ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΛΟΣ ΣΤΡΑΒΟΣ. ΕΣΥ ΑΡΜΕΝΙΖΕΙΣ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΡΟΤΑ. ΠΑΡΕ ΟΛΟ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΤΩΡΑ!

1. Πυροβολούν εν ψυχρώ διαδηλωτές στο κεφάλι οι αρχές στη χούντα της Μιανμάρ

Πυροβολούν εν ψυχρώ διαδηλωτές στο κεφάλι οι αρχές στη χούντα της Μιανμάρ

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Μιανμάρ έχουν σκοτώσει περισσότερους από 300 ανθρώπους στην προσπάθειά τους να καταστείλουν την εναντίωση στο πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου.

Περίπου 90% των νεκρών διαδηλωτών είχε πυροβοληθεί, με το ένα τέταρτο εξ αυτών στο κεφάλι, σύμφωνα με τα στοιχεία μη κυβερνητικής οργάνωσης και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

****

Στο μεταξύ, οι διεθνείς οργανισμοί,  δεν έχουν λόγο  να παρέμβουν. Δεν είναι δουλειά τους.  Καμιά καταγγελία, κανένα ευχολόγιο, εν τάξει. Τα βγάζουν.

 Από κει και πέρα, μην επεμβαίνουμε κιόλας  στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών και προσβάλουμε κανένα δικτάτορα Πούτιν  ή παραπάνω τη νέα  εγκληματική Χούντα της Μιανμάρ.

Τρελοκομείο κόσμος!

2. Άφησαν αβοήθητο μετανάστη από τη Γουινέα – Πέθανε από περιτονίτιδα στην Κω

Άφησαν αβοήθητο μετανάστη από τη Γουινέα - Πέθανε από περιτονίτιδα στην Κω

Την εγκατάλειψη ενός 44χρονου που σφάδαζε επί τρεις μέρες από τους πόνους, στο κέντρο κράτησης της Κω, καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ – Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, με αποτέλεσμα τον άδικο θάνατό του, καθώς όταν επιτέλους οι φύλακες κάλεσαν ασθενοφόρο, οι διασώστες του ΕΚΑΒ διαπίστωσαν ότι ο άτυχος άνδρας ήταν νεκρός.

Ενδεικτικό είναι το ηχητικό ντοκουμέντο με τις οιμωγές του Macky Diabete που δημοσιεύει η ΚΕΕΡΦΑ, οι οποίες ωστόσο δε στάθηκαν ικανές να ευαισθητοποιήσουν τους υπαλλήλους του κέντρου που άφησαν τον 44χρονο μετανάστη να πεθάνει από περιτονίτιδα, μετά από κρίση σκωληκοειδίτιδας!

“Οι κολασμένοι της γης”  δεν έχουν στον “ήλιο μοίρα”. Γνωστό.  Και ειδικά σε μια χώρα που  υπερηφανεύεται    τάχα  πως έχει παράδοση  στον… ήλιο της φιλοξενίας.

Παραμύθια!  Οι νησιώτες μας όχι μόνο  δεν προφέρουν τίποτα πια τζάμπα, αλλά αγριεύουν κιόλας ,γιατί τα πτώματα των προσφυγόπουλων ξεβράζονται στις ακτές τους και τους χαλάνε την τουριστική τους  μόστρα.

Δεν είναι μετρημένοι στα δάχτυλα οι ηθικοί αυτουργοί κι αυτού του εγκλήματος. Τους ξέρουμε και μάλιστα με… ονοματεπώνυμα.

Το  ερώτημα είναι.   Θα πληρώσουνε μια μέρα. Ε, ναι, πώς. Σίγουρα! ΄Οπως, άλλωστε,  όλοι οι εγκληματίες σε αυτό τον τόπο που μόνο η “φαιδρή πορτοκαλέα ευδοκιμεί”.

_______________________________________

                            ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Οργή Αναγνωστοπούλου: Συκοφαντικό και δυσφημιστικό άρθρο στο iefimerida

“Για δηλητηριώδες αντιαριστερό μίσος κατηγορεί η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ την ιστοσελίδα iefimerida και την αθρογράφο Σοφία Γιαννακά για κείμενο με τίτλο «Ποιοι μισούν τηςν 25η Μαρτίου».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Σία Αναγνωστοπούλου «η κ. Γιαννακά στοχοποιεί, κατασυκοφαντεί κόμματα και εφημερίδες (ΚΚΕ, ΕφΣυν) και δολοφονεί εν ψυχρώ χαρακτήρες (Αντώνη Λιάκο, Σία Αναγνωστοπούλου)», ενώ προαναγγέλλει ότι θα υπερασπιστεί τον εαυτό της με όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Σημειώνεται ότι η αρθρογράφος επιτίθεται και στην «Εφημερίδα των Συντακτών» μη μπορώντας, προφανώς, να δεχθεί ότι υπάρχουν και διαφορετικές αναλύσεις για την 25η Μαρτίου και τους σκοπούς πίσω από την διήμερη κυβερνητική φιέστα”.

