“ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ” ΓΙΑ ΤΟ HOMO-NATURALIS.GR

Αναστέλλουμε  από σήμερα τη λειτουργίας μας συμβολικά . Ως  ένδειξη   ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ,αλλά και  ΕΝΟΧΗΣ  και  έκφραση   ΝΤΡΟΠΗΣ  εκ μέρους  των σημερινών συνειδητοποιημένων  πολιτών στην Ελλάδα .Ζητάμε συγγνώμη   από τις γενιές των Ελλήνων που έρχονται , ΔΙΟΤΙ:

-Τους παραδίνουμε μια χώρα πνιγμένη στα χρέη, που θα αναγκαστούν να εξοφλήσουν με το μαχαίρι στο λαιμό. Χρέη που συσσωρεύτηκαν για  να  αποκομίσουν παράνομα κέρδη οι κάθε είδους επιτήδειοι   με  την εργαλειοποίηση     του εθνικισμού, της δημαγωγίας και του λαϊκισμού,   της απάτης,  της κλοπής, της διαπλοκής και της  κάθε μορφής  και  κάθε είδους  ακραίας διαφθοράς . Η ΝΕΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ. ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΕΝΤΟΣ TΩΝ ΤΕΙΧΩΝ!  Η ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 11-12 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ (*)

-Η γκεμπελική συντεχνία έχει πια αποθρασυνθεί  εντελώς.  Ακολουθεί νόμους μαφίας και ναζιστικά πρότυπα . Γι ΄αυτό και επωμίζεται  πρώτη την  ευθύνη της καταστροφής της χώρας με τον τρόπο που καταχράστηκε   τη δύναμη του Τύπου και τον αδίστακτο στραγγαλισμό    της  κυρίαρχης αποστολής της που δεν είναι άλλη από  τον έλεγχο των εξουσιών. Αντ ΄αυτού, έγινε  ο ίδιος “Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη”.

-Οι δύο ένοχοι και πρωταίτιοι  της καταβαράθρωσης της οικονομίας και των επακόλουθων   χρεοκοπιών της χώρας  Κώστας Καραμανλής και Κυριάκος Μητσοτάκης,  επικεφαλής  κυβερνήσεων  της Ν.Δ , αντί σήμερα να είναι φυλακή, συνεχίζουν ατιμώρητοι  την προκλητική τους  παρουσία  στα πολιτικά και  ιστορικά δρώμενα της χώρας.

-Ο Αλέξης Τσίπρας ως   αριστερός πρωθυπουργός,  αντί, όταν ανέλαβε την εξουσία,  να προχωρήσει στις διαδικασίες  της σύστασης Ειδικού δικαστηρίου για την  τιμωρία των ενόχων της πρώτης χρεοκοπίας  της χώρας, συνήψε συμφωνία με τον  π. πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να  συγκαλύψει το έγκλημα και ο  υπόδικος “ανιψιός”  να  δανείσει τον αχυράνθρωπό του Πάνο Καμμένο  για να σχηματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση.

– Στην  πανδημία  ξεπεράσαμε σε θανάτους και το Ηνωμένο Βασίλειο  με την αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά  και  της αντιπολίτευσης τον πρώτο καιρό.

– Σκάνδαλο Novartis.   Στο καθεστώς Μητσοτάκη  οι ένοχοι και οι υπόδικοι απαλλάσσονται  και  διώκονται όσοι  αποκάλυψαν και ερεύνησαν το σκάνδαλο.

Είναι φανερό απ΄ όλα αυτά  και άλλα που κατά καιρούς εδώ έχουμε αναλύσει ,πως οι θεσμοί στη χώρα έχουν καταρρεύσει εντελώς.  Ακόμα και ο  πλέον ευαίσθητος και  βασικός πυλώνας μιας ευνομούμενης Πολιτείας, εκείνος της Δικαιοσύνης,  διαπλέκεται κι αυτός   προκλητικά με σκοτεινά  κέντρα  και διεφθαρμένες εξουσίες.

