ΑΣΕΒΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΚΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΠΛΕΥΡΗ, Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ…ΙΔΕΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΜΟΙ ΑΕΡΙΩΝ!

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η εισαγγελέας πρότεινε κάθειρξη 13 ετών στη διευθυντική ομάδα -Ισόβια και 7 έτη στον Ρουπακιά

Η εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ποινές…μια χαρά για τέτοιους εγκληματίες!  Μακάρι η ψαλίδα να άνοιγε πιο πολύ. Κρίμα!

__________________________

1. ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ (ΣΕ ΞΑΣΤΕΡΟΥΣ ΒΥΘΟΥΣ)

 

Πλεύρης (συνήγορος Λαγού): «Πείτε με φασίστα. Θα δικαστώ για τις ιδέες μου;»

“Μετά την απόρριψη της αίτησης που ζήτησε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου τον λόγο έλαβε ο συνήγορος τού Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, που επανέλαβε στο δικαστήριο τους λόγους για τους οποίους αιτήθηκε την εξαίρεση των δικαστών ο εντολέας του.
Ο  Πλεύρης  κατηγόρησε επίσης την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη ότι επέτρεψε κατά τη διάρκεια της δίκης να μιλούν μάρτυρες για φασισμό, ναζισμό κτλ, αντί να τους διακόπτει καθώς -όπως είπε ο κ. Πλεύρης- το δικαστήριο δικάζει πράξεις και όχι ιδεολογίες.
«Εγώ είμαι ακροδεξιός. Θέλετε να με πείτε φασίστα; Πείτε με. Θα δικαστώ για τις ιδέες μου;»
***
Από πότε ο φασισμός και  ο ναζισμός είναι ιδεολογία; Στο διεστραμμένο μυαλό  του Κωνσταντίνου Πλεύρη και του γιου του, είναι .(Ερώτημα…ρητορικό: Θα ήταν   υιός  Πλεύρης ό,τι αισχρό είναι σήμερα, αν δεν είχε τέτοιο πατέρα;  Πόσο, επομένως,  είναι δίκαιο , φυσικό και ηθικό   σε κάθε διεστραμμένο, σε κάθε εγκληματική φυσιογνωμία να  αξιώνεται τεκνογονίας;   Αν το απαγορεύσουμε  δεν είναι…δημοκρατικό , θα πουν κάποιοι.  Φασιστικό,  φασιστικότατο είναι να ΜΗΝ  το απαγορεύεις).
 Είναι ιδεολογία,  ιστορικά αναλφάβητε και ηθικά  κατάπτυστε  , Κώστα Πλεύρη ,  να πετάς  στους φούρνους εκατομμύρια   Εβραίους, Τσιγγάνους,  Ομοφυλόφιλους;   Και ασφαλώς  τα δικαστήρια δικάζουν πράξεις και όχι ιδέες. Μια…ιδέα, λοιπόν,  ήταν  ο τρομακτικός  θάνατος αυτών των ανθρώπων, τα βασανιστήρια,  ο πόνος και η συμφορά;  Δε ήταν  ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΩΜΕΝΑ (πράξεις) με φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς;
Πανάθλιε Κώστα Πλεύρη ,που αν ζούσες στις εποχές τω παραδοσιακών Ιστορικών, πχ, ενός Πολύβιου του Μεγαλοπολίτη, αλλιώς θα σε στόλιζαν, με άλλα πιο δυσώδη  κοσμητικά κι όχι ευπρεπώς πανάθλιο,  ως ελόγου  μας,  πέρα από την  την ηθική και τη λογική που βιάζεις χρόνια,  κακοποιείς συνεχώς και  την ιστορία με τις ανιστόρητες φαντασιώσεις σου, εκτός των άλλων και λόγω  της αντιποίησης  της ιδιότητας το ιστορικού.
Ας μη γελιόμαστε. Κανονικά,  θα έπρεπε  εσύ και ο γιος σου , να  κάθεστε  στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ως ηθικοί αυτουργοί  60 δολοφονιών και 3.500 επιθέσεων-κακοποιήσεων.  Με τις δικές σας προσταγές,  τα κηρύγματα μίσους, το ρατσισμό και τα άλλα αρρωστήματα του μυαλού και της ψυχής σας, οπλίσατε το χέρι του Ρουπακιά   να  σφάξει  σαν αρνί το Παύλο Φύσσα .  Και ως δικηγόροι  γνωρίζετε πολύ καλά πως ο ηθικός αυτουργός τιμωρείται, όπως ακριβώς και ο φυσικός.
Στο αδέκαστο δικαστήριο της Ιστορίας, σας έχουμε,  βέβαια,  καταδικάσει στην  “εσχάτη των ποινών”. Και το κατάπτυστο  όνομά σας θα βρίσκεται στις πιο μαύρες  σελίδες της. Επειδή ,ακριβώς,  υποκρίνεστε ιδεολογία, αλλά με όσα λέτε, γράφετε αι κάνετε  στην πραγματικότητα είστε ηθικοί αυτουργοί   των φασιστικών, ναζιστικών, ρατσιστικών και εθνικιστικών εγκλημάτων στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
Αν αυτό το κράτος ήταν Πολιτεία δικαίου  και όχι  παρακράτος ,όπως σήμερα, αντί να υβρίζετε  και να προκαλείτε οικογενειακώς , θα έπρεπε να είχατε κι εσείς οδηγηθεί  μαζί με τον πελάτη και ομοϊδεάτη   σου…ευρωβουλευτή (!) Λαγό σε κελί του Κορυδαλλού. Αλλά, όπως πάντα συμβαίνει σε αυτό το Σύστημα, πάλι  το δικό σας έγκλημα θα μείνει ατιμώρητο.
“Το σκασμό”, λοιπόν, “βγάλτε”,  όπως συνηθίζει να  λέει και ο  συνοδοιπόρος  σας, παλιός ακροδεξιός ΟΝΕΔίτης ( και σήμερα, λέμε εμείς, ακροδεξιός), μεγαλοκοντυλοφόρος,  Νίκος Χατζηνικολάου. Βρωμίζετε το σύμπαν ,όταν  ανοίγετε το στόμα σας.
Και κάτι άλλο να πούμε εδώ  με την ίδια ευκαιρία.   Οι εκάστοτε…λαϊκοί επαναστάτες,  οφείλουν επίσης  να γνωρίζουν πως με το να αυτοαναγορεύονται και τούτοι  σε  ιδεολόγους εκδικητές ή Ρομπέν των δασών και  να ισχυρίζονται πως  διεξάγουν έτσι πολιτικό αγώνα  με εκτελέσεις  και απαλλοτριώσεις,  είναι… μακριά νυχτωμένοι.
Δεν κάνεις πολιτική με εκτελέσεις.  Μακάβριο χόμπι είναι κι αυτό.  Και δεν υπάρχουν πολιτικά εγκλήματα ,όπως δεν υπάρχουν και…εθνικά. Ο φόνος είναι πάντα τέτοιος .Και ο δράσης   ποινικός  . Ούτε πολιτικός  ούτε πατριώτης εγκληματίας.  “Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας”.

2. ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

 

 Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το «Oruc Reis»

Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το «Oruc Reis»

Η  Εφημερίδα της “κολεκτίβας” των “αριστερών” συντακτών, δε διαφέρει σε στείρο εθνικισμό από τις συναδέλφους της-φυλλάδες.  Θερμοκέφαλοι και πατριωταράδες κοντυλοφόροι  και τούτοι.  Αλλά, και κατά περίσταση, όταν  το εκάστοτε “ΠΑΣΟΚ” το απαιτεί,  και   απηνείς  διώκτες του εθνικισμού!

Μια λεξούλα κι αυτή σε παρένθεση… παικταράδες μας από “αριστερά”,  κάνει τη διαφορά. Μία, μόνο,  στον παραπάνω τίτλο  σας. Και κάνει ασφαλώς  και τη μεγάλη διαφορά στα μυαλά.  Να και ο σωστός ο τίτλος, που δεν τολμάτε:

Εντός της (θεωρούμενης) ελληνικής υφαλοκρηπίδας το «Oruc Reis»

 

Για το δίκαιο, την ειρήνη  και την ακρίβεια, ρε γαμώτο!

3. ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

1.”Νέο σφοδρό κύμα της επιδημίας πλήττει την Ευρώπη .Δε φαίνεται  να αποδίδουν τα μέτρα.  Ο Ελον Μασκ στηρίζει Σουηδία -«Είχε δίκιο» με τη στρατηγική της.

O επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ

΄Οπως ήρθε, θα φύγει ο Κορόνα. ΄Ετσι  έγινε χιλιάδες φορές στο παρελθόν.

  Το πρώτο κακό που συνάντησε  ο άνθρωπος στη χαραυγή της ζωής  του στη γη, ήταν  οι ιοί. Και  το  προσδόκιμο  ζωής του δεν έφτανε τα 25 χρόνια, ακριβώς λόγω  των ιώσεων.  Με το χρόνο  απόκτησε τη γνωστή  ανοσία της αγέλης και έτσι αύξησε  και τα χρόνια της ζωής του και σταθεροποίησε  την υγεία του.

Η “Ισπανική γρίπη”  το 1918  με πάνω από 60 εκατομμύρια νεκρούς (καμιά  σχέση με τον κορόνα), μέσα στον πόλεμο και χωρίς εμβόλια κα φάρμακα , υποχώρησε μέσα σε δυο χρόνια, εξαιτίας της ανοσίας της αγέλης.  Πληροφορίες ιστορικές και μη επιδεχόμενες χάλκευσης.

Το ίδιο θα γίνει και με τον κορονοϊό .  Πολύ περισσότερο, αν κυκλοφορήσει και το περίφημο εμβόλιο που φαίνεται  να είναι στα σκαριά.

Κοντά είμαστε και στα δυο. Ανοσία και εμβόλιο. Δε θα περάσει το 2021 και θα φτάσουν τα χαρμόσυνα νέα

Να, και οι όντως  πραγματιστικές, απόψεις το  ΄Ελον Μασκ:

 

Η αμφιλεγόμενη στρατηγική της Σουηδίας έχει δεχθεί μαζικά πυρά από τον περασμένο Απρίλιο, όταν επέλεξε να πάει κόντρα στο ρεύμα των περισσότερων χωρών του πλανήτη που εφήρμοσαν αυστηρά lockdown, αλλά απέσπασε τα εύσημα από τον Έλον Μασκ.

Στην κορύφωση της πανδημίας η κυβέρνηση της Σουηδίας -της μοναδικής χώρας στην Ευρώπη – απηύθυνε έκκληση στους πολίτες της χώρας να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα υγιεινής, άφησε ανοικτά τα σχολεία για μαθητές έως 15 ετών, τα εστιατόρια και τα μπαρ και την οικονομία της να λειτουργεί σε πλήρεις ρυθμούς πυροδοτώντας σφοδρή κριτική από άλλα κράτη, αφού όπως αποδείχθηκε τελικά στη διάρκεια του πρώτου κύματος οι θάνατοι από την Covid-19 ανά κάτοικο ήταν πολύ περισσότεροι σε σύγκριση με άλλες χώρες (π.χ. τετραπλάσιοι σε σχέση με τη Γερμανία). Ωστόσο, ο Έλον Μασκ μόνον καλά λόγια έχει να πει για το σουηδικό πείραμα.

«Η Σουηδία είχε δίκιο», έγραψε ο επικεφαλής της Tesla και της SpaceX στο Twitter. Κι όσον αφορά τον υψηλότερο αριθμό νεκρών στη σκανδιναβική χώρα υποστήριξε: «Ναι, ήταν λάθος να μην προστατευτούν επαρκώς οι οίκοι ευγηρίας (συμβαίνει σε πολλές χώρες). Ωστόσο, ήταν κατά τη γνώμη μου σωστό: Ανοσία της αγέλης για μεγάλα τμήματα του πληθυσμού και προστασία όσων κινδυνεύουν».

Αν και η στρατηγική της Σουηδίας λόγω του υψηλού αριθμού των θυμάτων την άνοιξη φάνηκε παντελώς εσφαλμένη, η εικόνα αυτή μπορεί να αλλάξει δραματικά τώρα με το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού. Κι αυτό γιατί σε αντίθεση με τη Σουηδία οι αριθμοί των νέων κρουσμάτων εκτοξεύονται καθημερινά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που εφήρμοσαν αυστηρά lockdown. Και μια πιθανή εξήγηση γι’ αυτό, όπως εκτιμούν ειδικοί, είναι ότι επειδή στη Σουηδία τα κρούσματα ανά κάτοικο ήταν πολύ περισσότερα μέχρι πρόσφατα σε σχέση με άλλα κράτη, είναι μεγαλύτερη και η ανοσία της αγέλης στον πληθυσμό.

