ΕΛΓΙΝΕΙΑ. ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

  1.  ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ. “Η ΠΑΠΑΣ ΠΑΠΑΣ  ΄Η ΖΕΥΓΑΣ ΖΕΥΓΑΣ”

Το πιο κουραστικό ,όσο και ενοχλητικό,αλλά συνάμα  ηλίθιο και  αστείο,  είναι να   ζητούν  να αποδεικνύει κάποιος πως δεν είναι …ελέφαντας. Και μάλιστα,όταν η  ίδια η εικόνα  του είναι τόσο εύγλωττη, αφού ούτε …προβοσκίδα και   χοντροπόδαρα,ούτε  άλλα ανατομικά  χαρακτηριστικά του  συμπαθούς  τετράποδου  μπορεί κανείς να διακρίνει σ΄αυτή. Ούτε κατά  διάνοια ακόμα και του πλέον εμπαθούς και κατάλαλου.

Στις τελευταίες αναρτήσεις μας, καταγγέλλουμε επανειλημμένα τις άνανδρες επιθέσεις των… ΑΝΔΡΩΝ  των ΜΑΤ   στην πλατεία Εξαρχείων, όπου μέχρι χτες και για τρεις μέρες, πραγματοποιήθηκε ένα πολύ όμορφο  φεστιβάλ με βιβλία,μουσική μπόλικη και εκλεκτή, αλλά και  παρεϊστικη διάθεση των συμμετεχόντων. Και στις τρεις αυτές ημέρες,  οι πραιτοριανοί  του ακροδεξιού πρωθυπουργού μας ,έδρασαν ανελλιπώς και πρωτίστως  βαρβαρικώς!

“Σ΄αυτά τα κείμενα αποκάλυψες επιτέλους πως είσαι θαμώνας της πλατείας και άρα αναρχικός…”,  μας γράφει μια “κοπελιά”,που υπογράφει ως Δωροθέα.  Είναι ένα από τα πολλά γράμματα που πήραμε τις τελευταίες ημέρες, και όπως πάντα, άλλα  είναι υβριστικά ,τα πιο ΛΙΓΑ  επαινετικά και τα περισσότερα από αδιάκριτα ως κουτσομπολίστικα.

Λοιπόν,αγαπητή Δωροθέα,περισσότερο για  πανούργα…  Πανδώρα μου μοιάζεις, αφού στο πολύλογο   γράμμα σου, διακρίνει κανείς όλα τα στοιχεία εκείνα που  περιγράφει ο Ησίοδος πως χαρακτηρίζουν τον κακό άνθρωπο  και εν προκειμένω  γυναίκα (τῆς γὰρ ὀλώιόν ἐστι γένος γυναικῶν!) . Ψέμα,εμπάθεια,υποκρισία,και φυσικά πάνω απ΄όλα ανοησία,αφού κατά την ισοπεδωτική , τρομακτική (θα μπορούσα να πω  φασιστική) σου άποψη “τί τα θες τί τα γυρεύεις; Στην Ελλάδα, κι ας τσούζει, ζουν δυο κατηγορίες. Εμείς κι εσείς (όπου “εσείς “το είδος του αριστερού,του προοδευτικού,του επαναστάτη και του ακτιβιστή…”!

Λοιπόν,κατ΄αρχήν,  κανόνισε να ξεδιακρίνεις έννοιες,πχ. αναρχικός και αριστερός ,΄Αλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Πας μη Δεξιός δεν είναι απαραίτητα   και αριστερός ή αναρχικός. ΄Οσο για τους αναρχικούς, άσε , ούτε οι ίδιοι  ξέρουν τι θεό λατρεύουν. (Ιδεοληπτικά κουλουβάχατα και σε εκείνη τη γειτονιά!)