Του κανόνα δεν εξαιρείται ούτε εκείνος του Προέδρους της Δημοκρατίας, που σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι ο ρυθμιστής του Πολιτεύματος. Σήμερα, στον υπέρτατο αυτό θώκο,  βρίσκεται μια Πρόεδρος που με τη συμβολική στάση “προσοχής” μπροστά στο  φρικιαστικό  για την έννοια ΄Ανθρωπος  “φράκτη του ΄Εβρου”, αλλά και την άρνησή της να τιμήσει με την παρουσία του στο προεδρικό μέγαρο τον ανθρωπιστή διασώστη  Ιάσονα Αποστολόπουλο , προπαγανδίζει και γιγαντώνει  το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και την έλλειψη στοιχειώδους  σεβασμού στον  αδύνατο, τον πάσχοντα, τον “κολασμένο  της γης” σε μια χώρα ήδη ρατσιστική και απάνθρωπη  για τον  πρόσφυγα, το μετανάστη τον “ξένο”.

Ακόμα και στις τάξεις των μαφιόζων κάθε εποχής  υφίστανται κώδικες  “ηθικής” συμπεριφοράς που δεν παραβιάζονται και δεν καταργούνται. Οι εκπρόσωποι  των θεσμών  της σημερινές Ελλάδας  διακατέχονται  από  αρχές    που    εκείνες  των μαφιόζων θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν…ευαγγελικές.   Ζέχνει  ηθικής σήψης  και δυσοσμίας η Ελλάδα.   Ο θεμελιακός της πυρήνας,   η ύπαρξη του οποίου θεωρείται , όρος  “εκ των ων ουκ άνευ”, για να χαρακτηριστεί,  έστω και ελλειμματικής λειτουργίας  μια Πολιτεία,   έχει   αποσυντεθεί  σε  και υποστεί  μη αναστρέψιμη  βλάβη.

Εμείς όλοι, όσοι δεν έχουμε ούτε    οπαδική -πελατειακή σχέση με τις μαφίες των θεσμών, βρισκόμαστε σήμερα σε ομηρία.  ΄Ιδια με τη δική σας αύριο. Των γενεών   που έρχονται και στην οποία σας καταδίκασαν κι εσάς οι δικοί  μας  θύτες.  Γνωρίζουμε, βέβαια,  πως η αγανάκτησή  μας , δεν είναι λόγος και δικαιολογία  αδράνειας. Ούτε εξιλεωνόμαστε  με συμβολικές συμπεριφορές σαν αυτή εδώ σήμερα.

Αλλά, είμαστε  “φωνή βοώντος εν τη ερήμω”, όσοι ακριβώς δεν παίζουμε στα παιχνίδια τους. Είτε ως γηπεδούχοι, είτε ως φιλοξενούμενοι. Αυτοί όλοι τους, όπου κι αν ανήκουν, είναι παίκτες. ΄Εχει  καθένας το δικό του  “διάφορο”.. Εμείς δεν είμαστε με κανέναν. Κι αν πρέπει, έστω για να   μην ενσκήψει   άμεσα  ο  “Αρμαγεδώνας”,  να είμαστε με κάποιον,  στηρίζουμε  τον “μη χείρω”.  Αλλά και τούτο είναι λύση μεσοβέζικη.  Δεν είναι  η ΛΥΣΗ.

Θα τη βρούμε, όμως,  την  “άκρη”.  Η συμβολική αυτή στάση,  έχει και πρακτικούς  λόγους. Ο ζευγολάτης χρειάζεται την ξεκούρασή του.  Να ξαναβρεί ανάκαρα.  Το σίγουρο πάντως είναι ένα.  “΄Οποιος βάζει το χέρι στο αλέτρι, δεν γυρνάει  πίσω.  Πάει ως το τέλος της σπορά.

Εις το επανιδείν.   Ες Φιλίππους,  ίσως!

__________________________________________

(*) Η ΝΕΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ. ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΕΝΤΟΣ TΩΝ ΤΕΙΧΩΝ!

