Αμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφ᾽ ὅσον οὐκ ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἐλαχίστων, οὐδὲ ἐμοὶ ἐποιήσατε.

  1. Λίνα Μενδώνη ( η γνωστή εθνικίστρια,που  μαζί με τις  δύο άλλες “Χάριτες”, Περιστέρη, Παναγιωταρέα, λίγα χρόνια πριν, βρήκαν θαμμένο το… Μέγ’ Αλέξαντρο στην Αμφίπολη! Κάρφος στο μάτι των…Σκοπανών) . Τώρα λέει: Τα Γλυπτά είναι κλεμμένα!

Τα γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Ελλάδα λέει η Λίνα Μενδώνη

Αν  θελήσει κανείς να παρουσιάσει    πραγματικό  πρόσωπο της Δεξιάς και όσων δηλώνουν οπαδοί της ,χωρίς ψαμίθια και χειρουργικές επεμβάσεις, θα διαπιστώσει (έντρομος, αν είναι εντελώς αδαής ή “ξένος” περί τα ελληνικά δρώμενα) τα εξής ιστορικά αναμφισβήτητα γνωρίσματα:

  1.  Σφοδρά πατριδοκάπηλη με κύριο συστατικό αυτής της παθογένειας τον εθνικισμό. Βεβαίως, πατριωτισμός χωρίς το αζημίωτο δεν υπάρχει. Οι Δεξιοί είναι πατριώτες όσο και…Χριστιανοί. Μέχρι εκεί που δε θίγονται τα συμφέροντά τους. Ναι, μεν, η πατρίδα και του… Χριστού η πίστη η αγία,αλλά έχουμε και …ανάγκες. Το ρουσφέτι, το διάφορο, η πελατειακή σχέση είναι το  κύριο γνώρισμα του Δεξιού ψηφοφόρου. Η “γαλάζια ακρίδα” και πριν ακόμα από την εμφάνιση   των αλήστου μνήμης πρασινοφρουρών, υπήρξε ανέκαθεν η πληγή της οικονομίας.  Μέχρι που ο…άξιος τελευταίος  εκπρόσωπος του Καραμανλισμού,ο περίφημος “ανιψιός”, χρεοκόπησε τη χώρα. Προηγουμένως,  η Δεξιά ως “Συναγερμός”και λίγο  μετά ως ΕΡΕ,   είχε φροντίσει να  ξεκοκαλίσει την αμερικάνικη οικονομική βοήθεια “Μάρσελ”,που είχε σταλεί για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας μετά το “Αντάρτικο”.Οι νικητές στο όνομα της…πατρίδας και της Ορθοδοξίας που διέσωσαν από τα νύχια του “Κουμμουνισμού,  των συμμοριτών και των ΕαμοΒούλγαρων”, άρπαξαν όλον εκείνο το μικρό θησαυρό και τα επένδυσαν σε οικόπεδα και σπίτια  σε τιμές αγοράς εξευτελιστικές λόγω της τραγικής φτώχειας που έδερνε τη χώρα. Την ίδια εποχή χιλιάδες Αντάρτες,  το πραγματικό κόσμημα της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας,που με μοναδική αυταπάρνηση αγωνίστηκαν να αλλάξουν τον κόσμο, πήραν το δρόμο της ισόβιας εξορίας, μια και η ίδια αυτή  Δεξιά,των δωσίλογων, των Χιτών και των  Μάυδων για χρόνια τους αρνήθηκε τον επαναπατρισμό.
  2.  Προδοτική και δωσίλογη.  Είναι το πλέον   ευκόλως αποδείξιμο κομμάτι της σύγχρονης  ιστορικής πορείας αυτής της παράταξης.  Οι Δεξιοί από την πρώτη στιγμή  συνεργάστηκαν με τους Ναζί κατακτητές και ήταν εκείνοι που ως κουκουλοφόροι,ταγματασφαλίτες,  αδίστακτοι και  κατά πάντα,  ενίσχυσαν την εύκολη επικράτησή των Γερμανών, που στοίχισε χιλιάδες νεκρούς,πείνα, δυστυχία και παράνοια. Γι΄αυτά τα βαριά εγκλήματα εσχάτης προδοσίας ουδείς απ΄αυτούς τους εγκληματίες τιμωρήθηκε.