Να επιχειρηματολογήσω  πως δεν είμαι ελέφαντας, θα ήταν αφροσύνη.Δε θα το κάνω.Θα σου θυμίσω απλώς πως είμαι Ιστορικός. Και ως τέτοιος, δε θα μπορούσα να είμαι ΟΥΤΕ αναρχικός . ΄Οπως δεν έχω  το δικαίωμα και την όρεξη να είμαι κανενός είδους οπαδός.

Τέτοια βαρίδια ,αν  είναι μια φορά βαριά για τα πόδια του καθένα, για έναν  ιστορικό, αν τα κουβαλάει, θα είναι  ασήκωτα.   Ο λαός το λέει αλλιώς.  “Δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν κρατιούνται”.

2. “ΜΑΡΜΑΡΑ”

Παλιά  συμφοιτήτρια η Μαίρη Χρόνη με σοβαρές σπουδές στην Αρχαιολογία σε Αγγλία -Αμερική  και με συμμετοχή σε πολλές  ανασκαφές σε Λατινική Αμερική, αλλά και στα Βαλκάνια παλιότερα, μας έστειλε την παρακάτω επιστολή:

“…Επιτυχές το σχόλιό σου  στη συνέντευξη του ΄Ελληνα πρωθυπουργού στον Observer. Αλλά, το αίτημα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί η ελληνική πλευρά να απευθυνθεί  στην  αγγλική κυβέρνηση, η οποία  δεν έχει κανένα λόγο πάνω στο αίτημα του δανεισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα. Είναι εσωτερική υπόθεση ου Βρετανικού Μουσείου. Και εδώ είναι η παγίδα.

Το Βρετανικό Μουσείο με πάγια τακτική και παλιό κανονισμό του, έχει την δυνατότητα  να δανείσει την “περιουσία” του αρκεί  ο αιτών το δανεισμό να αποδεχτεί τη κυριότητα και ως εκ τούτου την επιστροφή  στο Μουσείο της δανεικής  “περιουσίας” . Με έξυπνο (διάβαζε πονηρό τρόπο) οι Εγγλέζοι μέσω της πρότασης του πρωθυπουργού,που όφειλε να ενημερωθεί πριν προχωρήσει σε τέτοιο αίτημα,η χώρα μας και επισήμως αποποιείται του δικαιώματος να θεωρεί κτήμα της τον αρχαιολογικό πλούτο που βρίσκεται σε ξένα μουσεία!

Δε θέλω να πιστεύω πως κάτι άλλο κρύβεται πίσω απ΄αυτή τη συνέντευξη. Πάντως,αν από αφέλεια και άγνοια μόνο ξεστόμισε ο πρωθυπουργός αυτή την πρόταση, έχει καλώς και μπορεί να την ανακαλέσει. Αν  πρόκειται για κάτι άλλο, μιλάμε για έγκλημα κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.”

3. Γεωργιάδης: Εξι ουρανοξύστες θα χτιστούν στο Ελληνικό -Μπαίνουν οι μπουλντόζες
Η μακέτα της επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού

Ωχ! “΄Εβαλαν το Λύκο να φυλάει τα πρόβατα”; Ε,ρε γλέντια που θα κάνει ο  ακροδεξιός  αντιπρόεδρος  της Ν.Δ.

“Είναι πολλά τα λεφτά”, ΄Αδωνι.  Αλλά,δεν είπες, στην ομάδα θα είναι και ο έτερος ομόλογός  σου Καπαδδόκης, Κύριος Πικραμμένος;

 

4.Σχολεία στην Κύπρο: Τέλος μούσια και σκουλαρίκια για τα αγόρια -Κολάν και μακιγιάζ για τα κορίτσια

Μαθητές λυκείου

Καλά τα άλλα. Τα  γένια, όμως, γατί να τα απαγορεύσει ο ρέκτης  εμπνευστής;  Δεν υπάρχει ωραιότερη και…φυσικότερη εμφάνιση στον έφηβο, από  ένα μικρό γενάκι.  Λες ποτέ σε μια έφηβη να κόψει το κόσμημα της κεφαλής που είναι τα μαλλιά της;