ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΣΦΟΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ. ΝΤΡΟΠΗ!

Στεφανής: Τι εννοούσε ο Μητσοτάκης με τη φράση «συντριπτική απάντηση» στις τουρκικές απειλές.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλκιβιάδης Στεφανής

“Όπως υπογράμμισε, ο κ. Στεφανής  οι ακραίες αντιδράσεις της Τουρκίας πυροδοτήθηκαν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. «Πριν πάει εκεί, είναι δεδομένο ότι καταγράφηκε από το επιτελείο του πρωθυπουργού τι θα πει, εκτιμήθηκε, αναλύθηκε και ειπώθηκε. Επίσης, καταγράφηκαν και οι πιθανές αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα. Και ανάλογα με την αντίδραση της Τουρκίας, η Ελλάδα έφτιαξε και σχέδιο αντιμετώπισης», δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Άμυνας.

Στεφανής: Τι εννοεί ο Μητσοτάκης με τη «συντριπτική απάντηση» στις τουρκικές απειλές
Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού ότι οποιαδήποτε απειλή θα απαντηθεί με συντριπτικό τρόπο, ο εν αποστρατεία στρατηγός τόνισε ότι «εννοεί ότι πλέον έχουμε ξεφύγει από τη σημειακή αντίδραση, δηλαδή πάει ένα πλοίο κάπου και πάμε κι εμείς δίπλα, αλλά τώρα δείχνουμε την ενόχλησή μας συνολικά».

Όπως εξήγησε στα γεγονότα του Έβρου το 2019, η χώρα μας δεν αντέδρασε μόνο στα σημεία που περνούν οι Τούρκοι, αλλά έκλεισε όλο τον Έβρο και όλα τα νησιά μετακινώντας δυνάμεις, ανακατανέμοντας προσωπικό, παίρνοντας νέο προσωπικό και νέα μέσα και ξάφνιασε την τουρκική ηγεσία.

Αντίστοιχα, το καλοκαίρι του 2020, είπε ότι δεν αντιδράσαμε μόνο στην περιοχή εκείνη, αλλά ενεργοποιήσαμε την πολεμική μας αεροπορία, το σύνολο του ελληνικού στρατού, με αποτέλεσμα η τουρκική ηγεσία να ξαφνιαστεί από την υπερβολική αντίδραση της Ελλάδος. «Η Ελλάδα ξέρει τι θα κάνει. Δε θα αφήσουμε να περάσει κάτι, το οποίο έρχεται και ακουμπά στον σκληρό πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας».

Μάλιστα, επισήμανε ότι στο στρατιωτικό πεδίο, η Ελλάδα δεν έχει πάψει να προετοιμάζεται.« Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα σχέδιο εκπαίδευσης, το οποίο ενεργοποιεί το σύνολο των ενόπλων δυνάμεων σε ασκήσεις διακλαδικές, σε ασκήσεις που ασχολούνται με το ενοποιημένο πεδίο μάχης», ανέφερε και τόνισε ότι παράλληλα εξετάζονται και υβριδικά σενάρια.

Ερωτηθείς αν φοβούνται προσπάθειες εσωτερικής αποσταθεροποίησης από την Άγκυρα με φωτιές και προβοκάτσια, υπογράμμισε ότι «φοβάμαι σημαίνει ότι είναι κάτι το οποίο δεν το έχω προβλέψει, δεν το γνωρίζω.

«Η Ελλάδα ξέρει τι θα κάνει. Δε θα αφήσουμε να περάσει κάτι, το οποίο έρχεται και ακουμπά στον σκληρό πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας».

****

“Δε θα αφήσουμε να περάσει κάτι, το οποίο έρχεται και ακουμπά στον σκληρό πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας».