H πορεία των θανάτων από την Covid-19 στη Σουηδία σε σύγκριση με Ισπανία, Γαλλία και Βρετανία το δίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου
Κι ο Έλον Μασκ δεν είναι ο μόνος που τάσσεται στο πλευρό της Σουηδίας. Σε μια διακήρυξή τους (Great Barrington Declaration) πολλοί επιστήμονες και γιατροί, υπό τον Sunetra Gupta του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, τον Martin Kulldorrf του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και τον Jay Bhattacharya του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, απευθύνουν έκκληση στις κυβερνήσεις ανά την υφήλιο να βάλουν ένα τέλος στα «καταστροφικά» lockdown και μια επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς ζωής για μεγάλα τμήματα του πληθυσμού. Όπως υποστηρίζουν «θα πρέπει να επιτραπεί σ’ όποιους δεν χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας να κάνουν μια φυσιολογική ζωή». Ισχυρίζονται δε ότι η πολιτική των lockdown «έχει καταστροφικές επιπτώσεις στη βραχυπρόθεσμη και τη μακροπρόθεσμη δημόσια υγεία» κι ότι κινδυνεύουν να προκληθούν «ανεπανόρθωτες βλάβες». Αλλά και ο καθηγητής του Ινστιτούτου Κarolinska της Σουηδίας, Γιόνας Φ. Λούντβιγκσον υποστήριξε ότι αν λάβει κανείς υπόψη του όλες της επιπτώσεις από τα περιοριστικά μέτρα, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προκαλέσουν τα lockdown περισσότερους θανάτους απ’ ό,τι η ίδια Covid-19.

2. «Η Ελλάδα δεν θα καθίσει στο τραπέζι όσο βρίσκεται έξω το “Oruc Reis”»

«Η Ελλάδα δεν θα καθίσει στο τραπέζι όσο βρίσκεται έξω το "Oruc Reis"»

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1 FM» ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε «είναι δύσκολο να ανασυνθέσει κανείς τα παραγωγικά αίτια της βούλησης του Προέδρου της Τουρκίας, εκείνο το οποίο αρχίζει να διαφαίνεται και είναι το σημαντικό, είναι ότι οι ηγέτες της Ευρώπης και ανά τον κόσμο κατανοούν πλέον ότι υπάρχει μια προσχηματική πολιτική εκ μέρους της Τουρκίας». Σ

***

Κύριε…  Πινόκιο (ή  όπως αλλιώς σας λένε) καμιά χώρα δεν κατανοεί  όσα εσείς ισχυρίζεσθε. Και όποιες  (μετρημένες) κάνουν πως σας   κατανοούν, είναι για να πουλήσουν όπλα.

Ο τρελαμένος Σουλτάνος απέναντι,  δε θα καθίσει  σε κανένα τραπέζι και θα συνεχίζει να αλωνίζει , αν κι εσείς συνεχίζετε  το ίδιο τρελαμένοι για μίζες και καθόλου  υποχωρητικοί, να λέτε προκλητικά και χυδαία πως η μόνη από  τις… 1001 διαφορές μας με την Τουρκία , είναι η εξής… μία: Η υφαλοκρηπίδα.

Αφήστε, λοιπόν,  τα παλαβά κα δημαγωγικά σας.  “Η αγορά του αιώνα” είναι το ζητούμενο. Και όσα λέτε είναι η καβάτζα σας. Που όμως θα  βγει φόρα παρτίδα, ,όταν  έρθει και η  δική σας ώρα.

4. ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

(Επιλεγμένο λήμμα από τη Wikipedia (Βικιπαίδεια).

Η Μεγάλη Δούκισσα Αναστασία της Ρωσίας (στα ρωσικά: Великая Княжна Анастасия Николаевна Романова, 18 Ιουνίου 1901 – 17 Ιουλίου 1918 ) ήταν η μικρότερη κόρη του Αυτοκράτορα Νικολάου Β’ της Ρωσίας, τελευταίου ηγεμόνα της Αυτοκρατορίας της Ρωσίας, και της συζύγου του, Αλεξάνδρας Φυοντόροβνα της Έσσης. Αποτελεί μέλος της Δυναστείας των Ρομανώφ.

