ΞΕΠΛΥΜΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ . “ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ”-ΣΦΟΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΙ “ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ” ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ .

1. Απάντηση Παπαευαγγέλου σε ΣΥΡΙΖΑ: Προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωσή μου

Η Βάνα Παπαευαγγέλου

Φρικιαστική η δήλωση Παπαευαγγέλου: 20% πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ, αλλά το ποσοστό είναι μικρό!

***

Θρασύτατη   εντελώς   η κυρία. Και είπε  όσα είπε.  Κυβερνητικός εκπρόσωπος σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Ε, ναι, θα ζητούσε συγγνώμη; Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για  όσα μακάβρια και ανήθικα ξεστόμισε. Καμιά ευθύνη για ελόγου της δε βλέπει.

Την έχετε για επιστήμονα τούτη;   Εμείς όχι. Η μια ιδιότητα  δεν αναιρεί ούτε ξεπλένει την άλλη. Η Ιστορία μας έχει παραδώσει  πολλούς και μάλιστα κάποιους , καλούς  επιστήμονες στη  υπηρεσία του Ναζισμού.  Δεύτερη ,αλλά όχι και καταϊδρωμένη, η Παπαευαγγέλου.

Σιωπή, κυρά μου. Τουλάχιστον, σιώπα.  Υπάρχουν  συμπολίτες   που έθαψαν πρόσφατα  και εξαιτίας σας τους ανθρώπους τους.   Καμιά τσίπα, εντελώς;

 

2.ΜέΡΑ25 για Επιτροπή: Πλυντήριο ξεπλύματος των καταστροφικών επιλογών της κυβέρνησης

«Η δημόσια κυνική εκφορά από μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων σε τηλεοπτική εκπομπή ότι είναι απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο το 20% των ασθενών να πεθαίνει εκτός ΜΕΘ, επιβεβαιώνει τα χειρότερα σενάρια ότι η Επιτροπή λειτουργεί σαν πλυντήριο ξεπλύματος των καταστροφικών επιλογών της κυβέρνησης, και όχι ο εισηγητής τους όπως είναι το επίσημο αφήγημα. Αλλιώς θα πρέπει να δεχτούμε ότι επιστήμονες της Υγείας εργάζονται όχι με γνώμονα το συμφέρον του Ανθρώπου, αλλά του Χάρου.

Σε κάθε περίπτωση, επανέρχεται επείγον το αίτημα για ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και δημοσιοποίηση των πρακτικών των συνεδριάσεων της Επιτροπής.

Είναι πλέον ζήτημα ζωής και θανάτου.»

******

“Τσιόδρες” και   “Παπαευαγγέλου”  είναι στο  σύνολό τους τα  μέλη της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Θα τους τσακίσετε, κύριε Βαρουφάκη, όταν επιστρέψετε στη συγκυβέρνηση  με το ΣΥΡΙΖΑ;  Μιλάμε για εγκληματίες.  Αχυρανθρώπους. Δεν πρόκειται για  επιστήμονες. “Αντί πανακίου φακής , πούλησαν   τα πρωτοτόκιά” τους.

Σκληρή  τιμωρία! Αφαίρεση αδειών και εκδίωξη από τις θέσεις τους είναι χάδια.  Φτάνουν στους 10.000, ως το Μάη οι νεκροί. Τους χρεώνονται εξ ολοκλήρου   η μαφιόζικη  κυβέρνηση, αλλά και οι σφογγοκωλάριοί της ,  τύπου  Χαρδαλιά , Τσιόδρα, Παπαευαγγέλου. Θα συνάψετε  πάλι  “ομερτά’,  όπως  και με τη χρεοκοπία της χώρας το  2008;

3.Απεργία πείνας Μαρίνας Βήχου: Καλεί την πλειοψηφία ΕΣΗΕΑ να μαζέψει τις… «ντίβες της Εκάλης»

Στην πέμπτη μέρα εισήλθε η απεργία πείνας, έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, της δημοσιογράφου και μέλους της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), Μαρίνα Βήχου, διαμαρτυρόμενη για την βίαιη κατάλυση της ελευθερίας της ενημέρωσης στον τόπο που γέννησε την Δημοκρατία.

