Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

  • Με την ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ εξαίρεση του ορίου ηλικίας, μέσα από την Υπουργική Απόφαση Καραμανλή, στις 30 Μαΐου 2022, (ΦΕΚ 2623). Τη συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση δηλαδή, που αναφέρει και επικαλείται στην απάντησή του ο κ. Βορίδης.
  • Γιατί ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ; Διότι σύμφωνα με το ΦΕΚ της μετάταξης, άρα πριν από την Υπουργική Απόφαση Καραμανλή, στις 30 Μαΐου, είχαν ήδη συντελεστεί τα εξής:
  • 1. Στις 7 Απριλίου 2022, ο ΟΣΕ είχε ήδη θέσει το όριο ηλικίας των 48 ετών ως προϋπόθεση για μετάταξη σε θέση Σταθμάρχη.
  • 2. Στις 13 Απριλίου 2022, ο Σταθμάρχης είχε ήδη υποβάλλει αίτηση, η οποία θα έπρεπε αμέσως να είχε απορριφθεί λόγω υπέρβασης στο όριο ηλικίας.
  • 3. Στις 17 Μαΐου 2022, με το έγγραφο προς την υπηρεσία του, καθώς και με το από 25 Μαΐου 2022 απαντητικό έγγραφο της υπηρεσίας του που ενέκρινε την μετάταξη, είχε ήδη ολοκληρωθεί παράνομα η προαπαιτούμενη διαδικασία.

****

Μιλάμε για συγκάλυψη εγκλήματος!  Δεν είναι παίξε γέλασε!   ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.  Συγκεκριμένα:

΄Ενας απο τους ενόχους του μεγάλου εγκλήματος στα Τέμπη, ο   Σταθμάρχης,   υπέβαλε αίτηση  μετάταξης στις 13 Απρίλη 2022.  Ο υπάλληλος που  την παρέλαβε,  αντί να την πετάξει στα σκουπίδια ,γιατί είχε υπερβεί ο υποψήφιος  το όριο των 48 χρόνων, όπως όριζε η απόφαση,  με εντολή, προφανέστατα  κάποιου βουλευτή  (*) , για να  γίνει  το  ρουσφέτι,     έκανε ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ  δεκτή την αίτηση. Και, ως ήταν αναμενόμενο,  στις  25 Μάη 2022,  τον προσέλαβαν.

ΜΟΛΙΣ ΠΕΝΤΕ (5) ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ την πρόσληψη,  για να είναι όλοι τους καλυμμένοι , έστω και  …ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ (ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ!) στις  30 ΜΑΗ 2022,   με   απόφαση  του  Κ.  Καραμανλή, άλλαξαν  το σημείο που όριζε το απαγορευτικό όριο ηλικίας. ΤΟ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ. (**).

Αρχικά,  μετά  τα παραπάνω, μια ερώτηση-φωτιά να κάνουμε:

Κανένας πατέρας, μάνα, αδερφός, αδερφή των τραγικών θυμάτων υπάρχει; ΣΗΜΕΡΑ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΟΦΕΙΛΑΝ ΑΠΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ,  ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΕΒΗ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΕΞΩ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

Δια…αντιπροσώπων,  τα παιδιά που διαδηλώνουν  στο Σύνταγμα, αγαπητοί και θλιμμένοι συγγενείς,  δε γίνεται δουλειά.  ΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΑΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ. ΚΑΙ ΔΕ ΣΑΣ ΕΙΔΑΜΕ.   ΟΣΟ  ΚΙ ΑΝ ΨΑΞΑΜΕ ΚΙ ΑΝ ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ, ΔΕΝ  ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΜΕ  ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΣΑΣ ΠΑΡΟΝΤΑ!