Η Αναστασία ήταν η μικρότερη αδερφή της Μεγάλης Δούκισσας Όλγας, της Μεγάλης Δούκισσας Τατιάνας και της Μεγάλης Δούκισσας Μαρίας. Ήταν μεγαλύτερη αδερφή του Αλεξέι Νικολάγιεβιτς, Τσάρεβιτς της Ρωσίας. Θεωρείται πως δολοφονήθηκε μαζί με την οικογένειά της στις 17 Ιουλίου 1918, από δυνάμεις της μυστικής αστυνομίας των Μπολσεβίκων. Ωστόσο φήμες, που χρονολογούνται από εκείνη την εποχή, επιμένουν για την πιθανή της απόδραση. Κατά περιόδους διάφορες γυναίκες διεκδίκησαν την ταυτότητα της Αναστασίας, τροφοδοτώντας ένα από τα πιο διάσημα μυστήρια του 20ού αιώνα.

Η Αναστασία ήρθε στον κόσμο στο Παλάτι Πέτερχοφ, στις 18 Ιουνίου 1901. Όταν γεννήθηκε, οι γονείς της και οι υπόλοιποι συγγενείς απογοητεύτηκαν από την απόκτηση και τέταρτης κόρης. Όπως συνηθιζόταν, ο Τσάρος χρειαζόταν αρσενικό διάδοχο για να τον διαδεχτεί στο θρόνο και να συνεχίσει τη δυναστεία των Ρομανώφ.

Τα παιδιά του Τσάρου ανατράφηκαν όσο πιο απλά γινόταν. Κοιμούνταν σε σκληρά κρεβάτια, εκτός αν ήταν άρρωστα, έκαναν κρύο μπάνιο το πρωί και αναμενόταν από αυτά να συγυρίζουν τα δωμάτιά τους και να κεντούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς όταν δεν είχαν άλλη απασχόληση. Οι περισσότεροι στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων των υπηρετών, αποκαλούσαν τη Μεγάλη Δούκισσα με το μικρό της όνομα και το πατρώνυμο, δηλαδή Αναστασία Νικολάγιεβνα, και όχι με τον τίτλο «Αυτοκρατορική Υψηλότητα». Επίσης αποκαλούνταν συχνά με τη γαλλική εκδοχή του ονόματός της ή με τα ρώσικα υποκοριστικά Νάστυα, Νάστας ή Νάστενκα. Άλλα οικογενειακά παρατσούκλια για την Αναστασία ήταν «Μαλενάκαγια», που σημαίνει «μικρή» ), ή «diavalchik», που είναι η ρώσικη λέξη για το «διαβολάκι». (περισσότερα…)

 

****

Στον…αγώνα για την αποκατάσταση των Ρομανόφ  στη Ρωσία έχε μεγάλο μερίδιο και η γνωστή για την… αντικειμενικότητα  που τη διακρίνει Wikipedia (Βικιπαίδεια). Το χορό έσυρε πρώτη (ποιος άλλος;) η Ορθόδοξη εκκλησία της Ρωσίας (μεγάλες οι ευαισθησίες, ως γνωστό,   της Ορθοδοξίας για τους βασιλείς),  η  οποία, μάλιστα, προχώρησε στην   αγιοποίηση της οικογένεια του  Νικολάου Β΄, του τελευταίου  Τσάρου της Ρωσίας για  «τη ταπεινότητα, την καρτερία και την πραότητα» τους”!

Το παραπάνω  λήμμα, μετά την ανάγνωση, μπορεί και να σε κάνει  να “κόβεις φλέβα”, να πέσεις στη  βαθιά κατάθλιψη  για την όντως τραγική  τύχη  της μικρής …”Μεγάλης Δούκισσας Αναστασίας της Ρωσίας”, μέλος κι αυτή της τσαρικής  οικογένειας, που εκτελέστηκε από τους Μπολσεβίκους.    Αλλά μόνο, αν δεν ξέρεις, φυσικά,  Ιστορία.

Για παράδειγμα, αν δεν έχεις ακούσει για  την κτηνώδη φτώχια, τις καταστροφές σε “έμψυχο και άψυχο  υλικό” από τους συνεχείς κα ανελέητους  πολέμους τω Τσάρων,  την  έλλειψη παντελούς κοινωνικής πρόνοιας  την ίδια ώρα που  η  διαφθορά και η σκανδαλώδης   ζωή της αριστοκρατίας, άφηναν αδειανά τα ταμεία της  επικράτειας. Αλλά και η  δεισιδαιμονία με  τους Ρασπούτιν  και η    έλλειψη στοιχειώδους παιδείας που είχε βυθιστεί η Ρωσία την  εποχή των Τσάρων με αποκορύφωμα την περίοδο   του τελευταίου ,του  Νικόλαου  Β,  δεν είχαν προηγούμενο σε  Αυτοκρατορία η άλλη μεγάλη  χώρα  της Ευρώπης.