Η αρχή  έγινε με την περίφημη «ομερτά».  Ο Αλέξης Τσίπρας  δεν έστειλε τον Κώστα Καραμανλή στο Ειδικό δικαστήριο με αντάλλαγμα ο τελευταίος να του δανείσει τον ακροδεξιό και άρρωστο Καραμανλικό, Πάνο Καμμένο για να σχηματίσει κυβέρνηση. Στην επαίσχυντη αυτή συμφωνία υπήρχε όρος   να παρασχεθεί επίσης  απόλυτη κάλυψη και σε όλους,  όσοι βρίσκονταν στο στενό  πυρήνα των συνεργατών του, όπως ο  Προκόπης Παυλόπουλος, που μάλιστα τιμήθηκε για τη …συμβολή του στη χρεοκοπία με το ανώτατο αξίωμα της χώρας.

Ομοίως κι άλλοι συνυπεύθυνοι σαν τη  Μαριέττα  Γιαννάκου από τους εξ απορρήτων συνεργάτες του  π. πρωθυπουργού, ένοχη  για το σκάνδαλο της διασπάθισης  των κονδυλίων  της Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων Εξωτερικού και ηθική  αυτουργός της δολοφονίας  του Γιώργου Τριάρχη. Πέθανε πρόσφατα  ατιμώρητη, όπως όλα τα μέλη εκείνης της εγκληματικής κυβέρνησης.

Φρόντισε γι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ που όλα τα χρόνια  της διακυβέρνησή του , κάλυψε απόλυτα τη διεφθαρμένη αυτή Ν.Δ  του Κώστα Καραμανλή, που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και τα μνημόνια.  Όπως ακριβώς προέβλεπε  η ομερτά τους.

Από την άλλη, ως βαλβίδα εκτόνωσης της λαϊκής οργής για  αυτό το μεγάλο έγκλημα και ως  αμορτισέρ απορρόφησης των επικίνδυνων   κραδασμών από  τη  προκλητική στάση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με  μια  Δεξιά κατηγορούμενη για έγκλημα εσχάτης προδοσίας,   οργανώθηκε ομού με τους δύο συνεταίρους, Καραμανλική ΚεντροΔεξιά και ΣΫΡΙΖΑ ,  η υποβάθμιση της σοβαρότητας του μεγάλου σκανδάλου της χρεοκοπίας  και στη θέση του όρθωσαν ως σκάνδαλο πρώτου και μοναδικού μεγέθους της Novartis  στο οποίο δεν εμπλέκονταν   ο Κώστας Καραμανλής και οι συν αυτώ.

Αντίθετα, άμεση ευθύνη επέρριψαν στον Αντώνη Σαμαρά , ως χρηματισθείς και ο ίδιος, εσωκομματικός  αντίπαλος του Καραμανλή στη Ν.Δ. ΄Ετσι ,φτάσαμε σήμερα να μην απολογούνται  οι κυβερνήσεις της Ν.Δ   για το  υπέρτερο σκάνδαλο  της χρεοκοπίας , αλλά οι Σαμαρικοί και οι Πασόκοι για το αναμφισβήτητα υποδεέστερο   εκείνου  της Novartis!

Να σημειώσουμε  πως για το ίδιο έγκλημα συνυπεύθυνοι είναι και οι παλιοί, σήμερα στα αζήτητα,  Συριζαίοι, Παναγιώτης  Λαφαζάνης,  Γιάννης Βαρουφάκης  και Ζωή Κωνσταντοπούλου.  Πρωταγωνιστές  και τούτοι  στο θέατρο του παραλόγου να ζητείται η κεφαλή επί πίνακι (και καλώς)  12-13 προσώπων  για το σκάνδαλο  της Φαρμακοβιομηχανίας,  αλλά   το απείρως σοβαρότερο έγκλημα ,εκείνο της χρεοκοπίας   της χώρας,   να το  έχουν θάψει   εδώ και χρόνια , εκείνοι  που όφειλαν πρώτο αυτό  να το έχουν  κάνει  σημαία.

Σήμερα,  γινόμαστε μάρτυρες του ίδιου θεάτρου. Οι αλλαξοκωλιές  ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ τούτη τη φορά έχουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης   τα λεγόμενα εθνικά θέματα.

Την πρώτη φορά είχαν να κάνουν με το σχηματισμό  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ. Σήμερα με το φόβο ,συνεχής  και διαχρονικός της Αριστεράς , να  μην κατηγορηθούν οι Συριζαίοι,  ως εθνικοί μειοδότες.   Είναι  «υπογάστριο» , «κόρη οφθαλμού» τα εθνικά ζητήματα.

