ΑΡΚΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ…ΣΤΡΑΚΑΣΤΡΟΥΚΕΣ

ΤΗΝ ΕΣΠΡΩΞΕ ΜΑΚΡΙΑ
Πώς συνέβη η τραγωδία στον Αλιμο: Το τραμ χτύπησε τον 61χρονο -Η κίνηση που έσωσε την 9χρονη

Τραμ παρέσυρε και σκότωσε 61χρονο

 

Ο 61χρονος κρατούσε από το χέρι την 9χρονη βαφτιστήρα του και προσπάθησε να περάσει τις γραμμές του τραμ, χωρίς να αντιληφθεί την έλευσή του. Μέσα σε δευτερόλεπτα, έσπρωξε το κορίτσι, αλλά εκείνος χτυπήθηκε θανάσιμα.

Ο μηχανοδηγός στην κατάθεσή του στην Τροχαία της Καλλιθέας υποστήριξε πως είδε από μακριά τον άντρα και το κοριτσάκι, ωστόσο, δεν ήταν σίγουρος πως θα περάσουν από τις γραμμές. Οπως ανέφερε, προσπάθησε να κόψει ταχύτητα, ωστόσο, το τραμ χτύπησε τον 62χρονο, ο οποίος κατέληξε σε κολόνα, όπου περνάει ρεύμα, με το κεφάλι, σύμφωνα με τον Alpha. «Δεν πίστευα ότι θα περάσουν απέναντι…Ξαφνικά τους είδα μπροστά μου. Ο άντρας πρόλαβε να σπρώξει με δύναμη το κοριτσάκι και το έσωσε» είπε ο μηχανοδηγός.

 ***********

“Υμείς έστε το άλας της γης, εάν δε το άλας μωρανθή εν τίνι αλισθήσεται;”

 

________________________________________________-

  1. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
    Πυροσβεστική για τη φωτιά στην Εύβοια: Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις εμπρησμού

Καναντέρ επιχειρεί στη φωτιά στην Εύβοια

Μετά δόλου,όχι αμέλειας , το λένε στα νομικά για τα εγκλήματα.

Αλλά κατά την …αμέμπτου ήθους πυροσβεστική στην πυρκαγιά στο Μάτι  που κάηκαν 100 άνθρωποι, όλα έγιναν από αμέλεια!΄Ενας ανθρωπάκος έκαιγε χόρτα και του ξέφυγε η φωτιά, πέρασε άσφαλτο πάνω από 20 μέτρα φάρδος, και κατέληξε χιλιόμετρα μετά σε Βουτζά και Μάτι. Κανένας …εθνικιστικός δόλος είπε η  “καλή καγαθή” αυτή υπηρεσία.

Τώρα,όμως , έχουμε κυβέρνηση  Υιού. Αυτό κάνει τη διαφορά.΄Ενα χρόνο πριν είχαμε αριστερούς στο τιμόνι. Ίδια είναι; Και η πυροσβεστική χρόνια  τώρα ,ομνύει  στην εθνικοφροσύνη, Γνωστό.

΄Αθλιοι!

2. ΝΕΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΑΡΚΑ

 

Ανάρπαστα  από τις δεξιο -ακρο-ναζιστικές φυλλάδες τα σκιτσάκια του Αρκά λίγο καιρό πριν. Στο σύνολό τους  από την παιδική ηλικία του Αλέξη Τσίπρα με εκείνες τις χαζές λεζάντες, που έβαζε ο σκιτσογράφος.

Τώρα,αραιά και πού, για να κρατάει τα προσχήματα, βάζει και καμιά  αντιπολιτευτική δημοσίευση, προσεγμένη,βέβαια, για να μη θίξει την παράταξη. Αλλά, οι εκτός από (ακρο)δεξιές πατσαβούρες και πορνοφυλλάδες, τον έκοψαν εντελώς από τις χωματερές τους. ΄Οχι θα τον άφηναν!

