ΘΕΕ ΜΟΥ ΦΥΛΑΞΕ ΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ EFSYN. ΤΗΝ IEFIMERIDA ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ

Η «μαφία» των πολέμων

efsyn.gr

Η «μαφία» των πολέμων

https://www.efsyn.gr/themata/thema-tis-efsyn/287293_i-mafia-ton-polemon

****

Θα βρεις  εφημερίδες  σε μορφή και περιεχόμενο  φυλλάδας ουκ ολίγες. Θα  κάνουν τη μέρα νύχτα , το άσπρο μαύρο, το δίκιο άδικο. Σαν την  iefimerida.  Την φέρνουμε ως … εύχρηστο και κατανοητό  παράδειγμα πάμπολλες φορές ,διεστραμμένης δημοσιογραφίας, που στόχο έχει το ξεδιάντροπο  κέρδος , πουλώντας παραπληροφόρηση, αποπροσανατολισμό , σεξισμό και αδιέξοδα πάσης φύσεως.

Τέτοια κερδοσκοπικού  προσανατολισμού έντυπα   έχουν  προσδεθεί κυρίως  στο όχημα της Δεξιάς-Ακροδεξιάς. Και η παράταξη  της οποίας  παιδιά της  κι ας τα έχει αποκηρύξει    για “τυπικούς” ,προφανείς   λόγους ,   δεν είναι μόνο η  ΕΡΕ και η Ν.Δ, αλλά και τα τέρατα της Χούντας και της Χρυσής Αυγής,  τέτοιο  “τύπο”   τον σέρνει εύκολα  από τη μύτη. Με το αζημίωτο  πάντα, αφού  ανταμείβει πλουσιοπάροχα  και με κάθε τρόπο και ευκαιρία τις υπηρεσίες που της προσφέρουν ο Ράπτης, ο Κουρτάκης και τα λοιπά όμοια  αρπακτικά   της  ενημέρωσης.

 

 

Κι αν έτσι έχουν τα πράγματα με το Δεξιό Τύπο, ο “Αριστερός”   τον αφήνει  πίσω…ασθμαίνοντα.    Για ένα πρωταρχικό λόγο .  Τούτοι δε ρίχνουν απλώς  τα “άγια”  στα σκουπίδια,  όπως οι πρώτοι. Πετούν μαζί και το  …΄Αγιο Δισκοπότηρο. Τόσο αισχροί και ασεβείς!

Εκτελούν και τούτοι  εν ψυχρώ την  είδηση, την πληροφορία , την ενημέρωση, αλλά με έναν ιδιαίτερο προσεκτικό  τρόπο. Σαν να λέμε  πετάνε το στιλέτο   με τεχνική. Ως να πεις κιχ, στο έχουν καρφώσει στο λαιμό…καλλιτεχνικά.

Οι Δεξιοί  είναι πρωτόγονοι και άγριοι,  ακόμα και στον τρόπο που βιάζουν την είδηση. Οι “Αριστεροί”, κάνουν το ίδιο, αλλά με τρόπο που να δείχνει πω το θύμα κακοποιήθηκε  με την…συγκατάθεσή του.

Είναι η τέχνη να λες την αλήθεια, αλλά μισή. Και  ως γνωστό  η μισή αλήθεια, είναι χειρότερη από το ψεύδος. Κι αυτή κατά κανόνα είναι η αρχή της παγκόσμιας βιομηχανίας παραπληροφόρησης. Με πρώτα τα Μέσα εκείνα που έχουν αναλάβει ρόλους  τάχα  αντικαπιτιλαστικούς, αντιδεξιούς, προοδευτικούς, εν τέλει.

 

 

Τα είπαμε όλα τούτα με το αίμα ανεβασμένο στο κεφάλι από τη ώρα που διαβάσαμε στη φυλλάδα της κολεκτίβας συντακτών το άρθρο,  τον τίτλο του οποίου παραθέσαμε στη αρχή με παραπομπή στην πηγή.  Δεν είναι απλώς άθλιο. Είναι εγκληματικό. Κι αυτός ο… Μπάμπης (α, ρε, Μπάμπη, γαμώτο!) που το έγραψε,  όντως πρέπει ,όχι απλώς να μην έχει ιερό και όσιο ή  μόνο τρικυμία εν τω κρανίω, αλλά  να ηδύνεται με ισχυρούς οργασμούς στην παράθεση της παραπληροφόρησης και  του βιασμού της πληροφορίας . Την κατακρεούργηση εν τέλει της  αλήθειας.

600.000 νεκρούς άφησε πίσω του στη Συρία ο δικτάτορας  της Ρωσίας. Και άγνωστος ο αριθμός των σακατεμένων και των  προσφύγων.   Και όλα τούτα,  θύματα από τα  όπλα παραγωγής ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  της ρώσικης πολεμικής βιομηχανίας και τους τεχνικούς συμβούλους που τα κουμάνταραν για λογαριασμό του δικτάτορα και εγκληματία πολέμου Μπασάρ  Αλ ΄Ασαντ. Και τσιμουδιά ο μπαγάσας ο… Μπάμπης. Ούτε μια αναφορά σε υποσημείωση. ΄Ετσι ΄,αν μη τι άλλο, για την “τιμή των (ρώσικων) όπλων”!

Τα τελευταία χρόνια, η ρώσικη οικονομία θα είχε καταρρεύσει .  Και  οι Ρώσοι δε θα βρίσκονταν απλώς  σε  δεινή  πενία,  αλλά σε αίσχιστη και παντελή ένδεια, αν δεν υπήρχαν τα  δισ. δολάρια της  Συρίας, για να αγοράζει τόνους όπλα ο δικτάτοράς  της   και να κατακρεουργεί το λαό μιας πάλαι ποτέ  πλούσιας και όμορφης χώρας  . Οι Ρώσοι επέζησαν στην τελευταία οικονομική   κρίση με αντάλλαγμα την ισοπέδωση της Συρίας!

