ΚΟΝΤΥΛΟΦΟΡΟΙ, ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΗ, Ο ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣ.

Τραγωδία στην Εύβοια: Τρεις νεκροί από ηλεκτροπληξία

Τραγωδία στην Εύβοια: Τρεις νεκροί από ηλεκτροπληξία

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών στην περιοχή Γυμνό του δήμου Ερέτριας στην Εύβοια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις άτυχοι εργαζόμενοι συνεργείου του Άκτωρα, που συνεργαζόταν με τον ΔΕΔΔΗΕ, χτυπήθηκαν από ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ στο Γυμνό του δήμου Ερέτριας στην Εύβοια. Οπως αναφέρουν τοπικά Μέσα ήταν εργαζόμενοι σε εργολάβο του Ακτωρα, ο οποίος εκτελούσε εργασίες.

***

Και φυσικά ο εργολάβος θα ισχυριστεί πως είχε λάβει  όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της ζωής των εργαζόμενων.  Περί ατυχήματος (!)  πρόκειται.

“Ενδεχόμενος δόλος”,  λέμε εμείς.  Το λιγότερο.

____________________________________________

                                             ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

  1. α. Ο Κούλογλου «αδειάζει» τον Πολάκη:  Στη ΝΔ δεν είναι δωσίλογοι, να σοβαρευτούμε!

Πηγή: iefimerida.gr –

β. Άδειασμα Πολάκη (και) από Φίλη – «Οι δηλώσεις για μαυραγορίτες είναι εκτός πραγματικότητας»

Την οργή τους και την αποστροφή τους για τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη στη Βουλή, ο οποίος αποκάλεσε τη ΝΔ  μαυραγορίτες.

Πηγή: iefimerida.gr –

**

Οι δημοσιογράφοι  (γενικώς και όχι αορίστως)  εκτός από ασόβαρη,  είναι και   αισχρή  φάρα.  Αλλά,  στα επίθετα,  υπάρχουν συγκεκριμένοι  βαθμοί   (παραθετικά)  : Αισχρός,  αισχρότερος, αισχρότατος .  Εμείς, “ποιητική αδεία”, πάμε  ακόμα πιο πέρα και λέμε…εντελώς σιχαμένος!   Τύπου Κούλογλου και Φίλη.

Οι θορυβοποιοί του ΣΥΡΙΖΑ!  Σαν το τενεκέ που…αρβαλάει,  έτσι και του δώκεις μια κλωτσιά στην κατηφόρα.  Λένε για να πούνε.  Για να ακουστούν,  έστω και σε τζέρτζελο.

΄Ωστε, πανάθλιοι  (κοινοβουλευτικοί πια)  κοντυλοφόροι,  η Ν.Δ δεν είναι δωσίλογη;   Είναι, όμως , οι Χρυσαυγίτες Ναζί,  όπως κι εσείς τους αποκαλείτε.

Μα,  ευήθεις,   οι  Ναζί έχουν αναχωρήσει για την…κόλαση προ πολλού.  Το ίδιο και οι δωσίλογοι, οι Ταγματασφαλίτες, οι Χίτες ,οι Μάυδες (εκτός αν κάποιοι   ακόμα είναι κορακοζώητοι).

΄ Ομως,  όντως  οι  Χρυσαυγίτες είναι  Ναζί.  Και καλώς τους αποκαλούμε έτσι   Και οι  ΝεοΔημοκράτες Δωσίλογοι (και πάλι κι αυτούς  καλώς τους αποκαλούμε έτσι)  με την ιστορική σημασία που δίνει και   ο Θουκυδίδης σε πολλούς παρόμοιους χαρακτηρισμούς. ΄Οταν για παράδειγμα  αποκαλεί Βαρβάρους τους Πελοποννήσιους   συλλήβδην,  μόνο και μόνο ως  “παλαιόθεν” απογόνους  Βαρβάρων.  Και σε εκατοντάδες παρόμοιους χαρακτηρισμούς κάνει χρήση τη μεταφορικής σημασίας του όρου. Και όχι μόνο ο Αθηναίος ιστορικός.

Σαματατζήδες και   αριστεροί της πλάκας  (ίνα μ τι χείρον είπω), οφείλετε , όσο τουλάχιστον παριστάνετε πως εκπροσωπείτε την Αριστερά  να  σοβαρευτείτε, αντί να ανακαλείτε   στη  σοβαρότητα, όσους δε χρειάζονται τέτοια υπόδειξη  ΄Εστω , να υποκριθείτε τους σοβαρούς, μια και αυτή η ιδιότητα, σας είναι ξένη.

