ΦΟΒΕΡΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! ΥΠΟΚΛΙΝΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ, ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ!

1. ΕΝΑ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ  ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ  ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ   ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

“Όλες σχεδόν οι πολιτικές ομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σφυροκόπησαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, για το σκάνδαλο των υποκλοπών, την Τετάρτη, στο πλαίσιο της συζήτησης με θέμα «Διάβρωση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ελευθερία του Τύπου». Μελανήη εξαίρεση το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η πολιτική ομάδα στην οποία ανήκει η Νέα Δημοκρατία, ευρωβουλευτές της οποίας προσπάθησαν να πείσουν ότι «δεν τρέχει τίποτα» στην Ελλάδα και όλα είναι .

Μεϊμαράκης, Ασημακοπούλου, Βόζεμπεργκ στην Ευρωβουλή: Η «εμμονική» Αριστερά θέλει να επηρεάσει τις ελληνικές εκλογές”

Alexis Tsipras has framed the battle for victory in Sunday’s election as one between the progressive forces he represents and corrupt, high-living elite

****

Ποιος είσαι, επιτέλους,  βρε Αλέξη Τσίπρα;  Το FBI το είχες  στο  τσεπάκι  σου και έδινες  εντολές στους Αμερικανούς  να στήσουν σκευωρίες για  αθώα θύματα , όπως ο  Σαμαράς, ο Λοβέρδος  και ο  Γεωργιάδης.  Τώρα ,το μακρύ σου χέρι έφτασε  και στην  Ευρωβουλή. ΄Εδωσες κι εκεί  εντολή να συνωμοτήσουν  εναντίον  του Κυριάκου, για   να τον βγάλουν από την κούρσα  και να  φέρουν εσένα πρώτο άλογο.

Μπράβο, το παιδί από το Πολυκλαδικό Αμπελοκήπων!   Μπόι που πέταξε και σκέπασε το λελούδι  από το Χάρβαρντ!

2. Να μην κάνουμε τη «διπλωματία των σεισμών» και… φυλαχτό!

Θάνος Οικονομόπουλος

ΘΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ

iefimerida.gr

“Οι ευσυγκίνητες ψυχές που θέλουν (για την δική τους γαλήνη και ηρεμία…) να αισιοδοξούν ότι κάποια στιγμή, και… ως εκ θαύματος, θα ζήσουμε ειρηνικά και αγαπημένα με τους απέναντι, μάλλον κοιμούνται τον ύπνο του… αφελούς”.(*)

***

Ποιον να στείλεις πρώτα  στο ανάθεμα; Ποιον να πρωτοσιχτιρίσεις ;Το γνωστό διαδυκτικό  απόπατο  ή τον αναίσχυντα αποπατούντα κοντυλοφόρο που συνεχίζει ατιμώρητος να το παίζει ΚΑI πατριώτης για τα όβολα;

(*), Γράφει: “Την έχουμε ξαναζήσει την αισιοδοξία της «διπλωματίας των σεισμών». Το μακρινό 1999. Τότε που η καταστροφή έδωσε την ευκαιρία στον Ερντογάν να αναδειχθεί εθνικός ηγέτης (και με την πρόοδο του χρόνου ανάλγητος σουλτάνος), να εξυπηρετήσει με τη βοήθεια της Ελλάδος τους τότε τακτικούς του στόχους της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, να εμφανισθεί με το προσωπείο του σύγχρονου μεταρρυθμιστή στην πορεία της χώρας του στην δημοκρατία.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε αναλυτικά τις έκτοτε εφιαλτικές μεταμορφώσεις του Ερντογάν και του «σκληρού κράτους» που ελέγχει απόλυτα τα σχεδόν 25 τελευταία χρόνια, γενικώς, αλλά με ιδιαίτερη έμφαση στον κρίσιμο τομέα των ελληνο-τουρκικών σχέσεων που μας αφορά άμεσα. Κάθε (ούτε καν «πέρσι»)… χθες και καλύτερα.

