ΜΝΗΜΕΙΩΔΗΣ ΛΟΓΟΣ- ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΙΜΗΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης σε πανικό επιχειρεί υπονόμευση της εκλογικής διαδικασίας

 

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης σε πανικό επιχειρεί υπονόμευση της εκλογικής διαδικασίας

 

Πυρά κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του το βράδυ της Παρασκευής, στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς στην Καρδίτσα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε στα όσα ισχυρίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ θα αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε πανικό και επιχειρεί υπονόμευση της εκλογικής διαδικασίας». «Μπροστά στον πανικό του γιατί έρχεται η ώρα που δε θα τον κρίνουν οι δημοσκοπικές μετρήσεις αλλά η ψήφος του ελληνικού λαού που εξαπάτησε. Επιχειρεί να εκβιάσει και να υπονομεύσει την εκλογική διαδικασία. Προεξοφλεί ότι θα είναι άκαρπη η ετυμηγορία του ελληνικού λαού με την απλή αναλογική και διαμηνύει ότι θα σύρει τη χώρα σε δεύτερη ή και Τρίτη εκλογική αναμέτρηση, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και την κοινωνία μέσα στο καλοκαίρι».

«Αυτός που υποτίθεται έχει αυτή τη μεγάλη, την αναντίστροφη δημοσκοπική υπεροχή, κλαψουρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει κυβέρνηση με τα άλλα κόμματα από τη πρώτη Κυριακή» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε παράλληλα, ότι ο πρωθυπουργός δε διστάζει να ξεπερνά κάθε μέτρο ανευθυνότητας και επιπολαιότητας ανοίγοντας ο ίδιος θέμα γνησιότητας των επόμενων εκλογών. «Το 2019 με επίσημες ανακοινώσεις της η ΝΔ έλεγε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει νοθεία. Το 2023 λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα δεχτεί το αποτέλεσμα» σημείωσε.

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν τα πάνε και τόσο καλά με το θεσμικό κεκτημένο της μεταπολίτευσης. Είναι μια δεξιά που θυμίζει την ΕΡΕ της δεκαετίας του 50. Τους θυμίζουμε ότι το 2015 άλλοι ήταν αυτοί που δεν παρέδωσαν το Μέγαρο Μαξίμου την επομένη των εκλογών, όπως ο Τραμπ και ο Μπολσονάρο αργότερα έπραξαν, μετά τις ήττες τους. Ελπίζω να μη κάνει το ίδιο και ο κος Μητσοτάκης. Όταν θα πάω στο Μαξίμου, να έχει την αξιοπρέπεια να είναι εκεί να μου παραδώσει» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε άλλο σημείο ο ίδιος, ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης του καταλόγισε ότι δυσφημεί την χώρα στο εξωτερικό. «Τόλμησε όμως χθες, ο αυτουργός των υποκλοπών και του παρακράτους και καταλόγισε σε μένα προσωπικά ότι δυσφημώ την Ελλάδα στο εξωτερικό. Δυσφημεί δηλαδή την Ελλάδα όποιος καταγγέλλει τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου και όχι όποιος τις διαπράττει. Ο κύριος Μητσοτάκης δεν εννοεί να καταλάβει, πρώτον, ότι ο ίδιος δεν είναι η Ελλάδα. Η αντίσταση στην πολιτική και τις πρακτικές του είναι η Ελλάδα. Η υπεράσπιση του κράτους δικαίου είναι η Ελλάδα. Ο δημοκρατικός λαός μας είναι η Ελλάδα» ανέφερε συγκεκριμένα.