Σε  11-12   χρόνια μέσα η Δεξιά χρεοκόπησε τη χώρα δυο φορές!

Νοέμβριος και Δεκέμβριος 2008.

΄Ολα ήταν ωραία και καλά ακόμα.  Οι Γκέμπελς, ακριβώς όπως σήμερα, απέκρυπταν τη χρεοκοπία της χώρας. Οι “Πετσολίστες” της εποχής έκαναν και τότε θραύση. Να θυμίσουμε πως από μόνος του ο  Γιώργος Τράγκας έφαγε από το δημόσιο ταμείο εκατομμύρια ευρώ.  Για παράδειγμα,  πάνω από 10.000.000 ευρώ , μόνο και μόνο για να γράφει εκείνο το αστείο  παραμύθι  πως   ο χορηγός του πρωθυπουργός τότε ,ο  Κώστας Καραμανλής ήταν υποψήφιο θύμα  των…Αμερικανών ,οι οποίοι σκόπευαν να τον δολοφονήσουν!

ΟΛΑ τα μεγάλα  Γκεμπελικά   ονόματα της εποχής ,ολόκληρη η Βιομηχανία  παραπλάνησης με τους ιδιοκτήτες τους,  μοιράστηκαν μεταξύ τους εκατομμύρια για να αποκρύψουν  τη χρεοκοπία, μέχρι να εγκαταλείψουν ακίνδυνα το σκάφος ο Κ. Καραμανλής και η κυβερνητική  συμμορία του  και να πετάξουν την καυτή πατάτα της χρεοκοπίας στο Γιώργο Παπανδρέου.

΄Οπως διαπιστώνετε  από τα δύο κείμενα που αναδημοσιεύουμε στη συνέχεια  (υπάρχουν και άλλα φυσικά) ,  είμαστε   οι ΜΟΝΟΙ    που μιλήσαμε τότε  πρώτοι ,  πριν ακόμα  η κυβέρνηση ,τα λοιπά κόμματα και το Γκεμπελικό βασίλειο αποκαλύψουν τη χρεοκοπία. Μάρτυρας το διαδίκτυο. Αν βρείτε στην ελληνική γλώσσα ,  έστω  και ένα κείμενο που μιλούσε  για την επικείμενη   χρεοκοπία της χώρας το 2008,  θα παραδεχτούμε δημόσια   την έλλειψη    ιστορικής  εγκυρότητας.   Αλλά ,δε θα βρείτε ούτε ίχνος.

Δεν είμαστε  εδώ   οικονομολόγοι.  Συζητάμε    και  συχνά με σοβαρούς οικονομολόγους  και όχι της …φερεγγυότητας και ικανότητας   Αλογοσκούφη και Σταϊκούρα.   Παράλληλα, έχουμε τον καλύτερο σύμβουλο στην πρόβλεψη του ΑΥΡΙΟ.  Τις σελίδες της  Ιστορίας. Και αυτός είναι ένας από τους βασικός της στόχος.   Να βλέπει από  ΣΗΜΕΡΑ  με βάση την εμπειρία της, τί θα συμβεί ΑΥΡΙΟ.  Και  ουδείς μπορεί να  αντικαταστήσει ,να παραποιήσει  ή να  εξαφανίσει  αυτές τις σελίδες.

Η Ιστορία, έχουμε αναλύσει εδώ, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ. Αλλάζουν πρόσωπα και εποχές μόνο. Για παράδειγμα  στην  τωρινή χρεοκοπία της χώρας δεν έχουμε 2007/2008, αλλά  2022.  Κι επειδή ο χρόνος από τότε είναι λίγος, συνεχίζουμε  να έχουμε και  τα ίδια  πρόσωπα στην πλειοψηφία τους  που είναι ένοχοι και σήμερα για τη χρεοκοπία της χώρας. Σχεδόν όλη η κοινοβουλευτική  εκπροσώπηση  της Νέας Δημοκρατίας. Κι από το Γκεμπελικό στρατόπεδο   σταθερά , όπως τότε, ίδιες βιομηχανίες παραπλάνησης ,ίδια   ονόματα (ενδεικτικά):  ΑΝΤ1, MEGA,  ΣΚΑΪ,  Χατζηνικολάου,  Τριανταφυλλόπουλος ,  Ευαγγελάτος,  Παπαχελάς,   Πρετεντέρης, Παπαχρήστος.

