ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ “ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΝΑΒΑΛΣΚΙ”.

 1. α. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ, ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ  ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ  ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΡΩΣΟ  ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ.

Γερμανία: Ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε 'αναμφισβήτητα' με νόβιτσοκ

 

Η Ρωσία στενάζει κάτω από ένα ιδιόμορφο μαφιοζο-δικτατορικό  καθεστώς.  Φυλακίσεις, εκτοπίσεις,  βασανιστήρια, εκτελέσεις με….ατυχήματα  ή στην ψύχρα.     Ο νέος “Τσάρος” μέσα σε λιγότερα από δέκα χρόνια  δολοφόνησε   πολλούς σφοδρούς επικριτές του . Καταγράφουμε  :

Αννα Πολιτκόφσκαγια

 Άννα Πολιτκόφσκαγια πυροβολήθηκε θανάσιμα στο ασανσέρ της πολυκατοικίας της Μόσχας της τον Οκτώβριο του 2006, σε ηλικία 48 ετών. Η δουλειά της στην εφημερίδα Novaya Gazeta ήταν έντονα επικριτική προς τις πολιτικές του Κρεμλίνου στην Τσετσενία και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Αλεξάντερ Λιτβινένκο

Ο πρώην Ρώσος αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών Αλεξάντερ Λιτβινένκο αρρώστησε μετά την κατανάλωση τσαγιού που περιείχε ραδιενεργό πολώνιο-210 σε ένα ξενοδοχείο στο Λονδίνο τον Νοέμβριο του 2006 και πέθανε τρεις εβδομάδες αργότερα. Ο Λιτβινένκο που τότε ήταν 46 ετών, είχε φύγει από τη ρωσική κυβέρνηση και ήταν ισχυρός επικριτής του Κρεμλίνου, που είχε απόκτησει πολιτικό άσυλο, μετά την φυγή του στη Μεγάλη Βρετανία το 2000.

Δύο εβδομάδες πριν δηλητηριαστεί, ο Λιτβινένκο είχε κατηγορήσει τον Πούτιν για την δολοφονία της Πολιτκόφσκαγια. Πριν πεθάνει, υπέγραψε μια δήλωση όπου κατηγορούσε τον Πούτιν για τη δηλητηρίαση του.

Στάνισλαβ Μαρκέλοφ

Ο Στάνισλαβ Μαρκέλοφ, 34χρονος δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, πυροβολήθηκε μετά από μια συνέντευξη Τύπου, λιγότερο από μισό μίλι από το Κρεμλίνο, τον Ιανουάριο του 2009.  Στην επίθεση κατά του Μαρκέλοφ σκοτώθηκε και η δημοσιογράφος Αναστασία Μπαμπούροβα που περπατούσε μαζί του.

Νατάλια Εστεμίροβα

Ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η 50χρονη Νατάλια Εστεμίροβα απήχθη στην Τσετσενία τον Ιούλιο του 2009 και βρέθηκε νεκρή την ίδια ημέρα. Ήταν μια από τους πιο γνωστούς ακτιβιστές για τα δικαιώματα της Τσετσενίας, και επικεφαλής του γραφείου καταδείκνυε τις καταχρήσεις από τις δυνάμεις του Κρεμλίνου.

Μπόρις Νεμτσόφ

Ο 55χρονος Μπόρις Νεμτσόφ, που υπηρέτησε ως αναπληρωτής πρωθυπουργός κατά τη δεκαετία του 1990 και ήταν εξέχουσα προσωπικότητα της αντιπολίτευσης του Πούτιν. Πυροβολήθηκε θανάσιμα στη Μόσχα την Παρασκευή το βράδυ. Η δολοφονία ήρθε λίγες ώρες αφού κατήγγειλε την «τρελή, επιθετική» πολιτική του Πούτιν και μια μέρα πριν ηγηθεί συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όπως σημειώνει πάντως το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μεταξύ των δολοφονημένων αντιπάλων του Πούτιν, των οποίων οι θάνατοι ερευνώνται ακόμα, βρίσκονται και άλλοι.

Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι

Στις 16 Νοεμβρίου του 2009 ο 37χρονος δικηγόρος με ειδίκευση στα οικονομικά Σεργκέι Μανίτσκι πεθαίνει αφού αρνήθηκε θεραπευτική αγωγή σε φυλακή της Μόσχας,

Η δολοφονία του ερευνητή-δημοσιογράφου Πολ Κλεμπνίκοφ έξω από τα γραφεία του ρωσικού Forbes στη Μόσχα το 2004 παραμένει ανεξιχνίαστη, όπως και εκείνη του βουλευτή

Σεργκέι Γιουσένκοφ  επίσης δολοφονείται το 2003.

β.  Συνεργάτες Ναβάλνι: “Αντί να του στείλουν γιατρό, έφθασε η άθλια προπαγανδίστρια από το κανάλι RT”

Γερμανία: Ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε 'αναμφισβήτητα' με νόβιτσοκ

Στις φυλακές της πόλης Πακρόφ στις οποίες κρατείται ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, έφθασε, όπως ανακοίνωσαν οι συνεργάτες του, η δημοσιογράφος του ρωσικού καναλιού RT (Russia Today) Μαρία Μπούτινα, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν επιτρέπουν να τον επισκεφθεί γιατρός της επιλογής του.

“Αντί να του στείλουν σήμερα γιατρό, συνοδεία τηλεοπτικού συνεργείου έφθασε η άθλια προπαγανδίστρια από το κανάλι RT Μαρία Μπούτινα. Φώναζε λέγοντας ότι αυτή είναι η καλύτερη και πιο βολική φυλακή”, αναφέρουν στην ανακοίνωση τους επισημαίνοντας ότι ο Ναβάλνι, “σύμφωνα με τα έγγραφα της φυλακής, έχασε από τότε που μπήκε στην φυλακή 8 κιλά μέχρι την ημέρα που ξεκίνησε την απεργία πείνας, Έφτασε στην φυλακή 93 κιλά και τώρα είναι 85”.

¨Όπως επισημάνουν οι συνεργάτες του, ο Ναβάλνι, “επί 15 λεπτά την χλεύαζε ενώπιον της σειράς των παρατεταγμένων κρατουμένων, αποκαλώντας την παράσιτο και υπηρέτρια της κυβέρνησης των κλεφτών”.

Ο Ναβάλνι κήρυξε χθες 31 Μαρτίου απεργία πείνας, ενώ στην αίτηση του προς τον διευθυντή των φυλακών επεσήμαινε ότι επί τρεις εβδομάδες ζητάει να του παράσχουν ιατρική περίθαλψη και να επιτρέψουν να τον επισκεφθεί γιατρός της επιλογής του, ωστόσο το αίτημα του αγνοήθηκε. Ανέφερε ότι πονάει η πλάτη του και το πόδι του και δεν έχει την πρέπουσα ιατρική περίθαλψη.

Η διεύθυνση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυλακών στην περιοχή Βλαντίμιρ, ανακοίνωσε ότι στον Ναβάλνι παρέχεται όλη η αναγκαία ιατρική περίθαλψη ενώ “οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τηρούν απαρέγκλιτα το δικαίωμα όλων των κρατουμένων να κοιμούνται απρόσκοπτα οκτώ ώρες”, απαντώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην καταγγελία του Ναβάλνι ότι δεν τον αφήνουν να κοιμηθεί, καθώς κάθε ώρα κατά την διάρκεια της νύχτας πραγματοποιούν ελέγχους.

Ο γιατρός Αλεξέι Μπάρινοφ δήλωσε στο Reuters ότι οι δικηγόροι του Ναβάλνι του ζήτησαν να επισκεφθεί τον Ναβάλνι και έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα στην διεύθυνση των φυλακών είτε να τους επιτρέψουν να τον επισκεφθεί στην φυλακή ή να αφήσουν τον Ναβάλνι να τον επισκεφθεί στην κλινική. “Περιμένουμε την απόφαση της FSIN (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών)” δήλωσε προσθέτοντας ότι είναι έτοιμος να τον επισκεφθεί.

Σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την συνάντηση του με την συνήγορο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Ρωσίας Τατιάνα Μοσκαλκοβα να συζητήσει το θέμα του Αλεξέι Ναβάλνι, εάν εκείνη το θέσει.

“Δεν γνωρίζω. Εάν κάτι ειπωθεί εκ μέρους της συνηγόρου, τότε το θέμα αυτό θα συζητηθεί”, δήλωσε ο Πεσκόφ απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφων.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

γ. Μα τόσο ανεγκέφαλοι οι Ρουβίκωνες; Ναι, τόσο! (

 Μόνοι  οι  παλιάς κοπής Κνίτες, τότε που ο σφοδρός αντιαμερικανισμός κυριαρχούσε από άκρου εις άκρον στη χώρα μας, θα τολμούσαν να προσκαλούν κόσμο για… θερμή υποδοχή του Ομπάμα. Και μάλιστα τη στιγμή που  ξέχασαν σήμερα να κάνουν το ίδιο και με τους άλλους σφαγείς των λαών, όπως έχουν καταντήσει οι Ρώσοι (και όχι μόνο πρόσφατα).

Τσιμουδιά δε βγάζουν τα… καλόπαιδα του Ρουβίκωνα σήμερα με αφορμή την επίσκεψη του μακελάρη Ρώσου υπουργού Εξωτερικών  για τις σφαγές στην Τσετσενία, τη Γεωργία, την Ουκρανία, τη Συρία. Κατάπιαν τη γλώσσα τους. Ούτε για τον άκρατο ρώσικο εθνικισμό και την επιβολή πραγματικής δικτατορίας στη χώρα μιλάνε.   ΟΛΑ εγκλήματα   του δικτάτορα Πούτιν και  της  μαφιόζικης παρέας του με πρώτο και καλύτερο το φιλοξενούμενο αυτή την ώρα στην Αθήνα  υπουργό εξωτερικών  Σεργκέι Λαβρόφ

Σαν να έχουν βγει από τα λαγούμια της παρα-Ιστορίας οι σημερινοί Ρουβίκωνες, οι οποίοι ,πέρα από τον ξύλινο κουκουεδίστικο λόγο που αρθρώνουν, δείχνουν να παραμένουν ζηλωτές μιας  παράδοσης που θέλει μια ζωή τους Αμερικανούς «φονιάδες των  λαών» και τους Ρώσους, σταλινικούς και νεότερους ,σκαπανείς της  παγκόσμιας ειρήνης!

Αναχρονιστικά τσιτάτα, παλιομοδίτικες συνταγές- αντιλήψεις   βγαλμένα από την εποχή που ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος με εντολή του ΚΚΕ παρίστανε τον πρόεδρο  δικαστηρίου και δίκαζε τον Κλίντον για εγκλήματα πολέμου. Αλλά, ο γνωστός ηθοποιός, βέβαια, δεν είδε, δεν άκουσε, δε γνώριζε ποτέ για τα εγκλήματα του Στάλιν ούτε βγήκε ποτέ να τα καταδικάσει. (Ιστορική αναγκαιότητα λέει γι΄αυτά το ελληνικό ΚΚ, ακόμα και σήμερα). Και φυσικά  ο σταλινικός ηθοποιός ήταν αρκούντως κατατοπισμένος και  οργισμένος λίαν για τον πόλεμο των Αμερικανών στο Βιετνάμ. Αλλά, για  την εξίσου εγκληματική εισβολή  των Ρώσων στο Αφγανιστάν δεν είχε τη δέουσα πληροφόρηση το άτομο.

