ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ. Η ΕΓΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ… ΑΠΕΘΑΝΕ!

  1. Φωτιά στην Εύβοια: Τιτάνιος   αγώνας των πυροσβεστών. Τα ανοιχτά μέτωπα -Στάχτη το δάσος Natura, κάηκαν ΙΧ, σώθηκαν τα σπίτια. 25.000.000  στρέμματα στάχτη.

Η φωτιά στην Εύβοια

 

ΣΑΡΩΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Η ΦΩΤΙΑ
Βίντεο αποκαλύπτει την καταστροφή στην Εύβοια -Από τα Ψαχνά μέχρι τα χωριά Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη έχουν καεί τα πάντα

Καμμένα δέντρα στην Εύβοια

ΕΙΚΟΝΕΣ-ΣΟΚ ΣΤΑΧΤΗ ΠΑΝΤΟΥ
Κρανίου τόπος στην Εύβοια: Οι πρώτες φωτογραφίες από τα καμένα -Η φωτιά σάρωσε τα πάντα

Καμένα στο δάσος στην Εύβοια

Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μπακογιάννης για τη φωτιά στην Εύβοια: Εχουν καεί 25.000 στρέμματα

Καμμένα δέντρα στο δάσος της Εύβοιας

 

Μόνο σε ηλίθιους  και χαχόλους σαν τους ψηφοφόρους του Συστήματος,μπορούν να απευθύνονται και πολλώ μάλλον  να πείθουν τέτοια δημοσιεύματα για τον …τιτάνιο αγώνα της πυροσβεστικής χτες με τη μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος  Natura. ΄Οχι τιτάνιος δεν ήταν  ο “αγώνας” των πυροσβεστών,αλλά εντελώς ανύπαρκτος. Και είμαστε ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ! Από τις 8 το πρωί χτες είδαμε πόσο…  σπουδαίο έργο έκαναν οι καμια 100-150 άντρες που  μετρήσαμε.

Αν εξαιρέσουμε τα αεροπλάνα, οι χερσαίες δυναμεις δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Αντίθετα,άφησαν τη φωτιά να ξεφύγει, και μάλιστα ενώ ήταν μακριά από κατοικημένες περιοχές, λίγο έλειψε να κάψει  ανθρώπους και σπίτια. Πώς έφτασε μέσα στα χωριά η φωτιά,αφού η απόσταση ήταν σχετικά μεγάλη από την εστία της πυρκαγιάς; Την άφησαν ανεξέλεγκτη. Αν υπήρξε κάποια ουσιαστική συμβολή πολύ αργότερα ήταν  εκείνη με τα σκαπτικά και τις μπουλντόζες  στην περιοχή που έσκαψαν  την  αντιπυρική ζώνη.Οι πυροσβέστες αγνάντευαν τη φωτιά! Δεν έκαναν απολύτως τίποτα.

Και φυσικά,αυτό καταλαβαίνει και  ο διαθέτων έστω και στοιχειώδη λογική. Διότι δεν μπορείς να λες πως έκανες τιτάνιο αγώνα και τελικά άφησες να καούν ΠΑΝΩ ΑΠ 35.000 στρέμματα! Και να δίνεις συγχαρητήρια στους αγωνιστές πυροσβέστες! Για ποιο πράγμα;  Για την τεράστια καταστροφή; Κι αν δεν ήταν παρόντες, θα  γινόταν μεγαλύτερο κακό; Μην τρελαθούμε.  Είναι ανόητο να το λες και ανήθικο.

Επαναλαμβάνουμε. Δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ. Ούτε ο …στρατηγός  άνεμος , και οι ασύμμετρες απειλές  έφταιγαν ,που έλεγε και ο  αμετροεπής  Πολύδωρας το 2007 που κάηκαν  60 άνθρωποι και κόντεψε να  γίνει παρανάλωμα  και το ιερό της Ολυμπίας. ΄Οπως και τότε και σήμερα,  η  ανικανότητα,  η έλλειψη  συντονισμού  κάψανε  το περίφημο δάσος και όλη την περιοχή σε τόσο μεγάλη έκταση. Πάει τελείωσε. Οι Ελληνες πυροσβέστες δεν πέφτουν στη φωτιά,όπως οι Αμερικανοί για παράδειγμα.

Το πρόβλημα  της ελληνικής πυροσβεστικής παραμένει σοβαρό δεκαετίες ολόκληρες. Είναι το σώμα που όλο το χρόνο κάθεται και πληρώνεται και τους δυο μήνες του καλοκαιριού που θα όφειλαν να τα δίνουν όλα,πάλι …ξύνουν τη κούτρα τους, όταν πάνε να αντιμετωπίσουν πυρκαγιά. Τί να λέμε τώρα.

Αν δεν μπει σοβαρά το ζήτημα της λειτουργίας και της αλλαγής της νοοτροπίας των Ελλήνων πυροσβεστών,η Ελλάδα θα καίγεται κάθε χρόνο και στο τέλος που θα τους ρίξουν το ανάθεμα,θα είναι πλέον  πολύ αργά.

2.ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
Πέθανε ο ιστορικός Κωνσταντίνος Σβολόπουλος -Από τους ιδρυτές του Ιδρύματος «Καραμανλή»

Κωνσταντίνος Σβολόπουλος

΄Ετσι να ήτα οι ιστορικοί. Περισσότερο στρατευμένος, μέχρι αισχρού φανατισμού,όπως ήταν ο εκλιπών, δε θα μπορούσε να υπάρξει. Μόνο ιστορικός δεν ήταν. ΄Οντως, άφησε πλούσιο έργο… προπαγάνδας και ψεύδους.