Να αναμηρυκάζουμε τα ίδια, είναι βαρετό, μεν, αναγκαίο, δε. Για το καταραμένο πελατειακό κράτος στη χώρα με πολιτεύματα ,ανέκαθεν, Μπανανίας, έχουμε μιλήσει άπειρες φορές.   Κι έχει ζωή πάνω από δυο αιώνες.  Απο συστάσεως ελληνικού κράτους. ΄Οχι πως και πριν οι   ΄Ελληνες της Οθωμανικής αυτοκρατορίας,   αγνοούσαν το ρουσφέτι. Απλώς , εκείνοι μια και ζούσαν υπό το σκήπτρο  του Σουλτάνου, το έλεγαν τουρκικότατα… μπαχτσίσι.  Μ΄αυτό έκαναν πάντα τις δουλειές τους, μικρές και μεγάλες.

Ο Ιωάννης Καποδίστριας,  ο πρώτος κυβερνήτης του ανεξάρτητου ελληνικού κρατιδίου,  εν μια νυκτί, ξήλωσε από τη διοίκηση όλους, όσοι δεν ανήκαν  στη ρώσικη  αυλή του (Ρώσος ο ίδιος στην ψυχή και υπουργός Εξωτερικών της… μεγάλης πατρίδας του) και τοποθέτησε δικούς του. Θρήνος και κοπετός στο μικρό….πανελλήνιο.  Αγωνιστές, χήρες, παιδιά πεσόντων, όλοι όσοι περίμεναν ένα κράτος δικαίου, διαφορετικό απο εκείνο του Σουλτάνου, έπαθαν…πολιτισμικό  σοκ.

Δε χρειάστηκε πολύς χρόνος, για να αντιληφθούν πως τελικά, περνούσαν… καλύτερα με το Σουλτάνο, αφού   ο  νέος ηγεμόνας, ως Τσάρος τώρα  πια,   με τον Καποδίστρια   Κυβερνήτη, αχυράνθρωπό του ,  στόχο του είχε   να κάνει το Οθωμανικό ,Ρώσικο   δοβλέτι.  Και όχι, φυσικά, να κτίσει κράτος  δικαιοσύνης και αξιοκρατίας.

΄Ηταν τόσες και τέτοιου είδους οι προκλήσεις   του ίδιου του  κυβερνήτη και του κομματικού  του κράτος,  που δε γινόταν  πια αλλιώς.   Οι  Μαυρομιχαλαίοι  ανάλαβαν (και τούτη τη φορά)  να φέρουν την Κάθαρση σε κείνη την τραγωδία.  Εκτέλεσαν τον  Ρώσο τοποτηρητή -κυβερνήτη,   ως τύραννο και δεσπότη. Και έτσι τους διασώζει η Ιστορία  (πλην της στρατευμένη) . Ως ΤΥΡΑΝΝΟΚΤΟΝΟΥΣ.

΄Εκτοτε, μπορεί ο Καποδίστριας να εξέλιπε, αλλά το κομματικό κράτος ζούσε και βασίλευε. Λίγοι μετά, μέχρι και τον ίδιο τον  Κολοκοτρώνη δε δίστασε να καταδικάσει σε θάνατο και να τον κλείσει στα κάτεργα τ΄Αναπλιού! ΄Υβρις!

΄Ιδια και όμοια κι  αργότερα. Να μη μένουμε σε λεπτομέρειες. Να θυμίσουμε μόνο την πλατεία…Κλαυθμώνος. Θρήνος και…κλαυθμός   ουρανομήκης (εξ ου και το όνομα)  από τους δημόσιους υπαλλήλους, που έχαναν τις θέσεις τους, κάθε φορά που  άλλαζε κυβέρνηση.

Χρόνια μετά, δεν άλλαξε τίποτα. Το κράτος της ΕΡΕ, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, πάντως, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Το 70% του ελληνικού λαού, ήταν για χρόνια αποκλεισμένο από δημόσιες θέσεις, δημόσια έργα, άλλες δραστηριότητες. Ακόμα και ένα  περίπτερο να ήθελες να  ανοίξεις, όφειλες  να έχεις ΕΠΙΣΗΜΟ  χαρτί από το χωροφύλακα  πως είσαι Δεξιός.  Και όχι απλός  Δεξιός. Βαμμένος.  Από  Χίτες και  Μάυδες γενιά.