Φαιδρότητα και γραφικότητα είναι οι μόνες λέξεις που ταιριάζουν στη σημερινή πρόσκληση του Ρουβίκωνα. Τα… παιδία μείνανε ιδεολογικά ανεξεταστέα. Και το αποδεικνύουν πολλές φορές με όσα λένε και πολύ περισσότερο με με όσα κατά καιρούς κάνουν. ΄Οπως τελευταία που βάψανε με κόκινο την τούρκικη πρεσβεία, αλλά, όπως γράφαμε τότε, δεν έκαναν το ίδιο με δεκάδες άλλες πρεσβείες χωρών στην Αθήνα με  βεβαρημένο εγκληματικό μητρώο

Είναι καιρός να ξυπνήσουν κι αυτοί εκεί στο Ρουβίκωνα. Να βγουν από τη γραφικότητα. Ο στείρος αντιαμερικανισμός και ο ανιστόρητος φιλορωσισμός  πρέπει κάποια στιγμή να κλείσουν με τελεία και παύλα.

Αν θέλουμε, φυσικά, να πορευόμαστε σε συγχρονισμένα βήματα με την ιστορία, αλλά και τον πολιτικό ακτιβισμό.  Τους Ρουβίκουνες, δυστυχώς, όπως φαίνεται,  θα τους καλέσουμε πάλι το …Σεπτέμβρη, μήπως και μας τα που καλύτερα.

2. “Ο φάκελος της υπόθεσης Marfin ανοίγει πάλι… ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» ανέβασε στο Twitter ο θλιβερός και αποτυχημένος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης”

εφσυν.

***

Επιτέλους ! χρόνια φωνάζουμε να ανοίξει ο φάκελος Μαρφίν.  Και έχουμε υποδείξει τους ενόχους. Αυτόπτες μάρτυρες εκείνη  την εποχή, επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες μας.

Οι Χρυσαυγίτες ΝεοΝαζί που έκαψαν την Αθήνα από το 2010  και μετά, είναι  εκείνοι που έκαψαν και τους ανθρώπους στη Μαρφίν. Τους λόγους τους έχουμε εδώ επεξηγήσει.

Πρόσεξε, Χρυσοχοίδη. ΄΄Εχεις φορτωθεί πολλή αυθαιρεσία.  Μην διαπράξεις  και το έγκλημα της σκύλευσης των νεκρών της Μαρφίν. Η Ιστορία σε έχει καταδικάσει για άλλα.   Θα σε καταδικάσει και τώρα , αν  ξαναπαίξεις  τον άτιμο  ρόλο του  αχυρανθρώπου του Κούλη για να τον ξελασπώσεις από τα αδιέξοδα.

 

Γράφαμε στη 1/11/2016

Αθώοι οι δύο κατηγορούμενοι για την επίθεση στη Μαρφίν
 Αθώοι οι δύο κατηγορούμενοι για την επίθεση στη Μαρφίν

΄Εξι χρόνια μετά την τραγική κατάληξη του εμπρησμού της Μαρφιν με 3 νεκρούς υπάλληλους το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο εξέδωσε την ετυμηγορία του κρίνοντας αθώους τους δυο κατηγορούμενους, τον Θοδωρή Σίψα και τον Παύλο Ανδρεάδη.

Εξάλλου κάνεις από τους αυτόπτες μάρτυρες δεν τους αναγνώρισε ως εκείνους που πετάξαν τις μολότοφ στην τράπεζα και στον Ιανό. Αλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος της διαφωνίας ανακριτή και εισαγγελία πριν από τρία χρόνια με αποτέλεσμα η διαφωνία να λήξει με βούλευμα που άφηνε τους δυο κατηγορούμενους ελεύθερους με όρους.

Από την άλλη πλευρά οι γονείς της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσακάλη η ζωή των οποίων κόπηκε τόσο βίαια ψάχνουν ακόμη να βρουν τους υπαίτιους.

Νωρίτερα και η εισαγγελείς της έδρας είχε προτείνει την απαλλαγή τους τονίζοντας για τον Σίψα ότι δεν υπάρχουν σοβαρές και ικανές ενδείξεις για να οδηγήσουν στην ενοχή του.

Την ίδια απαλλακτική πρόταση είχε και για τον κατηγορούμενο για τον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, Παύλο Ανδρεάδη ή Άντρεβ για τον οποίο επισήμανε ότι δεν βρισκόταν ούτε καν στην πορεία την επίμαχη ημέρα.

