ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ , ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ …ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ . ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ “ΝΕΣΤΟΡΕΣ” ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!

Πάτρα: Σφραγίζεται το σπίτι των Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη -Στην ανακρίτρια η τσάντα της Τζωρτζίνας

ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ

Η ανακρίτρια  ζήτησε  από συγγενείς της σπιτονοικυράς να της παραδώσουν την τσάντα της Τζωρτζίνας

****

΄Οπως  ο λαός  και η δικαιοσύνη αυτής  της χώρας. Από τους δικάσαντες  σε θάνατο το Γέρο του Μωριά   και τον Πλαπούτα,  ως  τον Αγγελή, τη Ράικου και την Αλεβιζοπούλου     που η “τύφλα”  δεν ήταν  και τότε και  τώρα   από το “μαντίλι στα μάτια”,  αλλά από το  κομματικό “γράσο”.

Αλλά και εκτός πολιτικής, και σε όλα τά άλλα,  στο ίδιο συνάφι ,  από  το 4ακις σε θάνατο του  Αριστείδη Παγκρατίδη, ως την  προφυλάκιση του «Βρικόλακα», της  μάνας –Μήδειας  Πισπιρίγκου , βράζουν  στο ίδιο καζάνι.  “Κιμάς” για λαϊκή κατανάλωση τα  τελευταία θύματα.  ΄Ο τι θέλει το πόπολο.  Και τί άλλο από “άρτον και θεάματα”;

________________________________________________________________

                                                 ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα Σβίγκου: Αντέδρασε ο Πολάκης – Αυστηρή η απάντηση Τσίπρα
Πώς αποτιμούν την πρόταση Τσίπρα τα στελέχη της «Ομπρέλας» αλλά και οι λεγόμενοι «προεδρικοί».

 

***

Aλέξη Τσίπρα , εισπράττεις συνεχώς ποινές από  λάθη…καθοσίωσης!  Το τελευταίο,  πας να κάνεις το κόμμα βρεφονηπιακό σταθμό.  “Τα παιδία παίζει”! Και μάλιστα  «εν ου παικτοίς.  Νεοελληνικά, «ήταν στραβό τι κλήμα ,το έφαγε και ο γάιδαρος» και… παν κατά διαόλου.  Μια ζωή   ο ΣΥΡΙΖΑ  θα μένει ανεξεταστέος, για να μιλάμε τη γλώσσα της εκπαίδευσης , αφού  ξεκινήσαμε με όρους της  .  Περνάει μεν το Σεπτέμβρη, αλλά πάντα με τη βάση.

Για παράδειγμα, από την αλήστου εκείνη μνήμης  εποχή του Μαυρογυαλούρικου ντελίριου    στην ΄Εκθεση Θεσσαλονίκης, περάσαμε, μεν,  στα σαλόνια της Ε.Ε, αλλά πάλι στο τσακ  και  από μια  πρόχειρη ματιά, της τελευταίας στιγμής διάβασμα, που έριξε ο Αλέξης.   Ας είναι καλά το ΝΑΙ του, που  συνειδητοποίησε την ανάγκη του,  έστω και  στο παραπέντε . Αυτό, βεβαια,  που  όφειλε να το πει και να το διαλαλήσει  από την αρχή. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

Αλλά ,  τί να πεις κανείς  και για εκείνη τη μεγάλη  τούμπα από αριστερά  που προηγήθηκε, όταν  ορθοποδήσανε  ως κυβέρνηση με το χέρι που τους πρόσφερε από  ακροδεξιά ο  Πάνος Καμμένος;  ΄Ολα σύμφωνα με το συμβόλαιο-  ομερτά Κώστα Καραμανλή-Αλέξη Τσίπρα!

Τώρα ,άλλο πάλι τούτο. Μου  βάζει ο Αλέξης  τη…Σβήγκου, λέει (ούτε ένα όνομα της προκοπής,  δε διαθέτει)  και στέλνει το κόμμα πίσω στις  τάξης  της στοιχειώδους εκπαίδευσης.   Να μάθει την ΄Αλφα- Βήτα από την αρχή.

Τι σόι επιλογές είναι αυτές Αλέξη Τσίπρα;  Τι μυαλό μπορεί να έχει ένας άνθρωπος στα 30 του χρόνια; Εδώ πας  60 και 80 κι ακόμα να πεις «είδα κι  έμαθα». Πόσο μάλλον …τα είδα όλα.

Για θυμίσουν  πώς σκεφτόσουν στα 18, ακόμα  και στα 30 σου. Και πώς σήμερα που κοντεύεις  τα πενήντα.  Μέρα, νύχτα. Το μυαλό για να πήξει, θέλει εμπειρία, παρατήρηση, στοχασμό, πτώσεις και ανορθώσεις . ΄Ολα τούτα ,βασικά και αναντικατάστατα  στο ταξίδι της ζωής,  δεν μπορείς να τα αποκτήσεις, αν είσαι ακόμα “Σβήγκου”. Στοιχίζουν  όλα τούτα, «άσπρα μαλλιά».

Πόση ποια πείρα και τί γνώσεις να έχει στην καβάτζα της αυτή η εκλεκτή σου ηγερία ;  Κι από πού να τη βρει; Από την… Πάντειο, που τη λέγαμε απαξιωτικά  παλιά; ΄Εστω κι αν σήμερα τη λέμε πια  Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Και άντε,  δε διαθέτει  επιστημονικές περγαμηνές. Αλλά και από τις άλλες από το πανεπιστήμιο της ζωής , είναι με  άδεια  χέρια επίσης,  εντελώς  σκράπας,. Λόγω ηλικίας, και μόνο.