Η ίδια γράφει σήμερα απευθυνόμενη προς την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ:

«Αποσκοπείτε στη φυσική μου εξόντωση, ώστε να λυγίσω και να παραιτηθώ και να θαφτεί ένας αγώνας που δεν είναι προσωπικός. Είναι αγώνας για τη χαμένη τιμή της ελληνικής δημοσιογραφίας. Η στήριξη στα αιτήματα κάθαρσης του Κλάδου μας από όλους τους έντιμους και δημοκράτες συναδέλφους μου μού δίνει δύναμη, τη δύναμη που εσείς ποτέ δεν θα αντλήσετε εκτός από τα “ψηφαλάκια” σας στις εκλογές. Αν είχατε λίγη τσίπα πάνω σας θα αφήνατε ανοιχτό τις νύχτες το κτήριο με κατεβασμένα τα ρολά και φύλακα. Όμως εσείς έχετε το αίσθημα ιδιοκτησίας για το κτήριο που ανήκει σε όλους μας. Δεν είναι τσιφλίκι σας. Εγώ λοιπόν είμαι διατεθειμένη να πληρώσω για τις υπερωρίες ενός φύλακα από την πενιχρή μου σύνταξη, γιατί καταλαβαίνω ότι κι αυτός εργαζόμενος είναι και πρέπει να αμειφθεί.

ΥΓ: Και σας παρακαλώ μαζέψτε τις “ντίβες της Εκάλης” από το να με νουθετήσουν πριν ξεράσω πάνω τους…και ο νοών νοήτω…»

***

Τί παίζει με την απεργία πείνας της δημοσιογράφου; Γιατί την έχουν θάψει η συνάδελφοί της;  Οι διαφορές που έχουν συνήθως  μεταξύ τους και βρίζονται σαν Κατινούλες, δεν εξηγεί  αυτή τη στάση.

Η ίδια η απεργός, γιατί δε μιλάει ίσια;  “Ο νοών”  δε νοεί πάντα  τα συντεχνιακά τους, αν δεν εξηγήσει ευθαρσώς και  ευθέως.

________________________________________-

1. Προσκλητήριο Μπάιντεν σε 40 ηγέτες για την παγκόσμια σύνοδο κορυφής για το Κλίμα

Προσκλητήριο Μπάιντεν σε 40 ηγέτες για την παγκόσμια σύνοδο κορυφής για το Κλίμα

Σαράντα ηγέτες, μεταξύ των οποίων τους προέδρους της Ρωσίας και της Κίνας, προσκάλεσε ο Αμερικανός πρόεδρος στη διαδικτυακή σύνοδο κορυφής για την κλιματική κρίση, προτρέποντάς τους να περιγράψουν πώς οι χώρες τους θα συμβάλουν στην παγκόσμια προσπάθεια.

***

Η Αμερική  με τη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο είναι  στη δεύτερη θέση εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα. Ο Τραμπ εγκλημάτησε , όταν έβγαλε τη χώρα   από το παγκόσμιο φόρουμ για το κλίμα και επέτρεψε στους λογής  “πετρελαιάδες” να ρυπαίνουν ασύστολα, με  τα  θανατηφόρα ,ορυκτά καύσιμα που καταστρέφουν το περιβάλλον.

Η ζημιά στο κλίμα είναι τεράστια. Δυο είναι τα σοβαρότερα προβλήματα σήμερα στον πλανήτη.  Μάστιγες στην κυριολεξία. Και στα δύο η διεθνής κοινότητα κλείνει τα μάτια. 1.Η πείνα, η δίψα, οι αρρώστιες  που μαστίζουν ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου  πληθυσμού του πλανήτη μας.  2. Η αλόγιστη καταστροφή του κλίματος, τις συνέπειες της οποίας ακόμα δεν  τις έχουμε εισπράξει. Τώρα πια ό,τι και να γίνει ,είναι αργά. Το κακό έχει ήδη γίνει  και θα ξεσπάει.  Τα χειρότερα, τουλάχιστον, ας αποτραπούν για τις γενιές που έρχονται.

2. Ο κορωνοϊός ξέφυγε από εργαστήριο στην Ουχάν», επιμένει ο πρώην επικεφαλής του αμερικανικού CD

O δρ Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, πρώην επικεφαλής του CDC στις ΗΠΑ

Και σιγά που  το δικτατορικό  καθεστώς της  Κίνας  θα απολογηθεί. Αντίθετα, τσαμπουκαλεύονταν  και αστειεύονταν πρόσφατα  με τους  Ρώσους  επίσημους επισκέπτες στο Πεκίνο . Και έσπευσαν με αυτή τη συνάντηση  να δώσουν αμφότεροι  προκλητική  απάντηση στον  Αμερικανό πρόεδρο που τόλμησε να πει  το αυτονόητο ,  “τα σύκα, σύκα”. Το δολοφόνο Πούτιν, αυτό ,ακριβώς,  που είναι : ΔΟΛΟΦΟΟΝΟΣ ΛΑΩΝ.ΜΑΖΙ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ.