Μετά τη Χούντα ο…αναγενημμένος  εις Παρισίους  (στους δεκάρικους που εκφωνούσε)  Κων. Καραμανλής με τη Νέα Δημοκρατία του πια, συνέχισε να είναι  ο  ιδρυτής και ηγέτης της παλιάς  ΕΡΕ, αλλά με τη νέα μουτσούνα και το κουστούμι που του φορέσανε οι Ευρωπαίοι. Και  την εντολή,  «κάνε ό,τι κάνεις, αλλά ευρωπαϊκά, τώρα πια.».

Εκεί να δεις χαμός. Με πρόσχημα την αποχουντοποίηση, δεν υπήρχε ψηφοφόρος του Δημοτικού της Νέας ΕΡΕ  που δεν τον κάνανε κλητήρα, με μισθό  βρέξει, χιονίσει. Παλιά μου τέχνη κόσκινο, μια ζωή η Δεξιά.

Από το ΄81 και μετά, με δυναστεία Πασοκική πια,  έχουμε το περίφημο κράτος των Πρασινοφρουρών.  Εδώ, τα σημειώματα «κοινωνικών φρονημάτων» δεν τα χορηγούσε πια η Χωροφυλακή, αλλά η… Κλαδική.

Και κράτησε,  κι αυτό το πελατειακό , πράσινο κράτος,  χρόνια. Δεν υπήρχε,  ωσαύτως, καθαρίστρια σε σχολείο, ακόμα και με πλαστό απολυτήριο Δημοτικού,  που να μην πιάσει μια θεσούλα, να ρίξει ρίζες.  Βρέξει, χιονίσει πάλι ο μισθός.

Όμως, να σταθούμε  στο σημείο αυτό σε μια ιδιαίτερη κατηγορία  πελατών.  Sui generis τούτοι. Οι  πανεπιστημιακοί.  Σ αυτή τη συνομοταξία, ανέκαθεν,  ως και σήμερα ακόμα, ισχύει μια ιδιαιτερότητα στο ρουσφέτι. Το παίρνεις (διάβαζε γίνεσαι  δικός τους), ας  είσαι και  στούρνος. Ακόμα κι αν δεν έχει το κόμμα σου την εξουσία . Με… αλλαξοκωλιές!

Από το ΚΚΕ μέχρι την Ακροδεξιά. “Στηρίζεις το παιδί μου, τον  ανιψιό, τον κουμπάρο, την γκόμενα  ,το κομματικό  μου τακίμι να πάρει έδρα, πόστο, βοηθηλίκι;  Θα έχεις στον δικό σου την  ανταπόδοση.  ΄Ότι δίνεις, παίρνεις”!

Διαχρονικό, ακλόνητο , προκλητικό και φυσικά   εγκληματικά  θανατηφόρο  (όπως το πρόσφατο στα Τέμπη)  το ρουσφέτι  στην Ελλάδα της φαιδράς πορτοκαλιάς.  Μέχρι που ,  ως φαίνεται,   ακόμα και  ο θεός της Ελλάδας, προστάτης και βοηθός της πάντα,  τα… πήρε κρανίο τόσα χρόνια να βλέπει  τέτοια εγκλήματα κι έγινε τιμωρός!

Είπε … σιχτίρ   πια κ@λοφάρα .  Σας σιχάθηκα. Και …”απέστρεψε το πρόσωπόν του αφ΄ημών”.