Μάθετε επίσης πως   όποιος  σεμνύνεται ότι είναι απόγονος   μιας παράταξης , οπαδοί και στελέχη  της οποίας υπήρξαν δωσίλογοι,  ταγματασφαλίτες και κουκουλοφόροι, κουβαλούν και οι ίδιοι το βάρος των εγκλημάτων εκείνων  των Δεξιών.  ΄Οπως κουβαλούν οι Σταλίνες το αίμα των αθώων θυμάτων του Στάλιν.

΄Οταν και αν αμφότεροι οι “γόνοι” αποκηρύξουν  και καταδικάσουν   αυτά τα εγκλήματα, θα έχουν  χαράξει διαχωριστική γραμμή από εκείνους. Αλλιώς  (και το πλέον επικίνδυνο),  είναι  εν δυνάμει ίδιοι με εκείνους.

Για τον  αστέρα αυτό της παραπληροφόρησης  και “παλάτζα”  Κούλογλου ,  γράφαμε παλιότερα  (6 Οκτώβρη 2017)

 

ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ . ΜΙΑ ΖΩΗ  ΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΟΥΦΑ
. Βολές Κούλογλου κατά κυβέρνησης για τα «χάλια» της ΕΡΤ -Είναι χειρότερη από πριν
Βολές Κούλογλου κατά κυβέρνησης για τα «χάλια» της ΕΡΤ -Είναι χειρότερη από πριν

Στο μεταξύ, να μην ξεχνάμε ποιος είναι αυτός ο τύπος, που και σήμερα,όπως παλιότερα,  το παίζει “αντίσταση”. Το παλικάρι, που βλέπει τα ίδια χάλια της σημερινής με την παλιά ΕΡΤ, δούλευε στο…καλύτερο συγκριτικά με σήμερα αυτό ΕΡΤΟ-μάγαζο, μοσχοπληρωνόταν, έκανε… επανάσταση εκ του ασφαλούς, απόκτησε αναγνωρισιμότητα και ο ΣΥΡΙΖΑ τον έκανε βουλευτή. Μέσα σε όλα ο άθλιος.

Να μη λησμονάμε και τούτο για το χαρακτήρα του πεζεβέγκη. ΄Ηταν  ο Κούλογλου που πριν τις τελευταίες εκλογές, είχε πει στην Ισπανία  το αμίμητο και άκρως κουφό, πως πρέπει πάση θυσία να βγει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αν δε γινόταν πρωθυπουργός ο Τσίπρας, θα σχημάτιζε κυβέρνηση ο Μιχαλολιάκος! Ναι, το είπε ο πανάθλιος δημοσιογραφίσκος. Κι αυτό. Φυσικά ποιος έχασε τσίπα;

 

2. Μήνυση 48 πολιτών και αναφορά στον Άρειο Πάγο για τη «λίστα Πέτσα»

Μήνυση 48 πολιτών και αναφορά στον Άρειο Πάγο για τη «λίστα Πέτσα»

Ερωτήματα ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό για τη φύλαξη του Μ. Φουρθιώτη

Το δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει το πάρτι εκατομμυρίων που έστησαν τα ΜΜΕ με τα δωράκια 31 εκατομμυρίων ευρώ του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

48 πολίτες, ανάμεσά τους δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και πανεπιστημιακοί κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στις εισαγγελικές αρχές και αναφορά προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κατηγορώντας τον Στέλιο Πέτσα και τον Θοδωρή Σκυλακάκα για απιστία εις βάρος του  δημοσίου, κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ, αδιαφάνεια και μεροληψία, με στόχο τη χειραγώγηση των ΜΜΕ.

****

Και γιατί μήνυσαν  μόνο τον Πέτσα και τον …Σκυλάρα; ΄Οσοι ξεκοκαλίσανε αυτά τα εκατομμύρια δεν είναι συνένοχοι; Δε γνώριζε ο ανωτέρω Καραγκιοζο-Φουρθιώτης , που μου  ήθελε και μια ντουζίνα περιπολικά να τον φυλάνε, πως  διέπραττε  απάτη ,όταν έστηνε  εν μια νυκτί  σάιτ για να του καταθέσει ο συνεργάτης του Πέτσας   λεφτά  από το δημόσιο κορβανά; 

΄Η, μήπως, “κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει”; Δε μας τα λένε ίσια και καλά οι ,κατά τα άλλα , ευαίσθητοι για το δημόσιο χρήμα,  μηνυτές   παραπάνω.΄ Η, πάλι …μήπως,  αν τσέπωναν κι ελόγου τους τα “αργύρια”,  ούτε γάτα ούτε ζημιά; “Ο καυγάς για το πάπλωμα”, εν άλλοις;
 Εκτός πια αν οι κοντυλοφόροι   έβαλαν ως είδηση ,αλλά πρόκειται για   πρωταπριλιάτικο αστείο.  Μέρα που είναι.