Τις ζωές των ανθρώπων  οι εξουσίες τέτοιων  καθεστώτων , τις λογαριάζουν σε  νούμερα. Μεγάλα ή μικρά.   Οι νεκροί του Κορόνα  είναι χαμηλά στην κλίμακα των  δικών τους μετρήσεων.  Ο Μάο για παράδειγμα  εξόντωσε 10.000.000 στην…πολιτιστική επανάστασή του.   Τί είναι τέτοιος αριθμός μπροστά στα δισ.  που είναι ο πληθυσμός της Κίνας; Μύγες.

Το καθεστώς δεν απολογήθηκε ποτέ για τα εγκλήματά του.  Ούτε για  τις εκατόμβες νεκρών φοιτητών  στην πλατεία  Τιενανμέν, λίγα χρόνια πριν (1989)

Πολλά ζητούν οι Δυτικοί.  Οι…καπιταλιστές, οι φονιάδες των λαών!

3. Πάλι μπροστά η Siemens;

“Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. συνεχίζει να μην αφήνει την κυβέρνηση σε χλωρό κλαρί στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας. Εδώ και δύο μέρες έχει βάλει και πάλι στο στόχαστρο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την προμήθεια των rapid tests που ανακοινώθηκε ότι μπορούν να τα προμηθεύονται οι πολίτες από τα φαρμακεία, χωρίς αυτό βέβαια να έχει ξεκαθαριστεί πλήρως. Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό για εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Siemens, εταιρείας που προμηθεύει τα εν λόγω τεστ.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση έχουν βρει το αφήγημα των επόμενων ημερών, καθώς και μόνο στο άκουσμα της λέξης Siemens οι μνήμες παραπέμπουν σε άλλες εποχές, στον παλιό επικεφαλής της εταιρείας στην Ελλάδα Μιχάλη Χριστοφοράκο, στη γνωριμία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και κυρίως σ’ ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης.

Σε σχετική του ανακοίνωση χθες ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έθετε ερωτήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και για την επιλογή του να προμηθευτεί 10 εκατ. τεστ από την εταιρεία την ώρα που είναι γνωστό ότι χρειάζεται και μοριακό τεστ -το οποίο δεν συνταγογραφείται- για να επιβεβαιωθεί ή όχι ένα κρούσμα κορονοϊού. «Εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα, επιβεβαιώνει αυτό που όλη η Ελλάδα υποπτεύεται: ότι για ακόμη μία φορά εκμεταλλεύεται την πανδημία για να κάνει δωράκια δεκάδων εκατομμυρίων, αυτή τη φορά στην αγαπημένη του Siemens», κατέληγε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ”.

***

 Το μύθο του σκορπιού και το βάτραχου το συνηθίζουμε εδώ να τον παραθέτουμε. Μας λύνει τα χέρια  και μας προσφέρει… απολύλογη προσφορά της ουσίας, όταν τη χρειαζόμαστε. Λέγαμε σε παλιότερα κείμενά μας  (αποσπάσματα):

 

ΔΕΞΙΑ: ΑΝΕΚΑΘΕΝ “ΣΚΟΡΠΙΟΣ” ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ!

α. Ο Αλέξης Τσίπρας όφειλε να γνωρίζει πως ιστορικά τα υψηλά στελέχη της Δεξιάς είναι αμετανόητα.  Η φαμίλια Καραμανλή, Ράλλη ,Μητσοτάκη είναι τα ενδεικτικότερα, σύγχρονα παραδείγματα στην πολιτική Ιστορία της χώρας.  ΄Εχουν υποστεί γονιδιακή, κυτταρική μετάλλαξη τέτοιας μορφής ,που εύστοχα μας την περιγράφει ο ωραίος μυθοπλάστης της αρχαιότητας Αίσωπος με το βάτραχο και το σκορπιό. Ο Δεξιός, από πρωτοκλασάτα στελέχη ως απλό οπαδό, θα σε τσιμπήσει μια μέρα, κι ας σου κάνει το φίλο. Είναι καταγραμμένη η μοχθηρότητά στο ιδεοληπτικό DNA του.

β…Ο γιος του Κυριάκος, κληρονόμος της τεράστιας περιουσίας του από το χρηματισμό του στη Αποστασία, αλλά και άλλα αργότερα “εγκλήματα του λευκού κολάρου” ( 32 διαμερίσματα και σπίτια σε Ελλάδα και Γαλλία!),είναι κομματικός από την ίδια στόφα. Πέρα από πολιτική και μορφωτική μετριότητα , είναι το ίδιο διεφθαρμένος και αδίστακτος ,όπως ο πατέρας του. Η διαφορά τους είναι μία. Ο γεννήτορας μπήκε φτωχός στην πολιτική και εξήλθε πλούσιος. Ο γιος του μπήκε πλούσιος και θα φύγει πάμπλουτος (όρα μίζες από γαλλική “αγορά αιώνα”).

