετωπίζει τον άλλο μισό,  ως  εχθρό και αντίπαλο .  Η    υφέρπουσα εμφυλιοπολεμική αναμέτρηση είναι απολύτως ορατή   και είναι σίγουρο ,όπως συμβαίνει πάντα στα ολοκληρωτικά καθεστώτα  πως  δε θα αργήσει να ξεσπάσει και στην πράξη.

Ο μόνος  τρόπος να διαφυλαχτεί η συνταγματική και η  λοιπή έννομη ,έστω  και η ανάπηρη αυτή,  τάξη ,όπως τη βιώνουμε τα τελευταία  4 χρόνια,  είναι η καταγγελία  της αναντιστοιχίας της  λαϊκής βούλησης και του εκλογικού αποτελέσματος από τα  κόμματα που αντιλαμβάνονται τέτοια σφοδρή  συνταγματική ανωμαλία και η αποχώρηση των εκπροσώπων τους  από το θέατρο της Βουλής που ήδη ξεκίνησε με την αντισυνταγματική ορκωμοσία της  νέας  κυβέρνησης  και την προκλητική-περιπαιχτική διαβεβαίωση του επικεφαλής της πως θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων!     

Καθήκον και μοναδικός δρόμος αξιοπρέπειας και νομιμότητας  των αρχηγών και των βουλευτών των κομμάτων που σέβονται τις λαϊκές κατακτήσεις, τη λαϊκη βούληση, τη συνταγματική τάξη , το Δημοκρατικό πολίτευμα στο σύνολό του και στις βασικές του λειτουργίες,  είναι η αποχώρησή τους  από τη Βουλή και ο πολιτικός αγώνας εκτός αυτής.  Ας νομοθετούν και ας αποφασίζουν εντός,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ηλίας Κασιδιάρης και οι λοιποί αρχηγοί των ακροδεξιοΝαζιστικών κομματικών μορφωμάτων.