Πόσες χιλιάδες έφηβες  “Αναστασίες” των Μπολσεβίκων που δεν ήταν Δούκισσες κα “γαλαζοαίματες”  να εξοντώθηκαν, άραγε,  με κάθε τρόπο όλα αυτά τα χρόνια;  Ουδείς και προπαντός το στρατευμένο  λήμμα της  εγκυκλοπαίδειας  γνωρίζει.  Ούτε  ενδιαφέρθηκε ποτέ  να μάθει.

Χιλιάδες , πάντως. Αθώα, άβγαλτα στη ζωή, πεντάμορφα, κορίτσια, όπως  και η  Δούκισσα Αναστασία,  μια και το Σλάβικo DNA , συνήθως έδινε και δίνει  τέτοιες  εύμορφες σπορές και γέννες.

Καθαρός ο σκοπός  της προπαγάνδας, που καθιστά πέρα από αναξιόπιστη και επικίνδυνη  για τη Ιστορία  την  κερδοσκοπική συμπεριφορά της συγκεκριμένης αυτής εγκυκλοπαίδειας.   Ποιος πληρώνει, δεν είναι δύσκολο  να καταλάβει ή να υποθέσει κανείς.

΄Εχουμε και στο παρελθόν  επισημάνει  το έγκλημα αυτού του διαδικτυακού κολοσσού,  της βιομηχανίας παραπληροφόρησης  που  η αισχρή κερδοσκοπία την   καθιστά αδίστακτη.  Σφαγιάζει την αλήθεια και σκίζεται  για την τήρηση της συστημικής τάξης πραγμάτων.

 

Γράφαμε στις 25/7/2020.

“Να πώς περιγράφει την ”υπόθεση” Novartis η Βικιπαίδεια:

“Η υπόθεση Novartis στην Ελλάδα αναφέρεται στην έρευνα σχετικά με την φημολογούμενη χρηματοδότηση ιατρών και υψηλά ιστάμενων πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα από την πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία Novartis, η οποία έχει έδρα στη Βασιλεία της Ελβετίας. Η πρώτη δικογραφία που σχηματίστηκε το 2018 βασίστηκε κυρίως στις καταθέσεις τριών προστατευόμενων μαρτύρων και αφορούσε δέκα πολιτικά πρόσωπα της περιόδου 2006-2015, συγκεκριμένα τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο, καθώς και τους πρώην υπουργούς Γιάννη ΣτουρνάραΔημήτρη ΑβραμόπουλοΆδωνι ΓεωργιάδηΕυάγγελο ΒενιζελοΑνδρέα ΛυκουρέντζοΜάριο ΣαλμάΑνδρέα Λοβέρδο και Γιώργο Κουτρουμάνη. Οι πράξεις που αναφέρονταν στη δικογραφία είναι η δωροληψία, παθητική δωροδοκία και η απιστία σχετικά με την υπηρεσία.[1] Η υπόθεση, στο σκέλος που αφορά τα πολιτικά πρόσωπα, έχει επανειλημμένα χαρακτηριστεί σκάνδαλο από στελέχη της τότε Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και εξακολουθεί να αποκαλείται ως τέτοιο από μερίδα του Τύπου, ενώ έχει χαρακτηριστεί σκευωρία από τους εμπλεκόμενους πολιτικούς και την τότε Αντιπολίτευση.

Τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα αρνήθηκαν κατηγορηματικά εξ’ αρχής όλες τις κατηγορίες εναντίον τους και κατέθεσαν πολλαπλές μηνύσεις εναντίον των προστατευόμενων μαρτύρων για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση, εναντίον των Εισαγγελέων Διαφθοράς (Ε.Τουλουπάκη, Χ.Ντζούρα και Σ.Μανώλη) που χειρίστηκαν την υπόθεση για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, ενώ μήνυση κατατέθηκε και εναντίον του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από τον Αντώνη Σαμαρά.

