ΑΘΩΟΙ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΟΧΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΗΣ NOVARTIS

Αθώα για όλες τις κατηγορίες η Τουλουπάκη – Ενοχή Παπαγγελόπουλου μόνο για δύο πλημμελήματα

Το Ειδικό Δικαστήριο έκρινε με πλειοψηφία 9/4 αθώα την Ελένη Τουλουπάκη για την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας, και αθώα με πλειοψηφία 8/5 για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Aθώος κρίθηκε ομόφωνα για τα παραπάνω αδικήματα και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος καθώς με πλειοψηφία 8/5 για την υπόθεση της Γεωργίας Τσατάνη, αθώος με πλειοψηφία 8/5 για την υπόθεση του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου και αθώος για την υπόθεση Βγενόπουλου – Αλαφούζου με πλειοψηφία 7/6.

Ένοχος κρίθηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος μόνο για τις υποθέσεις που αφορούσαν την Ελένη Ράικου (πλειοψηφία 7/6) και τον τραπεζίτη Μιχάλη Σάλλα (πλειοψηφία 8/5).

Η Ελένη Τουλουπάκη μετά την αθωωτική απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου

Ελένη Τουλουπάκη για απόφαση Ειδικού Δικαστηρίου:

«Σήμερα είναι μια μέρα δικαίωσης. Το Ειδικό Δικαστήριο με την απόφασή του αποκατέστησε την αλήθεια. Υπό τις παρούσες τραγικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες, γίνεται άλλη μια φορά φανερό ποσό σημαντική είναι η ανεξαρτησία των λειτουργών της Δικαιοσύνης για την δικαίωση εκείνων που την αναζητούν. Εκείνοι που προσπάθησαν να κάμψουν το ελεύθερο φρόνημα των λειτουργών της Δικαιοσύνης, δεν επεδίωξαν τίποτα λιγότερο από το να αυθαιρετούν χωρίς περιορισμούς. Όρθια Δικαιοσύνη σημαίνει όρθια Ελλάδα! Γι’ αυτό υπόσχομαι ότι θα μείνω όρθια», δήλωσε η Ελένη Τουλουπάκη μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου.

ο Δ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε τα εξής: «Για πέντε ολόκληρα χρόνια προσπάθησαν να με εξοντώσουν και να με κλείσουν φυλακή για να ξεπλύνουν το τεράστιο σκάνδαλο της Novartis. Απέτυχαν. Η Novartis αποδείχτηκε το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους και εγώ καταδικάστηκα για δύο γελοίες, ανύπαρκτες, κατασκευασμένες και άσχετες με το σκάνδαλο της Novartis περιπτώσεις ενός πλημμελήματος, με οριακή πλειοψηφία μόνο σε χρηματική ποινή. Νιώθω σφόδρα προσβεβλημένος που το τομάρι μου κάποιοι απαίτησαν να γδάρουν, κοστολογήθηκε τόσο φθηνά. Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει και συνεχίζει να θλίβεται. Αυτά προς το παρόν».

****

Υποτίθεται πως σήμερα  όλα τα μέλη της  εγκληματικής οργάνωσης και  των  κατηγορουμένων της Novartis ,αλλά και των  σκευωρών που έστειλαν σε  ειδικό δικαστήριο την  Τουλουπάκη και τον Παπαγγελόπουλο, έπρεπε  να μην κυκλοφορούν έξω.  ΄Η , να βγαίνουν στην κοινωνία μεταμφιεσμένοι ,έτσι που ούτε η μάνα τους η ίδια  να μην τους αναγνωρίζει. Είναι το όνειδος του τόπου!

Εκείνος ο θρασύτατος ΑκροδεξιοΝαζί ΄Αδωνις που απειλούσε  να κλείσει φυλακή την Ελένη Τουλουπάκη ,γιατί  του τραβηξε τη μουτσούνα του λωποδύτη,  ήθελα να ξέρω, όχι τί θα λέει με την απαίσια , τσιριχτή  “χολή” ,  του   καλεσμένου  στο γυάλινο  σαλόνι του επίσης αισχρού  Πορτοσάλτε,  αλλά τί θα πει με  γυμνό το πρόσωπό του   στα παιδιά του.  ΄Οταν αργότερα θα καταβάλουν τα δίδακτρα στα Χάρβαρντ από τα κλεμμένα λεφτά (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ NOVARTIS.  ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ!),  για να πάρουν κι αυτοί ,όπως το μαφιόζικο αφεντικό του πατέρα τους,  το πτυχίο μέσω…DHL.    Αν τον ρωτήσουν, πόθεν έσχες πατέρα τον παρά ; Είναι από  “αργύρια” ή απ΄τον ιδρώτα σου; Τί έχει να τους  απαντήσει; Αν δεν καταντήσουν  φυσικά  κι αυτά σαν το γονιό τους,όπως  τα παιδιά του Κων.Μητσοτάκη.

