ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΜΙΛΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

1. Νοσοκομείο Λαμίας για Κουφοντίνα: Με εισαγγελική παρέμβαση γίνεται ανάνηψη, μετά την οξεία νεφρική ανεπάρκεια

Δημήτρης Κουφοντίνας

 

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Λαμίας
«Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στη ΜΕΘ, σήμερα 5 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

2. Άγρια καταστολή στην συγκέντρωση για τον Κουφοντίνα

Άγρια καταστολή στην συγκέντρωση για τον Κουφοντίνα

Επίδειξη δύναμης από την αστυνομία απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα για να δηλώσουν την υποστήριξή τους στο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα. Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης έχει ενοχλήσει την κυβέρνηση που χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις καταστολής έσπευσε να διαλύσει τη σημερινή συγκέντρωση πριν αυτή αρχίσει

Χωρίς να υπάρξει καμία πρόκληση, την ώρα που άρχισαν οι διαδηλωτές να συγκεντρώνονται στην πλατεία Συντάγματος, αστυνομικές δυνάμεις τους περικύκλωσαν και άρχισαν να κάνουν χρήση χημικών και κρότου λάμψης διαλύοντας τη συγκέντρωση.

«Μας διέλυσαν πριν ξεκινήσουμε. Κατεβήκαμε ειρηνικά και δεχθήκαμε αναίτια επίθεση αστυνομικών. Μας έσπρωξαν και άρχισαν να μας απωθούν με χρήση χημικών από την πλατεία» δηλώνει διαδηλωτής στην efsyn.gr που έζησε το τρόμο της αστυνομικής βίας. «Τρέξαμε στην Σταδίου. Εκεί βρήκαμε απέναντί μας την αστυνομική αύρα ενώ μηχανές της αστυνομίας έπεσαν στο πλήθος που έτρεχε πανικόβλητο» μας λέει ίδιος διαδηλωτής που βρέθηκε στο μπλοκ με την πρωτοβουλία των δικηγόρων και των νομικών.