ΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΓΟΝΙΟΥΣ “ΛΕΥΚΑ ΚΟΛΑΡΑ” ΔΕ ΓΙΝΟΥΝ “ΚΙΜΩΝΕΣ”, ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΦΥΛΑΚΗ!

Προϋπολογισμός -Παναγιωτόπουλος: Η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας προστατεύει από κάθε επιβουλή

Νίκος Παναγιωτόπουλος ριγε γραβατα

Μέγας ψεύτης!   Και θρασύς, όπως όλοι στο συνάφι του. Δολοφόνησαν με τους πραιτοριανούς τους ένα 16χρονο αγόρι, γιατί δεν είχε 20 ευρώ να πληρώσει τη βενζίνη του!   Και ο  θρασύτατος  αυτός δολοφόνος, έρχεται σήμερα  με αμετροέπεια που δεν έχει… μετρημό, να μας τσαμπουνάει πως «προετοιμάζεται για πόλεμο ,για να έχει ειρήνη»!

Γι΄αυτό αρπάξανε από  το δημόσιο κορβανά  τεράστια κονδύλια ( άγνωστο στην πραγματικότητα αυτή την ώρα  πόσα δισ. στοίχισαν οι τελευταίες αγορές-κλοπές  τους) . Χρήματα, που αν δεν τα υπεξαιρούσαν όλοι τούτοι οι εμπλεκόμενοι στο παραμύθι της «αποτρεπτικής ισχύος της χώρας», δε θα έφτανε  η βενζίνη εκεί που έφτασε. Και όχι μόνο τα καύσιμα.

Κι αυτό σημαίνει πως το παλικαράκι που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη, θα είχε 10 ευρώ πάνω του για να πληρώσει Μα κι αν δεν πλήρωνε ούτε αυτά , ουδείς με ελάχιστη φαιά ουσία  εγκεφάλου, αν δεν ήτανε καμένη , θα τολμούσε για 10, 20 ,1000, 1.000.000 ευρώ να σκοτώσει  άνθρωπο!

΄Ενας αισχρός γόνος της φαμίλιας Μητσοτάκη καταλήστεψε τα πάντα.   Για να έχουν δέκα γενιές του μετά , να τρώνε με χρυσά κουτάλια.  Μαζί και οι “επίγονοι”   όλων των παρατρεχάμενων, των αχυρανθρώπων και  των σφογγοκωλάριων  του.  Αυτή είναι η αλήθεια.

Η Ιστορία  είναι επιφορτισμένη  με πολλά βάρη. Από την αναζήτηση της αλήθειας, την αντικειμενική ,χωρίς χάλκευση και φτιασίδια παράθεσή της, ως την  παράδοσή της  στις γενιές που έρχονται. Να μην παλεύουν οι  μελλοντικές γενιές στη δική τους εποχή ,να μαντέψουν  τί… παιζόταν στις δικές μας σήμερα ημέρες.  Είναι αυτός ο λόγος που επαναλαμβάνουμε συνεχώς εδώ πως δεν υπάρχει “ιστορικός του μέλλοντος”.  Είναι ο μύθος που επινόησαν  οι λωποδύτες  κάθε είδους ,ακόμα και οι γαλαντζί ιστορικοί, για να νοθεύουν τις αλήθειες των εποχών.Να μην μπορεί κανείς μετά 100 και 200 χρόνια να  βρει άκρη, να ανακαλύψει ποιο είναι το σωστό.

Ο ιστορικός γράφει σήμερα. Και παραδίδει στους αυριανούς τα  γεγονότα και την κρίση του. Αλλιώς, θα περιμένανε   τον Πελοποννησιακό  πόλεμο να  τον γράψει ένα “πέτσινος” Θουκυδίδης της εποχής  του Αλέξανδρου ή του Δημητρίου Φαληρέα . Αλλά,  δεν έγινε έτσι. Την έγραψε ο Θουκυδίδης Ολόρου Αλιμούσιος, που ΕΖΗΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ,ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ  ΤΑ ΜΑΤΙΑ  KΑΙ TA ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ, ΟΣΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΚΑΙ ΟΣΑ ΚΡΙΝΕΙ. Δεκάδες  άλλοι ιστορικοί στους αιώνες , επιβεβαιώνουν του λόγου  το  αληθές.

