“Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ”!

 Δεν επιτρέπουν στους γιατρούς του να τον δουν

Δημήτρης Κουφοντίνας: Σοβαρή επιδείνωση της υγείας του - Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Λαμίας

 

 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφανθεί το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας για το αίτημα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα το αίτημά του για μεταγωγή στις Φυλακές Κορυδαλλού, ενώ η κατάσταση της υγείας τους είναι εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς υπέστη οξεία νεφρική ανεπάρκεια. Την ίδια ώρα, οι δικηγόροι και οι γιατροί του για δεύτερη ημέρα να προσπαθούν να λάβουν την ειδική άδεια για να μπορέσουν να τον επισκεφθούν, ενώ στελέχη της κυβέρνησης επιμένουν ότι το αίτημά του είναι μη νόμιμο και εκβιαστικό.

Ωστόσο, «πετούν την μπάλα» στη δικαιοσύνη, λέγοντας ότι «θα αποφασίσει», ενώ στη διάρκεια της νέας κινητοποίησης που διέλυσε με οξύτατη βία η αστυνομία, προσήχθη και ο γιος του Δ. Κουφοντίνα, Έκτορας.

Το Κράτος εκδικείται μέχρι και τον γιο του απεργού πείνας - Νέα άγρια καταστολή διαδήλωσης

 

Bartholomew2019.jpg

Ιερώνυμος: Θέλουμε ανεξαρτησία της Εκκλησίας και συνεργασία με το κράτος

Με μάσκες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΦΩΤΟ)

Η συμπόρευση “κοσμικής” και εκκλησιαστικής  εξουσίας είναι ο κανόνας στην Ιστορία.  Δεν είναι η  η εξαίρεση. Η μια στηρίζει την άλλη .  Και κάποτε η δεύτερη αναδεικνύεται  αισχρότερη και εγκληματικότερη της πρώτης.  Η Εκκλησία, μάλιστα,  έχει περισσότερη ανάγκη η ίδια την επιβολή μιας  σκληρής, κοσμικής   “έννομης τάξης” .  Αλλιώς δεν είναι σε θέση να ασκήσει τα….υψηλά της καθήκοντα!

Να μη γυρίσουμε πίσω στις Ιερές Εξετάσεις, τα βασανιστήρια και τις “πυρές” .  Η  σύγχρονη Ιστορία έχει πολλές μαύρες τέτοιες σελίδες για τη δράση και τη συμπεριφορά του Ιερατείου  σε τραγικές και βάρβαρες στιγμές, που έζησε,  ακόμα και πολύ πρόσφατα η ανθρωπότητα.

Στη χώρα μας, στο Αντάρτικο, τη σκληρή και αποτρόπαιη κυβερνητική δεσποτεία  της ΕΡΕ και του  Καραμανλικού παρακράτους, στη  Χούντα ,  η Εκκλησία υπήρξε και απούσα, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις συμπράττουσα και συναγελαζόμενη με τη  βάρβαρη στρατιωτική και αστυνομική “στολή”.  Το “ράσο” πρωτοστατούσε και  με τις ευλογίες του  διεκπεραιώνονταν    οι  κιτς   παρλάτες και  οι  παρελάσεις τους . Κι από την άλλη,  εκώφευε  προκλητικά και ανερυθρίαστα  στις κραυγές  των βασανισμένων ,των παλουκωμένων και των εκτελεσθέντων  με κάθε τρόπο.

Σήμερα  στον  ίδιο αισχρό και κατάπτυστο ρόλο, η επίσημη  Εκκλησία και  τα αφεντικά της μένουν ψυχροί και αδιάφοροι  σε αυτό το νέο ιστορικό  δράμα,  που εξελίσσεται ενώπιόν τους  με τον αργό και βασανιστικό θάνατο  από πείνα και δίψα ενός πολιτικού κρατούμενου. Ο  Βαρθολομαίος, ο Ιερώνυμος, οι δεσποτάδες στην Επικράτεια απέσυραν τους οφθαλμούς τους  από το νέο θύμα  των εξουσιών και σφυρίζουν αδιάφορα και με τη γνωστή  προκλητική τους  υποκρισία στον  εκκλησιαστικό τους  σκοπό.

Ούτε καν για τα μάτια  του κόσμου ,  δε βρήκαν μια κουβέντα ευσπλαχνίας, κατανόησης, συμπάθειας,   για τον απεργό πείνας που ανεβαίνει το δικό του “Γολγοθά” σε μια “Σταύρωση” που  τον καταδίκασαν  νέοι “Ρωμαίοι”.   ΄Ενας σύγχρονος ,της δικής μας εποχής, αντάρτης  “Ιησούς” ,  που πίστεψε,  έστω και αφελώς πως θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο με το “μαστίγιο” και τις δικές του προκηρύξεις – “επί του ΄Ορους  ομιλίες” του.

Μα τί λέμε! Αν  ερχόταν πάλι ανάμεσά μας ο ίδιο εκείνος Χριστός, οι ρασοφόροι πρώτοι θα του έριχναν την “πέτρα του αναθέματος” στο  κεφάλι .  Και πάλι  θα κραύγαζαν  το   ” ΄Αρον, άρον Σταύρωσον  αυτόν” .  Ειδικά όταν με υψωμένο δάχτυλο θα απήγγελλε το κατηγορητήριό τους:

“ἐπείνασα γρ καὶ οὐκ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα καὶ οὐκ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην καὶ οὐ συνηγάγετέ με, γυμνός καὶ οὐ περιεβάλετέ με, ἀσθενής καὶ ἐν φυλακῇ καὶ οὐκ ἐπεσκέψασθέ με.  Τότε ἀποκριθήσονται καὶ αὐτοί λέγοντες, Κύριε, πότε σε εἴδομεν πεινῶντα ἢ διψῶντα ἢ ξένον ἢ γυμνον ἢ ἀσθενῆ ἢ ἐν φυλακῇ καὶ οὐ διηκονήσαμέν σοι; τότε ἀποκριθήσεται αὐτοῖς λέγων, ᾽Αμήν λέγω ὑμῖν, ἐφ᾽ ὅσον οὐκ ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἐλαχίστων, οὐδὲ ἐμοὶ ἐποιήσατε.”

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ,ΥΠΟΡΙΤΑΙ!