Η ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ VEGAN , NEA ΕΠΟΧΗ!

Εδώ και κανένα μήνα,  η παλιοπαρέα  αλλάξαμε    ταβέρνα  με τα  κοψίδια και τα παϊδάκια  στα ξύγκια  που μας τάιζαν , όποτε μαζευόμαστε  κει πέρα για κρασάκι.   ΄Ετσι κι αλλιώς, χρόνια  τώρα, οι περισσότεροι από μας είμαστε της…βίγκαν διατροφής. ΄Ηταν φορές, που  στη συγκεκριμένη ταβέρνα  τη βγάζαμε με σαλάτες, χόρτα και καμιά φέτα ψητή.   Τα κρεατικά τους δεν τα πλησιάζαμε τέτοια που ήταν.  Ούτε καν το κρασί τους  πολλές φορές  , που  μύριζε… θειάφι! Παραγγέλναμε μπυρίτσα.

Μαζευόμαστε πια,  όταν  είναι να βγούμε ,    στη νέα  μας  ταβερνίτσα με φαρδιά πλατιά την αναγραφή  στην ταμπέλα   της εισόδου  ΒΙΓΚΑΝ  ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ . Ο ιδοκτήτης της  έχει κηρύξει τον πόλεμο στα τηγάνια , τις σαλάτες με φυτοφάρμακα, τα κρέατα με τις  ορμόνες και τα τυριά τίγκα στα λιπαρά  .

Την άνοιξε εδώ  και κάτι μήνες ο Κωστής,   μη επαγγελματίας ταβερνιάρης. Γεωπόνος σπούδασε  (και το έχει καμάρι),  με μεράκι για τη Φύση και τη σωστή διατροφή.  Μάλιστα  στο…  αβαείο , όπως το  λέει ο ίδιος, έχουν δικαίωμα εισόδου   ΜΟΝΟ  συνειδητοποιημένοι   συνδαιτυμόνες και ενημερωμένοι  πως  τα     προϊόντα του είναι αποκλειστικής    βιολογικής  καλλιέργειας  και εκτροφής ζώων.

Και δε χρειάζεται να στο πει. Μόλις βάλεις στο στόμα σου μια πιρουνιά από την τυροκαυτερή του ή πάρεςι μια μπουκιά από τη χωριάτικη σαλάτα με βολογικο ελαιόλαδο,   αντιλαμβάνονται   τη διαφορά ποιότητας οι γευστικοί σου κάλυκες στη γλώσσα.   Κι αν περάσεις στο κύριο πιάτο, το μουσακά του -μούρλια , με πεντανόστιμο κιμά  σόγιας και χειροποίητη ελαφριά μπεσαμέλ, παθαίνεις  την πλάκα της ζωής σου.

Και μην το παραλείψουμε. Στου Κωστή δεν έρχεται ποτέ ο λογαριασμός ως…λυπητερή.  (Ούτε τη συνοδεύει   με παγωτίνια και χαλβάδες,  για να σου φύγει  η πίκρα). Κανονικές τιμές και κάποτε, ακόμα πιο κάτω  κι απο εκείνες που σου στέλνουν μπουγιουρντί στο τραπεζι οι, πέρα από δολοφόνοι, και κλέφτες  εστιάτορες.

Τί ταϊζουν, τον κοσμάκη, οι  ασυνείδητοι ταβερνιάρηδες από τα  δηλητήρια των πάγκων της λαϊκής κι από τα σφαγεία των κοτάδων και χοιροεκτροφέων, δε λέγεται.  ΄Εγκλημα τεράστιο Ακόμα ούτε εμείς οι ιστορικοί το είδαμε σε όλη του τη διάσταση.

Να είναι καλά ο Κωστής!  Και  κρίμα που δεν μπορώ, λόγω αρχής,  να του κάνω εδώ  διαφήμιση με όνομα και διεύθυνση. Το αξίζει.

 

Τέτοιοι  θα είναι μια μέρα όλοι οι χώροι εστίασης  στον κόσμο. Και στις   ιδιωτικές  κουζίνες, τέτοιο φαϊ θα μαγειρεύουν  για να στρωθεί  το σπιτικό  τραπέζι.

Μόλις οι γενιές που έρχονται συνειδητοποιήσουν πως πριν να πολεμήσουν για το κλίμα και τα φαινόμενα του θερμοκηπίου, ακόμα και πριν τη συσπείρωση  για την καταστροφή των πυρηνικών, πρέπει να διαδηλώσουν και να πάρουν στο κυνήγι τους φονιάδες  παραγωγούς  στη λαϊκή,που το παίζουν αγρότες  και τους λογικής  “Μιμίκους”  που πουλάνε  κανονικό θάνατο,  τότε η ιστορία θα  χρειαστεί για άλλη  μια φορά να μιλήσει για τα νέα χρόνια .  Την πριν και μετά  Βίγκαν εποχή!