΄Αρα, είναι δεδομένο πως ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ. Είναι γραμμένο στο κούτελό της. Κι εσύ δεν μπόρεσες, δυστυχώς,  να το διαβάσεις. Μάζεψες «παιδιάκια»  να ασκήσουν εξουσία, αλλά και να οργανώσουν το κόμμα. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ για τους λόγους που είπαμε.  Νομίζεις πως θα κερδίσεις τα άλλα… παιδάκια  ψηφοφόρους;

Όχι μόνο δε θα ψηφίσουν για χίλιους λόγους, συνομήλικους, αλλά   θα χάσεις τους πολυπληθέστερους  μεγάλους (μόνο οι συνταξιούχοι  είναι κάπου  3 εκατομμύρια), που ως μεσήλικες , ξέρουν τί σημαίνει  να παίρνει  κανείς αποφάσεις και τι είδους  στα 30 του και   τί  στα  60 και τα 70 του . Ορφάνεψες  από γονιούς και παππούδες το κόμμα  . ΄Εβαλες στελέχη με  πολλή  οργή και άλλες θυμικές εξάρσεις, αλλά χωρίς  τη νηφαλιότητα , τη σύνεση  και πείρα ,δεν πιάνεις μία. Του έδωσες και κατάλαβε!

Ρίξε μια ματιά να δεις πως ασκούσαν  την πολιτική οι παλιοί.  Δεν υπήρχε θέση σε κόμμα ή  κυβέρνηση  για  άπειρο, άγουρο μυαλό και  οργισμένο. Κι ας είχε άλλες περγαμηνές. Ο Ανδρέας  Παπανδρέου έβαλε το «θείο βρέφος» τότε  Κώστα Λαλιώτη σε θέσεις λήψης αποφάσεων κι άλλους 3-4, αλλά η πλειοψηφία  στο κόμμα ήταν ψημένοι στη ζωή άνθρωποι, κι όχι  το…οργισμένο νιάτο.

Μάζεψες πολλή αδρεναλίνη στο κόμμα. Μην κάνεις το ίδιο και στην κυβέρνηση. ΄Ενας λόγος ΒΑΣΙΚΟΣ που έχασες τις άλλες εκλογές ήταν και η δική σου ηλικία και των συνεργατών σου.  Τη φοβάται  ο  κόσμος  την απειρία. Θέλει την ασφάλεια της σύνεσης, της νηφαλιότητας της πείρας. Δεν την  έχετε στο κόμμα τέτοια αποθέματα.

Το μόνο ευχάριστο για σας   είναι πως ο Κούλης έκανε κι αυτός το ίδιο λάθος. Νόμισε, όσα… νόμισες κι εσύ, όταν μάζευε πιτσιρικάδες στο κόμμα. Το απέφυγε στην κυβέρνηση, αλλά, όμως,   και εκείνος απέβαλε  εν πολλοίς την  ωριμότητα και την εμπειρία από τη Ν.Δ, εχέγγυα ασφαλών  και πειθαρχημένων αποφάσεων.

Λες να μην ήξεραν  οι αρχαίοι ΄Ελληνες, ειδικά Σπαρτιάτες και Αθηναίοι, που δεν άφηναν να περάσει  …κουνούπι με   την ηλικιακή σίτα  για ανάληψη εξουσίας;  Αν δεν είχες την ωριμότητα των πάνω από 50/60  χρόνων , να χτυπιέσαι ,δε έπαιρνες μέρος στο παιχνίδι της εξουσίας. Ούτε του πολέμου. Εδώ  μόνο ως στρατιώτης. Ποτέ ως στρατηγός. Κι ας ήταν μικρό σε σχέση με σήμερα ,το προσδόκιμο ζωής.

Σύνελθε, Αλέξη.  Βάλε «Νέστορες» στο κόμμα και την κυβέρνηση. Θα θρηνήσεις  κι απ ΄αυτό το λάθος.

 

2. ΝΑΤΟ,  Αμερική, το σύνολο της Ε.Ε κρατάνε ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ.  Οι Γερμανοί πρώτοι  και αυστηρότεροι.

Αγία Σοφία
***

 

Γιατί άραγε,  Κώστα Βαξεβάνη,  που πίνεις νερό στο όνομα του Κούλη σου, όταν  ενδύεται  τη λεοντή του Τουρκοφάγου και γίνεσαι…Τούρκος, όταν σου κόβει το κομμάτι από την Πετσοπίτα; Να σου πούμε εμείς.

Γιατί οι Γερμανοί είναι Γερμανοί και οι ΄Ελληνες…Ελληνάρες. Ως λαός και εξουσία.  Μην ψάχνουμε  κάτι διαφορετικό.

Δεν ξυπνάει κάθε ο πρωί ο  Ευρωπαίος, ο Αμερικανός, ο… Μαλαγκάσιος  και μηχανεύεται τρόπους πως να εξοντώσει τον περιούσιο λαός της Ελλάδας. Μια και όλοι μας μισούν και θέλουν το κακό μας,ανέκαθεν !

Πώς λέτε την πάθαμε την πανωλεθρία στη Μικρά Ασία και πώς θα την πάθουμε πάλι ;  Ο …ξένος δάχτυλος. Όχι  από ιδιωτία  κυβερνήσεων  και κυβερνώντων,που πορέυονται χέρι -χεράκι.

Ελιά μπορεί να  φυτρώνει εδώ, αλλά από λάδι  ξέρουν οι Γερμανοί τελικά.  Εμείς ,μόνο από φαιδρές πορτοκαλιές γνωρίζουμε.  Ως φαιδροί και αστείοι   που είμαστε ανέκαθεν.