ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

(“Απολογούμαστε”  εκ προοιμίου).

Θα πουν  πολλοί πως με την ανάλυσή μας αυτή, στηρίζουμε το Σύστημα και την έννοια του Κράτους.  Ασφαλώς και το κάνουμε. Δεν είναι η πρώτη φορά που το δηλώνουμε. ΄Αλλωστε,  οι  διαφορές μας με τους αντικρατιστές είναι χαώδεις.

Εμείς, μιλάμε για Πολιτεία  και κράτος Διακαίου.  Εκείνοι, θεωρούν συλλήβδην το  Κράτος , εχθρό. Είτε αυταρχικό και μπάχαλο, όπως είναι εν πολλοίς σήμερα παγκόσμια, είτε Κράτος  δικαίου και ευνομούμενη Πολιτεία.

Η εξέλιξη του κράτους  δικαίου  σε  μελλοντικές κοινωνίες  αντιεξιουσιαστικές, αταξικές, αντικαπιταλιστικές, αντικαταναλωτικές, άθρησκες και άφυλες ,  είναι  ιστορική αναγκαιότητα και απίθανο να μη συμβεί, για ένα και μοναδικό λόγο. Οι κυβερνήσεις  και   οι υπήκοοί  τους  από τη γνωστή αφροσύνη  που διακατέχονται,  αν  δε βοηθήσουν, θα είναι η ίδια η ζωή με την   τραγική της, μελλοντικά, κατάληξη , λόγω της εχθρικής  συμπεριφοράς των σημερινών κοινωνιών, ειδικά  απέναντι στη Φύση και την έννοια΄Ανθρωπος, που  θα εξαναγκάσει  εκείνες  τις γενιές σε συμμόρφωση και υιοθέτηση του μοντέλου των κοινωνιών με τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε.

Ως τότε,  χρέος των  δικών μας γενιών είναι  να αγωνιστούμε με δύο στόχους   Πρώτα  να επισημάνουμε με κάθε τρόπο τον έσχατο  κίνδυνο στον οποίο έχει περιέλθει η ανθρωπότητα, εξαιτίας της εγκληματικής   συμπεριφοράς των κυβερνήσεων,της αδιαφορίας, του εφησυχασμού και της ουδετερότητας του πλήθους.  Ο  άλλος αγώνας, αφορά   την  οικοδόμηση ενός  τέτοιου κράτους δικαίου, μιας ευνομούμενης πολιτείας που θα παραδώσει τα ηνία στις μελλοντικές κοινωνίες,όπως τις οραματιζόμαστε.

Οι περισσότερες από τις ενέργειες των κυβερνήσεων και των θεσμών τους σήμερα, όσο κι αν φαίνεται περίεργο,  είναι σαν να πριονίζουν το δέντρο πάνω στο οποίο κάθονται οι εκπρόσωποί τους .   Υποσκάπτουν τα ίδια τα θεμέλια του κράτους και  οδηγούν   νομοτελειακά , αν δεν αλλάξουν τακτική,  σε βίαιη κατάργηση του κρατικού μοντέλου εξουσίας, όπως το γνωρίζουμε  και κατά συνέπεια στην ανατροπή του πολιτεύματος της Δημοκρατίας. Πιθανότατα, μάλιστα,  αν συνεχιστεί  η εγκληματική  αυτή διακυβέρνηση του κόσμου, τουλάχιστον  σε ό,τι αφορά την καταστροφή της Φύσης και το σεβασμό των στοιχειωδών δικαιωμάτων του ατόμου ,  σύντομα και αναγκαστικά (το «μη παρέκει»)  θα ξεσπάσουν  βίαιες  εξεγέρσεις, είτε συλλογικής μορφής (επαναστάσεις) είτε ατομικές  (λαϊκή  βία).

