Αυτός δεν είναι Μόσιαλος, είναι…Χρυσό-στομος.

                            ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1.Η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου

“Ιερά Σύνοδος για ανάρτηση Μόσιαλου: Χλευάζει την πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας

«Η προσβλητική ανάρτηση, φερομένη υπό το όνομα του αντιπροσώπου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό κ. Ηλία Μόσιαλου, παραμονή των Χριστουγέννων, που χλευάζει την θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας που εκπροσωπεί, και οι συναφείς διαμαρτυρίες μελών της Εκκλησίας που περιήλθαν σε γνώση μας, δίνουν την αφορμή για την γενικότερη υπόμνηση ότι, αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα.

Ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των “θρησκειών” ή των “αλλόθρησκων”, αλλά οριζόντιο γνώρισμα πολλών ανθρώπων, συντηρητικών και προοδευτικών. Είναι επίσης σαφές ότι κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για την ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως.

Ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, μακροθυμία και προσευχή “υπέρ των μισούντων και αγαπώντων ημάς”».

***

Εκείνο το τελευταίο…βγάζει μάτι. Τάχα μου υπεράνω οι παππάδες ,  προσεύχονται  υπέρ Μόσιαλου και όλων “των μισούντων και αγαπώντων ημάς”. Αδίστακτοι στο ψέμα, εκτός από υποκριτές και Φαρισαίοι!

Βεβαίως, όλοι γνωρίζουν  πως  το ιερατείο και οι πιστοί τους, αν αγαπούν κάτι, είναι ο  εαυτός τους. Ούτε καν τον ομόδοξός τους. Δεκάρα δε δίνουν, όχι κιόλας να τον αγαπούν.  Για, δε,  τον  μη  ίδιο και όμοιο “πλησίον” τους,  ευχαρίστως θα του έβγαζαν τα μάτια, ως εχθρό της πίστης ή αλλόθρησκο, όπως τον αποκαλούν στην ανακοίνωσή τους.

Ποτέ σε κανένα σύστημα θρησκευτικό, δε συναντάει κανείς τόση αντίφαση και ασυνέπεια λόγων και πράξης, όσο στο  χριστιανικό. Η χριστιανική   θρησκεία, ως γνωστό  έκλεψε στην κυριολεξία   και μονοπώλησε ,εκτός των άλλων και  την  αρχαία  ελληνική  αξία  που εμπερικλείει και εκφράζει το ρήμα “φιλώ” (  Αντιγόνη:    Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν  =δεν ήρθα στον κόσμο για να μισώ, αλλά για να αγαπώ. Και ο Βίαντας: Φίλει μὲν ὡς ὁ μισήσωνμίσει δὲ ὡς φιλήσων= να αγαπάς κάποιον ,έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού σου πως αργότερα τον ίδιον μπορεί και να τον μισήσεις ).

Και, ας είναι. Ας τα πήρε, έστω και χωρίς την υπόμνηση και την  υποχρεωτική σήμανση  του ομιλούντος και γράφοντος πως οι κουβέντες του είναι  αλλουνού. Ειδικά εκείνα  τα περί αγάπης και φιλευσπλαχνίας  για το διπλανό.

Τουλάχιστον ,να τα εφάρμοζαν;  ΄Οχι μόνο δεν έκαναν ποτέ πράξη  οι Χριστιανοί  τα όσο διακήρυσσαν για το πλησίον,   αλλά  η Ιστορία δεν έχει να παρουσιάσει ειδεχθέστερα  εγκλήματα από  τα δικά τους, αν και   στην πραγματικότητα  η θρησκεία τους είναι καινούρια.  Αδυσώπητα, φρικιαστικά.

Κι ακόμα. Κράτησαν το σκάφος του πολιτισμού καθηλωμένο το έδαφος για αιώνες.  Αν σήμερα  επιτέλους μπορούμε να προγραμματίσουμε ένα ταξίδι στο διάστημα ή τη λειτουργία του CERN  με το «σωματίδιο του Θεού”, είναι, επιτέλους ,γιατί τα ιερατεία  αδυνατούν πια να ταϊζουν κουτόχορτο τα πλήθη. Τους πήραν  είδηση.

Ως τόσο, τη ζημιά την έκαναν. Ακόμα, στενάζει μέγα πλήθος κάτω από τη φασιστική, φοβιστική μπότα του συγγραφέως της Αποκάλυψης με τον μπαμπούλα του Αντίχριστο.