Το παραπάνω σκίτσο όντως απεικονίζει την πραγματικότητα,έστω κι αν είναι  μπαγιάτικο (αναφερόταν  στον τότε πρωθυπουργό το 2017). Αλλά μέχρι αργά χτες το βράδυ,δεν το είδαμε σε καμιά χωματερή.  Το έκανε γαργάρα  ,όλος ο ζέχνον Τύπος της παράταξης,

Στο μεταξύ πάμε για τρίτη ημέρα σήμερα και μια φωτιά,που μπήκε φανερά πλέον από εγκληματικό χέρι,αλλά  έξω από κατοικημένες περιοχές (όχι μέσα στα σπίτια,όπως έγινε στο Μάτι),και εύκολα,πανεύκολα θα μπορούσαν  επαγγελματίες  με ψυχή να την θέσουν υπό έλεγχο, όχι μόνο την άφησαν να πάρει διαστάσεις από ανικανότητα,έλλειψη συντονισμού και εγκληματική καθυστέρηση,αλλά  κινδύνευσαν τέσσερα χωριά, κι ακόμα κινδυνεύουν,αν δε ρίξει  ο θεός καμιά  νεροποντή να δώσει λύσει στο δράμα.

Οι φυλλάδες ,βέβαια, που σε ποσοστό 90% ανήκουν σε εμπόρους ναρκωτικών, άλλα λαμόγια και  ποινικό υπόκοσμο, “ποιούνται την νήσσαν”.Ούτε ένα ρεπορτάζ από την αγανάκτηση και το βρισίδι του κόσμου στα χωριά. Είμαστε εκεί από την πρώτη στιγμή  και  ξέρουμε πολύ καλά τί σούρνουν στην πυροσβεστική οι άνθρωποι.

Κουβέντα ο αλωμένος Τύπος  για τις ευθύνες της πυροσβεστικής. Δε λέμε για ευθύνες της κυβέρνησης ,πέρα από τον ανύπαρκτο συντονισμό,βέβαια, ,που είναι στη δική της  αρμοδιότητα . Το κακό έγινε,το λέμε συνεχώς, από την αβελτηρία,την ανικανότητα και την έλλειψη  επαγγελματισμού και θάρρους από τους άνδρες της πυροσβεστικής.Ούτε ένα σωστό σχέδιο συνεργασίας με τα αεροπλάνα δεν κατάφεραν να εφαρμόσουν και να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο,πριν πάρει διαστάσεις. Τί λέει ο άξιος αρχηγός της που τον καρατόμησαν,ως ανεπαρκή πέρυσι και τούτοι τον επανέφεραν ως … ατσίδα;

Είπαμε. “Ο καλύτερος δημοσιογράφος έχει σφάξει τη μάνα του, αφού πρώτα τη βασάνισε  οικτρά”.Αυτά είναι τα Media  σήμερα στην Ελλάδα. Βρώμικοι,διεφθαρμένοι,παντελώς ανήθικοι, ιδιοκτήτες και προσωπικό.

Κατά τα άλλα, η  εκδίκηση της Ιστορίας,είναι παρούσα, Αρκά μου. Ξαναδιαβασε το κείμενο που ανεβάσαμε εδώ στις 23/7

 

“Τον λέμε “μεζούρα” στην παρέα. Οι άλλοι  τον αποκαλούν στρατηγό. Είναι απόστρατος.  Ακροδεξιός του κερατά, αν και ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται ως  κεντροδεξιός.  Του κολλήσαμε το παρατσούκλι, γατί είναι υπέρμαχος της ιδέας του δικτάτορα Πάγκαλου πως  “το…κράτος δια της αστυνομίας, πρέπει να έχει λόγο επί του… μήκους της φούστας μιας εκάστης. Μια και τα …παλιογύναικα σήμερα κυκλοφορούν τσίτσιδες “.

 ΄Εχει  καταγωγή  από ένα χωριό της Εύβοιας. Κανα δυο φορές τη εβδομάδα έρχεται στη Στενή για καφέ ή για κοψίδια. ΄Εχουμε κι εμείς στην παρέα έναν απόστρατο, καλό παιδί και με σοβαρό πολιτικό λόγο. Από το στρατό γνωρίζονταν και ήταν  αυτός ο  λόγος που   2-3 φορές  ο στρατηγός κάθισε  μαζί μας  , από  τις μέρες που  ανηφόριζε  Στενή,