Στις απολογίες τους οι δυο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε σχέση με την κατηγορία με τον Σιψα ιδιαίτερα φορτισμένο να λέει:
«Αρνούμαι κατηγορηματικά τις κατηγορίες. Δηλώνω αθώος. Εχω καταδικάσει την επίθεση στην τράπεζα Μαρφίν από το 2011. Ως άνθρωπος που αγωνίζεται για τη αντιεξουσία και την ελευθερία δε θα μου επέτρεπα να κάνω αυτό για αυτό που κατηγορούμαι» είπε στην έναρξη της απολογίας του ο Θόδωρος Σίψας επισημαίνοντας, με εμφανή τη συγκινησιακή φόρτιση και προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

Ο κατηγορούμενος, διανομέας τροφίμων, περιέγραψε στην απολογία του βήμα βήμα το δρομολόγιο που ακολούθησε εκείνη την ημέρα από την στιγμή που άφησε την μοτοσυκλέτα του στο Πεδίο του Αρεως μέχρι και την ώρα που προσήχθη από τους αστυνομικούς την ώρα που βρισκόταν στο πάρκο της οδού Ναυαρίνου στα Εξάρχεια.

«Ξεκίνησα από το Πεδίο του Αρεως όπου άφησα και τη μοτοσυκλέτα μου. Προχώρησα προς την οδό Πατησίων για να πάω στο Σύνταγμα. Σοκαρίστηκα με τον όγκο του κόσμου που υπήρχε εκείνη ημέρα(···) Οταν αντιλήφθηκα καπνούς στην οδό Σταδίου, σταμάτησα να δω τι συμβαίνει στην τράπεζα Μαρφίν. Κάποια στιγμή ανέβηκα στο πεζοδρόμιο
άκουσα να φωνάζουν και να ζητάνε βοήθεια και να βγαίνουν πυκνοί καπνοί από το κτίριο. Εβλεπα κόσμο με μπουκάλια νερού να προσπαθεί να σβήσει φωτιά και αργότερα άκουσα να πέφτουν δακρυγόνα. Και τότε επειδή κατάλαβα ότι θα έρθουν και θα πλησιάσουν τα ΜΑΤ κατέβηκα προς το πεζοδρόμιο και προχώρησα προς το Σύνταγμα» τόνισε ο κατηγορούμενος.

Ο 34χρόνος υποστήριξε πως εκείνη τη στιγμή σκέφτηκε πως θα μπορούσε να βοηθήσει τους υπαλλήλους της τράπεζας Μαρφίν να βγουν ωστόσο όπως τόνισε δεν αντιλήφθηκε ότι κινδύνευε η ζωή τους.

Εισαγγελέας: Πόση ώρα μείνατε κοντά στο κτίριο της Μαρφίν;
Κατηγορούμενος: Εμεινα ένα με δυο λεπτά εκεί
Εισαγγελέας: Τότε ποια ήταν προσπάθεια να βοηθήσετε;
Κατηγορούμενος: Είπα ότι σκέφτηκα να τους βοηθήσω. Σκέφτηκα ότι θα έρθουν να μας επιτεθούν Ματ και κατέβηκα στο οδόστρωμα. Δεν είχα καταλάβει ότι κινδυνεύουν ζωές.

Σύνεδρος εκ των αριστερών: Αναφέρεται πως έξω από κατάστημα ήταν κάποιος φίλος σας;
Κατηγορούμενος: Οχι μόνος μου ήμουν
Σύνεδρος εκ δεξιών: Εσείς ανήκετε στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Μάθατε τι είχε γίνει; Ποιοι μπορεί να είναι; Από χώρο αυτόν ή είχαν παρεισφρήσει άλλα άτομα;
Κατηγορούμενος: Η άποψη που υπήρχε ήταν ότι είχε παρεισφρήσει άλλος κόσμος.
Σύνεδρος εκ δεξιών: Και τι κόσμος είναι αυτός ;
Κατηγορούμενος:  Μπορεί να είναι φίλαθλοι, μεθυσμένοι, οτιδήποτε…

Ο Θόδωρος Σίψας κατέληξε: «Όταν έλαβα γνώσεις για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζω ήταν το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου. Εγώ πήγα να βοηθήσω και τώρα με κατηγορούν για κάτι που δεν έχω πράξει και μάλιστα για ένα τόσο βαρύ έγκλημα».

