ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΑΠΤΗΣ. ΕΝΑ ΕΞΕΧΟΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΣΗΠΟΤΟΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΟΥ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΤΑΝ ,ΣΕ ΑΡΙΣΤΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ… ΚΟΠΤΟΡΡΑΠΤΙΚΗΣ!

Επίθεση με γιαούρτι στον δημοσιογράφο Χρήστο Ράπτη (ΒΙΝΤΕΟ ...

(iefimerida.gr).

«Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της κλιματικής αλλαγής»: Τα διεθνή ΜΜΕ για το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας

Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολουθούν τα διεθνή ΜΜΕ τη θεομηνία στην Ελλάδα και την έκταση των φονικών φυσικών καταστροφών καθώς η χώρα μας μετρά τις πληγές της μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

«Πλημμύρες στην Ελλάδα: Στους 10 ανεβαίνει ο απολογισμός των νεκρών», μεταδίδει η Deutsche Welle σημειώνοντας: «οι πλημμύρες στην Ελλάδα ακολούθησαν μια τεράστια δασική πυρκαγιά στα βόρεια και το πιο ζεστό καλοκαίρι της χώρας που έχει καταγραφεί

Καθώς ο κόσμος θερμαίνεται, η ατμόσφαιρα περιέχει περισσότερους υδρατμούς που αυξάνουν τον κίνδυνο ισχυρών βροχοπτώσεων σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη, ιδιαίτερα στην Ασία, τη Δυτική Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική. Σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, όπως η αστικοποίηση και η εκχέρσωση εκτάσεων για αξιοποίηση της γης, αυτά τα πιο έντονα γεγονότα βροχοπτώσεων συμβάλλουν στις πλημμύρες»

 

 

Larissanet.gr

“Η βροχή που έπεσε στα νότια της Θεσσαλίας ήταν απλά υπερβολική για να την αντέξει ο Παλαμάς και τα αντιπλημμυρικά όχι ικανά να συγκρατήσουν πάνω από 600 τόνους ανά στρέμμα”.

*****

Διεθνή ΜΜΕ, το εξής… ένα .  Η Deutsche Welle  που,όμως,  άλλα αναφέρει. Λέει  πως οι  πλημμύρες στην Ελλάδα ακολούθησαν μια τεράστια δασική πυρκαγιά στα βόρεια.  Και πως    οι υδρατμοί  από το φαινόμενο  της αυξανόμενης θερμότητας  σε συνδυασμό  με την  αστικοποίηση και την εκχέρσωση  εκτάσεων για αξιοποίηση γης , δίνουν έντονα γεγονότα βροχοπτώσεων.

Βροχοπτώσεις που αν ο εκλεκτός  της κυβέρνησης, Αγοραστός  και οι λοιποί  τοπικοί άρχοντες στις πληγείσες περιοχές,   έβαζαν  τα λεφτά που φάγανε όλοι μαζί σε έργα αντιπλημμυρικά,  σήμερα  ο κάμπος της Θεσσαλίας, θα είχε απλώς … δροσιστεί.  Και οι 11  νεκροί συνάνθρωποι θα ήταν  ζωντανοί.  Όπως και οι χιλιάδες νεκροί  της πανδημίας,  όχι από τον κορόνα , που πίσω του κρύβεται η  κυβέρνηση της συμφοράς και της απάτης, αλλά από την εγκληματική έλλειψη ΜΕΘ.

Μια ζωή ,  η κυβέρνηση του  ψεύδους  και της παραπλάνησης  …  «τί έχεις Γιάννη, τί είχα πάντα»!