ΑΠΟ …ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΤΟΓΙΑΚΟΥΣ Η ΑΡΧΗ !

Ν. Ηλιόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προστατεύσει με νόμο την πρώτη κατοικία

 

΄Οχι!  Το “άβατο” της πρώτης κατοικίας στους πλειστηριασμούς, είναι    απολύτως αναγκαίο να εξασφαλιστεί. Και η σπουδή της προστασίας,  ωσαύτως αναγκαία.  Αλλά, ως κυβέρνηση,  μην αρχίσετε από εκεί.   Από τον… “Πικραμένο” και το  “Ντογιάκο” να αρχίσετε. Και αμέσως μετά να περάσετε και στην προστασία της πρώτης κατοικίας.

Είναι σημειολογική, συμβολική μια τέτοια προτεραιότητα στο κυβερνητικό σας έργο. Sine qua non όρος  για την  επιβίωση του ίδιου του πολιτεύματος, του συστήματος ενός κράτους δικαίου ,το οποίο εξαγγέλλετε  πως θα οικοδομήσετε, η άμεση και παραδειγματική  τιμωρία  εκείνων που  ως φορείς του υψηλότερου των θεσμών, όπως είναι αυτός  της Δικαιοσύνης, ασέλγησαν  επ΄αυτού  και έρριξαν τα άγια τοις κυσί.

Και αντί, όσοι προσέβαλαν κατά τρόπο  ανοίκειο και βάρβαρο  την έννοια της Δικαιοσύνης , να έχουν ήδη από αυτοσυναίσθηση ενοχής, βάλει μια πέτρα στο λαιμό και να κατηφορίσουν στο Φάληρο, επαίρονται  κι από πάνω για τη δράση τους,αλλά   και τις… ακροδεξιές αρχές τους. Και  θεωρούν  ενόχους, όσους  ακριβώς επισημαίνουν πως τέτοιοι  φορείς ,περισσότερο  κι  από άλλους , έχουν διαπράξει την πλέον βαριά ΄Υβρη, ασελγήσαντες  στο σώμα της Δίκης, την οποία «ορκίστηκαν» να υπηρετούν.

Αποπροσανατολίζονται  τα μέλη των κοινωνιών  με τέτοιες συμπεριφορές. Ναι, μεν,  γνωρίζουν πως στα ανθρώπινα ουδαμού υφίσταται  τελειότης, αλλά  είναι οι ίδιοι  επίσης που σκέφτονται…  ε, όχι κι έτσι!  Είναι αυστηρή η κοινωνία σε όμοιες ανήκουστες πράξεις. Ακόμα κι αν τα μέλη της κρίνουν επιεικώς τις δικές τους παρασπονδίες  ή  εκείνων  της διπλανής πόρτας , όμως είναι σκληροί και αμείλικτοι σε  συμπεριφορές, ακόμα και λιγότερο κατακριτέες από τις δικές τους,   εκείνων που έχουν ως έργο να κρίνουν και να καταδικάζουν αυτά ,ακριβώς,  τα εγκλήματα. Και  τελικά ,συλλαμβάνονται  να τα  διαπράττουν και οι ίδιοι. Ασυγχώρητες    από το μέσο άνθρωπο  όμοιες  παρεκτροπές.

Στο κάτω κάτω, ο Μητσοτάκης, δεν είναι δα και εκείνος ο…ιδεολόγος και μάλιστα μιας φιλελεύθερης παράταξης  από τις βασικότερες αρχές της οποίας  είναι να…μισεί τις ιδεολογίες και να ανάγει τις ιδεοληψίες, πρωτίστως τις δικές της, σε αξίες,  που θα περίμενε κανείς να μην είναι διεφθαρμένος  μέχρι  μυελού οστέων. Δοθέντος, μάλιστα  πως ο συγκεκριμένος γόνος , κουβαλάει …γονιδιακά τη διαφθορά και την απάτη.  Σαν το σκορπιό του του μύθου που θα τσιμπήσει  …εκ πεποιθήσεως και επιρρέπειας το βατράχι κάποια στιγμή.

Τα ίδια ακριβώς ισχύουν για όλη τη μαφιόζικη κουστωδία της  κυβέρνησης  υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.  Σιγά που είναι πρωτάκουστο  ή θα δίσταζε να υπεξαιρέσει   15 δις. από το δημόσιο κορβανά  ο γιος του Εφιάλτη με τα αργύρια της Αποστασία, για να τσεπώσει μίζες από  άχρηστες λαμαρίνες.