Και έχουν τέτοιο θράσος,  που τολμούν να  συμβουλεύουν κιόλας   πως  ” ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον…είναι γνώρισμα και των  προοδευτικών”.  Ω, του απύθμενου βάθους  της υποκρισίας τους! Αντί   να ζητούν γονυκλινείς συγγνώμη για τα τερατώδη αυτά εγκλήματα του  φανατισμού και της ασέβειάς τους, βγαίνουν κι από πάνω. Ούτε καν τη σημασία της αιδήμονος σιγής δε γνωρίζουν. Αλλά, “έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν”  στους αιώνες.

΄Οσο για την επίθεση στο Μόσιαλο, δεν έχει νόημα να σχολιάσει κανείς την ανακοίνωση της Συνόδου.  Αυτό έλειπε να μπορούν και  στο ιερατείο  να αντιληφθούν το είδος του χιούμορ, μεστό μάλιστα και μηνυμάτων  που διαθέτει ο, ,εκτός από καλός επιστήμονας  και πνευματώδης,  Ηλίας Μόσιαλος.

Πέσ΄τα τους…Ηλία.

2. Η Μαρί Σαντάλ και ο Παύλος έκαναν Χριστούγεννα και με τα 5 τους παιδιά –

iefimerida.gr

Μαρί Σαντάλ

Αρχική

Μαρί Σαντάλ με γιους

Για όσους δεν ξέρουν και δε μας επισκέπτονται εδώ, για να μαθαίνουν, τον Κούλη ” τους” επέλεξαν να  τον κάνουν πρωθυπουργό της χώρας  οι “εφοπλιστές του Λονδίνου” (και ο  Μαρινάκης μέσα  σ΄ αυτούς). Οι περισσότεροι, μάλιστα, είναι φιλοβασιλικοί.

Παλιότερα  ο Λάτσης, ο Νομικός, ο Πατέρας και άλλοι ΄Ελληνες μεγαλοεφοπλιστές  του Λονδίνου, που έχουν “φύγει” πια ,άφησαν τη βασιλική τους παρακαταθήκη στους απογόνους τους, παιδιά και εγγόνια, να μην προδώσουν τη βασιλική τους πίστη. Και δεν την πρόδωσαν, επειδή ακριβώς και τα συμφέροντά  τους είναι συνυφασμένα με αυτή τους την ιδιότητα.

Ο πατέρας του Κούλη δεν υπήρξε απλώς φιλοβασιλικός, αλλά άρρωστος ανακτορικός, αφού το Παλάτι τον είχε κάνει χρυσό με τα αργύρια της Αποστασίας. Και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μαζί  τους ετοίμαζε    τη δικτατορία  των στρατηγών.  Μέχρι που ο  Αγγελής, φιλο-Αμερικανός (άνθρωπος του ΝΑΤΟ)    κι ορκισμένος εχθρός  της Φρειδερίκης, με εντολή προφανώς των Αμερικανών, προσχώρησε  στους συνταγματάρχες και πρόδωσε τις κινήσεις των ανακτόρων.   ΄Ετσι,  ο  Γ. Παπαδόπουλος τους   πρόλαβε και “έδεσε” βασιλιάδες, στρατηγούς και Μητσοτάκη,  εκτός  των  άλλων.

Χρόνια πάλευαν οι εφοπλιστές να κρατήσουν στο θρόνο τον Κωνσταντίνο,΄Ομως, έπεσαν πάνω σε έναν μουλαρωμένο Κων. Καραμανλή, που δεν τον ήθελε ούτε ζωγραφιστό. Μέχρι που  κατάφερε με το δημοψήφισμα του 1974,  να πετάξει το στέμμα στα σκουπίδια.

΄Εκτοτε, το “Λονδίνο” δε σταμάτησε να ψάχνει τρόπους να βάλει πάλι στο  παιχνίδι την οικογένεια από την πίσω πόρτα. Την πολιτική. Ετοίμαζαν το υιό Νικόλαο να τον κατεβάσουν σε εκλογές και ο Κυριάκος ήταν η καλύτερή τους ευκαιρία.΄Ηταν ο βασικός λόγος που τον διάλεξαν οι εφοπλιστές.

Εκτός, όμως,  από τον πρωθυπουργό εξαγόρασαν ως γνωστό το σύνολο σχεδόν του Τύπου.  Στόχος τους,  πέρα από τη στήριξη του Μητσοτάκη με τον εντελώς προκλητικό, ΄γκεμπελικό τρόπο που βρίσκεται σε εξέλιξη με  Αλαφούζο,  Μαρινάκη,  Κυριακού,  Ράπτη,,  Κουρτάκη  και  λοιπά, γνωστά   μοσχολούλουδα , είναι  να χτίσουν  ένα νέο ίματζ για τη “βασιλική οικογένεια”, η οποία κάποια  στιγμή με  έναν  εκπρόσωπό της, πιθανότατα το Νικόλαο,  θα κάνει τη μεγάλη  κίνηση να κατέβη και στην πολιτική κονίστρα.

