“ΑΣΣΟΙ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ” ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ Η ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΕΞΙΑΣ!

                                          ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1.”Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας έχει τελειώσει πολιτικά, αποτελεί βαρίδι για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι τακτικιστής και το κύριο που τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα της εξουσίας και η καρέκλα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, με τη φιλοδοξία να επανέλθει, υποτίθεται, στην εξουσία. Για μένα ο Αλέξης Τσίπρας έχει τελειώσει πολιτικά, δεν έχει μέλλον. Και όσο είναι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα βαρίδι γι’ αυτό το κόμμα», τόνισε ο πρώην υπουργός και πρώην επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

O κ. Λαφαζάνης μίλησε στο Radio North 98 της Θεσσαλονίκης, με αφορμή άρθρο που δημοσίευσε (ενόψει έκδοσης του βιβλίου του με τίτλο «η Μεγάλη Προδοσία») περί παρασκηνιακής συμφωνίας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ το 2015 με αντάλλαγμα την υπερψήφιση του 3 ου Μνημονίου από την τότε αντιπολίτευση, την οποία εν συνεχεία δεν τήρησε ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας”.
Πηγή: iefimerida.gr

Η τραγική είδηση που προκάλεσε την οργή της Φώφης Γεννηματά- ΦΩΤΟ

Έξαλλος ο Βαρουφάκης με μπλουζάκι που τον δείχνει να υψώνει δάχτυλο στη Γερμανία | Photo - zarpanews.gr

 

Νέα κλήση στον Λαφαζάνη για απολογία στη ΓΑΔΑ (φωτο) • Η Άποψη

Πρόταση γνωστής σχεδιάστριας τα ρούχα της Κωνσταντοπούλου (ΦΩΤΟ) - Karfitsa.gr

“Την Αποστασία πολλοί ηγάπησαν, τον Αποστάτη, όμως,  κανείς”.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έμεινε στην Ιστορία για ένα και μοναδικό…επίτευγμά του. Την Αποστασία!  Και κέρδισε επάξια τον τίτλο, πανελληνίως αποδεκτό,  ” Μητσοστάκη Κάθαρμα”. Θυμάται κανείς  τον  πατέρα του σημερνού πρωθυπουργού για κάποιο  σπουδαίο  έργο;  ΄Ενα θετικό και άξιο μνήμης ή μίμησης;

Και ο Ανδρέας Παπανδρέου , βεβαίως,  μπορεί να τα πήρε τα “πάμπερς” από τον Κοσκωτά, αλλά ουδείς, πλην του φανατικού Δεξιού η του Σταλίνα , τον θυμάται, ως διεφθαρμένο πολιτικό. Σε αντίθεση με τον Κων. Μητσοτάκη που  το όνομά του είναι ταυτόσημο με την απάτη   και η  Ιστορία τον…καθιέρωσε επισήμως ως τον  πλέον  διεφθαρμένο ΄Ελληνα πολιτικό. Και είναι αυτός που έχει χρεωθεί  ιστορικά ,και δικαίως,  τη Δικτατορία των συνταγματαρχών και την τραγωδία της Κύπρου. Πλην των άλλων.

Την εποχή της Αποστασίας (1965) το ΑντιΔεξιό Μέτωπο και τότε ήταν ισχυρό. Με τη δυναμική Ε.Κ (΄Ενωση Κέντρου)  ,αλλά και την  επίσης μαχητική , κομμουνιστική Αριστερά,   οι μη Δεξιοί ΄Ελληνες   ήταν  συντριπτικά υπέρτεροι και τότε.   Και ήταν αρκετή μια προδοτική κίνηση των Αποστατών από την Ε.Κ με επικεφαλής  τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη  να φέρει τα πάνω κάτω.  Να καταστήσει τους νικητές   ηττημένους!

Ο  Κων. Μητσοτάκης ,όμως,  δε θα   έλεγε κανείς πως έκανε όσα  εγκληματικά διέπραξε  για άλλο λόγο,  πλην της …κονόμας. Υπήρξε άρρωστος  με το κλεμμένο χρήμα, τη δωροδοκία, την εξαγορά, τη μίζα, την παρανομία Γνώριζε από πρώτο χέρι (μπήκε φτωχός στην πολιτική)  τί σημαίνει “δούλευε να φας και κλέψε νά ΄χεις”.  Πώς αλλιώς  θα κληρονομούσε στο  γιο του , θα  είχε και θα κατείχε τούτος …32 διαμερίσματα;  Ούτε  5  ούτε 15.  32!  Και σπίτι στο Παρίσι. Ο αθεόφοβος!