Ανέκαθεν  οι αριστεροί   κουβαλούσαν τις κατηγορίες    του ΕΑΜοΒούλγαρου,του κομμουνσιτοσυμμορίτη  και του προδότη , ως βαριά κόμπλεξ . Επομένως,  ως μη διαπραγματεύσιμες τις   κόκινες,  αυτές  εθνικές  γραμμές, επειδή πίστευαν και τότε και σήμερα πως έχουν…χεσμένη τη φωλιά τους, αφού εύκολα και άνετα από τη θέση του νικητή ,  τους κατηγορούσε η  εθνικόφρων Δεξιά παράταξη   (και σήμερα φυσικά) για προδοσία, και έλλειψη πατριωτισμού .

Και σε ένα εθνικιστικό λαό ,όπως είναι ο ελληνικός,  στήνονται  εύκολα   τέτοιες παγίδες. Για αυτό και αποτελούσαν  το πιο ευαίσθητο σημείο της Αριστεράς, όταν ζητούσαν τη ψήφο του ελληνικού λαού.  Κάθε στραβοτιμονιά σε εθνικά  ζητήματα,  είχε  τεράστιο πολιτικό  κόστος,  αφού έπληττε την αξιοπιστία  και το μη δεδομένο  πατριωτισμό της Αριστεράς,  σε αντίθεση με τη γονιδιακή  αποκλειστικότητα εθνικοφροσύνης   της Δεξιάς

Σε θέματα εθνικά, επομένως , «ο κύβος ερρίφθη» πριν χρόνια.  Συμπόρευση με τη Δεξιά,  είτε ως αντιπολίτευση  είτε ως κυβέρνηση.  Οι κόκινες γραμμές που χαράχτηκαν ερήμην της Ιστορίας και του Διεθνούς  δικαίου  είναι σχηματισμένες  από το ίδιο πινέλο της συστημικής, κομματικής Ελλάδας. Γι΄αυτό και ανυπέρβλητες .Κι όποιος τολμήσει να της αμφισβητήσει,  δεν είναι πατριώτης, αλλά  προδότης.

Είναι αυτός ο λόγος που τούτη την ώρα η χώρα σέρνεται σε πόλεμο για να καλυφθούν οι μίζες , η διαφθορά ,  τα αναρίθμητα    σκάνδαλα της κυβέρνησης του Κυριάκου  Μητσοτάκη και ο Αλέξης Τσίπρας σιωπά.  Ακολουθεί ,ως υποτακτικός στο όνομα του  ελληνικού πατριωτισμού τον οποίο ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ή να παραβλέψει. Διοφορετικά το κόστος θα είναι μεγαλο για ένα κόμμα,  που αισιοδοξεί πως αύριο θα είναι κυβέρνηση στη χώρα.

Μάλιστα , ΟΛΗ η  συστημική Αριστερά και όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ,με π΄ρωτο το ΚΚΕ (τα άλλα περί ΝΑΤΟ που λέει είναι  παλιά, ξεχαρβαλωμένη κασέτα)  έχουν δεσμευτεί  με  τη διακήρυξη   πως  ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΔΟΑΦΟΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.  Και όχι μόνο.  ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΗ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ.

Είναι αυτός ο λόγος και δεν ακούγεται,  πέρα από ψελλίσματα, καμιά ισχυρή φωνή  κατάκρισης και καταγγελίας  για τα τεράστια ποσά  που εκλάπησαν από το δημόσιο κορβανά με πρόσχημα τις αγορές  άχρηστης  λαμαρίνας . Είναι αυτά τα δισ. που  έφεραν μαζί με όλη την υπόλοιπη διαφθορά   τη δεύτερη χρεοκοπία της χώρας.