Παύλος Ανδρεάδης ή Αντρέεβ: Θέλω να βρεθούν οι ένοχοι. Δεν ήμουν καν στην πορεία.

Κάθε σχέση με την πορεία της 5ης Μαΐου 2011 αλλά και τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν εκείνη την ημέρα αρνήθηκε στην απολογία του ο ηλεκτρολόγος Παύλος Ανδρεάδης η Αντρέεβ ο οποίος κατηγορείται για τον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ.

«Από πρώτη στιγμή αρνήθηκα την κατηγορία διότι δούλευα στον Διόνυσο εκείνη την ημέρα. Επειδή ήταν η γιορτή της μητέρας μου θυμάμαι κατά 90% τι έκανα» ανέφερε.
Πρόεδρος: Πως αστυνομία έφτασε σε εσάς;
Κατηγορούμενος: Αυτό δεν το ξέρω, η αστυνομία το ξέρει
Πρόεδρος: Ανήκετε σε κάποιο χώρο;
Κατηγορούμενος : Οχι σε κανένα. Επεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα για τι κατηγορούμαι

«Συλλυπητήρια στους συγγενείς των δυο θυμάτων. Θα ήθελα να βρεθούν οι πραγματικοί ένοχοι» ανάφερε, κλείνοντας την απολογία του, ο κατηγορούμενος.

΄Ηταν  ποτέ δυνατό να  φτάσει ένα δικαστήριο σε καταδίκη  δυο ανθρώπων  με τα στοιχεία-σκύβαλα  που προσκόμισε η αστυνομία για τους δύο κατηγορούμενους; Και πώς αλήθεια φτάσανε σ΄αυτούς, όταν στα συγκεκριμένα επεισόδια των ημερών εκείνων ανάμεσα στους διαδηλωτές πρωτοστατούσαν εκατοντάδες μπαχαλάκηδες,αλλά και ουκ ολίγοι   Χρυσαυγίτες με μάσκες; ΄Ηταν οι ίδιοι  που έκαψαν την Αθήνα το 2012 στα μεγάλα  επεισόδια στο κέντρο, όπως έχουμε ξαναγράψει αναλυτικά και από τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων.

Εμείς δεν αποκλείουμε καθόλου τους άτυχους υπαλλήλους της Μαρφίν να τους έκαψαν μασκοφόροι Χρυσαυγίτες. ΄Ηταν η εποχή που ο Μιχαλολιάκος λύσσαγε  να φτιάξει κλίμα για να πετύχει μαζί με μια άτακτη χρεοκοπία της χώρας  και τον εμφύλιο που θα του έδινε φτερά.

Η δολοφονία Γρηγορόπουλου ήταν κι αυτή ενταγμένη σε εκείνο το σχέδιο. Το ίδιο και οι υπόλοιπες δολοφονίες και οι κακοποιήσεις μεταναστών. Γιατί όχι και οι δολοφονίες των ανθρώπων στη Μαρφίν να μην ήταν κι αυτό έργο των Ναζιστών; θα δίσταζαν; ΄Εχουν μήπως όσιο και ιερό; Μια χαρά θα χρωμάτιζε  την περιρρέουσα της εποχής ατμόσφαιρα.

Φυσικά, η ναζιστοκρατούμενη αστυνομία ούτε καν θέλει να ακούσει γι΄αυτή την εκδοχή. Θα εξέθετε το… σώμα που όπως είπαμε ο Μιχαλολιάκος εδώ και χρόνια το έχει αλώσει σε ένα ποσοστό 40%.