Αντίθετα,όπως είπαμε, ανταμείφτηκαν ως νικητές ,εξαργυρώνοντας τα αργύρια της προδοσίας τους,  αρπάζοντας τους πενιχρούς πόρους    που ήταν  για την εποχή εκείνη “εκ των ων ουκ άνευ”  για τη στοιχειώδη  στήριξη της χώρας. Αλλά και πρόσφατα μετά τη χρεοκοπία για την οποία απολύτως υπεύθυνες είναι οι δύο τελευταίας  κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή και πάλι η προδοτική αυτή Δεξιά,ως Ν.Δ πια,ενώ διέπραξε έγκλημα “καθοσίωσης” και “εσχάτης προδοσίας”, δεν τιμωρήθηκε ποτέ (τουλάχιστον ως τώρα).Κι  αυτό ,λόγω της “Ομερτά” Αλέξη Τσίπρα και Κώστα Καραμανλή. Σύμφωνα με τα συμπεφωνημένα, ο δεύτερος χορήγησε δανεικό δεκανίκι στον πρώτο, τον ακροδεξιό Πάνο Καμμένο, για να στηθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ  με αντάλλαγμα η κυβέρνηση αυτή να παραγράψει το έγκλημα της χρεοκοπίας της χώρας.
  3.   Ανιστόρητη. Η διαστρέβλωση τς Ιστορίας είναι γνώρισμα όλων των Εθνών. Εξ ου  και εθνικιστική αυτή η  ιστορία.  Σχεδόν σε όλους τους “λαούς” δεινά κακοποιημένη. Και αν κάποιοι υιοθετούν ασυζητητί  και υποκλίνονται σε μια τέτοια μυθιστορία,είναι περισσότερο η Δεξιά. Και όχι μόνο στην Ελλάδα.   Στερεοτυπικό  παράδειγμα, η περίπτωση των Ελγινείων παραπάνω.  Αυτά τα  “μάρμαρα”,όπως άπειρες φορές αναλύσαμε  εδώ, δεν έφυγαν  από τη Ελλάδα,”παράνομα”, αλλά σύμφωνα με την επικρατούσα νομιμότητα της εποχής εκείνης και έτσι δασώθηκαν από τη λεηλασία.Αλλά χρόνια μετά  η Αγγλία αρνήθηκε να τα επιστρέψει στον τόπο τους. Ούτε καν    σήμερα που υπάρχει στην Αθήνα  ένα ασφαλές και γενικώς καλών προδιαγραφών  Μουσείο. Το Βρετανικό Μουσείο,αν σέβεται  τις  υποχρεώσεις και την ιδιότητά του, οφείλει κάποια στιγμή να  επιστρέψει   τα  Ελγίνεια στην Αθήνα. Αρκετά τα εκμεταλλεύτηκε οικονομικά.  ΄Οσον αφορά την εθνικιστική ιστορία και η Αριστερά,βέβαια, δεν τολμά ποτέ σχεδόν, να βάλει απολύτως διακριτές, διαχωριστικές γραμμές,αλλά απλώς αφαιρεί από αυτή τις “ασήμαντες”  σελίδες της,  με εξαίρεση την τελευταία  πραγματικά  ιστορική και θαρραλέα πράξη της συμφωνίας των Πρεσπών και την αναγνώριση των Σκοπίων ως Βόρεια Μακεδονία.
  4. “Αγράμματη” και στερούμενη Διανόησης. Η Δεξιά και η μόρφωση έχουν διαζευχθεί από συστάσεως αυτής της παράταξης. Πέρα όμως από  “αμόρφωτη” (Μόρφωση σημαίνει διάπλαση σωστού χαρακτήρα, συμμόρφωση στην προσωπική ζωή του ατόμου  στις αρχέγονες, φυσικές,διαχρονικές και απαράγραπτες αξίες),είναι και “αγράμματη”.  ΄Η καλύτερα, το Δεξιό, τον διακρίνει η ημιμάθεια και η δοκησισοφία. Με ελλιπή παιδεία οι περισσότεροι,από πρωθυπουργούς μέχρι τον απλό ,τον “χύδην” ψηφοφόρο της.  Παπάγος, Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες,  Σαμαράς,  δε υπήρξαν σε καμιά περίπτωση Ανδρέας Παπανδρέου και Κώστας Σημίτης.  Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τουλάχιστον σε γνωστικό επίπεδο ,αλλά κυρίως  πολιτικής κατάρτισης και  διανοητικής συγκρότησης , διαθέτει  σοβαρή υποδομή, κυρίως για ηλικιακούς λόγους δεν μπορεί ακόμα να συναγωνιστεί τους δύο Πασοκικούς πρωθυπουργούς.  ΄Ομως, διαζύγιο από τη Δεξιά παράταξη έχει πάρει δεκαετίες τώρα και η διανόηση,αφού πέρα από “διανοητές” του… αναστήματος Κωνσταντίνου Τσάτσου και Βύρωνα Πολύδωρα ,άλλον δεν υπάρχει περίπτωση να συναντήσεις στους κόλπους της.