Και ο Αλέξης Τσίπρας σιωπά. Τσιμουδιά. Μόνο και μόνο για να μη δει και να μην ακούσει το γιο του Αποστάτη στη Βουλή να του σηκώνει το δάχτυλο και να του  πετά κατάμουτρα  το γνωστό,  εθνικόφρον άλλοθι:  «Εσύ,  δηλαδή,  τί προτείνεις; Να μην αγοράσουμε  φρεγάτες και Ραφάλ;  Να αφήσουμε ξεβράκωτη τη χώρα τη στιγμή που ο Ερντογάν μας απειλεί ευθέως;»

Φοβάται ο Αλέξης Τσίπρας να του  απαντήσει μετά λόγου σύνεσης κι  αριστερής γλώσσας:    «ΝΑΙ,  γιε του Αποστάτη. Δε θα  συνεχίζει  ο ελληνικός λαός να προικίζει  τις  γενιές σου  με πρόσχημα τον ψευτοπατριωτισμό σου. Τέλος οι εξοπλισμοί. Ο καλύτερος  δρόμος να συνυπάρξουν οι δυο όμοροι και ίδιοι λαοί ,ειρηνικά και ακατάπαυστα, είναι η προσφυγή στο Διεθνές δικαστήριο με επί τάπητος  όλα τα ζητήματα  και κάθε  διαφορά που τάχα μας χωρίζει”.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας  για τους λόγους που εκθέσαμε προετοιμάζουν τον όλεθρο της χώρας με τη συμπόρευση και τη νέα ομερτά  που συνυπέγραψαν στα εθνικά θέματα. Είναι ως φαίνεται και οι δύο  αδίστακτοι και της ίδιας παλαιοκομματικής  κοπής με τους προηγούμενους.

ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ.  Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ!  Οι δικοί μας είναι άφρονες, ανώριμοι και με μέτριες, ως ανύπαρκτες ικανότητες. Για ηθικά διλήμματα δε συζητάμε.

Καλούμε το Τούρκο πρόεδρο   να επιδείξει σύνεση και σωφροσύνη. Να μη συρθούν χωρίς λόγο οι δυο λαοί σε σύρραξη.

Συμφωνούμε πως οι ελληνικές προκλήσεις  είναι κραυγαλέες και κατάπτυστες. Ειδικά τα τρία τελευταία χρόνια που ο δικός μας διεφθαρμένος πρωθυπουργός,  έστησε σκηνικά πολέμου και προκλήσεων με τη στήριξη του   Γάλλου πάτρονα  Μακρόν,   για να εισπράξει μίζες. Ηλίου φαεινότερο.  Ο Ερντογά έχει όλα τα δίκια με το μέρος του αυτή την ώρα. ΄Εχουμε αναλύσει πολλές φορές το γιατί.

Ο Κυριάκος  Μητσοτάκης  εξωθεί τον Ερντογάν  να  ακολουθήσει τη γραμμή Πούτιν, αφού ΟΛΑ τα προσχήματα είναι κοινά.  Η εισβολή  στην Ουκρανία έγινε για τους ίδιους λόγους που θα επικαλεστεί  ο Ερντογάν, αν  δε δείξει αυτοσυγκράτηση και αυτοκυριαρχία και διαπράξει το μέγα λάθος.

Αν δε συμβεί το κακό, είναι φανερός πως αυτό  θα  οφείλετε στους απέναντι.  Ασφαλώς και στην πολιτική  του ΝΑΤΟ και της Αμερικής, αφού το μόνο που δε συμφέρει αυτή την ώρα είναι να ανοιχτούν μέτωπα ανάμεσα σε μέλη της συμμαχίας

Να ευχηθούμε να πρυτανεύσει η  λογική και η σύνεση   Ερντογάν  και όχι η τύφλα, η  διαφθορά και η εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων  του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα . Αλλιώς ,  ΄Εβρος και Αιγαίο, θα γίνουν…Ουκρανία. ΄Εχουμε υποχρέωση για τις νεότερες γενιές Τούρκων  και Ελλήνων να μην το επιτρέψουμε.

Θα πολεμήσουμε αυτό το άθλιο ελληνικό, κομματικό σύστημα που είναι ο κατ΄ εξοχήν υπαίτιος  της εχθρότητας και της παρεμπόδισης της  ειρηνικής  συνύπαρξης Ελλήνων και Τούρκων.  Τούρκων και Ελλήνων.