Σήμερα, μας έγινε πάλι μπάστακας στο Τσαγιούς κάτω από τον αιωνόβια πλάτανο της πλατείας που πίναμε  τα καφέδια και τα άις τη μας .  Είπαμε τα τυπικά ,τις γενικότητες της μέρας  και μια στιγμή ο δικός μας απόστρατος, του λέει: “Στρατηγέ, για δες  εδώ τί  λέει σήμερα ο Αρκάς ,που τον  λάτρευες όλο αυτό τον καιρό ,όταν  έβριζε τον Τσίπρα”.(΄Οντως, μας είχε ζαλίσει με τους διθύραμβους για τον σκιτσογράφο,που προτού να βγάλει τα κόμπλεξ του με τον Τσίπρα, ο “μεζούρας” ούτε  που είχε ακούσει τι εστί Λουκρητία και Καστράτο). Του δίνει το τάμπλετ με τις γελοιογραφίες παραπάνω ,βάζει τούτος τα γυαλιά του, διαβάζει προσεκτικά, επεξεργάζεται τις εικόνες για λίγο, αποθάει το τάμπλετ στο τραπέζι και  έμπλεος  οργής και σιχασιάς αποφαίνεται: “Τελικά είναι πολύ  μαλάκας ο ΄Ανθρωπος”!

Το έχουμε επανειλημμένα εδώ σχολιάσει Ο φανατικός,ο φονταμενταλιστής κάθε είδους,έχει πίσσα στα μάτια, δεν βλέπει την τύφλα του. Ορθό και αληθές είναι ό,τι ταιριάζει με όσα εκείνος πρεσβεύει. Φίλοι  ή έστω με ανοχή, είναι μόνο οι συνοπαδοί-συνοδοιπόροι. Και να βγάζει μάτι  και να βοά το σωστό, αν  δεν είναι στη δικιά του πλευρά, αποκλείεται να υπάρχει ίχνος αλήθειας  στην…αλήθεια. “Λυδία λίθος” είναι η ιδεοληψία του ,μοναδικό μέτρο αξιακής  κλίμακας. ΄Εχει υποστή τέτοιας μορφής μιθριδατισμό, που  οι ίνες του μυαλού του ,οι προσλαμβάνουσες όλες, έχουν απολύτως διαβρωθεί,   φαρμακωμένες , ως τα μύχια. Δεν βλέπει, δεν ακούει,δεν αισθάνεται γενικώς.

Ο “μεζούρας”, όσο ο Αρκάς έβριζε τον αντίπαλο του Κούλη, ήταν ” θεός, απίστευτος,μοναδικός, πένα φαρμάκι και βουτηγμένη στο μελάνι της αλήθειας”. Τί κι αν του  λέγαμε εμείς πως ο Αρκάς πια δεν είναι τίποτα περισσότερο από τυχοδιώκτης , καιροσκόπος, τυχάρπαστος καλλιτέχνης. Ούτε κουβέντα να ακούσει. Εμείς είμαστε οι συκοφάντες, ως… κουμμούνια που δε βλέπουμε πέρα από τη μύτη μας .Και φυσικά, είμαστε  οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ!

Σήμερα, που ως φαίνεται μετά την ξεφτίλα του ο Αρκάς,αλλάζει πλώρη ή πάει να θολώσει τα νερά κι αρχίζει να πετάει τις πρώτες σπόντες για το γιο του Αποστάτη, ο  στρατηγός έγινε …Τούρκος μαζί του.  “Μαλάκας  πια ο άνθρωπος”, αφού έπαψε να υπηρετεί  τη τύφλα του στρατηγού.

 Η φύση είναι αμείλικτη σε όσους πάνε κόντρα στις επιταγές της. Και είναι αυτή που επ΄ ουδενί δέχεται το φανατισμό και την τύφλα. ΄Εχει ένα σωρό χρώματα, φωνές διαφορετικές, οράσεις αλλιώτικες, τίποτα ίδιο, άσπρο-μαύρο, μοναδικό. Μισεί η φύση την επανάληψη,τη ρουτίνα. Αλλαγή, εναλλαγή, ποικιλία πολυχρωμία είναι το φόρτε της.

Ο φανατικός αυτοτιμωρείται,επειδή ακριβώς δεν καταφέρνει ποτέ να αποκτήσει την αρετή και την αυτονόητη,πλούσια από τη φύση πολυτέλεια να ανακαλύπτει  την αλήθεια,όπου εκείνη γλιστράει κάθε φορά,γιατί  σαν τη μάνα της τη φύση δε βολεύεται στη   στασιμότητα,την ασφάλεια της πεπατημένης.    Πετάει σαν το πουλί από δεντρί σε δεντρί,σαν τη μέλισσα από άνθος σε άνθος.  ΄Οποιος  έχει “λουλούδια και άνθια” στο μυαλό, είναι σίγουρο πως  εκεί χτίζει την κατοικία της    η καρπερή αλήθεια Στα  μαραμένα δέντρα στους καμένους κορμούς αηδόνι δεν κάθεται  ποτέ να τραγουδήσει , να παίξει η πεταλούδα το ερωτικό της νούμερο για να φέρει κοντά το αγαπημένο εραστή της.