΄Η ,η επίσης… ιδεολόγος της Δεξιάς   Νικολάου να ξαφρίζει 2 εκατομμυράκια στα καλά καθούμενα, υπήκουσα στις αρχές της παράταξης και ειδικά στο  γνωστό ευαγγέλιό της  «δούλεψε να φας και κλέψε να έχεις».  Δεκτά  κι αποδεκτά, ως  κατανοητά και επαυξανόμενα  από τους χαχόλους της παράταξης,βέβαια,  που θα έκαναν τα ίδια και χειρότερα, αν ήταν  στις θέσεις τούτων των αρίστων (διάβαζε  των ΄Αριων),που κυβερνούν σήμερα τον τόπο.

Αλλά, να ανακαλύπτεις  κάποια  στιγμή πως έβαλαν τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα κι ακόμα χειρότερα να βρίσκουν μπροστά τους  το… δάσκαλο  που δίδασκε και  νόμους δεν εκράτει, αυτό θεωρείται ανοσιούργημα , έγκλημα εσχάτης προδοσίας από τον έντιμο  και αξιοπρεπή  πολίτη. Με το δίκιο του διαρρηγνύει τα ιμάτια του και ζητεί επί  πίνακι τις κεφαλές των ενόχων.

΄

Εχουν πολλοί σειρά να περιμένουν. Από το Σαμαρά και το Γεωργιάδη,  ως τον Πέτσα και τον Πάτση.   Μη βιαζόσαστε. Να γίνουν όλα με σεβασμό στις αρχές  του κράτους δικαίου. Χωρίς φανατισμό, διάθεση εκδίκησης και ρεβανσισμού.  ΄Οπως, ακριβώς, έχετε υποσχεθεί .Και έρχεται το πλήρωμα του χρόνου, για να αποδείξετε του λόγου το αληθές.

΄Ομως ,τους Πικραμένους και τους Ντογιάκους, για να περάσετε  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ καθαρά το ΜΗΝΥΜΑ στην ελληνική  κοινωνία ,  της αλλαγής και της κατεδάφισης του παλιού και ερειπίου, οφείλετε να τους δικάσετε πρώτους και μάλιστα σε  «θεαματική δίκη». Προς παραδειγματισμό,   γνώση και συμμόρφωση. Διέπραξαν ολέθρια  και ασυγχώρητα εγκλήματα, αφού  ασέλγησαν κατά τρόπο ξεδιάντροπο  και ειδεχθή στο σώμα της Δίκης. Η Κάθαρση στην τραγωδία είναι απαραίτητη μετά από τη διάπραξη  τέτοιας ΄Υβρεως.

Αν δε συμβεί, αν και τώρα  με σας διαχειριστές της εξουσίας, τους αφήσετε  να συνεχίζουν  ατιμώρητοι να ξεκοκαλίζουν τα κλεμμένα κι από πάνω και τις παχυλές συντάξεις, τότε να ξέρετε πως πριονίζετε το κλαρί που κάθεστε. “Σωρεύετε  άνθρακας πυρός  επί τας κεφαλάς υμών”.  Και σύντομα θα σας πάρει και σας η μπόρα.

Περαίνοντας.   Το χειρότερο είναι άλλο και καταχωρίζεται ως  ύψιστης σημασίας  ιστορική επισήμανση.  Γι΄  αυτό και μόνο το λόγο , ανοίξτε καλά μάτια και αυτιά.   Η Ιστορία δεν αστειεύεται, ούτε δέχεται εμπαιγμούς.΄Εχει με το μέρος της τις κατάφορτες από εμπειρίες, άπειρες σελίδες της.

Αν δε γίνουν όλα όσα πρέπει  να γίνουν με τη σειρά και τάξη, με  γνώμονα τη σωφροσύνη και τις αρχές του κράτους  δικαίου, θα οπλήσετε  σύντομα τα χέρια «αψίθυμων» που θα αυτοαναγορευτούν σε εκδικητές και τιμωρούς.   Θα υποκαταστήσουν τη συστημική  δικαιοσύνη με τη δική τους   αυτοδικία.   Και ακόμα πιο σημαντικό.  Θα έχουν με το μέρος τους το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Προσεξτε καλά. Αφουκραστείτε τις ευαισθησίες των συνετών και  διακρίνετε  τα σημεία των καιρών!