ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ- ΚΥΡΙΑΚΟΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. “ΤΙ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΤΙ ΠΑΠΑΓΟΣ”. ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η… “ΚΑΦΕΤΖΟΥ ΤΟΥ ΠΙΟΥΡΙΦΟΪ”

                   ΟΠΛΟΑΓΟΡΕΣ

 ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΕ ΝΕΑ “ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ” ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΕΠΩΣΕΤΕ ΜΙΖΕΣ. NOVARTIS ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ  ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΞΑΝΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΘΑ  ΣΑΣ ΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ.

____________________________________________

                              ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1.  ΣΥΡΙΖΑ: ” Το μπάχαλο με τη μεσολάβηση του ΝΑΤΟ εκθέτει τη χώρα διεθνώς και πλήττει τα εθνικά μας συμφέροντα”.

****

Τα εθνικά μας συμφέροντα!  Μάλιστα!

Μα, το ίδιο ακριβώς  λέει και η Ν.Δ.  Και γι΄αυτά τα όχι απλά  αμφιλεγόμενα,αλλά ανύπαρκτα και επικινδύνως καταστροφικά  “συμφέροντα” ,  προχωρά και η μαφιόζικη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη  σε νέες αγορές όπλων. Με την υπογραφή  φαρδιά πλατιά και του  αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα .

Να που έφτασε πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ και φανερά , να μη διαφοροποιείται στο ελάχιστο  από τη Δεξιά. Οικονομία, ελληνοτουρκικά, πανδημία , μια ίσια γραμμή. Διαφέρουν στις δημαγωγικές λεπτομέρειες μόνο. Κατά  τα άλλα,  οι μεγάλες διαφορές τους είναι τα… Εξάρχεια και οι μπαχαλάκηδες.

΄Ιδια η Ιστορία με το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται πως τα μεγάλα κόμματα δεν μπορούν να αυτονομηθούν από τη συστημική  τους σύσταση.  Η γραμμή ίδια,  που διακόπτεται μόνο  σε λαϊκίστικες  (απο)στροφές και άντε, πάλι, από την αρχή.

Παραδείγματα  άπειρα. Τα ελληνοτουρκικά.  Απολύτως …εθνική , κοινή γραμμή. Και αμφότεροι παραληρούν  σε όλους τους τόνους :  “Μία είναι η διαφορά μας με την Τουρκία. Η υφαλοκρηπίδα. Σε καμιά περίπτωση …1001 διαφορές”  .Οπότε, μια τέτοια γραμμή σημαίνει ,όχι στο διάλογο, όχι στο Διεθνές Δικαστήριο.  Τα λοιπά  που λένε και τα δυο κόμματα για προσεγγίσεις και διαλόγους, είναι “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”.

Τί διαφορετικό έλεγε και λέει η Αριστερά  για τα ελληνοτουρκικά ;  Ο Ανδρέας Παπανδρέου, μάλιστα , λίγο έλειψε να οδηγήσει  τη χώρα σε ελληνοτουρκικό πόλεμο το 1976 και 1987 με το “βυθίσατε το Χόρα και το  Σισμίκ ” , που ούτε ο Κωνστ. Καραμανλής δεν τόλμησε να ποτέ να αποφασίσει.

Συμφωνία Πρεσπών. Απόλυτη (συν) ταύτιση. Ο “Κούλης”  χρειάστηκε τους Μακεδονομάχους του μέχρι να πάρει την εξουσία. Ο Αλέξης τη “δραχμή”, για να πάρει τις εκλογές  το 2015.

Σήμερα ο Μητσοτάκης  στο θέμα της Β. Μακεδονίας έγινε Τσιπρικότερος του Τσίπρα.  Και ο Τσίπρας   (ευτυχώς)  ευρωλαγνότερος των Ευρωπαϊστών.  Τα ίδια παντού.

Στην Ελλάδα πλέον μιλάμε  για το ποιος διαχειρίζεται  την εξουσία σε επίπεδο  ονόματος αρχηγού και κόμματος, όχι πολιτικής διαφοροποίησης. Από παλιά , μάλιστα.  Είναι φανερό.

Το επαναστατικό διάλειμμα του ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε. Η χαριστική βολή ήταν  η συνεργασία τους με τους ακροδεξιούς (Ο Σαμαράς τουλάχιστον συνεργάστηκε  με τους Πασόκους).Και φυσικά η  παρεπόμενη  εκείνης της “αλλαξοκωλιάς” “ομερτά” με τον Κώστα Καραμανλή και η ατιμωρησία του για τη χρεοκοπία.

Τώρα, “πάλι τα κεφάλια μέσα”.  Εν όψει ξαναδιεκδίκησης  της εξουσίας. Και  τα δυο μεγάλα κόμματα τα παίζουν όλα.  Μέχρι δεκάρας στην τσόχα του υπερεθνικισμού-πατριωτισμού.

Οπότε… “Τι Παπάγος,  τί Πλαστήρας” . Και ποιος, ως όνομα πια,   θα είναι ο νικητής,  θα εξαρτηθεί  από τις… καφετζούδες!  Κι αυτή τη φορά δε θα είναι  μάλλον  η  καφετζού    του  Πιουριφόι!

 

2. Σφοδρά πυρά Πέτσα κατά Στόλτενμπεργκ: Οποιος κατέχει δημόσιο αξίωμα να κινείται με σοβαρότητα

Στέλιος Πέτσας

Ο …σοβαρός Πέτσας, ο Γκεμπελίσκος  της μαφιόζικης  κυβέρνησης,  δίνει μαθήματα …σοβαρότητας μέσω των Πετσοτραφών  φυλλάδων του  στο Στόλτενμπεργκ!