΄Ολοι οι οικονομικοί δείκτες οδηγούν  αυτή την ώρα στη διαπίστωση της νέας  χρεοκοπίας, υποστηρίζουν οι μη συστημικοί οικονομολόγοι.  Αναφέρουν ενδεικτικά πως μόνο η     Ελλάδα έχει με διαφορά το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση .  Το δε  κόστος του δανεισμού του ελληνικού δημοσίου εκτοξεύεται,  εν μέσω της μαζικής στροφής των κεντρικών τραπεζών , η  οποία περιλαμβάνει υψηλότερα επιτόκια.  Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ελλάδας ενισχύεται σήμερα κατά σχεδόν 20 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 2,062, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν δύο ετών.   Η άνοδος σε σχέση με πέρυσι καθορίζεται κοντά στο 200%, καθώς τον Φεβρουάριο του 2021 η απόδοση δεν ξεπερνούσε το 0,7%, ως απόρροια των μηδενικών επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας .   Να  προσθέσουμε εδώ  και  την  πρόσφατη ανακοίνωση  της  ΚΟΜΙΣΙΟΝ   πως  στη Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η πρόβλεψη για τον πληθωρισμό φτάνει στο 3,1% για το 2022, ενώ η προηγούμενη ήταν για 1%.

Με τέτοια δεδομένα και μετά τη συγκυρία της πανδημίας και την ιλιγγιώδη  αύξηση του  δανεισμού, μένει  να ανακοινωθεί  η είδηση της νέας χρεοκοπίας της χώρας στους  αμέσως επόμενους  μήνες. Ακόμα ,όπως και το 2007/8 , αποκρύπτουν τη νέα καταβαράθρωση της οικονομίας.  Το πιθανότερο,  οι Ευρωπαίοι που ομνύουν στην οικονομία της αγοράς και   υπερασπίζονται  δια ροπάλου τα δίκαια των δανειστών ,  θα ανακοινώσουν  επισήμως  στα μέσα του 2023 τη χρεοκοπία.   Στόχος τους τα νέα  μνημόνια, που θα δεσμεύσουν τις νέες γενιές των Ελλήνων για τις επόμενες δεκαετίες,    η διάσωση του καθεστώτος  Μητσοτάκη  και  η μεταφορά και η χρέωση των βαρών της χρεοκοπίας  στη νέα κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ.     

Α.  Οι   Κυβερνήσεις   της πρώτης Χρεοκοπίας της  Ελλάδα   με Κώστα  Καραμανλή  (2004-2009)

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κώστας Καραμανλής. Ο επικεφαλής των ενόχων.

Ικανοποίηση Αλογοσκούφη για το Εκοφίν

Γεώργιος Αλογοσκούφης:  Τον Μάρτιο του 2004 ανέλαβε Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, θέση που διατήρησε μέχρι και τον ανασχηματισμό της 7ης Ιανουαρίου του 2009. Σήμερα κατοικοεδρεύει στις ΗΠΑ

Γιάννης Παπαθανασίου: Ο πρώην υπουργός Οικονομίας  του Κ. Καραμανλή το 2009

Ο Γιάννης Παπαθανασίου (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

28 Μαΐου 2019 δήλωσε:

“Δέκα χρόνια ύφεσης, παρακμής και μιζέριας είναι πολλά. Χάσαμε πολλά και κυρίως μια ολόκληρη γενιά νέων Ελλήνων που μετανάστευσε στο εξωτερικό. Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει. Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα σε αλλαγές: στο κράτος, στην παιδεία, την υγεία, τη δημόσια ασφάλεια, στην προσέλκυση επενδύσεων. Χρειάζεται γνώση, υπευθυνότητα και τόλμη. Να πούμε με ειλικρίνεια και τόλμη όλα όσα πρέπει να γίνουν για να κάνουμε την ζωή όλων μας καλύτερη, πιο αισιόδοξη”.