Ψιλά γράμματα αυτά γα το στρατηγό-μεζούρα. Φύση μάνα, Φύση θεά!

 

3. ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Λειτουργία δίπλα στις φλόγες -Στην Παναγία στο χωριό Πλατανιά στην Εύβοια

Λειτουργία για τη Παναγία στο χωριό Πλατανιάς Ευβοίας

Κάποιοι κάτοικοι πάντως σήμερα το πρωί πήγαν στην εκκλησία για την λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Χαλκίδας Χρυσόστομος. Σε μια πολύ συγκινητική λειτουργία με φορτισμένο το κλίμα από την αγωνία και την πίκρα για τα 25.000 καμένα στρέμματα δάσους.

******

Μάλλον ο θεός, που σίγουρα μόνο στις εκκλησιές τους δεν κατοικεί,τους εγκατέλειψε. Απέστρεψε το πρόσωπό του από δαύτους. Τέτοιοι υποκριτές, θεομπαίχτες και “οπαδοί”,όπως είναι οι πιστοί ανά τους αιώνες.

Α,και τεμπέληδες, παρτάκηδες.Τα περιμένουν όλα από το κράτος.Πυρκαγιές, χιόνια ,θεομηνίες.Να βάλουν ένα χεράκι να βοηθήσουν, δεν κουνάνε. Κακομαθημένος Έλληνάρας,που δε θα γίνει ποτέ του Σουηδός.

 

4.ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Στην Τήνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του στην Τήνο

΄Ητανε, μαθαίνουμε και ο Χριστοφοράκος στην Παναγία της Τήνου,μεταμφιεσμένος, δίπλα από τη Μαρέβα. Μετά, μας είπαν, πήγαν όλοι μαζί στο σπίτι του π.ισχυρού άντρα της Ζήμενς ,που είναι …μεσοτοιχία με τη βίλα της συζύγου του Υιού κι εκεί…πέταξαν άπαντες τις μάσκες.Μεταξύ τους;

 

5. “Mitsotakis’  s effect” στη μεγάλη κατρακύλα.

Στις δύο εβδομάδες εξανεμίστηκαν 6,2 δισ στο ΧΑ και ο τράπεζες έχασαν 24%!Πιέσεις και στα ομόλογα.

*****

Μην ψάχνετε στις  φυλλάδες των ναρκέμπορων να βρείτε την είδηση.Ούτε στα κανάλια τους. Είναι απαγορευμένη. Ακόμα και το  google συμμετέχει στο μποϊκοτάζ  της πληροφορίας, αφού βγάζει ειδήσεις ΜΟΝΟ πληρωμένες. Αυτές παρουσιάζει,τις άλλες τις τρώει το μαύρο σκοτάδι. Να κυκλοφορεί λέμε το ναρκοευρώπουλο,όχι μόνο σε λίγες τσέπες.

Εμείς πήραμε την πληροφορία από το χρηματιστήριο.Και είναι  πέρα για πέρα αληθινή. Και γα να μην ευλογάμε τα γένια μας ,σας λέμε πως, αν κάνετε το λάθος  να αναζητάτε την  ενημέρωσή σας από τη  δημοσιογραφο-αλητεία των ναρκέμπορων, εσείς χάνετε. Δικό σας το πρόβλημα και ο εξευτελισμός.

 

6. Ο Τραμπ κουνά το δάκτυλο στην Κίνα: Να χειριστεί «με ανθρωπιά» την κρίση στο Χονγκ Κονγκ αν θέλει εμπορική συμφωνία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ

Οξύνοντας τη ρητορική του έναντι του Πεκίνου ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε την Κίνα να χειριστεί «με ανθρωπιά» την κρίση στο Χονγκ Κονγκ, προτού οι ΗΠΑ σκεφτούν να προχωρήσουν μαζί της σε εμπορική συμφωνία.

*******

Και γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος κουνάει δάχτυλο ΜΟΝΟ στον Κινέζο και όχι και στο Ρώσο δικτάτορα; Τύραννοι και εγκληματίες είναι και ο δύο.  Συλλαμβάνουν κακοποιούν,φυλακίζουν δολοφονούν ακτιβιστές,διαδηλωτές, αντιπάλους. Μαφιόζικα καθεστώτα αμφότερα