Πόσο αιθεροβάμων και αθεράπευτα αφελής πρέπει να είναι κανείς για να πιστέψει ότι η (δοκιμασμένη ανεπιτυχώς) «διπλωματία των σεισμών» θα διαλύσει, έστω και με χρονοβόρες διαδικασίες, τα σωρευμένα μαύρα σύννεφα πάνω από τις δύο καταδικασμένες σε γειτονία χώρες;

Οι ευσυγκίνητες ψυχές που θέλουν (για την δική τους γαλήνη και ηρεμία…) να αισιοδοξούν ότι κάποια στιγμή, και… ως εκ θαύματος, θα ζήσουμε ειρηνικά και αγαπημένα με τους απέναντι, μάλλον κοιμούνται τον ύπνο του… αφελούς”.

3.Pasokification, μιντιάρχες, κόντρες: Ο Παντελής Καψής ανατέμνει την Πτώση της Κεντροαριστεράς στο βιβλίο του<

beni_gap_longform_xr

  Παντελής Καψής αφίχθη και  έφα, γραπτώς.  Τί; Παρλαπίπες.

Μεγάλη μούρη,  λέμε.  Ως υιός του  παλιού  Μικρασιατολάγνου  και αθεράπευτα  νοσταλγού  των  χαμένων πατρίδων, Γ. Καψή.

Πόθεν έσχες την πένα εσύ, κυρ Παντελή μας, αν δεν είχες  τέτοιο  πατέρα; Από τα αργύρια του ΔΟΛ έφαγες “βούτυρο”  ,όταν η μισή Ελλάδα  την ίδια εποχή, έτρωγε…βελανίδια. Αλλά,  όχι και κουτόχορτο.

Συστημικό αληταριό. Με το παραμύθι τους, κάνανε την τύχη τους.

4. Αρκάς: Ο διάλογος του ζευγαριού για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

«Ξέρεις τι μέρα είναι σήμερα;»

Τί απόγινε, άραγε, εκείνος ο  Κυριακολάτρης Αρκάς, που προσχώρησε  πριν τις περασμένες  εκλογές  στο ακροδεξιό  στρατόπεδο και λύσσαξε να κάνει τον Κούλη πρωθυπουργό; Μπορεί πολλοί να είναι επιλήσμονες  και με ασθενή μνήμη για τα κατορθώματα εκείνα του πάλαι ποτέ ξεχωριστού Αρκά.  Εμείς όχι.

Σήμερα, μετά την ΄Υβρη που διέπραξε να πετάξει τα άγια τοις κυσί και να ενταχθεί στα Τάγματα των Μακεδονομάχων,  πλήρωσε τις επιλογές του.  Ουδείς σοβαρός παρακολουθεί πια το αντιΤσιπρικό  του παραλήρημά  και τα άνοστα  αστεία του.

Στην παράταξή του, έτσι κι αλλιώς ,οι περισσότεροι είναι αστοιχείωτοι,  Δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις με το διάβασμα. Από την άλλη,  το χιούμορ τους είναι χωροφυλακίστικο. Αλλά και   του Αρκά τα αστεία τώρα πια ,είναι της ίδιας…ποιότητας. Τον σνομπάρουν,όμως,  ακόμα και οι δικοί του.

Το λέει σοφά ο  κόσμος. “Την προδοσία πολλοί ηγάπησαν. Τον προδότη ουδείς”.  ΄Ολα εδώ ,τελικά, πληρώνονται,

5. Χάμπερμας: Δεν είναι απαραίτητο να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο -Το άρθρο που προκάλεσε αντιδράσεις

Κάποτε τις λέγανε αργυρές λόγχες. Ο  αρχαίος Μακεδονικός παράς    με τον οποίο ο βασιλιάς Φίλιππος Β΄ και ο γιος του  Αλέξανδρος, εξαγόραζαν τους πάντες.