****

Οι αριστεροί  με  σύνδρομα ή ανασφάλειες     (ως η κυρία Αναγνωστοπούλου παραπάνω,  όλως περιέργως πράγματι, άλλη γνώμη είχαμε για εκείνη), είχαν ανέκαθεν  πρόβλημα μήπως η Δεξιά τους αποδώσει την κατηγορία του εθνικού μειοδότη. Πως δεν πιστεύουν στην πατρίδα  το  ΄Εθνος,  τη φυλή. Ε, και;  “Χέστηκε η φοράδα στ΄αλώνι”!

Βγαίνει  η βουλευτίνα το ΣΥΡΙΖΑ και το παραδέχεται.  ΄Οτι τη δυσφημεί μια διεφθαρμένη δημοσιογράφος, που για να εισπράξει τα ψίχουλα   από το  Ράπτη,  τα “κατεβάζει όλα”  ανερυθρίαστα και προκλητικά.   Αλλά πάλι, αν   ήταν η ίδια   στην εφσυν,  θα έγραφε ακριβώς τα αντίθετα. Τα λέμε συνεχώς. Αυτό το συνάφι δεν έχει θεό.  Δεν πιστεύει  πουθενά. Πλην “Μαμωνά”.

Στο  ΣΥΡΙΖΑ τώρα .  Αυτό το κόμμα  μοιάζει  με τον τύπο που κέρδισε το τζακ-ποτ , αλλά  αρνείται να ρωτήσει για τη διαδικασία  εξαργύρωσης .   Δεν πάει  να εισπράξει  τα κέρδη. Σαν να μην τα θέλει.

4.000. 000 είναι η ΑΠΟΧΗ-ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ. Απ΄αυτούς,  ακόμα και ο μισοί  (που είναι, βέβαια,  περισσότεροι) να κρατούν συνειδητά πολιτική  στάση και να αρνούνται να ψηφίσουνε γι΄αυτό,  η Δεξαμενή έχει απύθμενο  βάθος.

Αλλά, γιατί να πάνε οι άνθρωποι να ψηφίσουν ένα κόμμα που σκίζεται να εμφανίζεται  ως μπάσταρδο, αριστερό κόμμα (“ολίγον απ΄όλα”) και  να εξαγγέλλει κάθε φορά ακριβώς τα αντίθετα από εκείνα που πρεσβεύουν  τα εκατομμύρια των  πολιτών  που απέχουν από τις κάλπες;  Αν είναι να ακούν την κυρία  Αναγνωστοπούλου να    γίνεται έξαλλη   άμα  της λες  πως δεν είναι  πατριώτισσα, αν είναι  να ακουμπάς  μια από εδώ και μια από κει και να τρεκλίζεις,  καμιά φορά να υιοθετείς και  ολοκληρωτικά ιδεολογήματα  και  τσιτάτα της Δεξιάς  (“πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”),  όταν  ταυτίζεσαι με το έγκλημα  Μητσοτάκη στον lockdown και δε βγάζεις τσιμουδιά  για τις “οπλαγορές  και τις μίζες  του αιώνα” ,γιατί να μη συνεχίζουν  να κάθονται  σπίτια τους τη μέρα των εκλογών ο απέχοντες πολίτες ,να περιγελούν και να σιχτιρίζουν όλο αυτό το θέατρο  της κάλπης;

Αλέξη Τσίπρα, σύνελθε.

Από Δεξιά ψήφο δεν παίρνεις. Ούτε κουκί. Κέντρο δεν υπάρχει. Το ΚΚΕ έχει τελειώσει.  Οι ψηφοφόροι που είναι εν δυνάμει δικοί σου για μια Κυριακή (έστω και την “ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενοι”) είναι  το δροσερό και  κατακάθαρο νεράκι της Δεξαμενής που λέμε.  Από την άλλη,  έχεις -και δε φεύγουν με τίποτα – τους βαμμένους Συριζαίους. Αλλά κι από τα κουκιά της Κωνσταντοπούλου κι αυτά του Βαρουφάκη μπορείς να τσιμπήσεις. Αυτοί είναι οι δικοί σου ψήφοι.

Και υπόψη. Με τη Ζωή δεν τα βρίσκεις. Και καλώς. Ούτε με τα… σκουτιά της τα βρίσκει τούτη. Και στα πόδια σου να πέσει να τη δεχτείς πίσω ,μην τολμήσεις.  Ζημιά θα κάνει. Με το Βαρουφάκη μπορείς να συνεργαστείς. Και προεκλογικά και μετά.

Αλλά, επαναλαμβάνουμε .Οι  πολλές ψήφοι είναι στην ΑΠΟΧΗ. Σταματήστε να λέτε αυτά τα “κουφά” δίκην  χτες  Αναγνωστοπούλου για τον… πατριωτισμό που της θίξανε.  Περάστε ανοιχτά στα άκρα, τα αριστερά, αλλά με ξεκάθαρο ευρωπαϊκό προσανατολισμό, όπως ορθά και άξια το έκανες την ώρα που έπρεπε. Και δε θα τσιμπήσεις απλώς κάποιες ψήφους.  Θα κολυμπήσεις  σ΄αυτές.