Β. Η δεύτερη Χρεοκοπία της Ελλάδας με Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη  (  2019-)

H τρυφερή φωτογραφία που δημοσίευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα "χρόνια πολλά" στην κόρη του - ΦΩΤΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ - Newsbomb

Τι δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών του Κυρ. Μητοστάκη:

“Οι σημερινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνουν την εξαιρετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις ευοίωνες προοπτικές της….Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει, με συνέπεια, την υλοποίηση μίας συνετής δημοσιονομικής πολιτικής, την εφαρμογή μίας διορατικής εκδοτικής στρατηγικής και την προώθηση μεταρρυθμίσεων, προκειμένου αυτή η ανάπτυξη να γίνει ισχυρότερη, να δημιουργηθούν περισσότερες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και να ενισχυθεί, περαιτέρω, η κοινωνική συνοχή».***

  Γράφαμε εδώ πριν χρόνια. Και κάντε τη σύγκριση με τη σημερινή πραγματικότητα:

ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ,ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ!
27.11.08

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ

Η Ελλάδα, είναι μια από τις πλέον χρεωμένες χώρες στον κόσμο και με το υψηλότερο κόστος δανεισμού. Παρ΄όλα αυτά, συνεχίζει να δανείζεται ασύστολα, αφού  τα χρέη του παρελθόντος, τα έξοδα εξοπλισμών, τις αστρονομικές επιδοτήσεις των κομμάτων, τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τις συντάξεις κ.λπ τα εξοφλεί κατά κανόνα με δανεικά. Κανείς δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να γνωρίζει επακριβώς ούτε τα ποσά, που αναλογούν σε κάθε σημερινό ΄Ελληνα να καταβάλει γι αυτά τα χρέη, ούτε και πόσες γενιές μελλοντικά έχουν επιβαρυνθεί με  τα συγκεκριμένα χρέη και τα ελλείμματα της οικονομίας.

Για την κατάσταση αυτή είναι  υπεύθυνα, φυσικά,  και τα δύο μεγάλα κόμματα, που άσκησαν την εξουσία τα τελευταία χρόνια. Συνένοχα, όμως, είναι και τα μικρότερα, που για τους δικούς τους λόγους το καθένα, ή απεσιώπησαν την τραγικότητα της οικονομικής κατάστασης της χώρας ή αποπροσανατόλισαν την κοινή γνώμη, στρέφοντάς την από  το μείζον αυτό θέμα-σκάνδαλο σε άλλα ήσσονος σημασίας.

Σοβαρή είδηση, μεγάλο θέμα,  απίστευτο σκάνδαλο δεν ήταν ούτε είναι στην Ελλάδα εκείνα που όντως είναι τέτοια, αλλά εκείνα που θα κατασκευάσουν και θα αναδείξουν ως τέτοια  τα ΜΜΕ και τα κόμματα του κοινοβουλίου για διαφορετικούς ή  κοινού συμφέροντος λόγους. ΄Ετσι, για παράδειγμα, παλιότερα, ο Κόκας της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ανάδειξε  σε πρωταγωνιστή της πολιτικής ζωής του τόπου και ρυθμιστή του πολιτεύματος έναν από τους πλέον «σκοτεινούς»  πολιτικούς της χώρας, τον Κωνστ.Μητσοτάκη και ο Λαμπράκης  με το ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ, ανεβοκατέβαζε επί σειρά ετών κυβερνήσεις και προωθούσε πολιτικά-και όχι μόνο-πρόσωπα κατά  βούληση και συμφέρον.