 

Κι εκείνος ο …ανώτατος δικαστής (τρομάρα του!) ο Πικραμένος; Τέτοια…πίκρα που θα πήρε σήμερα  μετά την απόφαση και τις  ανάποδες,σβουριχτές    σφαλιάρες που έφαγε  από τους ίδιους τους συναδέλφους του , με τι μούτρα θα αντικρίζει τους ανθρώπους που καταδίκασε στη θητεία του ως δικαστής,  ακόμα κι  αν ήταν τούτοι  ένοχοι; Αλλά και για  τις άλλες,   αποφάσεις, κυρίως  σε οικονομικά και… διαιτητικά ζητήματα ;  (Πάλι ξέρουμε τί λέμε. Κι όχι στα κούφια!)

Και ο κωμικο-τραγικός Ευάγγελος;  Καθηγητής τούτος   του… Δικαίου.  Αυτού ,ακριβώς,  που  καταπάτησε και καταξεφτίλισε , πώς μπορεί να σηκώνει μάτια να αντικρύζει τους πρώην  φοιτητές του , όταν τους συναντά  στο δρόμο;

Την  εγκληματική οργάνωση που  τα μέλη της μοιράστηκαν πάνω από   50 εκατομμύρια σε μίζες ,  χάρισαν 50 δισ.  από τις υπερτιμολογήσεις στη  Νovartis  και προξένησαν  ζημιά 3 δισ. του Δημοσίου,  η Ιστορία δεν τους καταδικάζει μόνο και γι αυτό  ΚΥΡΙΩΣ. Το έγκλημα των κατηγορουμένων έχει άλλες απείρως μεγαλύτερες διαστάσεις και επιπτώσεις από το χρηματισμό αυτό καθαυτό και τα χρήματα που κλάπηκαν.

΄Ολοι οι κατηγορούμενοι  υπήρξαν (κάποιοι ακόμα) φορείς θεσμών, εξουσιών, κρατικού  κύρους. Αν ο τραυματισμός από το χρηματισμό  ήταν σοβαρός, αυτός δεν ήταν της προσωπικής αξιοπρέπειας  ενός εκάστου (“όποιος  έχει τα γένια, έχει και τα χτένια”), αλλά κατάφεραν θανάσιμο χτύπημα στην έννοια του κράτους και της Πολιτείας. Στο ίδιο το Σύστημα.

Δεν έχουμε,βεβαίως,  την ψευδαίσθηση πως το ελληνικό κράτος, έχει κάποια σχέση με Πολιτεία ή Κράτος Δικαίου. Προσβάλεις να το λες, ακόμα και την…Μπανανία.  Οι περισσότεροι ΄Ελληνες,  θα σου πουν  το ίδιο , αν  τους ρωτήσεις. (Οι Ευρωπαίοι να δεις).

΄Οπως έχουμε αναλύσει επανειλημμένα εδώ,  η αξία του Κράτους στις ημέρες μας, αν υπάρχει, είναι μόνο ΜΙΑ.  Αποτελεί τις γραμμές που πάνω τους θα περάσει  η αμαξοστοιχία  με προορισμό τις μελλοντικές κοινωνίες .Κι αυτές,  καμιά σχέση δε θα έχουν με τις σημερινές. Είναι τότε που οι εξουσίες   θα πεθάνουν.  Θα είναι άχρηστες, επειδή οι ίδιες οι κοινωνίες σε εκείνη την εξέλιξη, θα ασκούν  την  αυτοδιαχείριση, που δεν έχουν την ικναότητα τα μέλη των σημερινών κοινωνιών.