Το 2017 παραιτήθηκε η μέχρι τότε επικεφαλής Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου που ερευνούσε και την υπόθεση Novartis καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της και την διαδέχθηκε η Ελένη Τουλουπάκη. Τα δύο επόμενα χρόνια η Ελένη Ράικου προχώρησε σε καταγγελίες εναντίον του τέως αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στον οποίο αρχικά πρώτη αναφέρθηκε ως «Ρασπούτιν», κατηγορώντας τον για παρασκηνιακές κινήσεις στις έρευνες της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την υπόθεση και για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατηγορήθηκε τα επόμενα έτη για πιέσεις προς εισαγγελικούς λειτουργούς και για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και στην έρευνα της Novartis, εκτός από την Ε. Ράικου, από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην εποπτεύοντα της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή, τον πρώην οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, την πρώην εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη, καθώς και από τους Αντώνη Σαμαρά, Ανδρέα Λοβέρδο και Παναγιώτη Πικραμμένο, αν και ο ίδιος ο Παπαγγελόπουλος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και τον χαρακτηρισμό «Ρασπούτιν» που του αποδόθηκε.

Το 2018 αποκαλύφθηκε ότι ο ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες με το ψευδώνυμο «Ιωάννης Αναστασίου» ήταν ο Νίκος Μανιαδάκης. Η Εισαγγελία Διαφθοράς του άσκησε ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία μετατρέποντάς τον από μάρτυρα σε κατηγορούμενο, ενώ οι άλλοι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες στις καταθέσεις τους τον είχαν κατηγορήσει για χρηματισμό. Ο ίδιος ο Νίκος Μανιαδάκης κατέθεσε μηνύσεις εναντίον των άλλων δύο μαρτύρων για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση και κατηγόρησε την τότε ηγεσία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για χειραγώγηση της υπόθεσης Novartis και κατήγγειλε ότι δέχτηκε πιέσεις από τους τρεις Εισαγγελείς Διαφθοράς για να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα. Μηνύσεις, αναφορές και καταγγελίες εναντίον των τριών Εισαγγελέων Διαφθοράς (Ε.Τουλουπάκη, Χ.Ντζουρα και Σ.Μανώλη) που χειρίστηκαν την υπόθεση κατατέθηκαν, εκτός από τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα και τον Ν. Μανιαδάκη, και από τους συναδέλφους τους εισαγγελικούς λειτουργούς Ι. Αγγελή και Ε. Ράικου.

Από τα μέσα του 2019 βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη για την διερεύνηση τυχόν διάπραξης αξιόποινων πράξεων από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, την διερεύνηση των καταγγελιών του Ι. Αγγελή για παρεμβάσεις στην υπόθεση Novartis, αλλά και την διερεύνηση των εις βάρος του καταγγελιών από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς.

Μέχρι τις αρχές του 2020 η δικογραφία αρχειοθετήθηκε στο σκέλος που αφορά τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Γιώργο Κουτρουμάνη, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά, Αντώνη Σαμαρά και Γιάννη Στουρνάρα, καθώς δεν προέκυψε κανένα στοιχείο τέλεσης οποιουδήποτε αδικήματος”.

***

Είδατε πόσο …αντικειμενικά και αμερόληπτα η παραπάνω  διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια παραδίδει στις γενιές το μεγαλύτερο σκάνδαλο χρηματισμού πολιτικών μετά από εκείνο της Αποστασίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη; Προσέξατε, ασφαλώς, πως παραλείπει εντελώς …συμπτωματικά  τη σπουδαιότερη, τη μοναδική τη συντριπτική αποκάλυψη-μαρτυρία  του  FBI, που επίσημα κοινοποίησε στις ελληνικές αρχές  7 ονόματα πολιτικών που εμπλέκονται  στο συγκεκριμένο σκάνδαλο. “Μιλιά” επίσης για την απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου που ανάγκασε τη φαρμακοβιομηχανία να πληρώσει εκατομμύρια αποζημίωση στο αμερικανικό κράτος, αφού πρώτα αποδέχτηκε ΟΛΕΣ τις κατηγορίες για χρηματισμούς  γιατρών, αξιωματούχων και πολιτικών στην Ελλάδα. Τόσο αντικειμενικά και καθόλου  χειραγωγούμενα   τα λήμματα της εγκυκλοπαίδειας!