Αλλά, στο ΑντιΔεξιό σήμερα μέτωπο που ηγούνται η    Γεννηματά, ο Βαρουφάκης, ο Λαφαζάνης και η Κωνσταντοπούλου, ως Αποστάτες και τούτοι,  μια και στην ουσία στηρίζουν με τις επιλογές τους  τη Δεξιά,  ανήκουν  ιστορικά στη συνομοταξία  Κων. Μητσοτάκη. Με τη διαφορά πως   ό,τι  εγκληματικό διαπράττουν αυτοί, δεν έχει σχέση με διαφθορά ,χρήμα και εξαγορά, αλλά με άκρατη φιλοδοξία, φανατισμό και μνησικακία.

Και οι   τέσσερεις , όλως…μη περιέργως,  έχουν τα ίδια   χαρακτηριστικά.  Μοιάζουν σαν σταγόνες νερού. Κοινός τους παρονομαστής  το αβυσσαλέο μίσος για τον Αλέξη Τσίπρα,  τον άνθρωπο που  τουλάχιστον στους τρεις π. υπουργούς του ΣΡΙΖΑ   έδωσε “όνομα” στην εκλογική πιάτσα και τους έκανε, αρχηγούς,  έστω και  (απο)κομμάτων.

Γιατί , μη μου  πουν πως  “τί Αλέξης τί Κυριάκος” είναι το ίδιο. Τα έκανε αυτά  τα ανιστόρητα πάλι  η Αριστερά παλιότερα  με το  “τί Παπάγος τι Πλαστήρας,  ούλοι οι σκύλοι μια γενιά”.  Και είδαμε  τις τραγικές συνέπειες τέτοιας πολιτικής αφέλειας και φανατισμού . Ντροπή!

Οπότε…τούτων ούτως εχόντων , το 8ωρο,ας πούμε  δε θα το καταργήσει  ο Χατζηδάκης, αλλά ο Λαφαζάνης, η Ζωή ,η  Φωφώ και τον  Yanis από την τύφλα και την αλαζονεία που κουβαλούν.   Να λέμε “τα σύκα -σύκα και τη σκάφη -σκάφη”.  Και  να, η απόδειξη.

Αν πάμε μια βόλτα  στις εκλογές του Ιουλίου 2019 και  δούμε τα αποτελέσματα , εύκολα και  αποκαλυπτικά    θα βγει το μέγα συμπέρασμα  πως   αυτοί  η συγκεκριμένη ΑντιΔεξιά,  είναι το μεγάλο ατού του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι “άσσοι στο μανίκι” του.    Προηγουμένως,   να κάνουμε μια διευκρίνιση. Στην ευρύτερη  Αριστερά συμπεριλαμβάνουμε, φυσικά  και τους Πασόκους, όσοι τουλάχιστον ψήφισαν ΚΙΝΑΛ και δεν πάει το χέρι τους ακόμα να δώσουν  ψήφο στο κόμμα του γιου του Αποστάτη.

Με τους Πασόκους, λοιπόν,  στην Αριστερά, έχουμε και λέμε:

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ:

ΣΥΡΙΖΑ :1.781.000

ΠΑΣΟΚ:457.000

ΜΕΡΑ 25:194.000

ΠΛΕΥΣΗ: 82.000

ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ   : 40.000

ΣΥΝΟΛΟ: 773.000

Αυτό σημαίνει πως με ένα ενωμένο μέτωπο  της Αριστεράς, πλην ΚΚΕ και των μικρότερων άλλων αντιδεξιών  σχηματισμών, στις εκλογές του 2019  η  Αριστερά θα είχε  περίπου  2.500.000  ψήφους και   η Δεξιά 2.251.000 . Κι αν στην  Αριστερά μετρήσουμε και τις  ψήφους  του ΚΚΕ ,περίπου 300.000,  τότε φτάνουμε σε ένα Αντιδεξιό Μέτωπο    2.800.000 ψηφοφόρων ,  έναντι 2.400.000 που είναι οι ψήφοι  της Δεξιάς, ομού μετά της θυγατρός,  έστω και παραστρατημένης , Χρυσής Αυγής.  (Και σε αυτό το σημείο θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και για την ακένωτη “Αριστερή”  δεξαμενή της Αποχής, αλλά ας μείνουμε μόνο στους ψηφοφόρους οπαδούς κομμάτων).