Οπότε, οι συνήθως ύποπτοι,  ήταν “κουτί” και για το έγκλημα της Μαρφίν. Πιάστε Σίψα και  Ανδρεάδη και καθαρίσαμε. Ούτε οι πρώτοι αθώοι που δικάζονται θα ήταν, ούτε οι τελευταίοι. Λεπτομέρεια, φυσικά, για την ηθική πολλών από τους… φύλακες της ασφάλειας  και της τάξης των πολιτών.  

.

 

3. “Ινδιάνος” – Νέα Σμύρνη: Το έγγραφο καταδίκης του “φαρσέρ” που ανατρέπει τα δεδομένα.

***

Δηλαδή, επαναλαμβάνουμε. Αν  κάθε πολίτης πέφτε θύμα της τρέλας, του βίτσιου, της κακότητας κάθε ψυχοπαθούς ρουφιάνου σαν τον παραπάνω αλήτη -φαρσέρ, τότε τι κάνουμε;

.Ξαναρωτάμε. Γατί προφυλακίστηκε  ο “Ινδιάνος” με τέτοια έωλη κατηγορία; ΄Οσοι τον προφυλάκισαν  θα τιμωρηθούν ή  είναι υπεράνω του νόμου.  Αν είναι έτσι , τέτοιο νόμο  δεν τον αποδεχόμαστε.

Ποιοι προφυλάκισαν και με ποιες  αξιόπιστες  μαρτυρίες τον κατηγορούμενο;  Περιμένουμε τα ονόματά τους. Τίποτα δεν μπορεί να μένει στο σκοτάδι στο όνομα της  ασφάλειας και της ανωνυμίας των δραστών τέτοιων εγκληματικών ενεργειών. Πολλώ μάλλον, όταν τούτοι χειρίζονται το μέγα θέμα της συνταγματικής κατοχύρωσης της ατομικής  ελευθερίας.

4. Ουκρανία: Ο Ζελένσκι κατηγορεί τη Ρωσία για δημιουργία κλίματος απειλών και πιέσεων.

 

Ο ιμπεριαλιστής Τσάρος δε θα ησυχάσει αν δεν αιματοκυλήσει πάλι την  περιοχή.  Για να προχωρήσει στη Μολδαβία και την Υπερδνειστερία.  Ακολουθεί την τακτική Χίτλερ με τις πρώτες κατακτήσεις των  Ναζί.

Γράφαμε στις 8 Γενάρη 2017

Ο «Τσάρος», ύπουλος και απρόβλεπτος όπως είναι, θα προχωρήσει σύντομα  το σχέδιο που ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή και εξέλιξη στην Ουκρανία. Η Κριμαία και η ναυτική πύλη της Σεβαστούπολης για έξοδο στη θάλασσα, δεν αρκούν. Οι περιοχές της Υπερδνειστερίας*  και της Μολδαβίας* ,όταν μαζέψει και φέρει πίσω τις δυνάμεις του από τη Συρία, θα είναι ο επόμενος στόχος του.  Το νέο μέτωπο πολέμου, που κατά την άποψή μας, πολύ σύντομα θα ανοίξουν οι Ρώσοι, θα είναι στις περιοχές  αυτές.

Τότεόμως,  τα πράγματα θα έχουν οδηγηθεί στο μη παρέκει. Η Μολδαβία δεν είναι Ουκρανία.  Η «αρκούδα του Βορρά», μπήγει πλέον  βαθιά τα νύχια της  στο υπογάστριο της Ευρώπης.  

 