________________________________________________-

                                                                     ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Μητσοτάκης, Σακελλαροπούλου, Οικονόμου απαντούν στις προκλήσεις της Τουρκίας -«Ανιστόρητες και απαράδεκτες δηλώσεις»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς

“Α φιλοχρηματία  Σπάρταν ολεί» (=Η φιλοχρηματία θα αλώσει τη Σπάρτη). Πυθία

2. Ο Πάνος Καμμένος διαφωνεί με την απόφαση της ΕΕ για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο: «Τρελαθήκατε;»

1--19

Ε, ναι. Τόσα πετρορούβλια θα χάσει    τώρα που φτώχυνε το αφεντικό στη Μόσχα. Και θα  φουντάρει εντελώς το μαγαζί, μόλις κλείσουν    οι κάνουλες  και οι αγωγοί  που δε θα στέλνουν πια  δικιά του ενέργεια   στην Ευρώπη.

Αλέξη Τσίπρα, έχεις συνειδητοποιήσει  ή ακόμα, το μέγα  έγκλημα  που έκανες με την ομερτά και τη συνεργασία με ένα ΝεοΝαζί ( κρυμμένη κάτω από την κουστουμιά , η στολή); Πλην των άλλων, έδωσες  σε ένα αχρείο που ανήγαγε τον ψευτοπατριωτισμό σε …κότα με χρυσά αυγά ,τη δυνατότητα  να έχει βήμα και φωνή!  Είτε λέει ανοησίες ,είτε ,όπως σήμερα, αμετροέπειες που συνιστούν ΄Υβρη.

΄Εγκλημα διέπραξες ,Αλέξη Τσίπρα!

3. «Οι Έλληνες έχουν ψυχολογικά τραύματα, η Αγία Σοφία είναι δική μας», λέει ο Τσελίκ

Ο Ομέρ Τσελίκ

Τούτος να δεις εθνικιστική  τύφλα και κακό.   Ψυχολογικά τραύματα και απωθημένα  κουβαλάει από την εποχή  που διάβασε παιδί  στο τούρκικο εγχειρίδιο ιστορίας  για την καταστροφή της ένδοξης στρατιάς  του Δράμαλη στα Δερβενάκια.  Τα πήρε από τότε κρανίο για τα…  ευζωνάκια της Αγιά Σοφιάς.

Πείτε μου οι λογικοί. Είναι  τούτος σοβαρός άτομο να ασκεί εξουσία;  Να αποφασίζει περί…πολέμου και ειρήνης; Αν θα ζήσει ή θα σου φέρουν το   παιδί σου  στην κάσα;

 Τί λεει  ο φασιστάκος;  Ποιος νοιάζεται,  αν είναι δικιά τους ή των… Μογγόλων η Αγιά Σοφιά;  Μόνο κάτι εθνικιστικά  ρεμάλια δικά μας εδώ,  σαν ελόγου του ,  τραβάνε ζόρι  (Α, ναι. Και η Βυζαντινολόγος από τη Σορβόνη Ελένη Γλύκατζη, που  την καταβρίσκει  με αυτοκράτορες και βασιλιάδες).  Σώφρων και λογικός ουδείς.

Πρέπει  να τους μαζέψουμε  όλους τούτους  σε καραβιές και σε σχεδίες πάνω,  να  ξανοιχτούνε στη Μεσόγειο να  φουντάρουνε ό ένας μετά  τον άλλο. Τούρκοι και ΄Ελληνες . Τουλάχιστον μια φορά θα  φανούνε  χρήσιμοι. Τροφή στα ψάρια του Αιγαίου.

Κι αν δεν το κάνουμε εμείς, θα συνεχίζουν  τούτοι να πνίγουν  κόσμο , πρόσφυγες και μετανάστες με τα μωρά στα χέρια.  Να τους πετάνε στα  νερά που τράβηξαν γραμμές (!) γαιτί  είναι αποκλειστική ιδιοκτησία τους!

“Βρεγμένη σανίδα”, το λιγότερο  τους χρειάζεται.  Τέτοια μυαλά με  λοβοτομή σε ύψος και βάθος   μας κρατάνε , εδώ κι απέναντι, ομήρους.   Χρόνια τώρα.

Και το αερόστατο είναι έτοιμο να απογειωθεί. Τούτοι δεν αφήνουν τα σκοινιά να ξεκολλήσει από τη λάσπη. Σιχτίρ που λένε οι δυο λαοί μας  και στο κοινό τους λεξιλόγιο.