 

Συμπέρασμα: Ο πιο ισχυρός πυλώνας  της  Δεξιάς  είναι η…Αντιδεξιά, που με  με υπερφίαλα, ανιστόρητα και αντιιδεολογικά προσχήματα ,φιλοδοξίες, φανατισμό και αρτηριοσκλήρυνση των ηγετών της , συνηγορούντος   και του εκλογικού νόμου, προσφέρουν  σήμερα  στο πιάτο  την εξουσία  στον Κυριάκο Μητσοτάκη, το  γιο του πλέον  διεφθαρμένου πολιτικού στην  Ιστορία  του τόπου , του Κων.Μητσοτάκη.

Και όλα έδειξαν μέχρι σήμερα στα δυο σχεδόν χρόνια που  ο γόνος της φαμίλιας κυριαρχεί,   πως για  άλλη μια φορά ακόμα  η λαϊκή αγχίνοια είναι αξεπέραστη, όταν  προχωράει σε διαπιστώσεις  όπως   “κατά μάνα κατά κύρη κατά γιό και θυγατέρα”.  Στην κυριολεξία εδώ!

 

 

2. Ο Τομά Πικετί εξηγεί στο νέο του βιβλίο γιατί οι φτωχοί ψηφίζουν δεξιά κόμματα

Τομά Πικετί

https://www.iefimerida.gr/kosmos/toma-piketi-exigei-giati-oi-ftohoi-psifizoyn-dexia-kommata

***

Οι οικονομολόγοι ως επιστήμονες, μοιάζουν με τους σεισμολόγους, αλλά και τους…λοιμωξιόλογους πρόσφατα. Λένε και ξελένε. Ναι, μεν, αλλά. Και φυσικά ελάχιστα μπορείς να εμπιστεύεσαι τις  κρίσεις κα τις προβλέψεις  τους.

΄Ασε, δε, που ειδικά  οι οικονομολόγοι,   αναδεικνύονται  και σε ιστορικούς. Και  αποφαίνονται με ιστορική …αναρμοδιότητα επί θεμάτων που δεν τους πέφτει κανένας λόγος.

Ο εν λόγω  Τομά Πικετί επιβεβαιώνει αυτόν τον κανόνα. Αν και δεν έχουμε διαβάσει  το βιβλίο του από την παράθεση της  πεμπτουσίας του στο παραπάνω κείμενο, μπορούμε να επισημάνουμε τα εξής:

Οι αιτίες που ανακαλύπτει πως ωθούν τους  φτωχούς ψηφοφόρους  Δεξιά και όχι Αριστερά  είναι ανύπαρκτοι  ή ήσσονος σημασίας.  Και πάντως, σε καμιά περίπτωση μόνο  οικονομίστικοι.

Να επισημάνουμε  τους  σπουδαιότερους σε  ιστορική βάση:

  1. Η δικτατορική κατίσχυση της βιομηχανίας παραπληροφόρησης. Ο καπιταλισμός, η Δεξιά ελέγχει ασφυκτικά  τα Μαζικά  Μέσα , που, από ενημέρωσης, γίνονται   Γκεμπελικής  προπαγάνδας. Φαντάζεται κανείς ,για να μείνουμε στην Ελλάδα πως ο Αλαφούζος και ο Μαρινάκης  δε  θα έτρεφαν με Δεξιό κουτόχορτο  τους σκουπιδοφάγους,  κατά κανόνα φτωχούς, πελάτες τους;  Είναι αυτοί ακριβώς που έχουν, κυρίως την τηλεόραση ,  ως μοναδικό Μέσο “ενημέρωσης και ψυχαγωγίας” (!)
  2. Ο εθνικισμός, ο ρατσισμός ,η θρησκολαγνεία  και όλα τα παρεπόμενα  αρρωστήματα της έλλειψης μόρφωσης. Και  ως γνωστό , μόρφωση  δε σημαίνει πτυχίο εκπαίδευσης, τίτλος σπουδών, αλλά πρωτίστως (δια)μόρφωση, διανοητική κατάκτηση . Και “μορφωμένος” άνθρωπος δε θα μπορούσε  ποτέ για χίλιους λόγους να να είναι οπαδός της Δεξιάς.
  3. Η κατάρρευση και με τον τρόπο που έγινε των π. “Ανατολικών” ,λεγόμενων,  καθεστώτων, η προπαγάνδα του καπιταλισμού για το αναπόφευκτο ιστορικό  τους τέλος, ως …αφύσικα καθεστώτα (!), αλλά και ο τρόπος που  πολιτεύτηκαν  ή συνεχίζουν σήμερα να λειτουργούν, κάποια  ολοκληρωτικά καθεστώτα, που αυτοαναγορεύονται σε κομμουνιστικά.
  4. Το τέλος του παραταξιακού διπολισμού. Δεξιά και Αριστερά. Σήμερα η πλειοψηφία της Αριστεράς, που είναι και η  Δεξαμενή της διανόησης, αρνείται τις ιδεολογικές ταμπέλες και  ειδικά τις κομματικές. Προτιμά να μη ψηφίζει ούτε καν Αριστερά . Η Αποχή, ως πολιτική στάση, εκφράζει καταλυτικά σχεδόν σήμερα τους διανοούμενους σε όλο τον κόσμο.

3. α.Τζορτζ Κλούνεϊ έγινε γείτονας του Τζορτζ Λούκας -Αγόρασε μια ονειρεμένη αγροικία του 18ου αιώνα στην Προβηγκία της Γαλλίας

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ

β. Χωρισμός από χρυσό: Η γυναίκα που έκανε τον Ντε Νίρο να δουλεύει μόνο για να… της πληρώνει διατροφή -Ενα από τα πιο τοξικά διαζύγια του Χόλιγουντ

H πρώην σύζυγος του Ντε Νίρο σπάει τη σιωπή της για την αιτία χωρισμού | tanea.gr

.”..Μάλιστα, εκτός από τα έξοδά της για τα ρούχα της Βρετανίδας σχεδιάστριας, η π. σύζυγός του Χάιταουερ ξόδεψε κατά μέσο όρο 215.000 δολάρια τον μήνα στην πιστωτική της κάρτα και άλλα 160.000 δολάρια σε μετρητά. Σύμφωνα με την Κράους, η Χάιταουερ ξοδεύει χρήματα ολοένα και πιο γρήγορα, υποστηρίζοντας ότι ξόδεψε 1,67 εκατ. δολάρια μόνο το 2019. Μία από τις σπατάλες της, όπως υποστηρίζει η δικηγόρος, ήταν η αγορά ενός διαμαντένιου δαχτυλιδιού, αξίας 1,2 εκατ. δολαρίων”

***

Κατά τα άλλα, τα δυο αυτά λαμπερά αστέρια  της Βιομηχανίας  αποχαύνωσης  δια του θεάματος, είναι…αριστεροί. Δηλώνουν φανατικοί  οπαδοί του Μπάιντερ και ορκισμένοι  εχθροί  του… καπιταλιστή  Τραμπ!

Καλώς ορίσατε , σύντροφοι στο   κλαμπ των αγωνιστών Αριστερών με …Δεξιά τσέπη!

4. Ελβις, ο βασιλιάς

undefined

“Την Τρίτη το μεσημέρι, ημέρα αργίας που όλοι ήταν μποτιλιαρισμένοι στην παραλιακή προσπαθώντας να φτάσουν με δεκάδες χιλιάδες ταλαίπωρους για μπάνιο στη Βάρκιζα και το Λαγονήσι, κάθισα στο σπίτι και είδα με την ησυχία μου ένα καταπληκτικό, τετράωρο, ντοκιμαντέρ, το «Elvis Presley: The Searcher» για τη ζωή του Ελβις. Στο Netflix θα το βρείτε και αποτελεί μια παραγωγή του HBO από το 2018. Την πρεμιέρα του την έκανε στο «South by Southwest Film Festival», σε δύο μέρη. Σας είπα, είναι τετράωρο.