 

Τί να λέμε τώρα. Από παντού τα παίρνουν οι Δεξιοί. Από την εποχή που ξεπάστρεψαν  τα  δολάρια   του  Μάρσαλ οι δωσίλογοι, οι Ταγματασφαλίτες και ο  Χίτες , μέχρι τον Καραμανλή της ΕΡΕ και της Ν.Δ. Ο “γέρος”  Καραμανλής, μάλιστα , έφτασε σε  τέτοιο σημείο  αισχρότητας και εξευτελισμού ,που με ειδικό νόμο , έδωσε το μονοπώλιο του μπακαλιάρου (βασικό είδος διατροφής παλιά του ΄Ελληνα) στον αδερφό του Αχιλλέα, τον πατέρα του  Κωστάκη !Ναι, αυτός, που κήδεψε την Ελλάδα με τη χρεοκοπία .  Τόσο αισχρή και οικογένεια  Καραμανλή.

Βέβαια, ο  Κων. Μητσοτάκης και ο γιος του Κυριάκος δεν έχουν ταίρια.  Τους άφησαν όλους  παρασάγγες πίσω.  Είναι οι πλέον διεφθαρμένοι πολιτικοί της Ελλάδας.  Από καταβολής ελληνικού κράτους.

Τώρα, πάλι, ο Κυριάκος  να “βγάλει από τη μύγα “ξίγκι”. Δίνει τα  τεστ στην αμαρτωλή Ζήμενς, που τον ταϊζει  χρόνια τώρα , ανελλιπώς  . Θυμηθείτε  Χριστοφοράκο και Σία,  φίλος και γείτονας στην Τήνο της οικογένειας .

Να λέμε, όμως, και  του στραβού  το δίκιο . Κι ο  Ανδρέας Παπανδρέου το… μαγάρισε.  Την έκανε και τούτος την κουτσικέλα.   Τα πήρε   τα “πάμπερς”  του μεγαλοτραπεζίτη Κοσκωτά, για να φτιάξει  το”κωλόσπιτο”  της Μιμής (Γιαννόπουλος).

Αλλά, “μέρα νύχτα”. Συγκρινόμενες  τούτες οι μίζες με τα “αργύρια” της Αποστασίας του πατρός Μητσοτάκη, της Μayo και των εξοπλισμών σήμερα του υιού… χάσμα μέγα. Ψίχουλα τούτα μπροστά στα  μεγάλα   τσιμπούσια της φαμίλιας.

4. Η «Αυγή» επιτίθεται στο σούπερ μάρκετ Μασούτης γιατί έπαιξε τον εθνικό ύμνο στην εθνική γιορτή.

Σούπερ μάρκετ Μασούτης

iefimerida.gr

***

Κάθονταν  σούζα,  λέει,  πελάτες και προσωπικό! ΄Ελα Θε μου!

Τί σόι μαγαζί είναι τούτο; Μην το μπέρδεψαν με στρατόπεδο;

Για Χρυσαυγίτες τους έχουνε Μασούτη και Γαλαξία. Ρωτήστε και στην πιάτσα που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα.

 

5. YouTube στο δρόμο που χάραξαν  Google και FB

 

Η άλλη αισχρή  “πλατφόρμα” στο διαδίκτυο , που δεν αισχύνεται πλέον στο ελάχιστο. Λογοκρίνει, απειλεί.  Πανταχού παρόντες οι ψαλιδοχέρηδες. ΄Ασε, η  κερδοσκοπία.

 Ακούς ήσυχα τη μουσικούλα και σου πετάει την πατσαβούρα-διαφήμιση  στη μούρη, ανά  3 λεπτά.  Δε λογαριάζει Χριστό.

΄Οπως οι  φυλλάδες.  Σιχαμένα προκλητικές.  Εκεί που έχεις ανοίξει και διαβάζεις την επιλογή σου, σε φτύνει στα μούτρα  και  μαυρίζει   το κείμενο.  Μάλιστα,  σε δουλεύει  θρασύτατα και   σου πετάει  εκείνο το περίφημο…  αστείο   “ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ!

Την ίδια ώρα,  που  σε αναγκάζει να υπακούσεις , θες δε θες  στις διαταγές. Να σου  πιάνει τον ποπό,  δηλαδή.  Αλλιώς, δε σε  αφήνει  να συνεχίσεις  την ανάγνωση ,   Επιλογή μία: ΣΥΜΦΩΝΩ.  ΔΙΑΦΩΝΩ ανύπαρκτο..

Σιγά ηλίθιε που θα σε σεβαστούμε κιόλας . Να διαβάζεις τζάμπα. Σου ρίχνουν  τη ροχάλα τους και  λέγε εσύ …βρέχει!