Στον παραλογισμό και τη διαφθορά της Νεοδημοκρατικής μαφίας, η ημέρα είναι νύχτα και τούμπαλιν.  Το  λεξικό έχει κι αυτό υποστεί άγρια,ανελέητα μαφιόζικα χτυπήματα της κυβερνητικής συμμορίας.

Τι περιμένεις τώρα από έναν Πέτσα χωρίς ίχνος… πέτσας.

 

3. Πυρά Λοβέρδου κατά Στόλτενμπεργκ: Δεν μπορεί να προκαταλαμβάνει αποφάσεις -Δε νοείται διάλογος με την Τουρκία τώρα

Αντρέας Λοβέρδος

Ο “έτερος Καπαδόκης”. Μα, τόσο σοβαρός και τούτος!

Καλά,σιγά που “θα έβαζε πέτρα στο λαιμό”   το αρχιλαμόγιο της Νovartis ,  “να πάει να πνιγεί”. Αλλοίμονο   στα παιδιά του! Τέτοιος όνειδος να κουβαλάνε οι γενιές του.

Θα είχα κάνει χαρακίρι,αν φόρτωνα τα δικά μου με τέτοιο όνομα- λέπρα.

 

4. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ
Στις 7 Οκτωβρίου η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή

Χρυσή Αυγή δίκη

Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν αποφυλακιστεί μοιραία λόγω λήξεως του 18μηνου της προσωρινής κράτησης μαζί και ο χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος δικάζεται και για την δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι τον Σεπτέμβριο του 2013.

**

Ούτε με τη … χελώνα να την κουβαλούσαν.  Το χειρότερο πλήγμα του δικαιικού ,νομικού και δικαστηριακού πολιτισμού στη χώρα μας. Οι θεσμοί όλοι θα έπρεπε να έχουν ήδη κάνει  “χαρακίρι”. Και όχι μόνο αυτός της δικαιοσύνης.

Δείξτε μου ενόχους για 60 δολοφονίες και 3.500 επιθέσεις, χωρίς  να δικαστούν.  ΄Εναν Ρουπακιά μετά από 7 ολόκληρα χρόνια (!) ,που μαχαίρωσε και σκότωσε  το παλικάρι, να πίνει τα κρασιά του ανενόχλητος  με το σκυλολόι  των Ναζί .

Δεν υπάρχει όμοιο  δικαστικό πραξικόπημα. Τουλάχιστον στη χώρα μας.

 

5. α.  ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Σοκ από τον ξυλοδαρμό 17χρονου στο Γαλάτσι -Τον χτυπούσαν 20 ανήλικοι με μανία επί 10 λεπτά

Η υπόθεση βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγες μέρες μετά την είδηση του ξυλοδαρμού 13χρονης στη Λαμία από τρεις 17χρονες. Την αποκάλυψη έκανε η μητέρα του νεαρού μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως είπε, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου ο 17χρονος ξεκίνησε να πάει για καφέ μαζί με φίλους του. Στον δρόμο βρέθηκε μπροστά σε έναν καβγά. Αν και δεν μπήκε στη μέση για να χωρίσει τους εμπλεκόμενους, φώναξε «σταματήστε» και τότε δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από νεαρό, ο οποίος τον γρονθοκόπησε και τον σώριασε στο έδαφος.

β. «Τη δάγκωσαν στο πρόσωπο, την κλωτσούσαν στα πλευρά, κάθισαν επάνω της» -Ο εφιάλτης της 13χρονης που ξυλοκοπήθηκε από 17χρονες στη Λαμία.

***

Η Ψυχολογία  της αγέλης, της “συμμορίας”. Οι ταινίες του είδους καλά  κρατούν. Οι καλύτεροι δάσκαλοι.

΄Οταν το παιδί  μαστουρώνεται μπροστά στην οθόνη  με τέτοια συνεχή και σκληρή  βία  από τα κερδοσκοπικά προϊόντα  της βιομηχανίας  θεάματος,  σήμερα θα χτυπήσει με γροθιές , αύριο με όπλο. Στο ψαχνό.  Για όποιες διαφορές ή για να ληστέψει.

Μόνο σκληρή τιμωρία. Είναι απαραίτητη. Και ίσως να είναι και  σωτήρια για το ίδιο το παιδί.  Με απαλλαγή ή “εν τάξει, παιδιά είναι”,  ανοίγει ο δρόμος  για φυλακή, ως ενήλικας.

 

6. Αφγανιστάν: Στα πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών θα αναγράφεται και το όνομα της μητέρας

Και στη Σαουδική ΄Αραβία,λέει,  ξεκίνησαν και οι γυναίκες να παίρνουν  δίπλωμα οδήγησης!

Και πού να πεις στους Ταλιμπάν (κάθε είδους και στις άλλες ,όχι μόνο τις Ισλαμικές κοινωνίες) πως  δεν υπάρχει άντρας και γυναίκα.  Εκείνο το Παυλικιανό (το αντέγραψε επί το χείρον ο Μωάμεθ)  “κεφαλή της γυναικός ο ανήρ” και “η δε γυνή,  ίνα φοβήται τον  άνδρα” ,  ήταν   μια  φαλλοκρατική μπούρδα  ενός φανατικού Φαρισαίου που μισούσε τη γυναίκα.  Και πως το  μέλλον δε θα είναι  ούτε   αρσενικό   ούτε θηλυκό.  Θα είναι  ανθρώπινο. ΄Αφυλο