_____

(*)Zougla.gr

Αυτοί είναι οι πραγματικοί ένοχοι

Μπίζιου στη «Ζούγκλα»: «Δεν έκανα εγώ το ρουσφέτι»

Στέλλα Μπίζιου

Η γραμμαΗ γραμματέας της Στέλλας Μπίζιου, Σωτηρία Παπαδοπούλου, στο γραφείοτέας της Στέλλας Μπίζιου, Σωτηρία Παπαδοπούλου, στο γραφείο

Επιτέλους μετά από προσπάθειες που κράτησαν 24 ώρες υπήρξε επικοινωνία της «Ζούγκλας» με τη βουλευτή της εκλογικής περιφέρειας Λάρισας, Στέλλα Μπίζιου. Ήταν προφανές πως μετά και από τις πληροφορίες που εν τω μεταξύ είχαν αποκαλυφθεί από τη «Ζούγκλα» ότι έπρεπε να ερωτηθεί η βουλευτής για το εάν και κατά πόσο αυτές οι πληροφορίες ευσταθούν.

Μιλάμε για τη σχέση, την συγγενική που διατηρούν η γραμματέας της Σωτηρία Παπαδοπούλου με την θυγατέρα του σταθμάρχη Βασίλη Σαμαρά. Επίσης, θα έπρεπε να ερωτηθεί για το κατά πόσο είναι αναμεμειγμένη ως ισχυρό πολιτικό πρόσωπο του νομού Λαρίσης στην «εξυπηρέτηση» του σταθμάρχη και την τοποθέτηση του στο σταθμαρχείο της Λάρισας, δίπλα στο σπίτι του.

Σημειωτέον, η «Ζούγκλα» αποκάλυψε πως η γραμματέας της βουλευτή, Σωτηρία Παπαδοπούλου, και η θυγατέρα του σταθμάρχη είναι επί της ουσίας συννυφάδες. Το περίεργο έως και δυσεξήγητο επαγγελματικό οδοιπορικό του 59χρονου σταθμάρχη από τότε που εγκατέλειψε το τμήμα αποσκευών του ΟΣΕ για να γίνει μετακλητός στο υπουργείο Παιδείας μέσω της αποκαλούμενης κινητικότητας, την επιστροφή του στον ΟΣΕ μέσω εσωτερικής διαδικασίας επιλογής σταθμαρχών και τέλος την επιλογή του και τοποθέτηση του στο νευραλγικότατο σημείο της σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στη Λάρισα, όλη αυτή η πορεία εκ των πραγμάτων παραπέμπει σε μια έξωθεν και αποτελεσματική παρέμβαση που στη χώρα μας αποκαλείται «ρουσφέτι».

Η γραμματέας της Στέλλας Μπίζιου και η θυγατέρα του σταθμάρχη Λάρισας σε κάποια παραλία το καλοκαίρι

Η γραμματέας της Στέλλας Μπίζιου και η θυγατέρα του σταθμάρχη Λάρισας σε κάποια παραλία το καλοκαίρι

(**) Το υπουργείου Εσωτερικών απάντησε με ανακοίνωσή του πως οι υποψήφιοι διέπονται από την σχετική Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 3326/Β/2022), όπου καθορίζονται τα ειδικά όρια ηλικίας διορισμού προσωπικού, τα οποία δεν καταλαμβάνουν τους υπό μετάταξη υπαλλήλους σύμφωνα με το άρθρο 33 της Υπουργικής Απόφασης με ΦΕΚ 2623/Β/2022 που αφορά στον Εσωτερικό Κανονισμό του ΟΣΕ.

«Ο εν λόγω υπάλληλος ήταν μετατασσόμενος και δεν είχε περιορισμό ορίου ηλικίας. Τα λεγόμενα επιθυμητά προσόντα δεν αποτελούν νομικές προϋποθέσεις παρά μόνο επιθυμητές κατευθύνσεις που αναζητά ο Οργανισμός, τα οποία όμως προφανώς δεν τον κωλύουν από το να κάνει επιλογές, καθώς δεν αποτελούν τυπικές προϋποθέσεις είτε για πρόσληψη είτε για μετάταξη και οι οποίες ορίζονται μόνο από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο» αναφέρει το έγγραφο του υπουργείου για να προσθέσει:

«Επιπλέον, ενημερώνουμε ότι ο ΟΣΕ προκήρυξε συνολικά στον A΄ Κύκλο Κινητικότητας του 2022, 114 θέσεις. Από αυτές τις 114 θέσεις, καλύφθηκαν μόλις 8 θέσεις συνολικά. Από τις 114 θέσεις οι 18 αφορούσαν Σταθμάρχες, εκ των οποίων καλύφθηκαν οι δυο μόλις θέσεις. Είναι θλιβερό, για ζητήματα τόσο ευαίσθητα και με τέτοιο έντονο συναισθηματικό και ηθικό φορτίο, ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει τη στοιχειώδη πρόνοια τουλάχιστον να διαβάσει με επιμέλεια τη νομοθεσία, προτού κατακεραυνώσει την Κυβέρνηση για τις δήθεν παράνομες ενέργειές της».

ΣΥΡΙΖΑ: Επίσημη ομολογία κυβερνητικής ενοχής η απάντηση Βορίδη

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει πως τα παραπάνω αποτελούν την πιο επίσημη ομολογία κυβερνητικής ενοχής, καθώς και την πιο έγκυρη επιβεβαίωση της διαπίστωσης ότι «τελικά, το πελατειακό-επιτελικό κράτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι αυτό που δυστυχώς βρίσκεται πίσω από την τραγωδία στα Τέμπη», εξηγώντας τα εξής:

  • «Τι προκύπτει από την αντιπαραβολή της χθεσινοβραδινής κυβερνητικής απάντησης, με το ΦΕΚ της μετάταξης του μοιραίου Σταθμάρχη στον ΟΣΕ της Λάρισας;
  • Προκύπτει η πλήρη γνώση και συνέργεια της κυβέρνησης, στην προσπάθεια συγκάλυψης της παράνομης μετάταξης του μοιραίου Σταθμάρχη.
  • Πως; Με την ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ εξαίρεση του ορίου ηλικίας, μέσα από την Υπουργική Απόφαση Καραμανλή, στις 30 Μαΐου 2022, (ΦΕΚ 2623). Τη συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση δηλαδή, που αναφέρει και επικαλείται στην απάντησή του ο κ. Βορίδης.
  • Γιατί ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ; Διότι σύμφωνα με το ΦΕΚ της μετάταξης, άρα πριν από την Υπουργική Απόφαση Καραμανλή, στις 30 Μαΐου, είχαν ήδη συντελεστεί τα εξής:
  • 1. Στις 7 Απριλίου 2022, ο ΟΣΕ είχε ήδη θέσει το όριο ηλικίας των 48 ετών ως προϋπόθεση για μετάταξη σε θέση Σταθμάρχη.
  • 2. Στις 13 Απριλίου 2022, ο Σταθμάρχης είχε ήδη υποβάλλει αίτηση, η οποία θα έπρεπε αμέσως να είχε απορριφθεί λόγω υπέρβασης στο όριο ηλικίας.
  • 3. Στις 17 Μαΐου 2022, με το έγγραφο προς την υπηρεσία του, καθώς και με το από 25 Μαΐου 2022 απαντητικό έγγραφο της υπηρεσίας του που ενέκρινε την μετάταξη, είχε ήδη ολοκληρωθεί παράνομα η προαπαιτούμενη διαδικασία.
  • Συνεπώς, μετά την απάντηση της κυβέρνησης μέσω του Υπουργού Εσωτερικών δεν απέμειναν ερωτήματα σε κανέναν πολίτη.
  • Τα στοιχεία, τα επίσημα έγγραφα, οι αδιαμφισβήτητες ημερομηνίες, η αλληλουχία των γεγονότων, καταδικάζουν απόλυτα την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
  • Δυστυχώς, εάν είχε τηρηθεί η νομιμότητα, ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν θα είχε μπορέσει να καταλάβει τη συγκεκριμένη θέση του Σταθμάρχη Λάρισας και δεν θα βρισκόταν να ασκεί τα συγκεκριμένα καθήκοντα τη μοιραία βραδιά της 28ης Φεβρουαρίου».