Αυτός είναι ο λόγος ,που ακόμα και οι πορνοφυλλάδες σαν τις παραπάνω,  δημοσιεύουν  συχνότερα κείμενα και φωτογραφίες για τα μέλη της οικογένειας του Κωνσταντίνου,  ακόμα κι από την ίδια τη φαμίλια Μητσοτάκη. Για να μην τους ξεχνάμε!

΄Εχουν πλέον  καταντήσει εμετικοί. Και δεν κωλώνουν πουθενά. Τα  αρπάζουν από παντού .   Και μόνο με ένα Κυριάκο  Μητσοτάκη πρωθυπουργό,  μπορούν να έχουν “φωνή” και  “μάσα”  σε  αυτή  τη  σιχαμερή, μαφιόζικη συντεχνία .

3.Μια χιουμοριστική ανάρτηση έκανε στο Instagram ο Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανάρτησε τη φωτογραφία ενός μωρού να κάθεται στην καρέκλα του γραφείου του.

«Τους είπα να κάνουν εγγραφή νέων μελών, αλλά μάλλον το παρακάνανε» έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας που απεικονίζει ένα μωρό με πιπίλα να κάθεται στο γραφείο του.

Αστεία-αστεία, αλλά το παρακάνανε  με τα μωρά στο κόμμα.  Νηπιαγωγείο είναι αυτός  ο ΣΥΡΙΖΑ .  Η επιλογή του ίδιου  του  Τσίπρα ως αρχηγού  σε τέτοια ηλικία το 2012 ,ήταν μέγα λάθος. Εντελώς ανώριμος την εποχή εκείνη.

Οι παλιότεροι ΄Ελληνες  πολιτικοί, θεωρούσαν μειονέκτημα την είσοδο νεαρών στα κόμματα τους. ΄ Ο  Κ. Καραμανλής ειδικά ήταν  εντελώς κάθετος. Ο Ανδρέας  άνοιξε την πόρτα  στους πιτσιρικάδες με τον Κώστα Λαλιώτη (“θείο βρέφος” ) και  3-4 άλλους συνηλικιώτες του.

Στο ΣΥΡΙΖΑ το παράκαναν. ΄Είναι κι αυτός ένας λόγος που με έναν Κυριάκο πρωθυπουργό, τούτοι, ως Αντιπολίτευση, δε λένε να πάρουν τα πάνω τους. Δεν εμπιστεύεται ο κόσμος  …βρέφη 30 και 40 χρόνων.  Χωρίς σοβαρότητα και πείρα.

Το αντιλαμβάνεσαι  αυτό Αλέξη,  Τσίπρα; ΄Εχεις κανένα σύμβουλο  από 50 και πάνω να σας ανοίξει τα μάτια; Μάλλον δυσεύρετο είδος στην Κουμουνδούρου.

4. Νέα εποχή στην αστροφυσική: Εκτοξεύεται σήμερα το μεγαλύτερο και ισχυρότερο διαστημικό τηλεσκόπιο

james webb

Μετά από πέντε διαδοχικές αναβολές, ήλθε επιτέλους η ώρα -και μάλιστα ανήμερα τα Χριστούγεννα- να πετάξει. Συγκεκριμένα, το James Webb είναι ο διάδοχος του Hubble, το μεγαλύτερο και το πιο εξελιγμένο που έχει ποτέ σταλεί στο διάστημα, ανοίγοντας έτσι μια νέα εποχή στην αστρονομία και στην αστροφυσική

***

Η  “Λαμπρίτσα”, όταν ξυπνάει   είναι    η  ελπίδα της ΄Ανοιξης μετά το βαρύ χειμώνα. Στο χωριό, μικρά ,την  πιάναμε και την πετούσαμε στον αέρα .Μέχρι να εξαφανιστεί ψηλά από τα μάτια μας, της τραγουδούσαμε:   “Λαμπρίτσα, Πασχαλίτσα,  να πας στην Αμερική να φέρεις δέμα και γράμμα, Λαμπρίτσα”!

Πέταξε στα ύψη και το James Webb.  Να φέρει  “δέμα και γράμμα” από το αχανές διάστημα. Κάποιοι άλλοι κόσμοι,, δεν μπορεί,  θα υπάρχουν εκεί πάνω. Με μυστικά και μυστήρια  που ξεσηκώνουν τα μυαλά μας.

Ζούμε σε όνειρο ή την αρχή μιας θαυμαστής πραγματικότητας; Ο χρόνος θα δείξει.

Καλό τα ταξίδι James Webb!