Οι πλειστηριασμοί και η «φυλή των Πάτσηδων»

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο φλέγον ζήτημα των πλειστηριασμών όπου ανέφερε με νόημα ότι «Οφείλω να ομολογήσω ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα που λειτουργούν ρολόι σε αυτή τη χώρα. Και δε χρειάζεται να κατηγορούμε τη κυβέρνηση για όλα» και συμπλήρωσε «Κυρίως δεν είναι σωστό να τη κατηγορούμε ότι η δικαιοσύνη στο τόπο μας απονέμεται αργοπόρημενα. Μπορεί ένας απλός πολίτης ή ένας κανονικός επιχειρηματίας να χρειάζονται πέντε έξι χρόνια στη καλύτερη περίπτωση για να κριθούν από τη δικαιοσύνη. Αλλά η απόφαση του Αρείου Πάγου για τα φαντς και τους πληστηριασμούς, βγήκε στο άψε σβήσε. Και καθαρογράφτηκε πριν καλά καλά προκύψει η ετυμηγορία. Όλα κι όλα!»

«Δε θέλω να ξανακούσω για προβλήματα με τη ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης στη χώρα. Το πρόβλημα είναι ότι συνήθως η αδικία απονέμεται με ταχύτητα και η δικαιοσύνη αργοπορημένα. Αλλά για να είμαι απόλυτα ακριβής το δρόμο της αδικίας, της απληστίας, της αναλγησίας στην υπόθεση των πληστηριασμών πρώτης κατοικίας, δεν τον άνοιξε η απόφαση των δικαστών αλλά η κυβέρνηση του κου Μητσοτάκη» τόνισε.

«Με τον νέο πτωχευτικό κώδικα, και την κατάργηση κάθε προστασίας της πρώτης κατοικίας. Και πλέον χιλιάδες δανειολήπτες ζουν κυριολεκτικά ένα εφιάλτη. Τον εφιάλτη να χάσουν το σπίτι, το χωράφι, την επαγγελματική τους στέγη, με συνοπτικές διαδικασίες. Χωρίς καμιά πρόνοια προστασίας, χωρίς καμιά ενημέρωση, χωρίς καμιά δυνατότητα διαπραγμάτευσης» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Η φυλή των Πάτσηδων ετοιμάζει τη μεγαλύτερη επιδρομή κατά της περιουσίας των Ελλήνων μετά τον εμφύλιο. Και ο κύριος Μητσοτάκης νίπτει τας χείρας και συμβουλεύει: Να τα βρουν οι δανειολήπτες με τα κοράκια!»

****

Δεν είναι ώρα, για να χαλάσεις την ατμόσφαιρα σε ένα τέτοιο λόγο, που περιέχει αλήθειες μοναδικές και ιστορικές. Και δε θα σχολιάσουμε ,  ούτε θα προσθέσουμε  σε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας άλλα, παρά τούτα μόνο.

Ο λόγος του  είναι ένα  ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ με όλους  εκείνους  που βρίσκονται αυτή την ώρα στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, αν υπήρξε μεγάλο μέγεθος στην πολιτική Ιστορία του τόπου, ακόμα και με τα πολλά και κάποια ασυγχώρητα  λάθη του, ήταν γι αυτόν  ακριβώς το λόγο.

Υπέγραψε συμβόλαιο τιμής με ένα  μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού που η Δεξιά το είχε για χρόνια καταδικάσει στο έρεβος και τήρησε εκείνη τη συμφωνία. ΄Εριξε φως και σε αυτή  τη σκοτεινή πλευρά. Και ήταν  ο λόγος, που ουδέποτε (πλην Ελευθ. Βενιζέλου ,αλλά για άλλους λόγους)  πολιτικός στην Ελλάδα έγινε ίνδαλμα και λατρεύτηκε ως λαοπρόβλητος ηγέτης.

Η ελληνική κοινωνία, στην πλειοψηφία της σύγκειται από μέλη “πάσχοντα”. Και δεν εννοούμε μόνο το φτωχοποιημένο τμήμα της. Είναι κι αυτό.  Και, φυσικά, πρέπει να ζήσουν κι εκείνοι. Ουδείς αρνείται το δικαίωμά τους σε μια, αν μη τι άλλο, στοιχειώδη,  οικονομική αξιοπρέπεια.