ΕΝ ΤΕΛΕΙ, ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΚΡΑΤΗ, ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΒΟΜΒΕΣ.  ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ.  Είναι ηλίου φαεινότερο πως τα περισσότερα , έστω κι αν τα πολιτεύματά τους  αυτοπροσδιορίζονται   ως δημοκρατικά , πόρρω απέχουν από το να χαρακτηριστούν ως τέτοια.  Θα έλεγε κανείς στην υπερβολή του πως πολλές φορές προσβάλουν ακόμα και τα παλιά, ολοκληρωτικά πολιτεύματα.

Και δε μιλάμε, φυσικά, για καθεστώτα (αυτο)αποκαλούμενα δημοκρατικά   στην ουσία, όμως,   αυταρχικά  και ολιγαρχικά ,όπως είναι της Ρωσίας, της Κίνας, τα άλλα των θεοκρατικών συστημάτων, αλλά για εκείνα της Δύσης. Αν εξαιρέσεις, βέβαια,  τις ΗΠΑ και κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, που σε καμιά περίπτωση ,όμως ,δε χαρακτηρίζονται ως πρότυπα ευνομούμενης  πολιτείας και  κράτος δικαίου, αλλά συγκριτικά με άλλα, όντως έχουμε τη διαφορά … ημέρας και νύχτας.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ελλάδα σήμερα, για να μείνουμε στα δικά μας.

Η Γ΄ ελληνική δημοκρατία δεν πνέει πια ,όπως ,τουλάχιστον, θα ήταν ευχής έργο,  τα λοίσθια. ΄Εχει ξεψυχήσει, τουλάχιστον εδώ και τέσσερα χρόνια.΄Ηταν, βέβαια, βαριά τραυματισμένη από άλλες  φορές  και  από  βαρύτατα χτυπήματα. Εκείνα, συσσωρευμένα στο κορμί της και  με τα νέα ισχυρότατα επίσης , την οδήγησαν τελικά στο θανατο.

Σήμερα στην Ελλάδα, δε μιλάμε πια για  ,Κράτος, αλλά για Παρακράτος. Και μάλιστα  μαφιόζικων χαρακτηριστικών και ως εκ τούτου, προσομοιάζον με εκείνο του δικτάτορα Πούτιν. Η  βόμβα που λέγαμε, εξερράγη ήδη  στην Ελλάδα  στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο ίδιος  πάτησε το κουμπί της έκρηξης.

Δε θα επαναλάβουμε αναλυτικά γιατί και πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη διεφθαρμένη  παρέα  του, εκτέλεσαν  το Κράτος δικαίου της Ελλάδας.  Συνοπτικά και επιλεκτικά  θυμίζουμε:

-Χιλιάδες νεκροί στην  πανδημία ,γιατί η μαφιόζικη κυβερνητική  παρέα, ξεκοκάλιζε το δημόσιο χρήμα, αντί να αγοράσει ΜΕΘ να σωθεί ο κόσμος.

-15 δισ. σε αγορές άχρηστης λαμαρίνας από τους Γάλλους  για μίζες.

 -Η Τουλουπάκη στο εδώλιο, αντί  να βρίσκεται στον Κορυδαλλό ο αλητήριος καταχραστής Γεωργιάδης.

 -Μπούκωμα μέχρι σκασμού της γαλάζιας ακρίδας.

 

-Να μείνουμε  περισσότερο   στο πρόσφατο νέο έγκλημα.  Ο  αχυράνθρωπος των Τραπεζών  Κυριάκος  “άνοιξε τον ασκό του Αιόλου” με τη συμπαιγνία της διαπλεκόμενης στα υψηλά κλιμάκια ελληνικής δικαιοσύνης , με την επαίσχυντη απόφαση να προσφέρει  στους Τραπεζίτες το «κεραμίδι  του φτωχού.