  5. Ανάλγητη , απάνθρωπη και υποκριτική.  ΄Ενας Δεξιός,θα είναι, όπως είπαμε,απαραίτητα και…Ελληνάρας. Και κοντά σε αυτή ιδιότητα αγκαλιά πάει και εκείνη  του ..Ορθοδοξάρα.  Και μπορεί να μην είναι τακτικός στους εκκλησιασμούς,αλλά τηρεί απαρέγκλιτα τη θρησκευτική παράδοση (παντρεύεται συνήθως με θρησκευτικό γάμο, βαπτίζει τα παιδιά του, κηδεύεται ως  χριστιανός). Οι εξαιρέσεις είναι τρανταχτές και συνήθως ιδιόμορφες.   Χριστιανισμός και ελληνισμός είναι  ταυτόσημες έννοιες και μάλιστα  ο εθνικιστής ιστορικός  Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος φρόντισε ξεδιάντροπα να τα   παντρέψει  και να παρουσιάσει εκείνο το έκτρωμα του  ελληνοχριστιανικού πολιτισμού ,αποκρύπτοντας την τεράστια διαφορά και την απέχθεια των χριστιανών στα πρώτα βήματα αυτής της θρησκείας  απέναντι  σε ό,τι “εθνικό”, αρχαιοελληνικό. “Καθάρματα” αποκαλούσε ο φανατικός ιερωμένος Ιωάννης, που  η  παραχαραγμένη  ιστορία τον αποκαλεί… Χρυσόστομο(“Θου,Κύριε…”) , τον δε  αυτοκράτορα  Ιουλιανό, λάτρη της αρχαίας Ελλάδας…παραβάτη!  Κανονικός βιασμός της Ιστορίας.  Μόνο που ο Δεξιός Χριστιανός και ΄Ελληνας ή αντιστρόφως,μπορεί μεν να ασπάζεται τις Γραφές και τα κηρύγματά τους ,αλλά δεν τα παίρνει και τοις μετρητοίς,όταν συγκρούονται με τα συμφέροντα ή το φανατισμό του.  Μπορεί μεν να κηρύσσει το ευαγγέλιο “ο έχων δύο χιτώνας” κλπ,αλλά ο Δεξιός, συνήθως αρπάζει και το σκισμένο πανωφόρι του πένητος , όχι να του δώσει και το δεύτερο, καινούριο δικό του.Κι αν κάνει την ελεημοσύνη είναι για το θεαθήναι  ή για να κερδίσει τον …παράδεισο (ένας έξυπνος Δεξιός επενδύει παντού,όπου βλέπει κέρδος). Η υποκριτική αυτή ιδιότητα   του Δεξιού φάνηκε περίτρανα στις μέρες μας από τον τρόπο που  ειδικά αυτός, αντιμετώπισε τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. (Πιο μπροστά έκανε το ίδιο με τους Μικρασιάτες ΄Ελληνες, που περιφρονητικά αποκαλούσε…Τουρκόσπορους). Και  ευχαρίστως, αν μπορούσε, θα τους πέταγε  στη θάλασσα.  Μάλιστα, έχει τέτοια  και τόση…ευαισθησία, ώστε δεν καταδέχτηκε ένα δάκρυ πόνου  να ξοδέψει  για τα πνιγμένα προσφυγόπουλα και έκλεισε τ΄αυτιά του σε   ό,τι ακριβώς  ο θρησκευτικός αρχηγός του,τον οποίο ομνύει  πως σέβεται, του παρέδωσε ως εντολή, αλλά  ο ασεβής και υποκριτής πιστός τη “φτύνει” :”ἐπείνασα γὰρ καὶ οὐκ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα καὶ οὐκ ἐποτίσατέ με,ξένος ἤμην καὶ οὐ συνηγάγετέ με, γυμνὸς καὶ οὐ περιεβάλετέ με, ἀσθενὴς καὶ ἐν φυλακῇ καὶ οὐκ ἐπεσκέψασθέ με. Τότε ἀποκριθήσονται καὶ αὐτοὶ λέγοντες, Κύριε, πότε σε εἴδομεν πεινῶντα ἢ διψῶντα ἢ ξένον ἢ γυμνὸν ἢ ἀσθενῆ ἢ ἐν φυλακῇ καὶ οὐ διηκονήσαμέν σοι;τότε ἀποκριθήσεται αὐτοῖς λέγων, ᾽Αμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφ᾽ ὅσον οὐκ ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἐλαχίστων, οὐδὲ ἐμοὶ ἐποιήσατε.