΄Όμως,  είναι αυτό το κομμάτι, που εύστοχα αποκαλείται «κινούμενη άμμος». Χωρίς   στέρεη, ιδεολογική  βάση ,που ακολουθεί  όποιον  τους τάξει. Και σε αυτούς  στηρίζονται  οι δημαγωγοί  των δυο μεγάλων κομμάτων, αλλά και οι εκλογικές τους νίκες.

 Για το μεγαλύτερο  τμήμα του ελληνικού λαού, όμως, που ,ίσως,  μπορεί να  βρίσκεται, μπορεί και όχι  στη δεινή, οικονομική θέση των προηγούμενων,  με εμφανή αντιδεξιά ιδεολογική τοποθέτηση,  είναι ζήτημα  ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ να συνυπογράφουν το συμβόλαιο  του Αλέξη Τσίπρα παραπάνω και να περιμένουν να τηρήσει αυτή τη δέσμευσή του.

Είναι οι συνειδητοποιημένοι πολίτες που βλέπουν πολύ πιο πέρα από το προσωπικό τους συμφέρον. Τα 200 ευρώ αύξηση στο μισθό και τη σύνταξη, τις μειωμένες τιμές στα τρόφιμα και τα καύσιμα.  Είναι αναμφισβήτητα  κι αυτό. ΄Όμως, το πλέον οδυνηρό και αναξιοπρεπές για ένα τέτοιο «ψαγμένο» πολίτη είναι  να βλέπει:

– τον γέροντα πατέρα του, μια ζωή στην ανέχεια και τον κάματο,  να πεθαίνει στο ράντσο του νοσοκομειακού διαδρόμου, γιατί δεν υπάρχουν ΜΕΘ. Τα δισεκατομμύρια από τον κρατικό κορβανά,  ξοδεύονται για να μοιραστούν μίζες τα μέλη της κυβερνητικής  μαφίας  και  για να χορτάσει μέχρι σκασμού  η γαλάζια ακρίδα

– το Λοβέρδο  και τον Γεωργιάδη εκτός φυλακής και την Τουλουπάκη να απολογείται γιατί έκανε  το αυτονόητο στην άσκηση των  καθηκόντων  της.

– τον Πικραμένο και το Ντογιάκο να φτύνουν  τη έννοια της Δικαιοσύνης, που κλήθηκαν να υπηρετήσουν, έστω  και της  συστημικής.

–  με τί ευκολία και  αστραπιαία ταχύτητα οι αχυράνθρωποι του Ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, με πρωτοφανή και παντελή έλλειψη, ακόμα  και  στοιχειώδους δικαιικού σεβασμού,  παράδωσαν  το «κεραμίδι του φτωχού «στους  Τραπεζίτες, όταν ο ίδιος αυτός   ταλαίπωρος δανειολήπτης , όχι μόνο έχει  εξοφλήσει 100 φορές το “κόκκινο δάνειό” του, ,αλλά  περιμένει  να εκδικαστεί και  η υπόθεσή του 5 και 10 χρόνια.

-το γιο του θρασύτατου  “Εφιάλτη” της πολιτικής ιστορίας του τόπου, να του χορηγούν…ταχυδρομικώς  με τα αργύρια της προδοσίας, τίτλο σπουδών από το Χάρβαρντ  και   όντας αστοιχείωτος, να τον πλασάρει ο Αρκάς και ο Πορτοσάλτε ως  …  μέλος της Αρίας φυλής τω “Αρίστων”. Και είναι   τόσο …  αριστούχοι, που αδυνατούν  να ξεχωρίσουν την “ήρα από το στάρι”.΄Η το Μοντεσκιέ  από το Ρουσσώ.

Θα μπορούσαμε  να προσθέσουμε χίλιους λόγους που τέτοιοι πολίτες, ομοθυμαθόν, μεν, αλλά όχι… κοπαδηδόν,  θα μπορούσαν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, με  το  συμβόλαιο  που υπέγραψε  ο Αλέξης Τσίπας. Κι αλλοίμονό του αν το αθετήσει.  Καλύτερα να σπάσεις …ομερτά, παρά  συμβόλαιο αμοιβαίας εμπιστοσύνης με έντιμους πολίτες.