*Υπερδνειστερία.  Aποσχισθείσα από την Μολδαβία περιοχή  το 1992. Πρόκειται για  μια στενή λωρίδα γης στα ανατολικά του ποταμού Δνείστερου μεταξύ Μολδαβίας και Ουκρανίας με σλαβικό πληθυσμό . Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Μολδαβίας και σημαντικό τμήμα του πληθυσμού που κατοικεί στην Υπερδνειστερία είναι Ρουμανικής καταγωγής,  όμως η πλειονότητα είναι Σλάβοι και Γκαγκαούζοι  (Οι Γκαγκαούζοι ή  Γκαγκαβούζηδες  κατά μια ιστορική άποψη είναι θρακικό φύλο με ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Τουρκόφωνοι χριστιανοί. Στην Ελλάδα η πλειοψηφία τους είναι πρόσφυγες από την επαρχία Χάφσα της Αδριανούπολης και από χωριά της Βουλγαρίας. Για πρώτη φορά εντοπίζονται στα παράλια του δυτικού Ευξείνου Πόντου, μεταξύ της Βάρνας και του Δούναβη, στη Δοβρουτσά. Η τύχη και η πορεία τους στο χρόνο ταυτίστηκε με την πορεία του ελληνισμού των Βαλκανίων). Η  περιοχή αυτή της Υπερδνειστερίας,  σύνορα  μεταξύ των δύο μεγάλων χωρών της Ουκρανίας και της Ρουμανίας,  υπήρξε πάντοτε πεδίο εθνικιστικών αντιπαραθέσεων και συνεχών συνοριακών αλλαγών στο παρελθόν.
Οι εθνικιστικές έριδες  των πληθυσμών της Μολδαβίας ξεκίνησαν από την δεκαετία του 1980. Αρχικά,  ο ρουμανικός πληθυσμός της χώρας ζητούσε αλλαγή από το κυριλλικό αλφάβητο στα λατινικό, αλλά στη συνέχεια η αντιπαράθεση κορυφώθηκε με την απαίτηση ακραίων στοιχείων για  μετακίνηση των σλαβικών πληθυσμών από τη χώρα. Το 1990,  το «λαϊκό  μέτωπο» της Μολδαβίας κερδίζει  τις εκλογές και ξεκινάει την εφαρμογή  των εθνικιστικών του σχεδίων . Από τη μεριά τους οι σλαβόφωνοι και οι Γκαγκαούζοι ετοίμαζαν  δημοψήφισμα για αποσκίρτηση από τη Μολδαβία.
Την ίδια εποχή , κορυφώνονται  και οι δραστηριότητες παραστρατιωτικών οργανώσεων απ΄όλες τις  μεριές.   Στις 3 Νοέμβρη 1990,  οι σλαβόφωνοι αυτονομιστές της Υπερδνειστερίας  συγκρούονται για πρώτη φορά  με τις στρατιωτικές δυνάμεις της Μολδαβίας
Τον Μάρτιο του 1992 η κυβέρνηση της Μολδαβίας ξεκίνησε την διαδικασία συγκρότησης του Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας με τη βοήθεια Ρουμάνων στρατιωτικών συμβούλων. Αλλά και η άλλη πλευρά δε μένει πίσω.  Οι αυτονομιστές της Υπερδνειστερίας με τη σιωπηλή συμπαράσταση της Μόσχας συγκροτούνται σε στρατιά 9.000 ανδρών,  εξοπλισμένων  με βαριά ρώσικα  όπλα.
 Στις  2 Μαρτίου 1992 ο πόλεμος μεταξύ των αυτονομιστών της Υπερδνειστερίας και της Μολδαβίας ξεκινά.  Στις μάχες που ακολούθησαν έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από  2000 άνθρωποι. Οι εχθροπραξίες κράτησαν ως  την  21η Ιουλίου του 1992, οπότε  τέθηκε σε ισχύ η Κατάπαυση του Πυρός, η οποία ισχύει μέχρι σήμερα.
Αυτή την ώρα.  η κατάσταση βαίνει από το κακό στο χειρότερο με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου της Υπερδνειστερίας να ζητά εδώ και πολλούς μήνες  την προσάρτηση της περιοχής στη Ρωσική ομοσπονδία . Η Μόσχα  δεν έχασε ευκαιρία. Ενάμιση χρόνο πριν, έστειλε  400 Ρώσους στρατιώτες με 30 οχήματα και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού ,για την πραγματοποίηση  στρατιωτικής άσκησης στην  περιοχή.
Το επόμενο βήμα, μάλλον θα είναι ένα δημοψήφισμα για προσάρτηση της Υπερδνειστερίας  στη Ρωσία. Αν συμβεί κάτι τέτοιο ,ο πόλεμος πια  είναι επί θύραις