2. Δανεισμός τέλος: «Αν θέλετε τα Γλυπτά του Παρθενώνα, αναγνωρίστε ότι είναι δικά μας», λέει το Βρετανικό Μουσείο
Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο

Εν τάξει. Ο Κυριάκος είναι γενικώς αστοιχείωτος. Σε ελληνικό πανεπιστήμιο δεν πήγε,στο Χάρβαρντ ξέρουμε πολύ καλά ποιοι φοιτούν και πώς εξασφαλίζεις  μέχρι και διδακτορικό, αν είσαι  Υιός  ανοιχτοχέρη ,πατέρα χορηγού. Αλλά συμβούλους με στοιχειώδη παιδεία δεν έχει;

Μάλλον όχι. Τα λέμε παραπάνω. ΄Εχουν πάρει  διαζύγιο  μόρφωση και παιδεία απ΄αυτή την παράταξη.

Οι Βρετανοί φρόντισαν να τον εξευτελίσουν,πάντως. Αλλά για δείτε τους αμετροεπείς στην κυβέρνηση. Βγαίνουν κι από πάνω,αντί να ζητήσουν συγγνώμη.

Η έλλειψη αυτογνωσίας,είναι ένα ακόμα  ισχυρό κουσούρι της Δεξιάς (αλλιώς, θα  τη λέγανε  έτσι;).΄Οπως και η αρετή του  να  ζητάς   συγγνώμη,όταν κάνεις λάθος. ΄Αγνωστη λέξη στους “Βαρβάρους”.

3.Θα σε σφαλιαρώσω»: Οδηγός μηχανής στην Κρήτη πέρασε με κόκκινο και απείλησε οδηγό που του έκανε παρατήρηση!

H Ducati 916

Το σύνηθες είναι αυτό, ,όχι η εξαίρεση για να το κάνεις είδηση. ΄Εβλεπα τις προάλλες τουρίστες κοντά στο Μοναστηράκι  στην Αθηνάς να μένουν με ανοιχτό το στόμα,όταν στις δέκα μηχανές που μέτρησα εγώ, οι  μισοί οδηγοί  πέρασαν με κόκινο.

Ελληνάρας, λέμε, μάγκας και νταής. Σκοτώνει μεθυσμένος γιαγιά και εγγόνι στο ΄Αργος  και τους εγκαταλείπει.Την ίδια στιγμή η εισαγγελέας τον αφήνει ελεύθερο!

Αφασία κράτος. Το  συστήνουμε πολλές φορές. ΄Οσοι μπορείτε , εγκαταλείψτε τη χώρας. Είναι Μπανανία. Απ΄όπου κι αν την πιάσεις  λερώνεσαι!

4. Εχασε τη δίκη στο ΣτΕ η Βασιλική Θάνου- Οριστικά έκπτωτη από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Οριστικά έκπτωτη η Βασιλική Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Η Θάνου χρόνια στα δικαστικά κόλπα. Δεν ξέρει τάχα πως δεν υπάρχει θεσμός δικαιοσύνης στην Ελλάδα; Τί πήγε να  κάνει,αφού ήξερε πως το ΣτΕ ,που είναι καθρά δεξιοκρατούμενο , θα απέρριπτε  τα αιτήματά της; Εκτός κι αν αυτό ακριβώς επεδίωκε.

Εδώ  τους καταγγείλαμε για ηθική  ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ (του καθηγητή Τριάρχη)  την κυβέρνηση Κώστα  Καραμανλή και σφύριξαν αδιάφορα στο ΣτΕ. Τί περίμενε δηλαδή η Θάνου;

 

5.Τσίπρας: Επαθε, έμαθε, θα σπαταλήσει το 31,5%;

Γιώργος Καρελιάς

iefimerida.gr

Ο κυριούλης παραπάνω, το παίζει ανεξάρτητη δημοσιογραφική  πένα.Λες και υπάρχει τέτοιος “κοντυλοφόρος”. Τον πήραν στη φυλλάδα για ξεκάρφωμα.

“Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας”,όμως!