3. α. Το βίντεο με τη συνέντευξη του Τραμπ στη νύφη του, Λάρα, που «κατέβασε» το Facebook

Ντόναλντ Τραμπ

β. Άρνηση του Facebook να δώσει εξηγήσεις στην ΕΣΗΕΑ για τη λογοκρισία αναρτήσεων

***

Τώρα ποιος αλήθεια είναι ο ακροδεξιός; Ο Τραμπ  σε σχέση με τους ψαλιδοχέρηδες είναι …άκρο αριστερός.

Αλλά, με τίνος είδος εξουσία όλες αυτές οι  βρώμικες και ομνύουσες στο “Μαμωνά”  πλατφόρμες ,τάχα, κοινωνικής δικτύωσης , προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες ανήκουστης και πασιφανώς φασιστικής-χουντικής  λογοκρισίας;  Από  πότε το χρήμα είναι η  μοναδική δύναμη που μπορεί να καθυποτάξει και τα Συντάγματα,  να εξαφανίζει με το έτσι θέλω  την ελευθερία του λόγου και τη  διακίνηση των  ιδεών;

Μήπως, όμως, το ίδιο  βρώμικος είσαι κι εσύ, που ναι, μεν, εκ τους αφαλούς   καταδικάζεις τέτοιες ενέργειες,  αλλά συνεχίζεις να τους  δίνεις τη δικτατορική  ισχύ που χρειάζονται οι αισχρές, κερδοσκοπικές αυτές εταιρίες, αφού και μετά απ΄αυτά,  παραμένεις πελάτης  και συνδρομητής τους;

“Πας μη ων μεθ’ ημών, καθ’ ημών». Ως “σβούρας” ,δεν μας πείθεις για τις αγαθές σου προθέσεις. Και  δεν  μπορείς να πιστεύεις πως είσαι αξιοπρεπής.

 Οπότε,    κανόνισε σε ποια όχθη θες να είσαι. “Δυο καρπούζια  δε γίνεται να τα  κρατάς στην ίδια μασχάλη”.

 

4. Δοξιάδης: Πώς ο έρωτας Καλπαδάκη (ΣΥΡΙΖΑ) με Τουρκάλα διπλωμάτη έβαλε σε κίνδυνο τη χώρα μας

Periodista.gr - Καταπέλτης σύμβουλος του Καραμανλή για υπόθεση Λιγνάδη: Γιατί ο Μητσοτάκης πήρε ο ίδιος την ευθύνη για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα (HXHTIKO)

Πηγή: iefimerida.gr –

Μήπως  ο φίλος του Λιγνάδη και σύμβουλος (!) το πρωθυπουργού να μας πει κάτι και για τη δολοφονία του μακαρίτη  Κώστα Ταχτσή; ΄Η να ρωτήσουμε την πρώην σύζυγο του Παναγοπούλου,  που ευθέως τον  είχε κατηγορήσει  πως είχε άμεση σχέση σε αυτή τη δολοφονία του λογοτέχνη;

Ο Κώστας   Ταχτσής ήταν σπουδαίος σε ό,τι έγραψε. Οι γενιές θα τον διαβάζουν.  Οφείλουν να μάθουν, όμως, και  ποιος τον σκότωσε. Είναι ιστορική υποχρέωση να τους το παραδώσουμε κι αυτό.

Θα μιλήσει ο Δοξιάδης ή θα μας αφήσει να υποθέσουμε;  Ανοιχτή  είναι εδώ η σελίδα μας, όπως λέμε πάντα, για να απαντήσει. Δεχόμαστε   ακόμα  και  εκείνους που   θεωρούμε αισχρούς και  τιποτένιους.

Αυτό σημαίνει ιστορικός ιστότοπος.  Η  λογοκρισία, η παρεμπόδιση  της άποψης, τη κριτικής δεν έχουν θέση σε μας.