 

 

Η αλήθεια, λοιπόν, που παραδίδουμε σήμερα  στις μελλοντικές  γενιές, είναι τούτη. Δεν ξοδεύουν τα δικά μας λεφτά για την ασφάλεια της χώρας,  αλλά για πάρτη τους. ΄Εχουν στήσει μεγάλο τσιμπούσι και όχι μόνον οι σημερινοί  κυβερνώντες. Από συστάσεως ελληνικού κράτους, κρατάει το πανηγύρι.  Βρήκαν  την  “κότα με  τα χρυσά αυγά” ,αυτά των εξοπλισμών.  Γλέντια τρικούβερτα  κάνουν οι ίδιοι σήμερα και αύριο τα παιδιά τους, με τον πακτωλό από τις  μίζες και τα άλλα κλοπιμαία.

Είναι αυτή η αλήθεια. Και η απόδειξη τούτη. Ποτέ  κανείς  από τους εθνοπατέρες και τους πατριδοκάπηλους    δε νοιάστηκε να πλησιάσουν  οι δυο  πλευρές .Να έρθουν πιο κοντά.  Υπάρχουν απέναντι  νοήμονες  άνθρωποι.  Να τα βάλουν κάτω , να τα βρουν. Δεν το έκαναν ποτέ.  Δεν είναι όλοι στην Τουρκία Ερτογάν, παλαβωμένοι  Σουλτάνοι.

Αλλά, δε συμφέρει τέτοια προσέγγιση. Αν τα νερά του   Αιγαίου, μας ένωναν και δε μας χώριζαν, τα «παλιοσίδερα» και η «άχρηστη λαμαρίνα» των  εξοπλισμών, θα ήταν σήμερα, αν μη τι άλλο,  νοσοκομεία εξοπλισμένα με τις ΜΕΘ που χρειάζονταν, για να μη χάσουν τη ζωή τους πάνω από 30.000 άνθρωποι στην πανδημία. Τουλάχιστον,  οι μισοί απ΄αυτούς θα ήταν  ζωντανοί ,  χωρίς τις  φρεγάτες και τα Ραφάλ του Μητοστάκη και του Παναγιωτόπουλου. .

Μένει στις  γενιές που έρχονται να συνειδητοποιήσουν αυτή την αλήθεια και να ζητήσουν , οι απόγονοι των σημερινών απατεώνων,  να φέρουν πίσω  όλα  τα λεφτά  που έκλεψαν οι  «πατεράδες» τους. Είναι δικά μας λεφτά. Και  μας τα στέρησαν για να τα κάνουν δικές τους μίζες.   «Μασούρια» για κείνους και τις γενιές τους.  Για να έχουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους ζωή χαρισάμενη.  Θα το αφήσετε κι εσείς να περάσει έτσι;

΄Εχετε χρέος, ηθική υποχρέωση  στους γονιούς και στους εαυτούς σας, να  απαιτήσετε   να τα γυρίσουν πίσω.  Κι αν  δεν αποφασίσουν ,  όπως ο  Αθηναίος  Κίμων και η αδερφή του (παιδιά του Μαραθωνομάχου Μιλτιάδη) να πληρώσουν τα σπασμένα  του γονιού τους,  δημεύστε τους   τις περιουσίες και στείλτε τους φυλακή.  Είνα κλεμμένα τα λεφτά που κληρονόμησαν. Προϊόντα  εγκλήματος.  Οφείλουν να επιστραφούν.

Το   επίπεδο του πολιτισμού σας και ιδιαίτερα το πολιτικό και το δικαικό  στη εποχής σας,  θα κριθούν πρωτίστως απ΄ αυτό. Αν τα παιδιά και τα εγγόνια του Σαμαρά, του Μητσοτάκη, του Βενιζέλου ,του Λιβέρδου, του Γεωργιάδη,  Πικραμένου  και των λοιπών ληστών με τα “λευκά κολάρα”, συνεχίζουν να ξεκοκαλίζουν τα κλεμμένα των «γονιών» τους , αρνούνται να τα επιστρέψουν κι  εσείς  κοιτάζετε αδιάφορα , τότε  πολιτισμός  σας θα είναι για κλάματα.

΄Ισως  χειρότερος κι από το δικό μας μας σήμερα, που 10  εκατομμύρια ΄Ελληνες ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα…θεία  Χριστούγεννα! Αντί αυτή την ώρα να  είναι στους  δρόμους μετά  τη δολοφονία ενός παιδιού για 20 ευρώ… σφυρίζουν αδιάφορα! Και οι  ηθικοί  και φυσικοί αυτουργοί, αντί  να μη βρίσκουν  τόπο να κρυφτούν,  μοστράρουν άφοβα και υπερήφανοι τις υποκριτικές  μούρες τους στις οθόνες των Γκέμπελς ,σαν όλα να είναι ωραία και καλά.  Σαν να μη συνέβη απόλυτως τίποτα.

Ελλάς   της φαιδράς ποροκαλιάς.  Αχρεία και επονείδιστη!