Σήμερα και μετά το 1988-9, χρονιές έναρξης της λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης και μέσω αυτής ,ο Λαμπράκης, ο Μπόμπολας, η κόρη του «Κίτσου» της Ελευθεροτυπίας, οι ανεκδιήγητοι Κουρήδες, ο Ρίζος, ο Κύρτσος, ο  Χατζηνικολάου, ο Τριανταφυλλόπουλος ο Ευαγγελάτος, ο Παπαχελάς, ο Τράγκας, ο Πρετεντέρης και οι λοιποί,  συνεχίζουν απτόητοι να κατασκευάζουν ή να αποσιωπούν ειδήσεις, να επινοούν ή να αποκρύπτουν  σκάνδαλα, αρκεί τα «προϊόντα» που λανσάρουν να έχουν ακροαματικότητα, διάρκεια, σασπένς, με απώτερο στόχο το χρήμα φυσικά, αφού αυτό θα αυξήσει τις διαφημίσεις και θα καλύψει απέραντο χρόνο που χρειάζονται οι εκφωνητές-σχολιαστές στα τηλεοπτικά παράθυρα, για  να καλύψουν. Τα κόμματα, όμηροι τις περισσότερες φορές, αυτής της νοοτροπίας  όχι μόνο δεν τολμούν να αντισταθούν στην κατασκευασμένη πληροφόρηση των ΜΜΕ, αλλά συμμετέχουν στη διαδικασία παραγωγής και τηλεοπτικής της  εξέλιξης, για να αποκομίσουν ανάλογα μικρό ή μεγάλο κομματικό όφελος.

Να δούμε κάποια τέτοια  κατασκευασμένα και ήσσονος σημασίας θέματα τα τελευταία χρόνια, που αναγορεύτηκαν σε μείζονα και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούσαν πέραν της  υψηλής τηλεθέασης:

1.Υπόθεση Βαβύλη: Ένα πρωί, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ανακαλύπτει το μεγαλύτερο εγκληματία και κομπιναδόρο των τελευταίων χρόνων στην επικράτεια, έναν ονόματι Βαβύλης. Ο τύπος, ένα παιδί, που βιαζόταν να βγάλει εύκολα λεφτά και να παριστάνει τον σπουδαίο, αναγορεύτηκε σε επικίνδυνο κατάσκοπο, προδότη, μιζαδόρο, έμπορο ναρκωτικών, σκοτεινή μορφή, που έλυνε και έδενε στο πατριαρχείο των Ιεροσολύμων. Μετά από συνεντεύξεις και κόντρα συνεντεύξεις και κυνηγητά και αποκλειστικές αποκαλύψεις, σχολιασμούς ειδικών από τα τηλεπαράθυρα- τηλεδίκες, ένας τζερτζελές που κράτησε μήνες, τελικά ξεφούσκωσε με την  πτώση του πατριάρχη Ειρηναίου (αυτός ήταν και ο βασικός σκοπός όλης αυτής της ιστορίας), που ως φαίνεται τα είχε περισσότερο καλά με τους Εβραίους απ΄ότι του επέτρεπαν από την Ελλάδα. ΄Ετσι, αφού τον κατάργησαν εν μια νυκτί και στη θέση του έβαλαν νέο , περισσότερο υπάκουο  πατριάρχη, ο μεν Βαβύλης πήγε για λίγο καιρό στη φυλακή-και κακώς-και σήμερα ουδείς θυμάται το μεγάλο εκείνο σκάνδαλο, που τροφοδότησε με πολλές διαφημίσεις ,δόξα και αναγνωρισιμότητα έναν Τριανταφυλλόπουλο, Χατζηνικολάου, Ευαγγελάτο και λοιπούς αστέρες της άθλιας ελληνικής τηλεόρασης.

