Στην τρίτη φτωχότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης τρέχουμε με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς έναν τοίχο και κανείς δεν ασχολείται. Ούτε το συζητούμε ούτε απασχολεί κανέναν.

Από εκείνη τη χρονιά  και μετά θα πρέπει να πληρώνουμε ξανά ετησίως περίπου 14 δισ. ευρώ μόνο για τόκους. Θα πρέπει να βγαίνουμε κάθε χρόνο στις αγορές όχι για 6-8 δισ. ετησίως όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά σχεδόν για το διπλάσιο ποσό ή να τα βρούμε από τον προϋπολογισμό.

δ.Στάση τουΝίκα

Στάση που έγινε στην Κωνσταντινούπολη επί Ιουστινιανού (532), με βασική αιτία τη δυσφορία του πληθυσμού εναντίον της διοίκησης και ιδιαίτερα εναντίον της οικονομικής πολιτικής του μισητού υπουργού Ιωάννη ΚαππαδόκηΗ στάσηπου ονομάστηκε έτσι από το σύνθημα των στασιαστών «Νίκα», ξεκίνησε από τον ιππόδρομοόπου οι σπουδαιότεροι δήμοι (ομάδες του ιπποδρόμου), οι Πράσινοι και οι Βένετοιυποστηρικτέςσυνήθωςαντιμαχόμενων απόψεωνενώθηκαν και ξέσπασαν σε βίαιες εκδηλώσεις (εμπρησμούς κλπ.). Η απόπειρα του Ιουστινιανού να συμβιβαστεί με ορισμένα από τα αιτήματα των στασιαστών απέτυχε εξαιτίας της αδιαλλαξίας των τελευταίων πουενισχυμένοι από τους οικονομικά κατεστραμμένους χωρικούς οι οποίοι βρίσκονταν στην Πόληέδωσαν στη στάση χαρακτήρα άγριας λαϊκής εξέγερσηςΠαράλληλαοι συγκεντρωτικές τάσεις του Ιουστινιανού και εις βάρος της συγκλήτου και του αυτοκρατορικού συμβουλίου είχαν δημιουργήσει δυσαρέσκειες στους κόλπους των ανώτερων αυτών υπαλλήλωνπου με τη στάση αποκαλύφθηκαν.

ε. Επικοινωνιακά «πυροτεχνήματα» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά της οπαδικής βίας

Επικοινωνιακά «πυροτεχνήματα» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά της οπαδικής βίας

Documento

στ. Οπαδική βία: Οικονόμου και Βρούτσης στον Άρειο Πάγο για την ποινική αναβάθμιση της έρευνας -Τι στοιχεία καταθέτουν

iefimerida.gr

***

Δεν υπάρχει   “οπαδική βία»  όπως την αντιλαμβάνονται και την παρουσιάζουν στο Γκεμπελιστάν.   ΄Οπως δεν υπάρχει στη ζωή  τίποτα  “απολίτικο”.

Οι εξουσίες πάντα,  όχι μόνο επειδή αποπροσανατολίζονται και κάποτε καθοδηγούνται από τη βιομηχανία παραπληροφόρησης, που συντηρούν οι ίδιες,  αρνούνται να ξεχωρίσουν την αιτία από την αφορμή.  Και πέφτουν στις παγίδες που  στήνουν.

Η  «οπαδική βία»  διαβάζεται αλλιώς από την Ιστορία.  Οι σημερινοί   “Πράσινοι και Βένετοι” στα “Ιπποδρόμια” του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ με τα μαχαιρώματα και τις δολοφονικές φωτοβολίδες, είναι η κορυφή του παγόβουνου. Και, πάντως, όχι η πραγματική αιτία της βίαιης συμπεριφοράς  τους.

Κι  όσες συσκέψεις  αν πραγματοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους «άριστους», τους «ειδικούς» και τους “αξιωματούχους”, όσες πέτσινες δημοσκοπήσεις κι αν παραγγείλει στον Αλαφούζο και το Ράπτη,

ΑΝ

–  ΔΕ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ

–  ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ  ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΘΩΩΝ  ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΥΛΟ

–  ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΑΞΕ ΣΕ ΑΧΡΗΣΤΗ ΛΑΜΑΡΙΝΑ 15 δισ  ΚΙ ΑΦΗΣΕ 20.000  ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ

-ΔΕΝ ΒΓΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ  ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΧΡΕΟΥΣ  Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ   ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ

Τότε,

Ως το 2032, μπορεί να πετάει τα ΜΑΤ στις διαδηλώσεις και   τις πορείες και να διαλύει τα πλήθη.   Την αποφράδα εκείνη χρονιά, όμως,  που  θα αρχίσουν να τους «κρεμάνε στο Σύνταγμα»,  τα ΜΑΤ της Χρυσής Αυγής   δε θα  μπορέσουν να τους σώσουν.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΘΗΤΕΣ”!