Παρουσιάζει όλη την ιστορία του βασιλιά του ροκ εντ ρολ, από την αρχή που ξεκίνησε την καριέρα του 19 ετών στο Μέμφις μέχρι και τον θάνατό του, στο σπίτι του, την περίφημη «Graceland», στις 16 Αυγούστου 1977 – ήταν μόνο 42 ετών! Πρώτο του κομμάτι το «That’s All Right», το ηχογράφησε στη θρυλική Sun Records με τον Σαμ Φίλιπς, στις 19 Ιουλίου 1954. Τρεις μέρες αργότερα το παίρνει ένας dj (Dewey Phillips) τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού (Μέμφις), το δοκιμάζει στην εκπομπή του και σπάνε τα τηλέφωνα. Μέχρι το τέλος έπαιζε στο repeat μόνο το «That’s All Right», δεν τον άφησαν να βάλει άλλο τραγούδι. Σκεφτείτε τον χαμό. O Ελβις γύρισε συνολικά 31 ταινίες, ηχογράφησε 784 τραγούδια και έδωσε 1.684 συναυλίες.

Τον Αύγουστο του 2019 έκανα ένα ταξίδι στο Μέμφις ειδικά για τον Ελβις. Πήγα στα Sun Studios να νιώσω αίσθηση, περιηγήθηκα στην «Graceland», έφτασα μέχρι τη γενέτειρά του (στο γειτονικό Tupelo). Στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου που είχαμε νοικιάσει ακούγαμε έναν δορυφορικό ραδιοσταθμό που έπαιζε αποκλειστικά Elvis Presley, 24 ώρες το 24ωρο”.

***

Και όλα αυτά  γιατί μας τα αναφέρει άραγε ο …βασιλόφρων  Δημ. Κανελλόπουλος;   Επειδή ο βασιλεύς  ΄Ελβις  γύρισε συνολικά 31 ταινίες, ηχογράφησε 784 τραγούδια , έδωσε 1.684 συναυλίες και ήταν  όντως καλός στο είδος του;  Και ο Μάικλ Τζάκσον, επίσης , ήταν  φοβερά δραστήριος και εξαιρετικός  σε αυτό που έκανε ,ως τέχνη.  Να του κάνει και  του παιδεραστή     ένα αφιέρωμα ο Δημήτριος;

Κύριοι, η  Τέχνη δεν είναι   “κολυμβήθρα του Σιλωάμ.  Δεν εξιλεώνει τη  βρωμιά και   τα άρρωστα  πάθη. Είμαστε, ως οντότητες, το σύνολο του τι πιστεύουμε πώς ζούμε και τι κάνουμε.

Και τουλάχιστον, έχουμε υποχρέωση, ειδικά όσοι είμαστε ταγμένοι στην ενημέρωση και την πληροφόρηση να εξηγούμε…πακέτο  ποιος ήτα ο Πρίσλεϊ,  ο Τζάκσον, ακόμα  και  ο Πικάσο,  ή ο δικός μας εδώ Διονύσιος  Σολωμός,  ως άνθρωποι  και ως Καλλιτέχνες.

Με μια σημαντική παρατήρηση. Μιλάμε ,κυρίως για καλλιτέχνες σε όλες της μορφές της Τέχνης, αλλά και της επιστήμης . Για εκείνους  που βαρύνονται με  βαριές παθογένειες, όπως είναι η παιδεραστία και η κατάχρηση  ναρκωτικών κα άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών. Και ως τέτοια  σπουδαία “ονόματα” είναι ενδεχόμενο  να αποτελέσουν  πρότυπα   μίμησης, ειδικά από νέους ανθρώπους.

  Δεν αναφερόμαστε  σε καμιά περίπτωση σε    ανθρώπους που μπορεί να είναι ομοφυλόφιλοι ή όποιων άλλων σεξουαλικών προτιμήσεων.  Τέτοιοι άνθρωποι δεν είναι, ασφαλώς, άρρωστοι. Και αν δεν υπάρχουν άλλες σκοπιμότητες και φανατισμοί, είναι τουλάχιστον αφελές και ανιστόρητο να υπάρχει η παραμικρή  σύγκριση  ή  σύγχυση  ομοφυλόφιλου  και παιδεραστή. Η ανάμεσα σε ένα “τελειωμένο” πρεζόνι ή αλκοολικό   κι έναν περιστασιακό χρήστη   μπάφου ή  αλκοόλ.  Μέρα -νύχτα.