ΑΠΟ ΤΟ Β΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΥΔΕΠΟΤΕ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΙΔΕ ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ  ΚΑΙ ΦΡΙΚΗ ,  ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΝΑΥΣΟ ΤΡΟΠΟ ΧΥΜΕΝΟ. Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΕΖΗΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ  “ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ”.  ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΧΙΤΛΕΡ, ΚΑΤΕΛΑΒΕ Ο ΝΕΟΣ . Ο …”ΤΣΑΡΟΣ”  ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ.

Λίγο πριν, το 2014, διέπραξε το ίδιο έγκλημα. Στην Αν. Ουκρανία τούτη τη φορά. Με στρατό και όπλα αιματοκύλησε τη  χώρα, τη διχοτόμησε, την κατέστρεψε παντελώς  και άφησε πίσω του 10.000 νεκρούς. Και  όλα αυτά για να κλέψει τη ναυτική βάση στη Σεβαστούπολη. Από μια χώρα κυρίαρχη και ανεξάρτητη !

Μιλάμε για τον 21 ο αιώνα. Ιμπεριαλισμός που  ήταν ο χειρότερος στις ημέρες μας  και ο αμέσως πιο σκληρός μετά το Ναζιστικό.    Μετράμε τους χιλιάδες νεκρούς σαν να είναι …στραγάλια!

Δε θα μιλήσουμε για Τσετσενία, Γεωργία, Αρμενία (πρόσφατα) και  για τα επίσης χιλιάδες θύματά του  “Τσάρου” και σε αυτές τις χώρες.  Ούτε για την έμπρακτη συμπαράσταση στο δικτάτορα  της Πιονγιάνγκ  με πολεμικά  όπλα και πρώτες ύλες.   Και  ως γνωστό, ο  υπ΄αριθ. 1  σήμερα  κίνδυνος-απειλή της παγκόσμιας  ειρήνης  είναι ο τρελαμένος  φίλος  και σύμμαχος του  Ρώσου  Χίτλερ ,ο  Κιμ Γιονγκ-Ουν.

 

…Τούτων ούτως εχόντων, πανάθλιε και επαίσχυντε,  κοντυλοφόρε ..Μπάμπη, άκου.     Τις πομπές της Αμερικής  τις έχουμε καταγράψει και σχολιάσει  εδώ πλειστάκις.   Αντικειμενικά και στα ίσια. Αν φυλλομετρήσεις, δε θα βρεις άκρη.  ΄Εχουμε επανειλημμένα αποδώσει  “τα του Κάισαρος τω Καίσαρι”.

Μόνο…  ψαλιδοχέρη της αλήθειας,  που τα εγκλήματα  της Αμερικής είναι και  χρονικά  απώτερα  από τα σημερινά  του Τσάρου και φυσικά αριθμητικά απείρως λιγότερα τα θύματα και οι καταστροφές από εκείνα του ίδιου εγκληματία πολέμου. Αλλά και τους τόνους αν ζυγίσεις των αμερικάνικων όπλων από τις δικές τους βιομηχανίες, που  ρίχτηκαν σε πεδία μαχών με σωρό διαμελισμένα  πτώματα και φρίκη, θα τους βρεις  να γέρνουν  και μάλιστα εντελώς ανισομερώς στη μεριά της ρώσικης  πλάστιγγας.

Εμείς, όμως, εδώ, ανεξάρτητα από τέτοιες συγκρίσεις, ζητάμε και περιμένουμε να δικαστούν  ως εγκληματίες  πολέμου και οι Αμερικανοί. Ο μεν Τζορτζ Μπους  για την ισοπέδωση του Ιράκ παλιότερα ,αλλά  και πιο μπροστά ο Μπιλ Κλίντον   που  πέταξε ως αναίσθητος εγκληματίας  τις μπόμπες με   απεμπλουτισμένο ουράνιο   στην “αυλή” μας. Κι αυτά τα εγκλήματα δεν παραγράφονται. Ασυζητητί.  Το απαιτούμε, μάλιστα,  με την ιστορική μας γραφίδα χρόνια  και επιμονή.

Αλλά, ανήθικε και ξεδιάντροπε… Μπάμπη,    να  ξεμπροστιάζεις κάθε φορά  τους… κακούς Αμερικανούς, ως  φονιάδες των λαών , την ίδια ώρα που αποκρύπτεις συνειδητά και   κακοποιείς βάναυσα την ιστορική  αλήθεια για τη ρώσικη συμμετοχή στις δολοφονίες των λαών,   αυτό  είναι έγκλημα καθοσίωσης.  Γνωρίζεις τί σημαίνει;

Βέβαια,  δεν έχουμε απαίτηση να το αντιληφθείς .  Γιατί,  παλιανθρωπάκο, αν για να μαζεύεις ψίχουλα-“αργύρια”,   δε διστάζεις  να  σκυλεύεις  6000.000 πτώματα  μόνο στη Συρία,  είσαι πέρα από  κατάπτυστος και ενδεής στοιχειώδους λογικής Δεν ξέρεις  ούτε να μετράς.

Αν  ήμουν  στα άλλα σαν ελόγου σου,  αλλά με το συνείδηση  τη δική μου, σήμερα θα είχα κρεμάσει  ένα σκοινί στο πατερό του δωματίου μου  και θα είχα κρεμαστεί από αηδία και σιχασιά για πάρτη μου. Τολμάς;