2.Παραδικαστικό: Και πάλι ο Τριανταφυλλόπουλος και κατά πόδας ο Χατζηνικολάου, ο μαϊντανός των τηλεπαραθύρων δικηγόρος Κούγιας και άλλοι ειδικοί …συλλαμβάνουν έναν σεξομανή δικαστάκο, ένα φτωχοπρωτοδίκη ανθρωπάκι, δυο τρελούτσικες και άκρως φιλοχρήματες δικαστίνες, κάποιον παλαβό αρχιμανδρίτη και 2-3 ψιλοκομπιναδόρους δικηγόρους και γίνεται το «έλα να δεις». Οι μεγάλοι ντέτεκτιβ της δημοσιογραφίας, ανακάλυψαν και σχεδόν εξάρθρωσαν τα παραδικαστικά κυκλώματα στην Ελλάδα, τιμώρησαν τους ενόχους και έτσι επήλθε η περιβόητη κάθαρση στο χώρο της δικαιοσύνης. Στο μεταξύ, τα παίρνουν κρανίο οι δικαστές των κατώτερων κλιμακίων, που κατά κανόνα έκαναν και κάνουν καλά τη δουλειά τους και για ψύλλου πήδημα αρχίζουν να χώνου φυλακή, όποιον έπεφτε στα χέρια τους. Βέβαια, ούτε λόγος πως έγινε με όλα αυτά κάποια κάθαρση που αφορά κυρίως δικαστές σε υψηλά κλιμάκια, με παχυλότατες αμοιβές από διαιτησίες, με βίλες στα βόρεια προάστια και το Σχοινιά, με οικόπεδα στη Σύρο και αλλαχού. Φυσικά, καμιά νύξη και για το μέγα σκάνδαλο, όταν οι δικαστές δικάζουν ή συναλλάσσονται με τους πολιτικούς  και εν γένει δικάζουν με βάση την «ιδεολογική» τους  ταυτότητα και όχι εκείνη του αδέκαστου και ανεξάρτητου δικαστή, κυρίως σε δίκες πολιτικές.

3.Οικόπεδα Βατοπεδίου: Δυο φιλοχρήματοι καλόγεροι, ανταλλάσσουν  μια λίμνη από την αναμφισβήτητη περιουσία της μονής Βατοπεδίου με κάτι οικόπεδα-φιλέτα,  ελέω κάποιων υπουργών και παρατρεχάμενων του Καραμανλή και καρπώνονται καμιά εικοσαριά εκατομμύρια Ευρ-ώπουλα. Υπό άλλες συνθήκες και εποχές, ούτε στα ψιλά των εφημερίδων θα γραφόταν το…σκάνδαλο, όπως άλλωστε έγινε τόσο καιρό. Στο μεταξύ, όμως, οι Πασόκοι, ο Αλαβάνος και οι δελφίνοι της ΝΔ , αποφάσισαν πως είναι ώρα να πάρει πόδι ο Καραμανλής. Επιστρατεύεται, λοιπόν, ο Εφραίμ και οι εμπλεκόμενοι άνθρωποι του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, γίνεται ένας πανικός, ένας πρωτοφανής σάλος και νά΄το, το μεν ΠΑΣΟΚ περνάει μπροστά από τη ΝΔ 4 ποσοστ. μονάδες, ο δε Καραμανλής αρχίζει να ετοιμάζει τις βαλίτσες του, πριν βυθίσει τη Δεξιά σε ένα ποσοστό κάτω του 25% των ψηφιζόντων.

Τέτοια, λοιπόν, είναι τα.. μεγάλα σκάνδαλα στη χώρα μας και αυτούς τους σκοπούς εξυπηρετούν η κατασκευή και το φούσκωμά τους από τα ΜΜΕ και τα κόμματα. Το γεγονός ότι ήδη η χώρα έχει πτωχεύσει, πως δεν υπάρχουν πια χρήματα ούτε καν τα εφ άπαξ να πληρωθούν, πως η Ελλάδα έχει πιάσει πάτο οικονομικά, όπως τα ξένα ΜΜΕ καθημερινά σχεδόν επισημαίνουν, ότι πολύ γρήγορα δεν αποκλείεται ακόμα και τις συντάξεις-μισθούς να κατάσχουν οι Τράπεζες για χρέη ή  να ορίσουν όριο στην ανάληψη ποσών από τις καταθέσεις, γι αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, κανείς δε μιλά. Αλλά, αν μιλήσουν, ο κόσμος θα σπεύσει να σηκώσει τις καταθέσεις του με αποτέλεσμα οι Τράπεζες να βάλουν λουκέτο και το σύστημα να τιναχτεί στον αέρα από τη μια στιγμή στην άλλη. Και τότε, από πού θα πάρουν τα κόμματα τις  επιδοτήσεις τους-μαμούθ  και οι βουλευτές τις παχυλότατες αμοιβές τους? Πώς θα συνεχίσει το σύστημα να δουλεύει και να διαιωνίζει την απάτη και τον αποπροσανατολισμό των υπηκόων του? Ακούει κανείς?