Αν ,όμως, σήμερα οι γραμμές και τα τρένα   είναι, όπως  στα …Τέμπη και  όσοι έχουν την ευθύνη της ασφάλειας των επιβατών, είναι σαν  το Κυριάκο Μητσοτάκη και την εγκληματική  παρέα του,  τότε η αξιοπιστία της  σώας μεταφοράς των μελών της ελληνικής κοινωνίας  σε άλλες εποχές , είναι αδιανόητη, ως  εντελώς επισφαλής. ΄Ενα κράτος σαν το σημερινό ελληνικό, που το κυβερνά μια όμοια μαφία όπως αυτή του  δικτάτορα της Ρωσίας, πρέπει να γκρεμιστεί συθέμελα ,  και να οικοδομηθεί  εκ  βάθρων.  Και όσοι, εργάτες και πέτσινοι αρχιτέκτονες έχτισαν ένα τέτοιο κατασκεύασμα  με ό,τι χειρότερο σε  δομικά υλικά, πρέπει  να τιμωρηθούν και μάλιστα παραδειγματικά.

Είναι αυτός ο λόγος που όσοι διαθέτουν, έστω και στοιχειώδεις ηθικές αναστολές , φωνάζουν πως οι ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ   Σαμαράς, Πικραμένος,  Γεωργιάδης, Λοβέρδος, Βενιζέλος κ.α πρέπει σήμερα κιόλας να οδηγηθούν στη φυλακή.  Αν παραμείνουν απασφαλισμένες έξω, θα είναι η μεγάλη έκρηξη στα θεμέλια του ελληνικού, κρατικού συστήματος. Πρόκειται πλέον για αυτοανατίναξη, για θανατηφόρο χαρακίρι.

Και δεν είναι,  απλώς , οξύμωρο και παράλογο. Αυτό είναι το ένα.  Πρόκειται για  φαιδρότητα  και  όνειδος μέγα,  αν   το  συστημικό δικαστήριο στο οποίο  ομνύουν και οι ίδιοι οι  δράστες,   δέχτηκε πως η παρέα   της Νovartis  διέπραξε  το έγκλημα  της δωροδοκίας (  αυτό με τη σειρά του  σημαίνει  πως  όλες   οι κατηγορίες εναντίον  της εισαγγελέως που  μιλούσε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στη χώρα,  είναι σκευωρία,  κατασκευασμένες από τους ίδιους τους δράστες και όσους τους συγκαλύπτουν),  όμως τα μέλη της εγκληματικής αυτής συμμορίας  με τα «λευκά κολάρα», μείνουν εκτός φυλακής!

Οι γενιές που ζούμε, οι… περιλειπόμενοι… κατά τας Γραφάς,  δε χρειαζόμαστε εξήγηση. Μικροί και  μεγάλοι.  ΄Εχουμε  το πετσί μας  κατεργασμένο από τα εγκλήματα του ελληνικού κράτους.  Βαρβαρότητα, αδικία, ανισότητα, αναξιοκρατία , αναξιοπρέπεια. Δεν υπάρχει  «δεινό» που δεν εισπράξαμε εξ απαλών  ονύχων, μάλιστα!

΄Ομως , στις γενιές που έρχονται τί παραδίδουμε ως ιστορική παρακαταθήκη; Να φροντίσουν να σέβονται  ένα κράτος που  δεν τους σέβεται, αυτοαναρείται και αυτοδιαπομπεύεται;  Μπορείς να πείσεις  τις αυριανές γενιές  να συνεχίσουν να διατηρούν ένα αναξιόπιστο και σαθρό   Σύστημα που υπονομεύει την ίδια την ύπαρξή τους   και να μη σπεύσουν  να το κατεδαφίσουν;

Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου του ίδιου του ελληνικού κρατικού και κοινωνικού Συστήματος η τιμωρία των ενόχων της Νovartis. Το δικαστήριο  που απάλλαξε την Τουλουπάκη και τον Παπαγγελόπουλο, άναψε το πράσινο φως της Κάθαρσης.

΄Οπως ακριβώς  το διατύπωσε  η αθωωθείσα   εισαγγελέας  Τουλουπάκη στην ανακοίνωση της: «Υπό τις παρούσες τραγικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες, γίνεται άλλη μια φορά φανερό ποσό σημαντική είναι η ανεξαρτησία των λειτουργών της Δικαιοσύνης για την δικαίωση εκείνων που την αναζητούν»!.

Εδώ και τώρα.  Στείλτε στη φυλακή τους διεφθαρμένους  συστημικούς  λειτουργούς.  ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΣ , ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ . ΑΥΤΟ ΔΙΑΣΩΖΕΤΕ.

ΑΛΛΙΩΣ, ΘΑ ΤΑΦΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΟΥ.   ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!