Τα 15 δισ. που κέρασε το Γάλλο ομόλογο του  για  να αγοράσει  όλο αυτό τα άχρηστο πολεμικό υλικό (αλήθεια,  θα βομβαρδίσει ,μήπως, τη Σμύρνη με τα Ραφάλ του, θα ισοπεδώσει στη γείτονα ό, τι άφησε όρθιο ο Εγκέλαδος;) κι  έστησε  σκηνικά πολέμου  με τον Ερντογάν,   ήταν λεφτά  που  έκλεψε από τους δανειολήπτες. Αντί να προχωρήσει σε λύση  του χρονίζοντος προβλήματος  με τα κόκκινα δάνεια, ξόδεψε τα λεφτά αλλού, εισέπραξε  τις παχυλές μίζες του, έβαλε  τους ανθρώπους του  στον ΄Αρειο Πάγο να αναλάβουν εκείνοι τη “βρώμικη δουλειά”,  να  ξεχρεώσουν τα δικά του γραμμάτια στους Τραπεζίτες και  τώρα βγαίνει και… «νίπτει τας χείρας» του!  Τόσο αισχροί και  ανήθικοι όσοι εμπλέκονται  σε αυτό το ανοσιούργημα. Με πρώτους και  υπεύθυνους ,τους δικαστές που έφτυσαν ολοφάνερα την έννοια του Κράτους Δκαίου σε αυτή τη χώρα.

Είναι αυτός ο λόγος που

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ  ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ  ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ  ΑΠΟΛΗΡΩΜΗ,  ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΥΤΩΝ.    ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ   ΤΡΑΠΕΖΕΣ.  ΕΙΝΑΙ  ΖΗΤΗΜΑ ΔΙΚΑΙΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ Η ΑΡΝΗΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ!

Τα δάνειά τους , τα έχουν εξοφλήσει…100 φορές.  Με τα δισ.  από τα μνημόνια  που  πρόσφεραν στις Τράπεζες. Με τις μειώσεις των συντάξεων και των μισθών τους. Το κράτος αθέτησε τις υποσχέσεις του και πρόδωσε την εμπιστοσύνη των δανειοληπτών.   Οι κυβερνήσεις χρεοκόπησαν τη χώρα. Αυτές είναι ένοχες.  Εξαιτίας αυτού   δεν κατάφεραν  να είναι συνεπείς οι δανειολήπτες, αφού το  κράτος,  τους στέρησε τα ποσά που όφειλαν να εισπράττουν από τις εισφορές   δεκαετιών  και προχώρησε  στις φοβερές μειώσεις συντάξεων και μισθών. Αλλά , υπεύθυνες είναι και οι ίδιες οι τράπεζες που εξαπάτησαν με τα ελβετικά φράγκα και τις άλλες απάτες , τους δανειολήπτες.

Τα δάνειά  σας τα έχετε εξοφλήσει. Και μάλιστα σας στοίχισαν πανάκριβα. Καμιά συμφωνία με τους Τραπεζίτες. Καμια πληρωμή. Κανένας πλειστηριασμός.  «Πάρτε τους με τις  πέτρες”. Αντισταθείτε, προκαλέστε τους με κάθε τρόπο.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟ. ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.  ΕΙΝΑΙ Ο ΘΥΤΗΣ . ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΟ ΘΥΜΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.

Να μη μακρύνουμε τη λίστα με τις πομπές τους.

Να πούμε μόνο πως εν τέλει,  η επάρατη κυβέρνηση του γιου του πλέον διεφθαρμένου  πολιτικού της χώρας από συστάσεως ελληνικού κράτους,  του αλήστου,  βασανιστικής  μνήμης Κων. Μητσοτάκη , χρεοκόπησε για  δεύτερη φορά τη χώρα μέσα σε λίγα χρόνια. Βρίσκονται πλέον με τη θηλιά στο λαιμό  οι γενιές των Ελλήνων , που έρχονται,  για να έχουν οι απόγονοι του Κυριάκου Μητσοτάκη “εκατονταπλασίονα”   απ΄όσα κληροδότησε ο ίδιος από τον επαίσχυντο    αρχηγό της  φαμίλιας-δυναστείας.

Τιμωρήστε τους με όλους τους τρόπους.   Είναι χρέος  και ευθύνη κάθε συνειδητοποιημένου πολίτη!