 

ΚΚΕ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ:ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ
05.12.08

….

Εκεί, όμως ,που «δίνουν ρεσιτάλ»,όσον αφορά την αγαστή συνεργασία, την ασυλία και την υποκρισία ΟΛΩΝ των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, είναι στο μέγα θέμα του καταστροφικού δανεισμού της χώρας. Όπως και σε άλλο  μπλογκ  με τίτλο «ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ» αναπτύξαμε, η χώρα έχει καταρρεύσει οικονομικά (πτωχεύσει) και αυτή είναι η διαπίστωση όλων των οικονομικών κύκλων της Ευρώπης και των Βρυξελών, φυσικά. Το χρέος και τα ελλείμματα είναι απίστευτα τεράστια. Μισθοί, συντάξεις, εξοπλισμοί, παροχές διάφορες και κονδύλια, καταβάλλονται πλέον μόνο από δανεικά, αφού δεν υπάρχουν χρήματα στον κρατικό κορβανά. Ο δανεισμός (αν βρεθούν δανειστές) της επόμενης χρονιάς( 2009), για παράδειγμα, θα πλησιάσει τα 50-55 δις, ευρώ και με επιτόκιο 2% μεγαλύτερο της…Γερμανίας.

Και ενώ αυτή είναι η τραγική και μη αναστρέψιμη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η μεν κυβέρνηση αποκρύπτει την αλήθεια από τους ΄Ελληνες, τα δε λοιπά κόμματα, ενώ γνωρίζουν κι αυτά πολύ καλά πως  η οικονομική καταβαράθρωση της χώρας είναι οριστική και αμετάκλητη, όχι μόνο δεν  προβαίνουν σε «σταυροφορία» ενημέρωσης, αλλά τη συγκαλύπτουν κιόλας. Φωνάζουν, τάχα μου, ελάχιστες φορές, αλλά στην ουσία προτιμούν να ασχολούνται με τα …αποδοτικά σε κομματικό όφελος σκάνδαλα, τύπου Βατοπεδίου-Εφραιμ, γιατί είναι «πιασάρικα» και τηλεοπτικά, παρά με το πρόβλημα της οικονομικής κατάρρευσης.

Αλλά, γιατί αυτή η στάση  και των πέντε ελληνικών κομμάτων-συνεταίρων? Τα δύο μεγάλα κόμματα, βέβαια, έχουν τους ίδιους λόγους να καμώνονται πως δε βλέπουν τίποτα. Αυτό, γιατί και τα δύο, όταν ασκούν κυβερνητική εξουσία, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να δανείζονται ασύστολα, επειδή ακριβώς ούτε έχουν να προτείνουν ούτε να εφαρμόσουν κάποιο πρόγραμμα πλουτοπαραγωγικό για τη χώρα. Η εύκολη και συνηθισμένη λύση, λοιπόν, είναι ο αναπόφευκτος και σκληρός δανεισμός. Και την εφαρμόζουν ανελλιπώς και αδιαλείπτως από τη μεταπολίτευση και μετά. Τις συνέπειες από  αυτόν τον άκρατο δανεισμό, τις υφιστάμεθα πια όλοι στο πετσί μας. Ευτυχώς, που με την γενική οικονομική κρίση έγινε απόλυτα εμφανές το πρόβλημα και δε γίνεται να το αποκρύψουν άλλο.