Και κάτι ακόμα. Αν δώσουν οι Μαυρογυαλούροι  της κυβέρνησης  (και μάλλον θα το κάνουν) ψήφο στον Απόδημο ΄Ελληνα, εκεί θα παιχτεί χοντρό παιχνίδι. Πλην Αμερικής και των παλιών μεταναστών, οι νέοι  άνθρωποι που φύγανε άρον άρον ,για να βρουν ένα κομμάτι ψωμί έξω, και είναι πολλοί, αν τους  προσεγγίσετε σωστά και με επιχειρήματα, μονοκούκι  θα την ρίχνουν Συριζιανή την ψήφο.

Και επιπλέον.  Αν   α. Αρθρώσετε  κανονικό και όχι μεσοβέζικο αριστερό  λόγο. β. “Μαζέψετε” κάτι τύπους εκεί στο κόμμα που αμολάνε κάθε τόσο  δεξιόστροφες κορόνες  (τον Πολάκη μην τολμήσεις και τον κουνήσεις, ο μέσος οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ και ουκ ολίγοι και  στην “Αποχή” είναι “Πολάκης”) .  γ. Αξιοποιήσεις  τη  συγκυρία  που σας έτυχε λαχείο ,  να φτύνει όλη η Ελλάδα  τον  Κούλη σήμερα,  ακόμα και οι Δεξιοί, τότε, αν  δεν μαζέψεις πάνω από 2 εκατομμύρια ψήφους, εμείς εδώ να το κλείσουμε το σάιτ, αν πέφτουμε  πια τόσο πολύ έξω.

΄Αλλες επιλογές, δεν έχεις. Κινηθείτε  αριστερά, αλλά σε άκρα, χωρίς ακρότητες. Αν είναι να ψαρεύετε , όπως κάνετε τώρα, στα θολά νερά της  ΚεντροΔεξιάς, ματαιοπονείτε.  Τούτες είναι χαμένες  ψήφοι,  το σίγουρο.   Η  ουσιαστική, καταλυτική  απώλεια  θα είναι να μείνουν πάλι οι συνειδητοποιημένοι πολίτες στα σπίτια τους την ημέρα των εκλογών. Θα είναι Βατερλό.

Τέλος, σε επανάληψη.  Συμμάζεψε τους τύπους   στο κόμμα   που βγαίνουν και  δεν ξέρουνε τί λένε. Πολλές φορές, αν δε γνωρίζεις πού ανήκουν και τους ακούς να  μιλάνε, νομίζεις πως είναι… Κουλικοί,  “κατάμαυροι”.  Δε διαφέρει ο λόγος τους από Δεξιά τύφλα .

“Ανάκρουσε πρύμναν”.  Πάρε στροφή με όλο το τιμόνι αριστερά. Πας στραβά. Και  στραβός να ξέρεις ποτέ δεν είναι ο γιαλός .  Εσύ αρμενίζεις με λάθος ρότα.

ΣΥΝΕΛΘΕ, ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ!

2.ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ: Εννιά περιπολικά και 14 αστυνομικοί για την 24ωρη φύλαξή του!

Μένιος Φουρθιώτης

Ποιον λένε Φουρθιώτη,  ρε παιδιά;  Νύχτα δουλεύει σε μαγαζιά;  Κι από πότε βάζουν σε τέτοιες βρώμικες μούρες   να τους φυλάνε  αστυνόμοι  που πληρώνονται από τα δικά μας λεφτά;  Μπράβους δεν έχει;

3. Νίκος Αλιάγας : Η συγκινητική ανάρτηση για την 25η Μαρτίου στην επετειακή του ανάρτηση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

 

Από πού προέρχεται και τι σημαίνει η λέξη «τσολιάς»; :: Newsbomb.com.cy

«Οι φύλακες της ελευθερίας. Εθνική εορτή στις 25 Μαρτίου. Δισεκατοντήριδα του Πολέμου της Ανεξαρτησίας χρόνια πολλά Ελληνες όπου και αν βρίσκεστε» έγραψε χαρακτηριστικά ο Νίκος Αλιάγας στην ανάρτησή του στο Instagram.

**

Τούτος πάλι;  Τί φρούτο είναι  το άτομο που για να μας πει ότι   εκτός από   Εληνάρας,  δεν είναι  δα και  κούτσουρο,   μοστράει μια   ασυνάρτητη λέξη- μπαρούφα   (δισεκατοντηρίδα!!) και  φαντάζεται πως μας πήρε τώρα  τα σώβρακα; Τέτοιο ούφο πια;

Θα τον φάει στο τέλος ο άγριος δικτάτορας της Ρωσίας το Ναβάλντι. Είναι ορκισμένος εχθρός του.

Ο “Τσάρος” δεν είναι πια τέτοιος. Είναι ο Νέος Χίτλερ. Με “ολοκαυτώματα” στην Ουκρανία, τη Συρία, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας του. Η  κατάρα της ανθρωπότητας τούτη την ώρα.