Σήμερα τα  λένε ρούβλια.  Χρόνια  τώρα ο Τσάρος   με την ίδια μέθοδο, βάζει στο τσεπάκι του  την αφρόκρεμα της απάτης, του πατριωτισμού και της φιλαργυρίας.

Καληώρα ο Χάμπερμας. Ο Γερμανός φιλόσοφος που η εκδοτική βιομηχανία με την εμπορική δημοσιογραφία, τον ανέδειξαν και τον  αναγόρευσαν σε “Μέσι” της  Φιλοσοφίας. ΄Οπως  και ο άλλος, επίσης, Αμερικανός  επαναστάτης της “κουβέρτας”  ,ο Νόαμ Τσόμσκι. Κρυφοπουτινιστές αμφότεροι .Και προφανώς όχι από ιδεολογία. Πόσο ιδεολόγος μπορεί να είναι ένας μακελάρης με 700.000 νεκρούς στην πλάτη του;

΄Εχει και η “διανόηση” πλείστα όσα εισαγωγικά.   Από καταβολής κόσμου.

6.Θύμα δικαστικής πλάνης έκανε 28 χρόνια φυλακή -Είχε καταδικαστεί σε ισόβια για φόνο, σοκαριστική ιστορία

Δάκρυα συγκίνησης για τον Λαμάρ Τζόνσον που αθωώθηκε μετά από 28 χρόνια για φόνο που δεν είχε διαπράξε

“Εξ αρχής ο Τζόνσον επέμενε ότι ήταν αθώος, τονίζοντας ότι την ώρα του φόνου βρισκόταν με τη φίλη του σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων από τον τόπο του εγκλήματος. Αλλά η εισαγγελία και το δικαστήριο δεν τον πίστεψαν.<

Ο Τζόνσον, που δεν έπαυε να κηρύττει την αθωότητά του, έλαβε μετά από μερικούς μήνες στη φυλακή ένα γράμμα από τον πραγματικό δράστη, που απάλλαττε τον ίδιο και αποκάλυπτε που βρίσκονταν κρυμμένα τα όπλα και οι μάσκες του σκι που χρησιμοποιήθηκαν κατά τον φόνο.

Μολονότι το θύμα της δικαστικής πλάνης παρέδωσε το γράμμα στον αρμόδιο δικαστή, δεν έγινε τίποτε. Αργότερα αποδείχθηκε μάλιστα ότι ένας φερόμενος μάρτυς του εγκλήματος είχε δεχθεί πιέσεις από την αστυνομία να ρίξει την ευθύνη στον Τζόνσον. Όπως είπαν μάλιστα οι συνήγοροι του τελευταίου, ο «μάρτυρας» αυτός έλαβε αμοιβή 4.000 δολαρίων. Μάρτυρας κατηγορίας εις βάρος του ήταν και ένας ρατσιστής συγκρατούμενός του, που υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ο Τζόνσον του ομολόγησε τον φόνο”.

***

Οι δικαστές που τον έστειλαν στην κόλαση, προφανώς ξεκοκαλίζουν τις  παχυλές συντάξεις τους σήμερα. Το Σύστημα δεν τρώει  τα παιδιά του. Αλλιώς, δεν επιβιώνει.

Κάποια στιγμή  -και σύντομα-οι κοινωνίες  με την ανάδειξη της τεχνητής νοημοσύνης, πρέπει να επανεξετάσουν σε βάθος το θεσμό της δικαιοσύνης, όπως τον ξέρουμε. ΄Ισως θα χρειαστεί  να καταργηθεί με τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα.

Είναι,  ο πιο άδικος, αν και τόσο  ευαίσθητος, θεσμός. Και επιρρεπής σε εγκλήματα, σαν το παραπάνω. Αλλά και σε λογής,επιρροές,  εξαρτήσεις και διαπλοκές.